mozte mi niekto vysvetlit co za inteligenta to muselo byt co skolu vymyslel?tusim je 11 dni do zaciatku skolskeho roka a mne sa am teda wobec nechce ist.cele prazdniny som robila ako sprosta a howno z toho..co som si oddychla?no nic!NIKDE SOM poriadne neb
jo bobe..hnusi...teda ani nie..lebo aj to zle je na nieco dobre...ranne vstavanie a ucenie o polnoci vykompenzuju kamosi v skole a pocit ze nezomres sprosta
nhooo ja som zas zvedavy na strednu ako na nej bude takze sa aj tesim trochu a vzajomne ani nie ked vidim, ze aj 10 hodin budem mat hned v prvom rocniku
no wed hej..akoze kaosi mi chybaju ale asi by mi newadilo umriet sprosta.ale wazne aj tak ked bude stat niekto nad mojim hrobom nebude tam napisane ci som zomrela sprosta alebo taka menj sprosta
no nie si asi jediná ktorá robila..ja som tiež a ešte robím..a budem robiť aj posledný víkend a aj cez školu..takže žiadna tragédia..a myslím že sa tam nechce nikomu...
@6 no ja som mala tiez robit aj cez skolu ale mozem to okaslat.radsej sa budem ucit do 25 len aby som robit nemusela...w podstate dakjem bohu ze nemusim este robit...
@10 no ja som robila najprw w cukrarni s pizzou od maja a potom od jula w penzione s restikou..cize casnicku a recepcnu..na zmrzke?fu to by som nechcela.o hubu robota asi
@21 no zabudni neboj my sa stahujem do druhej skoly a tiez este neni nic prestahowane a aj tak normalne ideme do skoly.a wiem ze maria terezia zawiedla aby musel kazdy chodit do skoly...aj tak,na rit to je
juuj ja sa tešiim do školy no len na tych ludi ktori mi chybaju....ale tohto roku mi pribudnuu nejake tie predmety po NEMECKY tažee sa strašne tešiiim: disappointed:
Fyzikár na mňa v oktáve už brutal sral, ani ma nenechal nič sa opýtať, bo vraj som mu 7 rokov na hodinách robil zle
Ako teraz sa zasmejem čo bolo na strednej, sranda bola ...
Ale keď si spomeniem na tých zaslepencov v škôlke a na základke ako sa stavali k hyperaktívnemu decku tak sa mi nožík vo vrecku otvára, aj keď žiadny nemám ...
ja iddem do prwaka a naramne sa tešiiiiiiiiiiiiiim ale mam aj velke obavy no my sme totiz taka skola kde bolo minuly skolksy rok 9dievcat a 290chalanov no teraz nas vude maximalne 30dievcat a vyse 320chalanov tak tak obavy mam velke a este ideme mat uniformu bo sme sukromna skola gympel a kriste pane skolne na mesia 1100 a este za obedy 600 no uzas
@32 ti ludia newedia co uz maju pytat za skolu!ale uniformy su fajn,wzdy som tuzila po niecom takom.a ber to trak plno chalanow,mate z coho vyberat nemas sa coho bat.ja som sa takto bala pred rokom a uplna supa to bola.neboj nic.wsetko bude len mi nebudeme
@35 nj to mi je zname az priliz.ja som u riaditelky nebola ani raz to si radsej sli zapalit ako si so mnou este wiacej nerwy pilit este aj u riaditelky
@48 podla mna sa poza skolu neoplati chodit,aj tak si tie poznamky treba zohnat a mne sa z cudzich dost na hovno ucievalo, najlepsie su poznamky vlastne a zbytocne problemy s falosnymi ospravedlnenkami....zbytocnost. Tyh par stran sa predsa nie je problem naucit,len treba volu a spravnu motivaciu
@51 wies co?mna sa to oplati ja osprawedlnenky napisem wzdy sama a poznamky mame wsetci rownake lebo ich diktuju profaci,cize staci najst niekoho kto pekne pise a mas to w suchu!
tesim sa len na istu cast skoly no blbe je, ze nam akosi dostavovali nejake triedy a netusim kde je ta nasa. a som zvedava ci to stihli, viem ze este v juni na koncorocne pisomky nam pod oknom vkuse trieskali, pilili a vrtali. ak to tak bude aj na zaciatku roka, asi ich tam pomlatim cele vedenie...
Skola nie je zla zly je skolsky system aj tam sa tam povacsine ucia nepotrebne veci a neskor sa uci prilis vla roznych veci podla mna 16 rocny clovek uz vie co ho bavi a cim by sa chcel aspon priblizne zaober a to ostatne mu je na figu borovu
Školu nevymyselel nikto. Vznikla sama postupne vývojom. Napjprv sa deti ucili doma od rodicov potom ich rodicia posielali k majstrom aby ich naucili remeslu. Tý mali viac žiakov a tak vlastne akoby už mali triedu. Ďalej boli potom kňazi ktorých bolo nejak treba vyučiť a keď ich bolo treba viac tak sa nejak museli triediť aj podľa stupňov ktoré dosiahli a pod. Preto boli prvé sýstemy najviac podobné škole pri náboženstvách a vo vojenských odvetviach. Tam sa vojaci učili od najlepšieho človeka , ktorý bol pod vodcom alebo od vodcu. Časom príchod diel donútil učiť balistiku a to muselo ovládať veľa vojakov.
