Pionieri elektronickej muziky a zároveň jedna z najdôležitejších skupín minulého štvrťstoročia patrila medzi najvýraznejších predstaviteľov kraut rocku. Ich jedinečná kombinácia avantgardných elektronických zvukov s mierne rockovým feelingom, produkovaná
My sme to pocuvali trosku na nemcine. Niektore veci nezneli zle. Tusimze par kapiel od nich prevzali nejaku tu melodiu a dodali tam spev a to chodilo dost casto v radiu. Okrem toho vsak neviem moc povedat...
Ja poznam Kraftwerk, dokonca som si postahoval nejake vecicky od nich. Najviac sa mi v pamati vsak zapisala skladba Tour de France. Vzdy ma pri pocuvani tejto skladby cez player strhlo, ked sa v nej ozvali zvuky bicykla. Bolo to ako keby okolo mna fakt prefrciaval peloton v Tour de France.
Ja poznam Kraftwek pocuvam uz 18rokov,su to pre mna umelecki bohovia.To co dokazali je neskutocne, snad nikto na swete, ziadna kapela neudala taky hudobny smer ako oni,Z kraftwerk hudby sa zrodilo mnoho hudobnych stylov,Brak dance,HipHop kde Africa Bambaata bola prvou skupinou ktora zacala pouzivat elektronicke beaty z piesne Trans Europa Express,Piesen a alebum Autobahn bola snad prvou piesnou - trance ovou na swete.dalej cela elektropopova scena sa vyvinula z hudby tycghto velikanov.sice neboli uplne prvi s elektronickou hudbou,napr Can, La Düsseldorf,tangerine dream, zacinali koncom 60 a zaciatkom 70 rokov hrat Space muzik krautrock na ktorom zacinal aj kraftwerk(
kapiel a speakov ako aj david Bovie,Iggy popp Michael Jackson boli velky fanusikmi hudby Kraftwer,Jacskon ktory sam chcel spravit piesen s nimi nieco na motiv Music Non Stop, ale nikdy sa spolu nestretli,David Bovie dokonca spravil ako cest skupine piesen V2 Schnaider,shcnaider ako po zakladatelovi skupiny florianovi schnaiderovi.Kraftwerk vytvarali zvuky beaty, sample ,zvuky elektrickych flaut dali do svojej carovnej hudy a dodnes sa pouzivaju sample od kraftwerk snad v kazdej piesniktora nehra na strunach ale je v elek podobe.Keby kraftwerk neboli v 70-80-90 rokoch tak uzavreti do svojich strojov,(nikdy nemali managera, nikdy nechdili ako predskokani ani nikde nemali predskokanov do 90rokov.a o vela kapiel tuzilo hrat s Kraftwerk)Bohuzial skupinu opustila dvojica perkusionistov a to Karl Bartos, a Wolfgang Flur,ktori boli v podstate len ako zamestnanci a nie clenovia skupiny, ktorej vzdy boli a si iba Ralf Hutter, a Florian Schanider ktory v tychto mesiacoch bohuzial skupinu po vyse 40rokoch opustil.Kraftwerk je fenomen,nikdo ich neprekona v tom co dokazali da tie roky, dokazali zo strunoveho sveta gitar,bicii(Florian sam vynasiel electronicdrums ktore ma aj patentovane.)a podobnych nastrojov, a vlozili ich dosveta strojov a mechaniky,Sami tvorcovia zo zaciatku tvorby nazyvali svoj styl Industrialnym stylom.Ralf Huuter, ma uz po 60tke dodnes chodi ako posledny clen povodneho Kraftwerk na velkolepe vystupenia ako naprk koncert v manchasrti,kde hrali na cyklistickom velodrome, a pocas Tour de fran na drahu vystupili Zlati medailisti za VB.nadhera sledovat,O zvuku Kraftwerk sa nemusime bavit, to co dokazu nazivo a na albumoch proste nadhera,su to umelci dokonca 2ja clenovia co dnes hraju s kraftwerk robili od 80rokov zvukovych inzinierov takze o zvuku je ina kapitola.som vdacny za kazdu piesen kraftwerk, a nepaci sa mi ako za tie desatrocia doslova niektori umelci doslova vykradli kus historie kraftwerk , a dodnes ich piesne beaty kopiruju, ako aj Coldplay a piesen Talk, je v podstate Computerliebe od Krafwterk, Nic su to ako sa hovori Pionieri Elektronickej hudy.Kraftwerk tu bude na veky.Wir stehen hier rum
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
lubic ja
Und stellen uns aus adios