Polka triedy na základke to má za sebou a vôbec, asi každý žiak, ktorého učil istý fyzikár... citujem ,,Neveríte?! Pochytajte sa za ruky a ja vám dokážem, že elektrický prúd naozaj existuje!"
Ó, áno. KOpla. Mal som 5-6 rokov. Strčil som kábel do zástrčky a... a nasledujúcich niekoľko hodín si veľmi nepamätám. Viem len, že keď som sa prebral, tak som mal čierne končeky prstov Odvtedy mám rešpekt ku všetkému elektrickému
...2 krát.Raz keď som namiesto dvoch žiaroviek dal do svetiel na stromček kovové platničky,ktoré som držal,vtedy mi to iba na moment chytilo ruky a cítil som ako keby sa mi všetky svaly v rukách zmrštili,ale rýchlo som to pustil.Druhý krát to bolo horšie.Držal som neizolovanú neónovú lampu(takú na stavbe) a pravou rukou som sa chytil kovového zábradlia-pretože bola tma-čakal som kým ocino tú lampu zapne a keď ju zapol...nerozsvietila sa-v momente mi zovrelo obe ruky a nemohol som sa pustiť ani lampy ani zábradlia,prúd mi prechádzal priamo cez telo,cez srdce.Jediné čo som si prial bolo pustiť tú sprostú lampu,ale svaly som mal tak stiahnuté a tak neuveriteľne som mnou triaslo,že to už nikdy zažiť nechcem.Pamätám si ako sa mi triasla celá tvár v tom kŕči,ako keby som naskakoval na nejakých hrboloch...nakoniec sa mi tú lampu podarilo pustiť(teda skôr odhodiť-padla dole schodmi a žiarovky sa rozleteli na ticís kusov),lekár zhodnotil,že srdce je v pohode a od vtedy si dávam poriadny pozor..trochu som sa rozkecal,no čo už
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
v tej tme som nevidela, že z vypínača trčia káble, dobre staré
Ale mňa zatiaľ (klop-klop) kopla iba statická elektrina, bežne pri česaní, mám strašne elektrizujúce vlasy
V práci