Koronavírus by som riešil nasledovne. Všetko by som nechal otvorené, všetky prevádzky by boli otvorené, avšak rúška by sa povinne nosili aj v interiéri aj v exteriéri.
Zameral by som sa predovšetkým na zvýšenie imunity obyvateľstva. Imunita zvyšuje hlavne otužovanie a megadávky vitamínu D. Podla jednej studie, zvýšene dávky vitamínu D znížili vyskyt chrípkových ochorení až o 43%!
Všetko by bolo teda otvorené, a obyvatelstvo by malo za úlohu otužovať sa (studená sprcha doma) a jesť vitamín D. Obyvateľstvo by si zvýšilo imunitu a bolo odolné voči Covidu. 100 Tabletkové balenie vitamínu D od Jamesona stojí len 7 eur a vydrží vám na 3 mesiace, a teda vás to bude stát len 2,33 eura na mesiac. Otužovanie vás nebude stáť nič, ba ešte ušetríte na nepoužívaní teplej vody.
Niekto však povie, mne sa nechce otužovať a jesť vitamín D. Ok, nemusíš to robiť, ked ti bude lahsie ochorieť na Covid.
Lebo blogy moc veľa ľudí nečíta, tu je to viditeľnejšie. A v podstate tam o tejto téme nie je čo veľa písať, stačí to zhrnut zopár vetami, dlhé blogy aj tak nikto nečíta.
Mám návrh. Napíš Matovičovi na Facebooku, že mu chceš radiť. On si správy číta aj odpisuje. Takže pokojne mu napíš aj návrhy na transformáciu ekonomiky no on potom vyhlási tlačovku a začne aplikovať tvoje rady. S takýmto premiérom to vôbec nie je nepredstaviteľné.
Píšeš o tom, ako keby snád otužovanie bolo nejako zdravotné závadné. Ako ked myslíš také otužovanie že hodiť sa v zime do Dunaja, tak to áno, taký typ otužovania nezvládne hocikto. Ale otužovanie v sprche sa zvládnuť normálne dá u každého, stačí na to ísť len postupne, a postupne schladzovať vodu až na tú najstudenšiu.
Sprchovanie sa studenou vodou nijako negatívne nevplýva na plúcnu fibrozu, ani na kardiovaskulárne ochorenia.
Nečíta, dávnejšie som mu písal správu. On síce píše statusy každý den, ale komentáre v nich nečíta, kedže ich sú tisícky a podla všetkého nečíta ani osobné správy, pretože som mu dávnejšie ohladom koronavírusu napísal, a neodpísal mi, a facebook mi ukazuje že si tu spravu ani nepozrel.
Sok pre telo by to bolo len vtedy, pokial by človek hned z teplej vody išiel do studenej, alebo keby išiel plávať do Dunaja, kde má ta voda asi +3 stupne. Ale pokial clovek postupne znižuje z teplej vody na studenú, telo sa tomu prisposobi, a nie je to žiaden šok ani záťaž pre telo.
Ja som mal tiež imunitu na bode mrazu, a odkedy sa sprchujem studenou vodou, imunita sa mi oveľa zlepšila.
každý deň spolknem,
2ks tabletky vitamín D
1 ks zinok
1 ks B17
1 ks C
1 ks sóda bikarbóna
a kvapky koloidné striebro do nosa a krkana...
okrem toho tabletky na srdce 5 ks
vysoká dávky Vit D...a to nie je vobec problém pri tomto suplovaní tabletkami mozú sposobovať kovou pachuť v ústach, tj nadbytok vápnika v krvi to môže viesť k zlyhávaniu obličiek, abnormalny srdcový rytmus atď... proste veľa veľa zlého.
Netreba to s Vitamínom D preháňať. Suplovať ok v zime, ale nie obrovské dávky.
Nečítal som to preto že píšeš extrémne dlhé popisky... Ale ja si davam vitamin D preto lebo sa vyhybam slnku aj cez leto.. A počul som že vitamín D je super a že ho treba tak ho užívam v kapsuliach...
