@webster43 zažil som totalitný režim, kedy človek nemohol vysloviť nahlas a verejne svoj názor a teraz za demokracii je to skoro to isté. Môžete kritizovať, koľko chcete skoro všetko, len nesmiete sa dotknúť témy cigáni.
@webster43 táto téma tu bola už stokrát, ťiže nemyslím si, že by si sa tu stratols názormi typu "je to rasisticke" a "ty nácek". Sem tam kde tu, nejeden človek napísal aj inteligentný príspevokdo diskusie, každopádne vacsina ludi to neriesi a ma v p. pretože na to nemaju a vcomto state nebudu mat vplyv
@flussica on si len zas našiel tému, na ktorej sa bude snažiť dokázať aký je on inteligent a znova bude nasledovať zlyhanie Myslí si, že zažil v živote všetko a teraz môže rozdávať svoje rady do života. Je síce starší ako ja, to nepopieram a ani nikdy nebudem, ale ako by som to vyjadril, trochu mešuge. Rozoberá témy, na ktoré aj tak nemá vplyv a to iby na uspokojenie vlastného ega
@adsy ako keby ste vy riešili dôležitejšie veci, ktoré môžete ovplyvniť. A to nehovorím o sprostých témach, ktoré sem vôbec nepatria. Preberám, problémy v našej spoločnosti. To hovor ľuďom v Krompachoch. Neriešte to aj tak na Vás vláda série a nikoho to nezaujíma.
@webster43 na tvoje prekvapenie ľudí v Krompachoch poznám viac ako dosť. Preberáš problémy, na ktoré aj tak nemáš a nikdy nebudeš mať vplyv, nemôžeš to zmeniť. A na konci svojej reakcie si si sám odpovedal na otázku či to má zmysel riešiť
@adsy no a vidíš toto je problém nerieš a ser na to... tak aj tento štát vypadá. Počuj, ak bi v každom štáte, ako na Slovensku si ľudia povedali nemôžeme ovplyvniť to čo sa deje v našom štáte tak, serieme na to...neštrajkujme, neprotestujme, nechajme politikov si robiť čo chcú. Slováci sú zbabelý národ, vedia len po krčmách nadávať, aký sú hrdinovia..., ako na piču sa na Slovensku žije.
Ja som si uvedomil, aký je rozdiel medzi vyspelosťou Slováka a napríklad Nemca, až tu v Nemecku odkedy tu žijem. Nemcom, ak sa čokoľvek nepáči, alebo Turkom ktorých je tu viac než dosť, idú hneď do ulíc a prinútia politikov riešiť daný problém. Doslova a do písmena pomalý aj maličkosti, nad ktorými bi Slovák mávol rukou. Nemec nie. Za tú krátku dobu čo som v Nemecku bolo v meste Bielefeld už 4 veľké demonštrácie. Aj preto sa tu lepšie žije, ako na Slovensku. Nemec nepovie serme na to aj tak mi obyčajný ľudia to nemôžeme zmeniť. A to je problém Slovákov serme na to.
@webster43 a práve tam je pointa. Ty sám to ovplyvniť nemôžeš a mentalita ľudí na Slovensku je vďaka komunizmu taká a tak skoro sa ani nezmení ak sa vôbec niekedy zmení. Slováci nie sú zbabelý národ, v tom s tebou nesúhlasím a ani nikdy nebudem. To je výsledok systému aký tu bol dlhé roky. Ale všimni si, že aj tu sa niečo pomaličky, ale isto mení. Stačí sa pozrieť smerom na školstvo a zdravotníctvo napríklad. Ako by som to vyjadril, je náš priveľmi málo ešte stále na to, aby sme mohli zmeniť to či si politici s nami robia.
@hetfield nie sme prvý napríklad Rumunsko. Ale to nie je poctatné. Problém je nerieš čo nemôžeš aj tak zmeniť...ser na to.. Nemci majú viac menšín, ako si myslíš. 500 000 Turkov, Černochov, Indov, Aziatov...atď to bi si neveril. Treba ísť do sveta a až potom si uvedomíš tie prepastné rozdieli. Nie pozrieť sa, ale žiť v inom štáte. Rakúsko, alebo Nemecko a potom uvydíš tie rozdieli.
@adsy súhlasím z tebou, ale nie v tom serme na to. Nie je dôležité, aký sme malý národ. Je dôležité snažiť sa to zmeniť a tlačiť na politikov. Nesrať na to, lebo sa to naozaj nikdy nezmení. Práve že sme malý národ, o to ľakšie bi to malo ísť. Príklad Švajčiarsko, Luxembursko a podobné štáty sú malé a sú na tom lepšie. O veľkosť nejde. Druhý príklad je taká India obrovský štát veľa ľudí a životná úroveň katastrofa. Nie je poctatné či je národ, alebo štát veľký. Je pravda, že sme boli v totalite...ale do kedy sa budeme vyhovárať na totalitu?..sme 22 rokov po totalite.
