Ked som si pozrel kto všetko kandiduje...no chcelo sa mi plakať....ale aspoň že tam neni čierny to by bol vrchol....a z tych čo su tam ...asi Gašparka.....kto nič nerobí nič nepokazí
@tomas - bol by som rád keby vyhrala žena. Bol by to krok k vyspelejšiemu štátu a k pokrokovejšiemu zmýšľaniu Slovákov. Veď i v USA vyhral černoch a tiež to bolo pred pár rokmi neprístojné.
Keby som mohla volit, tak Iveta Radicova, prezidentku sme este nemali v nasej kratkej slovenskej historii, tak preco to nevyskusat? Ked nebude Gasparovic kandidovat, tak by to aj mohla vyhrat, ale ak sa rozdhodne predsa len kandidovat, tak to vyyhra - ma viac ako 50% podporu u ludi, ak si cisla dobre pamatam...Inak, co nam dal Gasparovic?
Gašparoviča. ale nepoviem prečo lebo by som mu zobrala mimobratislavské hlasy@16@antja Gašparovič je dobrý prezident- diplomat, reprezentant, v podstate apolitický, aj ekonomika aj ľudia...
@23 to by nebolo zle @19 skvely prezident.. uzasny diplomat, ktory nevie ani len po anglicky a myli si libanon s lisabonom, skvely reprezentant, ktory na vyborne reprezentuje tym, ze chodi pozerat na hokej, futbal a jazdi do kopca, uplne apoliticky, len sa tlaci ficovi do zadku neskutocnym sposobom
Asi hej, to je súdené pochopiť len tým intelektuálne vyspelejším ľuďom, ktorí v každom druhom príspevku niekoho osočujú, prípadne niekomu želajú, aby skapal
Ale som rad, že si stojíš za svojím názorom a dokážeš si ho podoprieť pádnymi argumentmi, len tak ďalej, kým o politickej budúcnosti Slovenska rozhodujú takí ako ty tak sme na to naozaj dobre
@34 si trapny jak sneh na púšti. A teraz napišeš že aj to je možne...ja viem len sa pekne kvetnato vyjadry...ked ti to pomože.....normalne ta mam už plné zuby...tvoje keci ma už ani nenapália...som sa stal imúnny...vypisuj dalej somariny a tvar sa ze si najgenialnejsi....mam ta na háku
@36 niekoho neznašať a o niekom povedať že ho ten dotičný nenapáli su dve veci...ja si tým pádom neprotirečím..........a neviem čom sa rožčuluješ...šak ty si trápny!!! a povedal som ti že Mečiara nepochopíš tak nechci odpoveď lebo ju nepochopíš...už chapeš??
@johnny1488 Spomínam si práve na jednu diskusiu, nie tak dávno založenú a predpokladám že ešte nezmazanú, kde ste sa dušovali celá vaša banda ako v debate dávate pádne argumenty a nekončíte diskusiu niečím úplne odveci.
Práve teraz ty ukazuješ presne tento prípad - dostal si jednoduchú otázku na vyjadrenie svojho názoru a ako argument si dal niečo, čo by sa dalo pochopiť ako pokus o urážku... (ty to proste nepochopíš a bodka a vysvetľovať ti to nejdem)
Takže si skús zachovať tvár a normálne reaguj a nie že tu akurát trepeš jeden nezmysel cez druhý a urážaš ľudí ktorí s tebou nesúhlasia a ktorí ti svoj nesúhlas dávajú príliš najavo.
