Zaujíma ma, či v krvavých šenkoch naozaj straší. Osobne som tomu moc neverila, nie preto, že som skeptik ale skor preto, že keby je to pravda tak by sa tato dedinka stala vacšou senzáciou. Čo ma však zarazilo bolo, že v dedine nikto nebýva. Sú tam iba
ja som nasiel tento pribeh
Jeden z nich, ktorý sa bývalému Huszár majeru postaral o nové meno, nám vyrozprával: „Odohralo sa to niekedy okolo roku 1848. Pán z Dobrej Vody sa vybral do Nitry na akési sedenie. Cestou sa však zastavil v Hlohovci na hrade a keďže miestna šľachtičná mala narodeniny a oslavovala, zdržal sa viac, ako pôvodne plánoval. Po ceste jeden člen družiny zaostal, lebo si musel dať podkuť koňa. Keď už posádka videla, že sa stmieva a že hradby v Nitre už pre nich budú zavreté, rozhodli sa prenocovať niekde po ceste. V nevľúdnom počasí ich zastavil vysoký silný muž, ktorý im ponúkol ubytovanie v šenku. Družinu uložili spolu s koňmi na seno, pána pozvali do hostinca. Ponúkli mu večeru, nechali ho osušiť sa pri kozube a naliali vína. Čašu s omamným mokom mu však doniesla stará, zúbožená starena, ktorá mu pošepla, aby víno za žiadnych okolností nepil. Poslúchol ju a odobral sa na poschodie do izby. Po chvíli však začul, ako sa k jeho miestnosti niekto hlučne blíži. Zbojníci si mysleli, že sa už priotrávil vínom, a tak ho už išli len doraziť. Keď Pán z Dobrej Vody zbadal zakrvavenú posteľ, bolo mu už všetko jasné a oprel o dvere stoličku na ktorú sa posadil. Zbojníci sa však sekerami začali dobýjať dnu. Vtom však k hostincu dorazil oneskorený člen družiny, ktorý začul hrmot. Starká, ktorá pána varovala pred vínom, mu nenápadne otvorila bránu a on, už aj s ďalšími členmi družiny pána zachránil. Jedného zbojníka zabil na mieste, ďalších odsúdili v Nitre. Keď vtedy prehliadali celý hostinec, našli v pivnici vo vápne tri nahé dievčenské telá. A chýr o krvavom šenku sa začal šíriť do širokého okolia.“
@puco90 Pre teba to možno bude ešte vačšia novinka ale existujú. Nejestvovali by seriózne výskumy paranormálnych javov, výskumníci majú špeciálne drahé zartiadenia, ktorými zisťujú ich prítomnosť, dokážu dokonca nahrať ich hlas atď. a to by robili len tak zo srandy? Duša je energia ktorá po smrti odchádza z tela. A energia nezaniká. Duch je energia.
a nie nic take, len proste ludia su velmi poverčivy a nahodou sa nieco stane a uz nehoda a tak... su rovne cesty kde sa stava ovela vacsie mnozstvo nehod a horsich veci ale tam sa len napíše ze treba si davať vacsi pozor a to je vsetko... lebo ludia tade chodia ako mechom trešteny a potom nestihnu zabrzdiť, to je vsetko pri kazdejceste a oblastiach kde treba vyssiu opatrnosť lebo je to cesta castych dopravnych nehod.
@6 To som čítala ale stále to absolútne nevysvetluje, že prečo sa odtial všetci odsťahovali? Musí byť dovod, prečo obyvatelia dedín opustia svoje domy(a to sú nehnutelnosti maju svoju hodnotu) a nechaju ich schatrať len tak.
@makovienka nechcem tu zasa diskusiu o existencii duchov a preto ti napíšem len toto (ak chceš odpovedať, prosím len do správy) ale uisťujem ťa, že všetky výskumy ukázali na to, aké sú to hlúposti. Lovci duchov a tak, to sú podvody, boli z toho usvedčení. je to len senzácia, to čo dávajú (Zone reality? ) sú idiotiny, dokonca v nejakej časti sa sekli a bolo vidieť, ako niekto hýbe s predmetom, s ktorým mal hýbať duch .-D
Biblia jasne učí, že existujú duchovia, ktorí môžu komunikovať s ľuďmi v telesnom svete. Biblia nazýva tieto bytosti anjelmi a démonmi. Anjeli sú bytosti, ktoré slúžia Bohu. Sú spravodliví, dobrí a svätí.
