tak ale proste ak by som naozaj chcela žiť podľa nej, tak mám sex až po svadbe(čo by mojho chlapca asi zrujnovalo ) a neuznávam žiadnu z antikoncepčných metód... akurát tie prirodzené čo ja viem pozorovanie plodných a neplodných dní....
@ivushaa sex po svadbe je zastaraly a stredoveky nazor cirkvi ktory v dnesnej dobe nema co hladat... sex po svadbe v minulosti nebol problem kedze sa ludia sobasili velmi mladi...ale teraz je doba ina najprv treba ukoncit proces vzdelavania ,potom poriesit existencne zalezitosti a svadba prichadza na rad az potom a ani nevies ako a uz mas 25 rokov...a byt bez sexu tak dlho je nezdrave plus organizmus do tych 22 rokov je na vrchole zo svojou silou.ak ti mozem poradit kasli na tie kraviny co hovori katechetka ...
@aguari500 moj osobný názor je taký že verím v Boha le v cirkev nie pretože proste všetko čo sa len dá je hriechom a mne je z toho zlé... je predsa úplne prirodzené mať s niekym sex napríklad v mojom veku... nepodporujem v tom napríjklad 13 ročné kravky, ktoré sa považujú za veľké kočandy... ako katechetka má skreslené názory... a vlastne toto všetko a aj viera je každého indivuduálna a osobná vec a nikto ani katechétka by ti do toho nemala čo kecať
Mne to pride divne . Mne pride vlastne vsetko taketo divne, lebo ved.. sex je tu na to, aby zena otehotnela, tak co sa robi? Kto este nechce deti, nema riskovat . Abstinencia - najlepsia ochrana.
@19 S tym, co je koho osobna vec, nemozem suhlasit. Ine je, ak nieco robis nezavazne od skupiny, cize individualne. Ale ak sa niekto uz priradi k nejakej organizacii (v katolizme teraz myslim napr. tu katechetku), ma akceptovat jej nazory, dokonca by som povedala, že aj zastávať. Takze v nej problem nie je. Ak niekomu nevyhovuju nazory cirkvi, nech ich nepocuva . Predstav si politicku stranu, ktorej predstavitelia nesuhlasia s programom tej strany (..budme uprimni, to nie je tak tazka predstava - mozno dokonca az moc realna, ze..). To by tam potom asi nemal co robit, ze?
zatiaľ sa mi nestalo nič, prečo by som mala kondómy odsudzovať a keďže s mojím mužum nespávame tak často(ako by sme chceli) tak stačí nám guma..nemienim si v 16tich ničiť pečeň nejakými liekmi...(pre expertov, neničím si ju ani alkoholom )
Antikoncepcia sama o sebe priberanie na vahe nesposobuje. To je mytus ktory medzi sebou pestuju rady mlade slecny a potom priberaju s tehotenstva .
Zvysenie vahy je dane pubertou ale hlavne nespravnym vyberom HA od doktora. Vacsina doktorov predpise taku aby sadla telu a prva co sadne necha. Avsak ked sa dievcina stazuje a hladaju rozne alternativy a najde sa ta najschodnejsia tak dievca neotehotnie,nepriberie a nebude mat ani ine negativne ucinky s HA
Poznám jeden voľne dostupný liek proti neželanému tehotenstvu. Volá sa "NEONDYT" a objavili ho v jednej tvrdohovoriacej dedinke keď hľadali liek proti AIDS. Zaberá na 100%.
pokial si davas pozor, tak je dostatocna... ale neni to nic moc... nie ten samotny akt, ale taka ta nedobrovolna "pauza" pri nasadzovani, a podobne... aspon mne to dost vadilo. Nastastie berie teraz priatelka HAK
ked sa mi ZASE raz stalo ze guma ostala vo mne, povedala som si dost, to uz sa viac chranim, ked ideme bez nej (lebo to sa aspon do mna neurobi s kludnou hlavou ze je tam ochrana ktora vlastne zlyhala)... ale po mesiaci som si dala predpisat HAK a som spokojna
Ja som mala problém jak prasa. Alergiu. Nie je príjemné, keď niekoho 4-5 dní po sexe svrbí medzinožie. A navyše som mu veľmi neverila (myslím kondómu, nie frajerovi). Antikoncepcia je podľa mňa omnoho lepšejšia.
To rozhodne bohuzial neznalost v oblasti sexuality je u mladych cim dalej vacsia ale co je horsie rastu aj rozne mytusi a podobne vecicky a to je horsie nez neznalost. Ale co kto nic nevie ma tazky zivot ostatny si ho vedia zariadit.
Takze nech kludne pouziva kondom ked si mysli ze priberie s HA je to jej chyba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
ale tak kondóm nie zas na škodu ...
Nepotrebujeme si v 17stke predsa niečo zamiesiť
a z tabletiek sa festne priberá :/
A nie, nemám "s ním" problém
Antikoncepcia sama o sebe priberanie na vahe nesposobuje. To je mytus ktory medzi sebou pestuju rady mlade slecny a potom priberaju s tehotenstva .
Zvysenie vahy je dane pubertou ale hlavne nespravnym vyberom HA od doktora. Vacsina doktorov predpise taku aby sadla telu a prva co sadne necha. Avsak ked sa dievcina stazuje a hladaju rozne alternativy a najde sa ta najschodnejsia tak dievca neotehotnie,nepriberie a nebude mat ani ine negativne ucinky s HA
inak ja odporúčam zobrať mincu 1€ vložiť ho partnerke medzi kolená a tam ho musí držať tuho počas celého aktu
hlúposť!
sú aj "kondómové" deti...
100% ochrana proti otehotneniu je hormonálna antikoncepcia...
kondóm chráni hlavne pred chorobami prenosnými pohlavným stykom, ochrana pred otehotnením nie je niky na 100% pri použití len kondómu
ale zas... nebuďme paranoidní
kvalitnou značkou sa nemôže nič pokaziť, ak nie je chlapík chuj
skutočne "milujem" típkov, ktorí zo zásady nepoužívajú kondóm...
Kondóm je pri správnom použití 100% ochrana. Udáva sa 99% preto, lebo neschopnosť ľudí nemá hraníc.
@adka279 ja robím asi to isté... nemáme sex prehnane často takže je to zbytočnosťou. ale možno niekedy do budúca celkom fájn sposob ..
....Prosím už to neriešte!
riziko ze sa vytvori dierka je male...hlavne si kup značku DUREX!!!
a este je mozne ale pripadov byva malo ze mas alergiu na latex, preto ma DUREX aj na tento problem riesenie...!
To rozhodne bohuzial neznalost v oblasti sexuality je u mladych cim dalej vacsia ale co je horsie rastu aj rozne mytusi a podobne vecicky a to je horsie nez neznalost. Ale co kto nic nevie ma tazky zivot ostatny si ho vedia zariadit.
Takze nech kludne pouziva kondom ked si mysli ze priberie s HA je to jej chyba