Ale inak ďakujem za pobavenie, celkom som sa usmievala pri čítaní tvojich pokusov uraziť @tunidlo
A nech nie som úplne od témy: Neviem ani akí sú kandidáti, takže čas až čas ukáže ako to dopadne so mnou v súvislosti s voľbami
pani radicova je uzasna zena, ktora asi zo svetkych politikov posobi prirodzene a ma v sebe obrovske dobro, ktore z nej vytaruje...takych ludi je fakt malo, ma prijemne vystupovanie, je vzdelana, dokaze sa prisposobit akejkolvek situacii...zo zatial znamych kandidatov najlepsia reprezentativna vzorka Slovakov... a co je skvele, ze nie je ten typ, co bude brat svoj plat a nebude robit dokopy nic(alebo hanbu, ako sa to dari ujovi Gasparovicovi)
Možem osrať celú politiku. Všetko sú to hajzli ktorí zdierajú tento štát. A nejde im o nás ľudí aby sme sa mali lepšie, ale preto, aby si naplnili vlastné vrecká. A takýchto ľudí mám voliť?
no ak by post prezidenta nebol iba reprezentatívna funkcia, uvažoval by som viac nad tým koho voliť. Tak či tak tam skončí človek ktorý bude robiť to čo všetci jeho predchodcovia. Ale to nemyslím v zlom, funkcia prezidenta je jednoducho taká.
nuž ale ak bude kandidovať martin jakubec, tak favorita mám
@64 a vies aj zdovodnit aj preco? to radsej stareho *uja seat-a gaspar-ovica, ktory podporuje tuto bandu zlodejov? podpisuje protiustavne zakony,nevie ani nazvy statnikov,porusuje protokol,je zm)teny,nic nerobi,iba hanbu? to je pre teba prezident na mieste? @62 tak sa ho spytaj koho mas volit a argumentuj vecami preco ano a preco nie daneho kandidata. Inak volba je tajna,takze nikto ta nebude kontrolovat komu si dala hlas...
Uz si dospela,tak si dokaz obhajit svoj postoj.
Ludia nehcem byt zly. Ale to co tu pisete je dosti naivne. Je to to iste co bolo s americkym prezidentom. Fajn je tmavy mladsi jak bol Bush a spol. Ale to je asi vsetko.
Cakat ze Barack zachrani viac ludi a este viac ako Bruce Willis v Armageddone je ciro cista naivita. Presne to iste je to aj u nas. Cakat ze Radicova alebo Gasparovic zachrani republiku je bud strasne naivne (co som pozeral vek respondentov tejto ankety tak asi najpravdepodobnejsie) alebo neuveritelne tupe a obmedzene rozmyslanie.
V oboch pripadoch (coz je podla mna najsmutnejsie na celej veci) sa jedna iba o to ci bude prezident pro koalicny alebo pro opozicny.
Cize dovolte mi nazvat volbu prezidenta jednou velkou fraskou. A ked mi tu napise ze sa mylim tak verte ze sa nemylim. Mam jednu velmi zlu skusenost dokonca s nezavislym kandidatom.
@75 minimalne ide o reprezentativnu ulohu a pre mna je prijatelnejsia vysokoskolska profesorka ako stary komunista. Dost bolo tej zberby vo vedusich funkciach.
@80 Ah môj bože, už si to uvedom! Radičová sa už ako 23-ročná stala koordinátorkou výskumného tímu pre rodinnú politiku na Slovenskej akadémii vied. V roku 1979 a to hneď po jej ukončení štúdia na vysokej škole. A na takú pozíciu sa mohla dostať jedine ako členka Komunistickej strany.
Uvedomte si, KAŽDÝ, kto vtedy chcel zastávať nejakú funkciu, musel byť v strane!
Small_Angel : si zaslepeny naivitou. Radicova je z SDKU DS a sefom tej strany je clovek ktory bol rovnako komunista ako bol aj Ficko. Nedaj si vymyt propagandou zdravy rozum z hlavy uvazuj aspon trosku triezvo.
Keby mohli volby nieco zmenit, uz davno by ich zakazali
Ale stareho Gspara urcite volit nebudem, nech sa najprv nauci rozpravata potom mozno popremyslam
@80 mala 27 nabuduce lepsie studuj » www.radicova.sk/zivotopis... @83 Fico komunista ktory si pad komunizmu zo 17.novembra ani nevsimol,chodi na vecierky Kubanskeho velvyslanectva, oslavuje Alexandra Dubceka.