Démoni sú padlí anjeli, ktorí sa sprotivili Bohu. Sú zlí, klamní a ničiaci. Na základe 2. Korinťanom 11:14-15, démoni sa javia ako „anjeli svetla“ a ako „služobníci spravodlivosti“ a v ich moci je aj zjavovať sa ako „duchovia mŕtvych“.
Príklad prenasledovania v Biblii nachádzame u Mareka 5:1-20. Légia démonov posadla človeka a odohnala ho na cintorín. V tom nebol zapojený žiaden duch. Bol to prípad, keď normálna osoba bola posadnutá démonom a útočila na ľudí okolo seba. Túžba démonov je, aby „zabíjali, kradli a ničili“ (Ján 10:10). Urobia všetko, čo je v ich moci, aby podviedli ľudí a aby ich vzdialili od Boha. Toto je vysvetlenie aktivít „duchov“ v súčasnosti. Bez ohľadu ako ich nazývame, oni i dnes pracujú.
Bola som tam pred pár týždňami fotiť... ja osobne som tam nevidela nič zvláštne, nepočula som nijaké zvuky (a to som otvorená v týchto veciach, nie som vôbec skeptik). No známy čo tam bol so mnou údajne počul dáke hlasy, pričom on bol v tedy na 2 poschodí a ja dole v pivniciach, takže nie je možné aby on vyslovene za sebou počul niekoho hlas.
@efyks ?? Trolov? Fakt? @mefistofel Vylucuju? Vobec. Oni iba tvrdia, že hneď po smrti ibu do neba alebo do ocistca a nasledne do pekla. Osobne si myslim ze dusa po smrti zostava nejaku dobu na zemi, kym pochopi co sa jej vlastne stalo.
@puco90 V pohode je to tvoj nazor avsak ja viem ze duse existuju a existuju inteligentne bytosti ktore nemaju telo. Niesu to vymysli neviem do akej hlbky sa o to zaujimas, ale mozem uviest priklad demonov a exorcizmus(ktory vykonavaju knazi co nemozme povazovat za srandičku pre verejnosť). NIektori ludia su na toto viac citlivi a niektori to vobec nevnimaju, pretoze tomu neveria. A castokrat ludia ktorym niekto velmi blizky zomrie, maju skusenosti. Napriklad mojmu ucitelovi zo ZŠ zomrela matka. Stala sa mu taka vec, ze krystalova vaza, ktora bola polozena na skrinke sa rozletela na kusky a do par minut mu volali z nemocnice, ze mama zomrela. Tete sa zase v case smrti jej manzela zastavili hodinky. Ale myslim ze nema zmysel ta presviedcat, mozno sa ti raz nieco podobne stane a mozno raz uveris
@puco90 preco by boli asi tak prifarbene? jedna stara zena vedela o tom ze ho chcu otravit tak pripravila unikovu cestu , co je na tom "také" , nehladaj v tom nič viac len ako je tam pisané aby si nemusel doplnat veci ako ze je to prifarbene, niečo ako neni su tam duchovia alebo su tam duchovia a podobne.
@makovienka fakt...raz som videl taký dokument...boli na islande a chlapík by tam bol odprisahal na hrob hocikoho zo svojej rodiny, že trolovia existujú a že je plno ľudí, ktorí ich videli! samozrejme počas natáčania boli zrejme niekde odcestovaní
@zajkousko jáj, ako velmi sa mi nikdy nechcu čitat tie tvoje žvasty a tak ich uz vacsinou ani necitam neber to osobne ani ako urazku, ale nula bodov pre mna, ja som neni ako midnight co sa rád hada, tebe to nevyvratim a zbytocne stracanie casu
tak ako mne nedokazes vyvratit ze neexistuje spagetove monštrum ktore nas stvorlo
@mefistofel ale nieee preboha ja teraz nerozoberám či existujú, alebo neexistujú, len tvrdím, že sa mi páčia takéto príbehy, ktoré sa tradujú a mám rád, keď sa ešte okrem toho prifarbia (a nemusí sa jednať hneď o duchov)....čo sa týka konkrétne tohto príbehu, tak ja neviem, no možno toto čo si povedal vystihuje podstatu a omáčka okolo toho prifarbená (ber to len ako možnosť), veď tak to býva....
ja som osobne videl ducha a skoro som sa posral....
bola to tmava postava, ktoru som zreteľne videl ako išla z prava do ľava , teda z jednej strany izby na druhu a stratila sa v stene...
takže, ako sa povie kym neuvidím, neuverím...
no a ja som videl a uveril....
a ako kamošovi ti to neprajem zažiť, bol som sám v obyváku v pohode a sledoval som zábavný program v tv....
