? teraz nemyslím také veľké veci ako topánky alebo čo ja viem myslím tým také drobnosty ako napr. naušnice a pod. včera ked som bola s kamoškamy tak sme stáli pri takom stánku zo sladkosťami a ona si šlohla tyčinku potom ešte 3x vždy v inom stánku :
Vacsina veci na jarmoku je tak nekvalitnych , ze sa neoplatia ani kradnut Nie to este kupovat. Aj ked penazenku, ktora je absolutne totalne super a pouzivam ju uz 5 rokov som si kupil prave v stanku. Aj ked je to atrapa, vyzera uplne ako kozena.
Ale to clovek musi proste citit, toto sa oplati a toto nie. To je tzv nakupny instinkt.
Vsetko co je lacne nemusi byt nekvalitne a naopak vsetko co je drahe nemusi byt kvalitne.
A tak ked som mal 12,13i tak take veci ako turecky med ....xD Ale uz od 16tich som absolutne poctivy
to, ze porusujes zakon a vycapis to na web ktory si prakticky moze pozriet kazdy, neviem, ci cakas ze ta ludia budu obdivovat, ale ak aj hej tak jedine taki ako ty.
Možno by nebolo zlé si uvedomiť, že ten predávajúci má za ten stánok zodpovednosť, je tam celý deň aj v zlom počasí a často za to dostane minimálnu mzdu a ešte mu odpočítajú to, čo niekto len tak pre srandu ukradne.
Ale škoda niečo vysvetľovať niekomu, kto sa tým ešte chváli, ten to nepochopí.
@scandalous ....... sorry, ale fakt je to dost velka picovina sa tu s tym chvalit. a neviem, ako inak sa to dalo pochopit. sa ti mame klanat, ze si hrdinka alebo co? tak teda gratulujem. kradni aj dalej.
ach...viem ako kamarátka plakala keď nemala absolútne žiadne peniaze, prijali ju do nejakého obchodu konečne a šéf ju hneď prvý deň prinútil zaplatiť 10eur, lebo chýbali v kase. a nenašiel sa nikto iný zodpovedný.
a je to "len" 10eur.
nikdy, radšej si to zarobím a budem mať dobrý pocit
1./ Majitel, alebo zamestnanec stanku moze splynut s davom . . . ani sa nenazdas :p
2./ Jedinu kradez, ktoru uznavam . . . je kradez jedla, ak je clovek hladny a nema nan, ak si nan nema ako zarobit.
3./ Ako uz vyssie bolo spomenute, ten tovar je vlastne lacny brak. V cinskych velkoskladoch sa to kupuje na kila. Neoplati sa ho kradnut, neplati sa ho kupovat
kradnutie je blbosť mala by som obrovské výčitky svedomia. ale pamätám si že mi mama hovorila že keď som mala asi dva roky zobrala som z jarmoku kabelku za dvadsať libier. heh mama to zistila až doma ...
@scandalous všetci ľudia sú svine, tak buďme aj my, však? ach jaj, ja len dúfam, že sa nedožijem dňa, kedy budú takto uvažovať všetci...
ale možno by stálo za to si uvedomiť, že predavač v stánku nebýva nutne majiteľom - majiteľovi tie peniaze chýbať nebudú, lebo ich strhne z už aj tak mizerného platu predavača.. a ten, kto predáva na jarmoku, si to častokrát naozaj nemôže dovoliť
@scandalous a na to, ze predavacka mohla mat z toho problem, alebo majitel skodu..na to ste nemysleli?... neviem no..ja mam moralnu zasadu, ked nieco chcem, zarobim si na to..a ked na to nemam, tak makam aby som na to mala... ale kradnut len tak aby bola sranda... nevidim v tom zmysel..priecim sa to mojej hrdosti a moralke.
absolutne maximalne najviac a este viac suhlasim s @d170@lenuska175 .
Ty si asi neuvedomujes hodnotu prace toho cloveka, co to vyrobil, pokial ide o handmade. A asi vobec nechapes situaciu toho predajcu, ktory ma za kazdu "drobnost" na inventure velke problemy a kazdy neobjasneny unik financii cvaka pekne zo svojho. Neviem, co Ti na to povedat.. Uz som dospela do stadia, ked mi su tieto veci aspon ako tak jasne, hoci sa netvarim, ze som nikdy nic cudzie nevzala bez zaplatenia. Lenze to som bola moc mala na to, aby som o tom takto uvazovala a nikto mi to nevysvetloval. Tak prosim aspon vyuzi moznosti internetu, kde si prave nasla dostatok ludi, co Ti to vysvetlili dost jasne na to, aby si sa zamyslela a uz to viac nespravila.