Tu je par dokazov o Ficovej minulosti z jeho valstnych vyjadreni:
Aký to bol podľa vás režim (komunistický, pozn.) ?
"Nevnímal som ho nejako detailne. Získal som prácu a venoval som sa jej." ... "Keď sa pozerám späť, nezisťujem, že v roku 1989 by v mojom živote nastal nejaký zásadný prelom."
Vystúpili ste po roku 1989 z Komunistickej strany?
"Nie priamo, ale bol som úplne pasívny a neskôr som nevstúpil do jej nástupkyne KSS-SDĽ, pretože som sa chcel sústrediť na svoju prácu."
Nenapadlo vám rovno v novembri zložiť stranícku knižku?
"Nie. Sústredil som sa na prácu. ..."
@75 určite je na mieste porovnávať štát s parlamentným systémom, so štátom s prezidentským systémom, že? Nakolko prezident v USA určuje smerovanie celej krajiny, je na mieste od neho aj niečo očakávať. A naozaj neviem, kto tu niekedy niečo povedal o "zachranovaní republiky" ked je hádam každému jasné že funkcia slovenského prezidenta nemá nič s výkonnou mocou (aj ked všetky tie kvázi politické programy kandidátov to vôbec neodrážajú). Ja Radičovú voliť nebudem, ale určite by bola lepšou prezidentkou než ujo čo sa nevie poriadne vyjadrovať, alebo "boxer" za ktorého vlády tu vybuchovali autá na každom rohu @85 Dubček je nejaký zločinec že je zlé že ho oslavuje?
@86 : Myslel som to uplne inak ako pises. Mal som na mysli ten osial z toho ze vyhral afroamerican. A to iste mam na mysli aj u nas. Osial z toho ze (mozno) vyhra Radicova a tym ze vhra sa zmeni (samozrejme k lepsiemu) cele Slovensko.
Lebo podla prispevkov ktore som si precital tu v ankete to tak vyzera. Ale podla mojich skusenosti a rozumu (ak sa u mna o rozume da hovorit da ak by vyhrala tak velmi rychlo zabudne na svoje sluby a sladke reci. A jedine co sa skutocne zmeni bude iba to ze bude namiesto koalicie podporovat opoziciu.
A jej volici budu trpko sklamani rovnako ako teraz volici SMERU SD ale Gasparovica.
@90 to je možné, ja si to nevšímam či to je černoch alebo marťan, a tak aj ten ošial ignorujem (aj ked ano, je to historická udalosť), skôr vnímam možné reálne zmeny, realne fungovanie atd, preto som aj tak reagoval. Rovnako je mi ukradnuté že bude žena prezidentka. Ale to ako bude reprezentovať ma už zaujíma.
A sluby u prezidentských kandidátov sú pojem sám o sebe Už vidím ako prezident ktorý nemá žiadnu moc na rozhodovanie, plní svoj program absolútne neodrážajúci funkciu "prezidentovania" Preto si nevšímam žiadny program, ale uvažujem o tom kto by tam sedel najlepšie.
gaspar ivanovic bude prezidentom ale viac menej su vsetci na hovno. miklosko je zastarany a nudny, z radicovej sa stala populistka, gasparko je senilny, bollova je leninistka a zo zuzy sa stala socdemacka proste katastrofa.
Slovensko si urcite zasluzi niekeho ineho ako je Gasparovic kt. nic neurobi ani nic neposere alebo umelo nasadenu figurku Radicovu, kt. sa tak moze ukazovat v smotanke ale to je ais vsetko
@petka9 ze Gasparovic dobry diplomat??? Neviem, sledujes niekedy spravy, ake trapasy nam vyraba, to je teda "reprezentant"... Velmi dobre to vystihol @tikalok a @small_angel
Martináková? Co sa predvadza na diskotekach a mysli si, ze tym ziska hlasy? Pche!