@makovienka@24 to vystihol úplne presne...
Proste podľa mňa platí taký vzorec, že je určitá nevysvetliteľná vec a kultúrny vplyv sa postará o vysvetlenie čiže človek, ktorý ti odprisahá, že ho uniesli mimozemšťania a ukáže ti jazvy po skúmaní (ktoré si nevysvetlí ani veda) by nevyrastal v USA ,v oblasti kde sa o UFO hovorí, ale by vyrastal napríklad v silne náboženskom prostredí, tak by mohol mať podobný zážitok, ale s nejakým svätým.....takže tak....
@mefistofel Ani mne to nepride prifarbene. Taketo veci sa stavaju. @puco90 Keby to malo vystihovat podstatu nebol by to pribeh. Nebud nasilu skepticky. Nemam rada, ked ludia sa ma silou mocou snazia presvedcit ze "nie nie nie" aj ked o veci o ktorej sa bavime pocuju prvykrat v zivote a cisto z principu ze mamka mi vzdy hovorila ze strasidla neexistuju myslienku zavrhnu.
heh, ja klamať neviem, preto som aj birdzový extrémista, až by som chcel klamať, poslúžil by som diablovi v jeho diabolských skutkoch zničiť vám duše a na veky vám mučiť v pekle...
@makovienka
Ja len tvrdím, že každý príbeh po čase zľudovie a niečo sa prifarbí. Ja samozrejme tiež verím, že sa taká udalosť stala, ale povedzme zo 100% je pravdivých len 90% chápeš ma ? Tiež sa prikláňam k možnosti, že niekto niekoho zachránil a kľudne tam mohla hrať rolu aj tá starena...
Spomeň si na Jánošíka čo o ňom všetko koluje, napríklad pošmyknutie na hrachu a tak....proste áno, myšlienku uznávam, omáčku nepokladám za dôveryhodnú.
@makovienka
JA by som len rád podotkol, že náš mozog je vyvinutý k tomu aby hladal vzorce, nei amtematické ale take akoby javové. Hladá význam a neikedy ho vidí aj tam kde proste nie je. Čo sa týka exorcismov, dobre zdokumentovaných, je to len ďalší príklad ako si cirkev vypumpovala popularitu na "vyháňaní démonov" a narobila vaic škody ako úžitku, kopa ľudí s epilepsiou, s schizofréniou a inými chorobami, ktoré neboli liečené a tí ľudia kvôli poverčivosti umreli :/.
A čo sa týka duše, máš pravdu energia nezaniká, samozrejme, ale jej forma áno. Zatiaľ čo energia sa nemlže rzpadnúť a stratiť, môže nadobudnúť inú formu, iné usporiadanie a naše vedomie je práve tým konkrétnym usporiadaním častíc a reprezentáciou toho konkretneho rozloženia energie, ktoré sa po smrti, keď už ho nemá čo držať v takej forme, proste rozpadne, premení na niečo iné. Zjednodušene povedané .
A sú aj ľudia ktorí veria na víly a dokumentujú ich a študujú takže trollovia nie sú až takou výnimkou.
@makovienka A ľudia najčastejšie opúšťajú sídla kvoli ekonomickým dôvodom, oídu za prácou, poprípade sa tam odohrá nejaká nehoda, ktorá im to meisto sprotivý, alebo sa tam znehodnotí zdroj pitnej vody a pod. V amerike je hrozne veľa takto opustených miest.
dozvedieť sa pravdu čoskoro neznamená do mesiaca, do roka a neznamená že príde apokalypsa
pravdu sa dozvieš buď po smrti alebo príchodom konca sveta (počas života, čo sa ešte očividne nestalo).
