Vieš obuv nad členok sa síce sporadicky, ale predsa objavuje v rannom stredoveku, pričom nadväzovala na predošlé zväčša rímske a barbarské typy obuvi. Typová pestrosť obuv z toho obdobia sa zaraďuje do troch, potažme štyroch skupín: keltsko-germánskeho, slovanského, rímskeho a možno (prechodne) i avarského. Pričom sa nedá s istotou povedať kto bol prvý, keďže drvivá väčšina obuvi z toho obdobia sa nezachovala (zväčša kvôli pôsobeniu klimatických podmienok) a jej súčasné rekonštrukcie sa opierajú o ikonografické pramene. Navyše tak ako sa napríklad veľmi podobné pracovné nástroje objavujú nezávisle na sebe na miestach od seba veľmi vzdialených to mohlo byť obdobné i s obuvou (nad členok)
No a táto otázka sa mi naliala do hlavy ked som si prezerala tento článok » www.birdz.sk/mixer/modna-rev... a videla tú poslednú fotku .Mne sa zdá ,že slovania vymysleli nad členkové(kotníkové) topánky respektíve ten "tvar"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
A na čo to vlastne potrebuješ?
No a táto otázka sa mi naliala do hlavy ked som si prezerala tento článok » www.birdz.sk/mixer/modna-rev...
a videla tú poslednú fotku .Mne sa zdá ,že slovania vymysleli nad členkové(kotníkové) topánky respektíve ten "tvar"
ale asi dozrel čas na to aby som sa poďakoval mužovi (určite to bol muž) ktorý "vynašiel" minisukne