Radicovovej nesiahaju ani po opatky - inteligentna, vzdelana, mudra, staci ju pocuvat niekedy... Jednoznacne ma moj hlas!
žial na slovensku, nemame jedneho normaleneho kandidata na prezidenta, a to je myslim si skoda
podla mojich kriteri by prezident/prezidentka mali splnat aspon tieto kriteria
1, moralna sposobilost ( charakter, a charizmaticka osobnost)
2, odborna sposobilost (diplomacia atd...)
3, akceptacia v zahranici i doma ( skratka myslim ze je lepsie keby bol prezident nejaky dlhoročny diplomat alebo odbornik, znami i vo svete a nie nejaka ministerka prace čo bola v urade sotva par mesiacov)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
100 komentov
nesledujem dianie
@15 no este to tak
@19 skvely prezident.. uzasny diplomat, ktory nevie ani len po anglicky a myli si libanon s lisabonom, skvely reprezentant, ktory na vyborne reprezentuje tym, ze chodi pozerat na hokej, futbal a jazdi do kopca, uplne apoliticky, len sa tlaci ficovi do zadku neskutocnym sposobom
Zaslúži? Za čo?
ja odpadnem, žena a prezidentka... že toto Slováci plní predsudkov dovolia
@28 to ty nepochopis
Asi hej, to je súdené pochopiť len tým intelektuálne vyspelejším ľuďom, ktorí v každom druhom príspevku niekoho osočujú, prípadne niekomu želajú, aby skapal
Ale som rad, že si stojíš za svojím názorom a dokážeš si ho podoprieť pádnymi argumentmi, len tak ďalej, kým o politickej budúcnosti Slovenska rozhodujú takí ako ty tak sme na to naozaj dobre
"normalne ta mam už plné zuby...tvoje keci ma už ani nenapália"
No protirečiť si v dvoch za sebou idúcich vetách je naozaj kumšt ... Ale to je bezpredmetné ...
Ja som sa (hoci dosť ironicky) opýtal na dôvod tvojho názoru ohľadom ideálneho prezidenta ...
Ty si mi odpovedal, že to nepochopím, čo považujem naozaj iba za úbohé odbočovanie ...
Teraz znova napíšeš príspevok bez výpovednej hodnoty, ktorý obsahuje iba to, že som trápny, samozrejme, odpoveď zasa žiadna ...
A teraz som fakt na vážkach ohľadom toho, kto tu trepe tie spomínané somariny
Nie stále nechápem ...
Asi si mal pravdu a ja proste nič nepochopím ...
Alebo možno to bude tým, že len dookola odbočuješ a rozprávaš somariny, ešte som sa nerozhodol
To sa mi tak páči, že asi kvôli tomu začnem častejšie vypisovať voloviny a potom pri nejakej otázke na moje dôvody odpoviem toto
Práve teraz ty ukazuješ presne tento prípad - dostal si jednoduchú otázku na vyjadrenie svojho názoru a ako argument si dal niečo, čo by sa dalo pochopiť ako pokus o urážku... (ty to proste nepochopíš a bodka a vysvetľovať ti to nejdem)
Takže si skús zachovať tvár a normálne reaguj a nie že tu akurát trepeš jeden nezmysel cez druhý a urážaš ľudí ktorí s tebou nesúhlasia a ktorí ti svoj nesúhlas dávajú príliš najavo.
Ale inak ďakujem za pobavenie, celkom som sa usmievala pri čítaní tvojich pokusov uraziť @tunidlo
A nech nie som úplne od témy: Neviem ani akí sú kandidáti, takže čas až čas ukáže ako to dopadne so mnou v súvislosti s voľbami
Oco fakt dušou demokrat
ale asi Ivetku
nuž ale ak bude kandidovať martin jakubec, tak favorita mám
@62 tak sa ho spytaj koho mas volit a argumentuj vecami preco ano a preco nie daneho kandidata. Inak volba je tajna,takze nikto ta nebude kontrolovat komu si dala hlas...