nedavno na chalupe sa nam po pozemku prechadzala postava ktora po par sekundach zmizla.. mame to oplotene a uzavrete, nikto sa tam nemohol dostat.. naraz to videli traja ludia.. neviem ci to bol duch alebo nejaka skupinova projekcia alebo ako to mam nazvat
asi rok dozadu sme sa stretli s rodinou ktora byva na konci dediny pri lese.. kazdu chvilu videli postavy ako sedia na konaroch vysokych jedli a pozoruju ich.. ked ich fotografovali nic nezachytili.. niekdy sa im dokonca potulovali okolo domu a ked okamzite vybehli on ak ich videli v okne, nikto tam nebol.. takze zasa halusky?
tatkovi sa stalo ze v noci pocul kroky po izbe, potom buchli jedny dvere, dalsie sa otvorili a zabuchli.. vyletel z postele, nikto nikde..
takych zazitkov by bolo viac netreba ani navstevovat nejake specialne miesta
1.) nerozumiem, ako môže niekto hovoriť, že niečo neexistuje, ak sa nedá dokázať, že to neexistuje.
2.) verím, že existujú (relatívny pojem, lebo neexistujú v takom zmysle ako hmotné veci) a myslím, že kým človek niečo tajomné sám nezažije, tak zrejme nepochopí.
3.) neviem čo je na tom pravdy, ale veľa ľudí mi už spomínalo aj Mirage v Žiline, tiež tam vraj straší (hovoria o tom sbskári aj zamestnanci, ktorí robievajú inventúry v noci) a najnovšie sa pošuškáva aj o ESC v BB (vraj je postavené na nejakom popravisku)
ale nebola som v Mirage v noci tak neviem a v BB počas nočnej sme ešte tiež zatiaľ nič nevideli, nepočuli. ale priznám sa, že to nie je zrovna príjemný pocit byť tam o tretej ráno
každý večer navštevuje našu záhradu lesná víla...hoci moja záhrada nie je situovaná v lese...ľudia by sa mali báť živých, nie mŕtvych...(pokiaľ majú dôvod báť sa ľudí)
@antifunebracka keď niečo človek zažije v reále tak si asi spraví úsudok aj sám. @55 zo slušnosti si mohol aspoň označiť a za druhé, za to ja nemôžem, že nerozumieš.
možno ľudia stade odišli lebo nechceli na takom mieste vychovávať deti nech sa tam už deje alebo dialo čokoľvek.. predstavte si že méte dieťa a chodí do školy a keď sa ho opýtate že kde býva tak povie "Krvavé Šenky" no chudák decko.. už len kvôli tomu názvu by som sa odsťahovala.. a čo sa týka toho či tam straší tak až ku nám do mesta čo je vzdialené asi 60-70 možno aj viac km sa doniesli tie príbehy.. istú dobu sa tu hlavne na stredných školách šírilo že ak tade pôjdete presne o polnoci tak uvidíte niekoho sedieť na zadnom sedadle vášho auta.. a na nete ak mám pravdu povediac sme s kamarátkou našli nejeden prípad kde ľudia tvrdili že to videli alebo že dokonca niekoho zrazili a keď sa pozreli nikto tam nebol..
Raz sa mi stala jedna vec z duchom ja to volám rozlúčka z ujom. Jeden večer keď som spal ma zobudila mamka na to že zomrel ujo. Po tom zme sa zaňho pomodlili a keď sme sa pomodlili tak sa sám od seba zapol televízor a vypla sa elektrina, a v tom sa otvorili dvere a zavial slabí vietor a všetci zme boli vyľakaný. A potom zme sa išli vyspať. a to že ujo zomrel zme sa dozvedeli od maminej sestry.
Diskusia totalne mimo Krvavych Senkov ja len ze som na FB v jednej skupine kde holka beha po takychto opustenych miestach a foti to, a nedavno davala varovanie aj s videom presne o KS ze tam boli v noci a vybehol tam na nich nejaky psychous s vidlami, aj im spravil skodu na aute a tak.