@webster43 a v tom je tvoj problém. Predstavuješ si veci ako Hurvínek válku A tu nejde iba o totalitu, ale ty asi nepoznáš veľmi dobre históriu Slovenska. Tu ide prakticky o všetko čo sa udialo od existencie, nie tohoto štátu, ale odkedy ľudia žijú na tomto území, minimálne od čias rímskej ríše Ale to už ty neberieš do úvahy ako vidím
@adsy nie neberiem do úvahy, to máš pravdu, lebo súčasnosť je dôležitá nie čo bolo za rímskej ríše čítal som to len včera. Keby Nemci boli frustrovaný prehrou v 2 svetovej vojny tak bi neboli tam kde sú. Tak isto boli ich mestá žičené a ich štát bol rozdelený a pozri kde sú oni a kde mi. Prestaňme sa večne vyhovárať na minulosť, čo bolo a riešme čo bude a nie históriu. Problém je v nás všetkých, nie v histórii už to konečne pochop.
@webster43 az na to ze tie mesta mohli znovu postavit a vybudovat krajinu odznova vdaka tomu ze do nich USA nalievali dost tazke prachy a doteraz aj ked je 20 rokov po zjednoteni je stale rozdiel medzi zapadnym a vychodnym Nemeckom a este aj dlho bude
@hetfield Viem o tom že USA tam strkali peniaze, ale len určitú dobu. Aj som rátal z tým, že to tu ty, alebo adsy vytiahneš. Ale poznáš príslovie... kto nechce riešiť hľadá dôvody....kto chce hľadá spôsoby. A v tomto prípade to platí dvojnásobne. A ešte niečo. To či je bývala časť východného Nemecka ešte stále zaostalá tak v tom sa mýliš. Bol si tam teraz nedávno?... Ja hej a viac krát. Bol som tam tesne po zjednotení aj tento rok. Poviem ti že žiadny rozdiel som TERAZ nevidel. To bolo, ... ale už nie je. Možno v okrajových častiach a na vidieku, ale to je bežné aj v iných štátoch, nielen u nás.
@hetfield Lebo počas rozdelenia Nemecka a tesne po vojne Rusy blokovali všetky trasy do západného Nemecka z cieľom zničiť ekonomiku západného Nemecka a položiť ho tak na lopatky. A preto USA začalo západnému Nemecku pomáhať leteckou dopravou. Dodávali im lieky a potraviny, ako humanitárnu pomoc, lebo nechceli, aby Rusy sa zmocnili celého Nemecka.
@webster43 aj v tom sa mýliš, pretože súčasnosť je následkom minulosti. Netreba pozerať iba na to čo je teraz, na následok, ale treba poznať aj príčiny toho následku. Inteligentný človek, za ktorého sa vyhlasuješ, sa dokáže pozerať na vec zo širokého uhla pohľadu a pozerá sa tam kde je počiatok toho čo je dnes.
A ohľadom Nemecka sa tiež mýliš, pretože Nemecko bolo na tom zle, ale iba jeho východná časť a po spojení východnej a západnej časti mal kto tej východnej pomôcť .
Si hlúpy ak chceš riešiť čo bude, pretože to čo bude nikto z nás nepozná. ja riešim čo je tu a teraz, neriešim čo bolo. Ale vidím to čo bolo a teda poznám príčiny následku. Tam sa ty už pozerať nedokážeš.
Keď som ešte osobne nepoznal Nemcov tak som si o nich tiež myslel, len to najhoršie, aký sú hnusný národ, lebo tak nás to učili v škole za totalitného režimu. Ale teraz si to nemyslím. Hustili do nás, akého zverstva sa za vojny dopúšťali, ale o tom sa mlčalo, ako pri postupe Rusov na Nemecko išli cez Slovensko a aká sebranka v Ruskej armáde v prvej línii bola samy väzni zo Sibíri trestanci rabovali znásilňovali na území Slovenska. Moji starý rodičia vedia o tom svoje a viem to od nich, rabovali všetko a bolo im jedno, kto ste a že nie ste Nemci. Netvrdím, že sa nedopúšťali zverstiev aj Nemci to áno bola vojna. Vo vojne sa robia zverstvá, ako vždy.
@hetfield aj o tom viem, ale nechajme minulosť minulosťou...dôležitá je súčasnosť v ktorej žijeme teraz. Treba riešiť súčasné problémy nie nad nimi zatvárať oči, problémy sú na to, aby sa riešili inak lepšie nebude a bez toho nemôžeme čakať zmenu k lepšiemu. Už mi to pripadá, ako keby Slováci zlámali sami nad sebou palicu a len sa sťažovať na svoje problémy sami medzi sebou a nie, kde majú je ich národná tradícia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
@webster43 táto téma tu bola už stokrát, ťiže nemyslím si, že by si sa tu stratols názormi typu "je to rasisticke" a "ty nácek". Sem tam kde tu, nejeden človek napísal aj inteligentný príspevokdo diskusie, každopádne vacsina ludi to neriesi a ma v p. pretože na to nemaju a vcomto state nebudu mat vplyv
A ohľadom Nemecka sa tiež mýliš, pretože Nemecko bolo na tom zle, ale iba jeho východná časť a po spojení východnej a západnej časti mal kto tej východnej pomôcť .
Si hlúpy ak chceš riešiť čo bude, pretože to čo bude nikto z nás nepozná. ja riešim čo je tu a teraz, neriešim čo bolo. Ale vidím to čo bolo a teda poznám príčiny následku. Tam sa ty už pozerať nedokážeš.