zajtra piseme minulorocne komparo z deviateho rocnika.. a bude to na znamku a ja vela veciam nechapem...možte mi vypocitat nejake ulohy? ano ja viem som hlupa ale co uz..dakujem
1. ťažnica v rovnostrannom trojuholniku meria 9cm. Aká je vzdialenos
4. Ktoré z uvedených tvrdení je NEPRAVDIVE? A každe prvočíslo mmá práve dva delitele. B každé číslo končiace dvojčíslim 36 je delitelne štyrmi. C každý párny násobok čísla tri je delitelný šiestimi. D každé číslo končiace dvojčíslim 69 je delitelne tromi
5.Do cesta na vianočku sa dáva múka a maslo v pomere 5:3.Kolko gramov masla potrebujeme, ak chceme použiť 400g múky? A 250g B 240g C 150g D 80g
DAKUJEM aspon niektore mi vypocitajte prosim... a ked nie tak aspon sposob akym sa to pocita
zajtra piseme minulorocne komparo z deviateho rocnika.. a bude to na znamku a ja vela veciam nechapem...možte mi vypocitat nejake ulohy? ano ja viem som hlupa ale co uz..dakujem
@najivna a ked si budes stavat bazen tak okrem robotnikov si budes musiet najat aj vystudovanych projektantov ktory ti to vypocitaju za teba a vypitaju si za to 1000euro
tak to mas pekne, ze mas takych kamaratov co ti vypocitaju plochu bazena a nevypitaju si za to 1000euro. ja mam kamaratov ktory odo mna chcu aby som im vypocital teplovymennu plochu protiprudoveho vymennika tepla, a mozem byt rad ked sa aspon podakuju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
5.Do cesta na vianočku sa dáva múka a maslo v pomere 5:3.Kolko gramov masla potrebujeme, ak chceme použiť 400g múky? A 250g B 240g C 150g D 80g
DAKUJEM aspon niektore mi vypocitajte prosim... a ked nie tak aspon sposob akym sa to pocita
tento svet ide do piče
a vlastne nie, nezabralo, lebo ja ho VIEM
1. 6cm
2. 320 cm2
3. A
4. D
5. B 240g
k tomu spravne podotknute, da sa to vygooglit
2. v metroch stvorcovych
5. spravna odpoved je A 400g*5/8=250g
takze 3 otazky z 5tich su spravne to je na taku trojku, takze nie si hlupa ale dobra(priemerna)
a aha ako pekne nazivam aj bez takejto vedomosti
Mám dobre všetko.
Druhú odpoveď mám v metroch štvorcových, len to mám napísané ako cm2, keďže sa tu nedá napísať horný index.
V päťke je správna odpoveď B. Máš 400g múky, to je 5 dielov. Z toho si vypočítaš jeden diel. 400/5=80. A 3 diely masla vypočítaš 80x3=240.
Týmito príkladmi som si už prešla niekoľko krát.
takze 3 otazky z 5tich su spravne to je na taku trojku, takze nie si hlupa ale dobra(priemerna)
nemam po bazene ziadnu tuzbu takze z vlastnej iniciativy ho mat urcite nebudem
@mcvpn ale vies kolko jazykovych sutazi som pochodila?!
hej tu 5tu ulohu som si zle precital :´(
a horny index sa pise m^2
tak to mas pekne, ze mas takych kamaratov co ti vypocitaju plochu bazena a nevypitaju si za to 1000euro. ja mam kamaratov ktory odo mna chcu aby som im vypocital teplovymennu plochu protiprudoveho vymennika tepla, a mozem byt rad ked sa aspon podakuju.
Ale priznávam, mám tam chybu, výsledok som dala v centimetroch štvorcových a nie v metroch štvorcových. Ale išlo hlavne o výsledok.
@mcvpn
sak v poriadku, nikomu sa nestala ujma na zdravy, mne maximalne zabehlo ked som zistil ako som sa strapnil.
ja som vedel,že uhádnem presné číslo