tak ci tam strasi neviem,par ludi mi povedalo ze hej,lebo byvame blizko,ze uz tam kadekto vselico videl,pan co tam byva raz nasiel na kraji lese mrtvolu v plytkom hrobe,takze mozno ich tam je aj viac
@makovienka No ono to bolo tak.Majiteľ dal ľuďom ktorý u nho pracovali na majeri možnosť zadarmo bývať v tých rokoch po čase chcel od nich peniaze aspon za energie a v tej dobe ľudia odmietli prestali preňho robiť a odišli a majer skrachoval ako sa povie.Tak preto prázdne bytovky.Ja som tam bol nie raz.Aj jak sme išli zo zabavi z Nr do Risnoviec o 3:30 rano a sám bo iný s posádky sa báli. A tiež ako som bol na hornom poschodí ako vstupis na chodbu zo schodov na ľavej strane na konci chodby v poslednom byte na pravo tak som tam tiez daco zazrel a zapocul. A išlo to zo skrine ktorá tam bola padnuta na zemi.No bolo to potvaranie dverí len taký kúsok a zas zatváranie opakovane a detský hlas.To bol frmol ako som odtiaľ letel po tých schodoch kde ani zábradlie neni aj koleno som si tam vtedy narazil.Ja v niečo verím ale neviem presne ale dačo určite je nie len mi ako živé bytosti.
brutus.... o tejto lokalite...je to prekliate miesto na Zapadnom Slovensku nedaleko Nitry. stalo sa to asi pred 160 - 170 rokmi. odtedy vraj tam strasi....Bludia tam stratene duse mrtvych, pozabijanych a obesenych. Stret s podivnou krvavou stoparkou mi vyrozpravali viaceri ludia co to zazili na vlatnej kozi ked tade prechadzali popri lesa. Bud im prebehla cez cestu alebo ju videli v spetnom zrkadle na zyadnej sedacke v aute. Co som pocul kolega siel tade vo vecernych hodinach asi smer do Aleksiniec vo vecernych hodinach am niekde aj s jeho priatelkou.... z nicoho nic sa auto nedalo ovladat ...zisiel z cesty a prevratil sa na bok , nesiel ani rychlo cca 50km/h. Nastastie sa mu nic nestalo ..ako sa vyprostil z auta aj s priatelkou, Spozorovali pri aute stat cudnu strapatu zakravenu zenu. Ktora nic nehovorila. Jeho priatelka zacala od strachu kricat. Po tomto incidnte musela navstivit lekara - psychiatra. Co to bolo _??? Dodnes si to nevie vysvetlit po tejto udalosti ktora sa stala nejak v lete 2015.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
Ale stáva sa tam dosť nehôd.
a aký si vyféšakovaný, to čo bolo?
Jeden z nich, ktorý sa bývalému Huszár majeru postaral o nové meno, nám vyrozprával: „Odohralo sa to niekedy okolo roku 1848. Pán z Dobrej Vody sa vybral do Nitry na akési sedenie. Cestou sa však zastavil v Hlohovci na hrade a keďže miestna šľachtičná mala narodeniny a oslavovala, zdržal sa viac, ako pôvodne plánoval. Po ceste jeden člen družiny zaostal, lebo si musel dať podkuť koňa. Keď už posádka videla, že sa stmieva a že hradby v Nitre už pre nich budú zavreté, rozhodli sa prenocovať niekde po ceste. V nevľúdnom počasí ich zastavil vysoký silný muž, ktorý im ponúkol ubytovanie v šenku. Družinu uložili spolu s koňmi na seno, pána pozvali do hostinca. Ponúkli mu večeru, nechali ho osušiť sa pri kozube a naliali vína. Čašu s omamným mokom mu však doniesla stará, zúbožená starena, ktorá mu pošepla, aby víno za žiadnych okolností nepil. Poslúchol ju a odobral sa na poschodie do izby. Po chvíli však začul, ako sa k jeho miestnosti niekto hlučne blíži. Zbojníci si mysleli, že sa už priotrávil vínom, a tak ho už išli len doraziť. Keď Pán z Dobrej Vody zbadal zakrvavenú posteľ, bolo mu už všetko jasné a oprel o dvere stoličku na ktorú sa posadil. Zbojníci sa však sekerami začali dobýjať dnu. Vtom však k hostincu dorazil oneskorený člen družiny, ktorý začul hrmot. Starká, ktorá pána varovala pred vínom, mu nenápadne otvorila bránu a on, už aj s ďalšími členmi družiny pána zachránil. Jedného zbojníka zabil na mieste, ďalších odsúdili v Nitre. Keď vtedy prehliadali celý hostinec, našli v pivnici vo vápne tri nahé dievčenské telá. A chýr o krvavom šenku sa začal šíriť do širokého okolia.“
veľmi správne
(hoc teda minimálne na birdzi ich je kopa
veľmi dobra poznámka....