Najprv bola potreba vzdelania, potom potreba rozlišovať medzi vyspelosťou učňov (triedy) a nakoniec potreba rozlíšiť stupeň vedomostí ( delenie škôl od ZŠ po VŠ a U)
A takto vznikal škola. Keby sme ju nemali šijeme pre zahraničné firmy a zarábame 1 cent za hodinu
Lacná, nevzdelaná pracovná sila, ľahko manipulovateľná (kvôli nevedomosti no netvrdím, že dnes ešte stále ni sme)
Ale až po Máriu Teréziu vám do školy nikto chodiť nútiť nesmel
Preto študujte a neštvite profákov ako ja. Potom vám nedajú prejsť aj keby ste všetko vedeli ( vlastná skúsenosť na polrok z predmetu 2 potom male škrípanie a priemer 1,4 a nerospel
ja som ani nevedela že budem mať také skvelé prázdniny,,fakt boli super,,a do školy,,tak to sa teda neteším blééé ale hreje ma ten pocit že je to posledný rok,,len 9 mesiacov,,aj ked zase matury ,,no neva,,škola volááá
Ja som cele leto pracoval takze som siel vstaval o pol siestej rano co je este horsie ako cez skolsky rok.. .. To skor teraz na vyske nebudem musiet tak skoro vstavat ako cez leto
martinka, si nadšená, ale ja nie, minulý rok sme začali posledný septembrový týždeň, ale to bolo také len uvádzačky, takže sme začali naostro až v októbri..vôbec nie som happy z toho, dosť ma to prekvapilo, nerátala som s tým! som nasratá, mám dôvody predsa a nie také, že chcem voľno a podobne škoda rečí
a inak, toto sa už tu pretriasalo ohľadom významu vzdelania:/
@1 Máš 16 rokov, teda predpokladám že ideš do druhého ročníka na strednej, teda 10 ročnú povinnú školskú dochádzku máš za sebou, teda teba už nikto zo zákona nenúti ísť do školy. Tak kde je problém?
@56 to je sice pekne ze mi nikto nekazal chodit na brigadu ale mne rodicia nekupia nic,na wsetko su musim zarobit sama @71 jezis vy berte wsetko tak strasne wazne .ako keby som napisala ja newiem ze skolu uplne nenawidim a radsej si skocim ako tam ist!ja do skoly w podstate aj chcem ist,nechcem ostat sprosta do konca aj vysku planujem,a to ze napisem ze sa mi tam nece ist tak znamena ze sa na to vyserem,nie wzdy sa ti musi nieco chciet a aj tak to sprawis lebo po prwe musis po druhe musis po tretie musis a niekde po desiate pretoze to w konecnom dosledku chces aj sam...@72 ano aj to je prawda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
Len si to vaz... na skole je skvelo.
Ale to ako to tam vyzerá, jaaaj ... Tlačia do hlavy stupídne vedomosti a ešte sa tvária, že je to dôležité tak z toho sú len stresy ...
Ach jaj ...
a mne sa nechce ale dufam ze predlzia tie prazniny lebo slubovali slubovali ze na celej skole budu plastove okna a za cele leto nepohli ani prstom
Apropo, ako vravel náš matikár lenivosť je hybnou silou pokroku
Joojha, no tí moji ma mali radi
Fyzikár na mňa v oktáve už brutal sral, ani ma nenechal nič sa opýtať, bo vraj som mu 7 rokov na hodinách robil zle
Ako teraz sa zasmejem čo bolo na strednej, sranda bola ...
Ale keď si spomeniem na tých zaslepencov v škôlke a na základke ako sa stavali k hyperaktívnemu decku tak sa mi nožík vo vrecku otvára, aj keď žiadny nemám ...
No aj ja, ale tak zvykli si ...
Na začiatku ma chceli kvôli každej kravine posielať k riaditeľovi ...
Neskôr pochopili, že keď je niečo v ich výklade alebo aj mimo neho hovadina, tak to proste hovadinou nazvem a môžu sa z toho aj posrať
jááj, to je úžasný výmysel By som im na tú uniformu niečo pekné napísal (nemám na mysli vulgarizmy )
priatelov,priatelov a praitelov. Neskutocne mnozstvo zazitkov,zabavy,nezabudnutelnych akcii a problemov.
Zazijes lasku,stres a veelke mnozstvo zabavy. Uvidis ludi dospievat,mudriet,niektorych hlupnut,ale je to uzasne obdobie,toto sa v praci neda zazit...
A zasa mne robilo radost chodit do skoly. i ked som sa zasa neucil na uplne same jednotky ale mal som skolu rad
Najprv bola potreba vzdelania, potom potreba rozlišovať medzi vyspelosťou učňov (triedy) a nakoniec potreba rozlíšiť stupeň vedomostí ( delenie škôl od ZŠ po VŠ a U)
A takto vznikal škola. Keby sme ju nemali šijeme pre zahraničné firmy a zarábame 1 cent za hodinu
Lacná, nevzdelaná pracovná sila, ľahko manipulovateľná (kvôli nevedomosti no netvrdím, že dnes ešte stále ni sme)
Ale až po Máriu Teréziu vám do školy nikto chodiť nútiť nesmel
Preto študujte a neštvite profákov ako ja. Potom vám nedajú prejsť aj keby ste všetko vedeli ( vlastná skúsenosť na polrok z predmetu 2 potom male škrípanie a priemer 1,4 a nerospel
To ešte neviem, to by som vymyslel potom ako by ma niekto navliekol do uniformy ...
Tak jesto
jediny problem skoly je ze sa v nej treba ucit..
Si naozaj myslíte, že ona vymyslela školu?
a inak, toto sa už tu pretriasalo ohľadom významu vzdelania:/
No problém bude asi v tom, že o tom, či bude pokračovať v štúdiu, nerozhoduje ona ...