Ja viem, že tu už asi každému leziem fajne na nervy, ale nájde sa tu nejaká dobrá dušu, ktorá by mi dokázala pomôcť s programovacím jazykom Pascal, či čo je to za gutu? Budem veľmi vďačná, google som už skúšala miliónkrát...
umrem celý rok ste brali programovanie v pascale a ty proste nevieš ani len 1 priklad? jujkyyy ale to nejde sa naucit naspamat riadok po riadku lebo ked sa pomylis tak tak niekdy neprides nato kde sa stala chyba
tak aky program by si chcela? zajtra mam informu nieco by som ti mohla skopnut z mojich programov a poslem ti to... nieco uplne najzakladnejsie? alebo co... povedz si
nie.. posledný polrok sme mali pascal, ale ona tak rýchlo, že chápe to iba dvaja-traja z treidy. Otázka: Chápete to? Nie.. Nevadí a ide ádlej. Napríklad príklad typu:
1. Vstupuje 10 čísel. Zisti, či je ich súčet párny a zisti aritmetickký priemer.
2. Vstupuje veta. Zisti, koľko je v danej vete veľkých písiem.
3. Počítač generuje čísla z intervalu 10 - 100. Kým nevygeneruješ č. 50, vytlač tieto čísla, pričom väčšie ako 50 budú červenou farbou. A ak toto zvládnem an písomke (samozrejem, dá mi úplne iné príklady), tak mi dá trojku - a tú ja potrebujem! Horšia známka znamená sťahovanie...
ja sa to snažím pochopiť.. spolužiaci mi to všetci raz-radom vysvetľovali a ja som z toho dutá. A profka? Tá, keď idem za ňou, tak mi nedá ani dohovoriť a už rieši niečo iné. A povie - najprv si to skús dobrať sama, ke´d nie, cho´d za spolužiakmi a až vtedy, ak nebudeš chápať, príď. A keď prídem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
...a to by ma rodičia z domu vyhodili...
tak aky program by si chcela? zajtra mam informu nieco by som ti mohla skopnut z mojich programov a poslem ti to... nieco uplne najzakladnejsie? alebo co... povedz si
1. Vstupuje 10 čísel. Zisti, či je ich súčet párny a zisti aritmetickký priemer.
2. Vstupuje veta. Zisti, koľko je v danej vete veľkých písiem.
3. Počítač generuje čísla z intervalu 10 - 100. Kým nevygeneruješ č. 50, vytlač tieto čísla, pričom väčšie ako 50 budú červenou farbou. A ak toto zvládnem an písomke (samozrejem, dá mi úplne iné príklady), tak mi dá trojku - a tú ja potrebujem! Horšia známka znamená sťahovanie...
takšeee najskor zajtra poobede