Biblia jasne učí, že existujú duchovia, ktorí môžu komunikovať s ľuďmi v telesnom svete. Biblia nazýva tieto bytosti anjelmi a démonmi. Anjeli sú bytosti, ktoré slúžia Bohu. Sú spravodliví, dobrí a svätí.
Démoni sú padlí anjeli, ktorí sa sprotivili Bohu. Sú zlí, klamní a ničiaci. Na základe 2. Korinťanom 11:14-15, démoni sa javia ako „anjeli svetla“ a ako „služobníci spravodlivosti“ a v ich moci je aj zjavovať sa ako „duchovia mŕtvych“.
Príklad prenasledovania v Biblii nachádzame u Mareka 5:1-20. Légia démonov posadla človeka a odohnala ho na cintorín. V tom nebol zapojený žiaden duch. Bol to prípad, keď normálna osoba bola posadnutá démonom a útočila na ľudí okolo seba. Túžba démonov je, aby „zabíjali, kradli a ničili“ (Ján 10:10). Urobia všetko, čo je v ich moci, aby podviedli ľudí a aby ich vzdialili od Boha. Toto je vysvetlenie aktivít „duchov“ v súčasnosti. Bez ohľadu ako ich nazývame, oni i dnes pracujú.
@mefistofel Vylucuju? Vobec. Oni iba tvrdia, že hneď po smrti ibu do neba alebo do ocistca a nasledne do pekla. Osobne si myslim ze dusa po smrti zostava nejaku dobu na zemi, kym pochopi co sa jej vlastne stalo.
@puco90 V pohode je to tvoj nazor avsak ja viem ze duse existuju a existuju inteligentne bytosti ktore nemaju telo. Niesu to vymysli neviem do akej hlbky sa o to zaujimas, ale mozem uviest priklad demonov a exorcizmus(ktory vykonavaju knazi co nemozme povazovat za srandičku pre verejnosť). NIektori ludia su na toto viac citlivi a niektori to vobec nevnimaju, pretoze tomu neveria. A castokrat ludia ktorym niekto velmi blizky zomrie, maju skusenosti. Napriklad mojmu ucitelovi zo ZŠ zomrela matka. Stala sa mu taka vec, ze krystalova vaza, ktora bola polozena na skrinke sa rozletela na kusky a do par minut mu volali z nemocnice, ze mama zomrela. Tete sa zase v case smrti jej manzela zastavili hodinky. Ale myslim ze nema zmysel ta presviedcat, mozno sa ti raz nieco podobne stane a mozno raz uveris
tak ako mne nedokazes vyvratit ze neexistuje spagetove monštrum ktore nas stvorlo
ja som osobne videl ducha a skoro som sa posral....
bola to tmava postava, ktoru som zreteľne videl ako išla z prava do ľava , teda z jednej strany izby na druhu a stratila sa v stene...
takže, ako sa povie kym neuvidím, neuverím...
no a ja som videl a uveril....
a ako kamošovi ti to neprajem zažiť, bol som sám v obyváku v pohode a sledoval som zábavný program v tv....
Proste podľa mňa platí taký vzorec, že je určitá nevysvetliteľná vec a kultúrny vplyv sa postará o vysvetlenie čiže človek, ktorý ti odprisahá, že ho uniesli mimozemšťania a ukáže ti jazvy po skúmaní (ktoré si nevysvetlí ani veda) by nevyrastal v USA ,v oblasti kde sa o UFO hovorí, ale by vyrastal napríklad v silne náboženskom prostredí, tak by mohol mať podobný zážitok, ale s nejakým svätým.....takže tak....
@puco90 Keby to malo vystihovat podstatu nebol by to pribeh. Nebud nasilu skepticky. Nemam rada, ked ludia sa ma silou mocou snazia presvedcit ze "nie nie nie" aj ked o veci o ktorej sa bavime pocuju prvykrat v zivote a cisto z principu ze mamka mi vzdy hovorila ze strasidla neexistuju myslienku zavrhnu.
aspoň, že si úprimný a Miro je môj kamoš, veľa birdzákov nas zle chápe, je to hra a my sa bavíme.....
a vyvracať ti nič nejdem, každý si raz zažije to svoje osvietenie, teba to len čaká, tak sa drž.....
heh, ja klamať neviem, preto som aj birdzový extrémista, až by som chcel klamať, poslúžil by som diablovi v jeho diabolských skutkoch zničiť vám duše a na veky vám mučiť v pekle...