8 viet sa ti zdajú ako extrémne dlhé popisky ??? Akože to myslíš vážne ? Pokial chceš napísať aj nejakú myšlienku, nedá sa to vyjadriť 3 slovami, pokial si si nevšimol.
Tak ono megadávky nemusia vždy znamenať toxicitu. Tak napríklad aj o vitamíne C ked si dáš 1000 mg, je to ako keby mega dávka, ale pritom sa ti nič nestane.
Ano, pri vysokých dávkach D to hrozí, lenže čo som dal aj zdroj na tú štúdiu, tak hovorí sa tam o vitamíne D v množstve 1000 UI, a to je v pohode zvladnutelna miera. Aj v tom tvojom zdroji sa píše že množstvo pod 10000 UI nie je toxické, takže 1000 UI je podla mna ok.
Covid sa správa rovnako ako chrípka, ibaže je to ovela silnejšia chrípka. A teda najhorší priebeh má u tých so slabou imunitou, a teda starých ľudí a ľudí so slabou imunitou. Kedže otužovanie a vitamín D zlepšujú imunitu, je logické, že znižujú pravdepodobnosť nakazenia sa covidom, a ked sa ním už ludia nakazia, maju lahší priebeh.
Podla toho, co trepes by sa covid dal liecit antipyretikami, analgetikami, lokalnymi dekongestivami a/alebo antiseptikami.. a skor ti pomoze vit. C nez D, ty logicky redart spravajuci sa ako chripka, ale ovela sylnejsie
Ano, naštartovaním imunitného systému by sa liečiť dal, na tom predsa nie je nič nového. Kto má silnú imunitu covid nedostane, alebo ak aj dostane tak ho dobre zvláda, čo si na tom nezdá ?
"a skor ti pomoze vit. C nez D,"
Vitamín C len skracuje chorobu kebyže si ho dáš počas choroby, ale nechráni pred chorobou, avšak vitamín D aj chráni pred chorobou.
Ak existuje, tak mi je svedkom, ze v neho neverim.. ale v situaciach ako je tato sa k nemu obraciam a prosim ho, aby nedovolil dalej sa rozmnozovat individuam ako si ty a tebe podobni.
Srandujem, viem ze si troll, tak jak bol chris.. vlastne si ten isty..
A toto je tvoj druh psychohygieny.. proste mas mentalnu poruchu
@tomas55555 ja si prečítam všetko, ale málokto je trpezlivý na to, aby premýšľal nad textom ako celkom. preto niekoho odradí čítanie blogov. nie sú trpezliví. problém nie je v dlžke alebo kvante info v texte, ale to, že človek je neschopný byť citlivý a vnímavý, pozorný a vytrvalý.
@tomas55555
nie pri megadávkach vitamínu C sa ti nić nestane, len budeš častejšie chodiť na WC...to je asi všetko.
zaťažovanie obličiek, obličkové kamene a podobne sú len také veci ako "jedna babka povedala" Nikdy to nebolo dokázané, skôr to bolo vyvrátené.
a s Vitamín D sa vieš veľmi ľahko predávkovať pri tých hodnotách čo sa predáva v tabletkách.
Aj v tej tvojej štúdie sa písalo že dávky pod 10000 UI nie su toxické, a ja som k tomu písal len o hodnote 1000 UI čo je 10 krát menej ako toxická dávka » ods.od.nih.gov/factsheets/Vita...
"Obličkové kamene
Ak je v tele nadbytok vitamínu C, vylúči sa z tela močom ako oxalát, telesný odpadový produkt. Je však možné, že oxalát sa môže viazať s minerálmi na kryštálmi, čo zas môže viesť k tvorbe obličkových kameňov. Prostredníctvom nadmerného príjmu vitamínu C sa môže zvýšiť množstvo oxalátu v moči, čím sa zvyšuje riziko vzniku obličkových kameňov." » zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/c...
