o___O ak nehras veci vyslovene na vydrz tak nemas mat vobec pre co krce v ruke, toboz nie pri powerakordoch a flazoletoch, chod za niekym kto vie hrat alebo si najdi ucitela nech ta da trosku doporiadku lebo pravdepodobne mas milion zlozvykov a drzis to cele uplne zle
to iste aj s tym drncanim, mozes mat zle nastaveny krk alebo mongolske prazce alebo co ale pravdepodobne to budes tiez len zle drzat
ale tie krce sranda nie su, takto by som dalej nehraval vobec, jedine ze by som tuzil dojebat si ruku like a boss
no podľa toho čo píšeš si myslím, že máš zlé a krčovité držanie hmatníka(ľudia sa smejú, ale treba to robiť nežne, aj keď zatlačiť treba občas poriadne silno)...si samouk, alebo si niekde chodil?
tak ked chytas bary hlavne si daj celu ruku inac, to postavenie palca oproti ostatnym prstom myslim...neviem to vysvetlit dpc ale viem si predstavit ako to chytas lebo hentak jasne ze polku strun nechytis poriadne a este mas tu ruku tak doondenu ze aj ukrizovany clovek by sa ti smial
Pokiaľ máš dobrú gitaru tak drnčia struny len keď ich zle stlačíš. Je ale možnosť že máš niektoré pražce troška vyššie a vtedy dochádza k tomuto nechcenému efektu. Pomôže zdvihnúť kobylku, ale pozor aby si potom nemal všetky struny moc vysoko. Chce to dať do ruky niekomu kto sa vyzná. Ak si z BA tak ti viem poradiť aj konkrétne. No a keďže gitaru aj vyučujem tak k tým kŕčom - správnou technikou hry a cvičením by to postupne malo prejsť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
h-1--3--------/ h-3-/
g-1--4--------/ g-4-/
d-1------------/ d-2-/
a-1------------/ a-1-/
E-1-----------/ E---/
mam si natiahnut nejako v rukach slachy?
to iste aj s tym drncanim, mozes mat zle nastaveny krk alebo mongolske prazce alebo co ale pravdepodobne to budes tiez len zle drzat
ale tie krce sranda nie su, takto by som dalej nehraval vobec, jedine ze by som tuzil dojebat si ruku like a boss
12.prazec 4.00-4.45mm
no a k tej ruke....ruku musíš stále cvičiť...stále..keď nehráš, tak ju minimálne naťahuj...lebo šľachy a svaly sú svine... rýchlo "zlenivejú"....
1 na 2 prazec a 2,3prst na 2a3 prazec trebars spodne struny
najdi si na youtube videa nejake
@marek23 skoro som zabudla, keď sa prelúskaš týmito videami, nemal by si mať už s ničím problém
tu je prvá časť....
» www.marianguitar.com/index1_9.html...
*na ruky nejake cviky?co mi natiahne trocha slachy a mozna svaly
ani by som nepovedal , spolieham sa na kvalitarov ktory hu pustili ako OK.
Struny by mali byt v poriadku. Kontrola by taky vadny kus nepustila. Skor to ***bude chyba zleho stlacania strun
No , ide o to ze ak mam stuhnute svaly a slachy nic neurobim .
Ja som chcel stlacit Power akord , alebo zahrat
E ------------------------------------------------
h-------------------------------------------------
g -------------------------------------------------
d -8-8-8-8-6-6-10-10-12-12-14-10-11-10
a -8-8-8-8-6-6-10-10-12-12-14-10-11-10
E-6-6-6-6-4-4--8--8--10--10-12-8---9--8-