Boh je mojím svedkom, že hovorím pravdu
Ja len tvrdím, že každý príbeh po čase zľudovie a niečo sa prifarbí. Ja samozrejme tiež verím, že sa taká udalosť stala, ale povedzme zo 100% je pravdivých len 90% chápeš ma ? Tiež sa prikláňam k možnosti, že niekto niekoho zachránil a kľudne tam mohla hrať rolu aj tá starena...
Spomeň si na Jánošíka čo o ňom všetko koluje, napríklad pošmyknutie na hrachu a tak....proste áno, myšlienku uznávam, omáčku nepokladám za dôveryhodnú.
a teraz kto ma pravdu tazko povedať...
onedlho sa to dozvieme, ja však prekvapený nebudem, ja sa už teším
JA by som len rád podotkol, že náš mozog je vyvinutý k tomu aby hladal vzorce, nei amtematické ale take akoby javové. Hladá význam a neikedy ho vidí aj tam kde proste nie je. Čo sa týka exorcismov, dobre zdokumentovaných, je to len ďalší príklad ako si cirkev vypumpovala popularitu na "vyháňaní démonov" a narobila vaic škody ako úžitku, kopa ľudí s epilepsiou, s schizofréniou a inými chorobami, ktoré neboli liečené a tí ľudia kvôli poverčivosti umreli :/.
A čo sa týka duše, máš pravdu energia nezaniká, samozrejme, ale jej forma áno. Zatiaľ čo energia sa nemlže rzpadnúť a stratiť, môže nadobudnúť inú formu, iné usporiadanie a naše vedomie je práve tým konkrétnym usporiadaním častíc a reprezentáciou toho konkretneho rozloženia energie, ktoré sa po smrti, keď už ho nemá čo držať v takej forme, proste rozpadne, premení na niečo iné. Zjednodušene povedané .
A sú aj ľudia ktorí veria na víly a dokumentujú ich a študujú takže trollovia nie sú až takou výnimkou.
odporúčam inak pozrieť tento dokument
dozvedieť sa pravdu čoskoro neznamená do mesiaca, do roka a neznamená že príde apokalypsa
pravdu sa dozvieš buď po smrti alebo príchodom konca sveta (počas života, čo sa ešte očividne nestalo).
asi rok dozadu sme sa stretli s rodinou ktora byva na konci dediny pri lese.. kazdu chvilu videli postavy ako sedia na konaroch vysokych jedli a pozoruju ich.. ked ich fotografovali nic nezachytili.. niekdy sa im dokonca potulovali okolo domu a ked okamzite vybehli on ak ich videli v okne, nikto tam nebol.. takze zasa halusky?
tatkovi sa stalo ze v noci pocul kroky po izbe, potom buchli jedny dvere, dalsie sa otvorili a zabuchli.. vyletel z postele, nikto nikde..
takych zazitkov by bolo viac netreba ani navstevovat nejake specialne miesta
Mne je to miesto sympatické mám rad take miesta .. A duchovia existuju .. Sám som bol nie raz svedkom javov ktoré su nevysvetlitelne
2.) verím, že existujú (relatívny pojem, lebo neexistujú v takom zmysle ako hmotné veci) a myslím, že kým človek niečo tajomné sám nezažije, tak zrejme nepochopí.
3.) neviem čo je na tom pravdy, ale veľa ľudí mi už spomínalo aj Mirage v Žiline, tiež tam vraj straší (hovoria o tom sbskári aj zamestnanci, ktorí robievajú inventúry v noci) a najnovšie sa pošuškáva aj o ESC v BB (vraj je postavené na nejakom popravisku)
ale nebola som v Mirage v noci tak neviem a v BB počas nočnej sme ešte tiež zatiaľ nič nevideli, nepočuli. ale priznám sa, že to nie je zrovna príjemný pocit byť tam o tretej ráno
je to pravda s tým Mirage, stojí na židovskom cintoríne a jedného SBSkára odpratala rýchla, lebo ho skoro trafil šľak tak sa zľakol....
Miško skús to poopraviť nejde odkaz
1.) nerozumiem, ako moze niekto takej prezumpcii nerozumiet.
3.) jj v mirage strasi my ass, tiez vymysly dobre
@55 zo slušnosti si mohol aspoň označiť a za druhé, za to ja nemôžem, že nerozumieš.