Uz si dospela,tak si dokaz obhajit svoj postoj.
Cakat ze Barack zachrani viac ludi a este viac ako Bruce Willis v Armageddone je ciro cista naivita. Presne to iste je to aj u nas. Cakat ze Radicova alebo Gasparovic zachrani republiku je bud strasne naivne (co som pozeral vek respondentov tejto ankety tak asi najpravdepodobnejsie) alebo neuveritelne tupe a obmedzene rozmyslanie.
V oboch pripadoch (coz je podla mna najsmutnejsie na celej veci) sa jedna iba o to ci bude prezident pro koalicny alebo pro opozicny.
Cize dovolte mi nazvat volbu prezidenta jednou velkou fraskou. A ked mi tu napise ze sa mylim tak verte ze sa nemylim. Mam jednu velmi zlu skusenost dokonca s nezavislym kandidatom.
Uvedomte si, KAŽDÝ, kto vtedy chcel zastávať nejakú funkciu, musel byť v strane!
Ale stareho Gspara urcite volit nebudem, nech sa najprv nauci rozpravata potom mozno popremyslam
@83 Fico komunista ktory si pad komunizmu zo 17.novembra ani nevsimol,chodi na vecierky Kubanskeho velvyslanectva, oslavuje Alexandra Dubceka.
Tu je par dokazov o Ficovej minulosti z jeho valstnych vyjadreni:
Aký to bol podľa vás režim (komunistický, pozn.) ?
"Nevnímal som ho nejako detailne. Získal som prácu a venoval som sa jej." ... "Keď sa pozerám späť, nezisťujem, že v roku 1989 by v mojom živote nastal nejaký zásadný prelom."
Vystúpili ste po roku 1989 z Komunistickej strany?
"Nie priamo, ale bol som úplne pasívny a neskôr som nevstúpil do jej nástupkyne KSS-SDĽ, pretože som sa chcel sústrediť na svoju prácu."
Nenapadlo vám rovno v novembri zložiť stranícku knižku?
"Nie. Sústredil som sa na prácu. ..."
Rozhovor s Robertom Ficom, Domino Fórum, 50/2000
@85 Dubček je nejaký zločinec že je zlé že ho oslavuje?
Lebo podla prispevkov ktore som si precital tu v ankete to tak vyzera. Ale podla mojich skusenosti a rozumu (ak sa u mna o rozume da hovorit da ak by vyhrala tak velmi rychlo zabudne na svoje sluby a sladke reci. A jedine co sa skutocne zmeni bude iba to ze bude namiesto koalicie podporovat opoziciu.
A jej volici budu trpko sklamani rovnako ako teraz volici SMERU SD ale Gasparovica.
A sluby u prezidentských kandidátov sú pojem sám o sebe Už vidím ako prezident ktorý nemá žiadnu moc na rozhodovanie, plní svoj program absolútne neodrážajúci funkciu "prezidentovania" Preto si nevšímam žiadny program, ale uvažujem o tom kto by tam sedel najlepšie.
Slovensko si urcite zasluzi niekeho ineho ako je Gasparovic kt. nic neurobi ani nic neposere alebo umelo nasadenu figurku Radicovu, kt. sa tak moze ukazovat v smotanke ale to je ais vsetko
Martináková? Co sa predvadza na diskotekach a mysli si, ze tym ziska hlasy? Pche!
Radicovovej nesiahaju ani po opatky - inteligentna, vzdelana, mudra, staci ju pocuvat niekedy... Jednoznacne ma moj hlas!
podla mojich kriteri by prezident/prezidentka mali splnat aspon tieto kriteria
1, moralna sposobilost ( charakter, a charizmaticka osobnost)
2, odborna sposobilost (diplomacia atd...)
3, akceptacia v zahranici i doma ( skratka myslim ze je lepsie keby bol prezident nejaky dlhoročny diplomat alebo odbornik, znami i vo svete a nie nejaka ministerka prace čo bola v urade sotva par mesiacov)