Ahojte, špeciálne som sa pridala na Birdz aby som našla niekoho, kto bude zbierať podpisy za najväčšiu slovenskú dvojpetíciu. Nie je za tým žiadne združenie. Aktivisti, hnutia a organizátori Gorily = nezávislí ľudia sa všetci dohodli spolu. Teraz kašlite
Ja som to podpísal, ale aj tak ma trocha hnevá to 3.b a 3.c, je to príliš extrémne.
Nejaké kvórum by tam byť malo.
Ak nebude, tak sa môže stať, že tých potrebných 150 000 podpisov na vyhlásenie referenda bude všetko, čo treba na to, aby prešlo.
Ak sa takto vyzbiera 150 000 podpisov na vec, ktorá má u verejnosti primalý zvuk (prípadne tomu verejnosť nerozumie), aby sa niekomu chcelo ísť hlasovať za "nie", tak to referendum to má vyhraté. A toto podľa mňa nie je úplne želaný efekt.
Pri tom poslednom bode ťažko odhadovať, či by to bolo pre dobro veci, ale som trochu paranoidný.
Na výsledkoch volieb vidieť, že niektorí ľudia by položili život za istoty, tak aby si náhodou nešli odhlasovať zvýšenie minimálnej mzdy o polovicu a pod. (hoci neviem, či to môže byť predmetom referenda, ide len o príklad)
Zväčšovanie možností občanov vidím veľmi pozitívne, ale toto sa mi vidí ako priveľký skok. Až natoľko tým občanom nedôverujem
@lemonrhinoceros s tou referendovou otazkou ste to dojebali. Bod b je absolutna hlupost. Pride na referendum 10 ludi z toho 6 bude za a 4 proti a na zaklade tohto sa vytvori ustavny zakon? To je velmi nebezpecne... Mali ste kazdy bod 3. otazky dat ako zvlast body.
@turgon 30% opravnenych volicov je vcelku velka reprezentativna vzorka. Ak ma tych 70% v pici verejny zivot, tak nic ine ako rozhodovanie na ukor nich si ani nezasluzia.
Nepodpísal som to zatiaľ lebo si myslím že 150000 je málo. Referendum je drahé a ďalšia vec aj tak ľudia u nás na referendá kašlú tak na čo nejaké zvolávať keď za 3/4 na to vykašle?
Takže vy chcete, aby zákony, ktoré sú napr. zjavne prospešné pre tých čo ich schvaľujú, alebo proste nezmyselné, neboli ľudia schopní zmeniť len preto, že 50% občanom sa nechce zdvihnúť a ísť na referendum?
Tých "pár" čo sa o to zaujíma, rozumie tomu a zahlasuje, logicky má právo na rozhodovanie za tých čo ich to nezaujíma. A keby sa to tým "aktivistom" nepáčilo, môžu si predsa vyhlásiť ďalšie, kt. by to zmenilo. Samozrejme je to drahé ale je to dôležitá vec, súčasť demokracie, a zas až toľko by ich nebolo, veď skúste nazbierať 150 000 podpisov, nie je to až tak málo.
Počujte, nemusíte súhlasiť so všetkým, ale podpísať to môžete pre to, sme o tom spoločne rozhodli na referende, nie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Nejaké kvórum by tam byť malo.
Ak nebude, tak sa môže stať, že tých potrebných 150 000 podpisov na vyhlásenie referenda bude všetko, čo treba na to, aby prešlo.
Ak sa takto vyzbiera 150 000 podpisov na vec, ktorá má u verejnosti primalý zvuk (prípadne tomu verejnosť nerozumie), aby sa niekomu chcelo ísť hlasovať za "nie", tak to referendum to má vyhraté. A toto podľa mňa nie je úplne želaný efekt.
Pri tom poslednom bode ťažko odhadovať, či by to bolo pre dobro veci, ale som trochu paranoidný.
Na výsledkoch volieb vidieť, že niektorí ľudia by položili život za istoty, tak aby si náhodou nešli odhlasovať zvýšenie minimálnej mzdy o polovicu a pod. (hoci neviem, či to môže byť predmetom referenda, ide len o príklad)
Zväčšovanie možností občanov vidím veľmi pozitívne, ale toto sa mi vidí ako priveľký skok. Až natoľko tým občanom nedôverujem
a uz som pocul ze aby bola ucast aj 30 % platna na referendum *----* to je dobra blbost to uz co je aby 30% ludi rozhodovalo za zvysnych 70 % ?
Tých "pár" čo sa o to zaujíma, rozumie tomu a zahlasuje, logicky má právo na rozhodovanie za tých čo ich to nezaujíma. A keby sa to tým "aktivistom" nepáčilo, môžu si predsa vyhlásiť ďalšie, kt. by to zmenilo. Samozrejme je to drahé ale je to dôležitá vec, súčasť demokracie, a zas až toľko by ich nebolo, veď skúste nazbierať 150 000 podpisov, nie je to až tak málo.
Počujte, nemusíte súhlasiť so všetkým, ale podpísať to môžete pre to, sme o tom spoločne rozhodli na referende, nie?