Aj ked je to len malickost stale ide o trestny cin za ktory by tam mohli sudit rovnako ako za kradez niecoho draheho Naozaj to stoji za tych par centov??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
to su tie moje
@takemeaway no neviem neviem či viem až tak dobre behať
Im to chýbať nebude ved také ceny
A dnes si šlohnem ešte nejaké
Skvelý výber tam maju
Ale to clovek musi proste citit, toto sa oplati a toto nie. To je tzv nakupny instinkt.
Vsetko co je lacne nemusi byt nekvalitne a naopak vsetko co je drahe nemusi byt kvalitne.
A tak ked som mal 12,13i tak take veci ako turecky med ....xD Ale uz od 16tich som absolutne poctivy
@ada200246 hej ? a čo také ?
@idea ubohé ? Absolutne nie...
tak ja ti to poviem.
to, ze porusujes zakon a vycapis to na web ktory si prakticky moze pozriet kazdy, neviem, ci cakas ze ta ludia budu obdivovat, ale ak aj hej tak jedine taki ako ty.
Možno by nebolo zlé si uvedomiť, že ten predávajúci má za ten stánok zodpovednosť, je tam celý deň aj v zlom počasí a často za to dostane minimálnu mzdu a ešte mu odpočítajú to, čo niekto len tak pre srandu ukradne.
Ale škoda niečo vysvetľovať niekomu, kto sa tým ešte chváli, ten to nepochopí.
kupiť si niečo za vlastne peniaze by ti určite spôsobilo väčšiu radosť..........filip
Vieš si predstaviť koľko trvá spraviť nejaké náušničky?
A aká je tá cena nízka oproti tomu času, ako ich robia?
Nie.
Lebo by ma zožralo svedomie.
tam volačo zase nakrannem
Využijem najvačší zmatek
prídem tam už v pátek
Vyhýbam sa šeckým takým pletkám
nepozerám na nohy baletkám
sem - tam ruku bleskurýchle vepchám
do kabelky tetkám
@scandalous ....... sorry, ale fakt je to dost velka picovina sa tu s tym chvalit. a neviem, ako inak sa to dalo pochopit. sa ti mame klanat, ze si hrdinka alebo co? tak teda gratulujem. kradni aj dalej.
a je to "len" 10eur.
nikdy, radšej si to zarobím a budem mať dobrý pocit
2./ Jedinu kradez, ktoru uznavam . . . je kradez jedla, ak je clovek hladny a nema nan, ak si nan nema ako zarobit.
3./ Ako uz vyssie bolo spomenute, ten tovar je vlastne lacny brak. V cinskych velkoskladoch sa to kupuje na kila. Neoplati sa ho kradnut, neplati sa ho kupovat
aj tak nevidím, čo je na tom také hrdinské, ako ty vravíš...
Dovtedy sa chodi s dzbanom po vodu, kym sa nerozbije.
Prvykrat mozno len videli a nechali tak, druhy krat si uz pockaju :p
Hanbiť by si sa mala, že kradneš a ešte sa tým aj chváliš.
ale možno by stálo za to si uvedomiť, že predavač v stánku nebýva nutne majiteľom - majiteľovi tie peniaze chýbať nebudú, lebo ich strhne z už aj tak mizerného platu predavača.. a ten, kto predáva na jarmoku, si to častokrát naozaj nemôže dovoliť
zlato, kleptománia sa dá liečiť
Ty si asi neuvedomujes hodnotu prace toho cloveka, co to vyrobil, pokial ide o handmade. A asi vobec nechapes situaciu toho predajcu, ktory ma za kazdu "drobnost" na inventure velke problemy a kazdy neobjasneny unik financii cvaka pekne zo svojho. Neviem, co Ti na to povedat.. Uz som dospela do stadia, ked mi su tieto veci aspon ako tak jasne, hoci sa netvarim, ze som nikdy nic cudzie nevzala bez zaplatenia. Lenze to som bola moc mala na to, aby som o tom takto uvazovala a nikto mi to nevysvetloval. Tak prosim aspon vyuzi moznosti internetu, kde si prave nasla dostatok ludi, co Ti to vysvetlili dost jasne na to, aby si sa zamyslela a uz to viac nespravila.
Prajem Ti vela radosti z Tvojho "darceku"!
Nevidím v tom nič dobré niečo potiahnuť, skôr je to, ako už bolo spomenuté, úbohé..
ale si fakt drbnuta ked to vesias na net. raz ta nekto chyti...