@tomas55555 stačí nečítať bulvár ako ten článok čo si poslal bez zdroja a všetkého,čo mohol napisať redaktor na zachode keď sa nudil. Niekolko studii bolo uz a ziadna to nepotvrdila. Niekto to naznacil, ze je tam moznost vzniku kameňov a bez akehokolvek skumania to ludia zacali pisať.
Tak isto je to nezmysel, ako sa hovori, že rastlinne bielkoviny sú pre človeka neplnohodnotné. Dávno sa vyvrátil tento hoax.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Zameral by som sa predovšetkým na zvýšenie imunity obyvateľstva. Imunita zvyšuje hlavne otužovanie a megadávky vitamínu D. Podla jednej studie, zvýšene dávky vitamínu D znížili vyskyt chrípkových ochorení až o 43%!
Všetko by bolo teda otvorené, a obyvatelstvo by malo za úlohu otužovať sa (studená sprcha doma) a jesť vitamín D. Obyvateľstvo by si zvýšilo imunitu a bolo odolné voči Covidu. 100 Tabletkové balenie vitamínu D od Jamesona stojí len 7 eur a vydrží vám na 3 mesiace, a teda vás to bude stát len 2,33 eura na mesiac. Otužovanie vás nebude stáť nič, ba ešte ušetríte na nepoužívaní teplej vody.
Niekto však povie, mne sa nechce otužovať a jesť vitamín D. Ok, nemusíš to robiť, ked ti bude lahsie ochorieť na Covid.
» www.drmax.sk/jamieson-vitami...
» cs.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%A...
Lebo blogy moc veľa ľudí nečíta, tu je to viditeľnejšie. A v podstate tam o tejto téme nie je čo veľa písať, stačí to zhrnut zopár vetami, dlhé blogy aj tak nikto nečíta.
vyzyvam ta
Píšeš o tom, ako keby snád otužovanie bolo nejako zdravotné závadné. Ako ked myslíš také otužovanie že hodiť sa v zime do Dunaja, tak to áno, taký typ otužovania nezvládne hocikto. Ale otužovanie v sprche sa zvládnuť normálne dá u každého, stačí na to ísť len postupne, a postupne schladzovať vodu až na tú najstudenšiu.
Sprchovanie sa studenou vodou nijako negatívne nevplýva na plúcnu fibrozu, ani na kardiovaskulárne ochorenia.
Nečíta, dávnejšie som mu písal správu. On síce píše statusy každý den, ale komentáre v nich nečíta, kedže ich sú tisícky a podla všetkého nečíta ani osobné správy, pretože som mu dávnejšie ohladom koronavírusu napísal, a neodpísal mi, a facebook mi ukazuje že si tu spravu ani nepozrel.
a o otuzovani vies najvacsie hovno na svete
je to zataz na imunitny system a clovek co ma imunitu absolutne zdevastovanu chorobami si tym moze lahko ublizit.
Nieje to pre kazdeho vzdy len dobre.
Sok pre telo by to bolo len vtedy, pokial by človek hned z teplej vody išiel do studenej, alebo keby išiel plávať do Dunaja, kde má ta voda asi +3 stupne. Ale pokial clovek postupne znižuje z teplej vody na studenú, telo sa tomu prisposobi, a nie je to žiaden šok ani záťaž pre telo.
Ja som mal tiež imunitu na bode mrazu, a odkedy sa sprchujem studenou vodou, imunita sa mi oveľa zlepšila.
Pre istotu ešte zdoraznim, nehovorím o otužovaní sa v Dunaji, ale v sprche.
brlllllll, brllllll...
ja umrem...
2ks tabletky vitamín D
1 ks zinok
1 ks B17
1 ks C
1 ks sóda bikarbóna
a kvapky koloidné striebro do nosa a krkana...
okrem toho tabletky na srdce 5 ks
a predstavte si, že žijem...
ja Tomáškove názory a diskusie čítam, páčia sa mi....
Netreba to s Vitamínom D preháňať. Suplovať ok v zime, ale nie obrovské dávky.
"Health Risks from Excessive Vitamin D" tam si možeš prečitať
8 viet sa ti zdajú ako extrémne dlhé popisky ??? Akože to myslíš vážne ? Pokial chceš napísať aj nejakú myšlienku, nedá sa to vyjadriť 3 slovami, pokial si si nevšimol.
@Mefistofel
Tak ono megadávky nemusia vždy znamenať toxicitu. Tak napríklad aj o vitamíne C ked si dáš 1000 mg, je to ako keby mega dávka, ale pritom sa ti nič nestane.
Ano, pri vysokých dávkach D to hrozí, lenže čo som dal aj zdroj na tú štúdiu, tak hovorí sa tam o vitamíne D v množstve 1000 UI, a to je v pohode zvladnutelna miera. Aj v tom tvojom zdroji sa píše že množstvo pod 10000 UI nie je toxické, takže 1000 UI je podla mna ok.
@Nerwous15
Covid sa správa rovnako ako chrípka, ibaže je to ovela silnejšia chrípka. A teda najhorší priebeh má u tých so slabou imunitou, a teda starých ľudí a ľudí so slabou imunitou. Kedže otužovanie a vitamín D zlepšujú imunitu, je logické, že znižujú pravdepodobnosť nakazenia sa covidom, a ked sa ním už ludia nakazia, maju lahší priebeh.
(10,000 IU)
Dement
Ano, naštartovaním imunitného systému by sa liečiť dal, na tom predsa nie je nič nového. Kto má silnú imunitu covid nedostane, alebo ak aj dostane tak ho dobre zvláda, čo si na tom nezdá ?
"a skor ti pomoze vit. C nez D,"
Vitamín C len skracuje chorobu kebyže si ho dáš počas choroby, ale nechráni pred chorobou, avšak vitamín D aj chráni pred chorobou.
Alebo mi posli zdroje, ked si o svojom mentalnom zdravi presvedceny
nesééééééééér, aké vrany?...my s Tomáškom sme holúbkovia dpc...
idz do rici, pičos nezdarený...
Ja som pri vitamíne D hovoril o dávke 1000 UI, čo je normálna tolerovaná vyššia dávka.
@Nerwous15 Chces zdroje o tom, že vitamín C nechráni pred chrípkou ?
Srandujem, viem ze si troll, tak jak bol chris.. vlastne si ten isty..
A toto je tvoj druh psychohygieny.. proste mas mentalnu poruchu
Ked nevieš dať protiargument k téme, začneš urážať. Ja som ti protiargument dal, takže možeš písať mimo témy čo chceš, pravdu nemáš.
@zajko1211 uplne jakeby @43 tebe pisal @40 to je tak pekne, ze sa ti jeho nazory pacia (@23 )
nie pri megadávkach vitamínu C sa ti nić nestane, len budeš častejšie chodiť na WC...to je asi všetko.
zaťažovanie obličiek, obličkové kamene a podobne sú len také veci ako "jedna babka povedala" Nikdy to nebolo dokázané, skôr to bolo vyvrátené.
a s Vitamín D sa vieš veľmi ľahko predávkovať pri tých hodnotách čo sa predáva v tabletkách.
Aj v tej tvojej štúdie sa písalo že dávky pod 10000 UI nie su toxické, a ja som k tomu písal len o hodnote 1000 UI čo je 10 krát menej ako toxická dávka
» ods.od.nih.gov/factsheets/Vita...
"Obličkové kamene
Ak je v tele nadbytok vitamínu C, vylúči sa z tela močom ako oxalát, telesný odpadový produkt. Je však možné, že oxalát sa môže viazať s minerálmi na kryštálmi, čo zas môže viesť k tvorbe obličkových kameňov. Prostredníctvom nadmerného príjmu vitamínu C sa môže zvýšiť množstvo oxalátu v moči, čím sa zvyšuje riziko vzniku obličkových kameňov."
» zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/c...
Tak isto je to nezmysel, ako sa hovori, že rastlinne bielkoviny sú pre človeka neplnohodnotné. Dávno sa vyvrátil tento hoax.