Ahojte teraz keď už mám 15 tak začínam posilňovať ale už tak jak mám a nie hala bala... Mohli by ste mi vysvetliť ako sa cvičí v objemovke a a ko v rysovačke...
Je pravda, že v objemovke naberieme kilá a v rysovačke to všetko schudneme a vyrysuj
v objemovke zeres jak zmyslov zbaveny a snazis sa ziskat co najviac svalov + aj tuk lebo bez toho to nejde
cvicia sa zvacsa menej opakovani s vyssimi vahami ale treningov je kopec, najlepsie ked si najdes nieco co bude vyhovovat tebe
v rysovacke davas bacha na to co jes a vlastne sa snazis nezrat tuky
cvici sa viacero opakovani s mensimi vahami
ak ale nechces ist na ziadnu sutaz ani nic take tak mozes cvicit podla postavy napr cisto objemovo stale a malo by to byt v pohodicke
najdolezitejsie jak furt je technika cviku, ked toto doseres tak si daco neprijemne spravis a potom budes lutovat. taze nato by som osobne bral najvacsiu vahu keby som teraz zacinal
@dconan Takže rekapitulácia: začnem objemovkou v ktorej by som mal za 3 mesiaci pribrať asi koľko? keďže mám asi 61 kg... cvičiť budem menej opakovaní s väčšími váhami...
pokračujem rysovačkou: po troch mesiacoch objemovky by som mal schudnúť v podstate a cvičiť viac opakovaní s menšími váhami?
@frodo2 kazdy ma inu postavu, niekto je suchy a moze kludne objemovat do osalenia a netreba mu vobec rysovat. dajme tomu ze zacni s objemovkou a ked budes na sebe vidiet ze mas svali ale popri nich aj tuk ktoreho sa chcces zbavit tak si das rysovacku a je to. povedat nejaky presny casovy ramec je tazko. ale samozrejme ako bolo spomenute vyssie, clankov je vela na rozne treningy atd tak studuj urcite sa docitas to co potrebujes vediet niekde. v zaciatkoch sa kazdy uci co je prenho to prave
@dconan bullshit. Objemovat na velkom kalorickom prijme je zbytocnost, ktora sa z nejakeho dovodu zauziva, sam so to kedysi siel jak debil a jediny vysledok je, ze naberes kopu zbytocneho tuku. V objeme by sa malo chodit tak +300-500kcal nad udrziavace cislo, pri vacsom prijme uz sa rychlost budovania svalov nezvysi akurat ide viac do tuku. Takze miesto toho aby sa nabralo v objeme napr. za 10 mesiac tych 5kg sa naberie 10,15 alebo aj viac. A tuky treba jest vzdy v urcitej miere, nie nizkej a akurat hlavne obmedzovat sacharidy.
V treningoch ak nie si v pripave nie je nejaky rozdiel, akurat nejake mega tazke treningy ako Sheiko by som v rysovacej faze nechodil
a myslim, ze tu mas milion for o posilovnani, ked vsetko si mozes najist na forach urcenych tomuto sportu....
Máš 15 chlapče ....cvič doma kliky, drepy a kadejaké hovadiny s vlastnou váhou, alebo rob streetworkout...do posilky nelez...pri objemovke sa ti zastavuje aj rastový hormón čiže ešte necvič...každý ti povie, že ti stačí cvičť od 18 do 21 rokov...je to najideálnejší vek...doženieš všetko a viac vládzeš...vraj sa spomaľuje metabolizmus a ľahšie sa naberá...a ak ti mám poradiť čo sa týka rysovačky, tá záleží od stravy a cardia...preto sa dávajú menšie váhy, lebo ak obmedzíš sacharidy, nebudeš mať toľko energii ako dovtedy....btw neodrádzam ťa od posilky, ale nezačínaj a nechci byť ten typ chlapca čo uvidí niekoho namakaného v posilke a myslí, že to bude mať za 5 mesiacov ked splaší love od rodičov na proteín, gainer a kadejaké doplnky....
a ako som zabudol....záleží ako rýchlo dospievaš...môj kamoš má 15, dáva na drepy 155 KG mrtvy ťah 170kg a bench okolo 90 kg...je to individuálne...tipoval by som mu 18 ak by som ho nepoznal...
Načo sa pýtaš ľudí, že nech ti všetko napíšu?! Daj si do googlu "objemovka" alebo "základy posilňovania" a prečítaj si pár článkov. Tu ti určite nikto všetko nepovie.
@modrookychlapcek Asi si si čítal fóra 14-ročných chalankov ktorí chcú cvičiť a rozoberajú blbosti, že prestanú rásť.
Keby sa rastový hormón prestal pri cvičení uvoľňovať, to by nemalo veľký zmysel cvičiť. Naopak, pri cvičení ide práve o to - uvoľniť RH a testosterón, aby sme mohli rásť . A druhý krát nepíš totálne kraviny, pls.
@frodo2 Pozri si protein.sk , kup si niaky, kup si pripadne klbovu výživu (lebo ked budeš rýchlo priberať na váhe tak to bude pre klby problém, hoci v 15-tych by si s nimi mať problém nemal...), prípadne niaky kreatín.... Potom ti stačí cvičiť hocijak, každý den aspon 60 klikov, (20 20 20)... 150 brusakov, na nohy niaky bike.... a za mesiac budeš mať v pohode aj 5-10 kg čistej svalovej hmoty....
Alebo bez proteinov.... To musíš jesť veeeela kalorii, potom makať makať makať, napríklad beh, a musíš makať fakt dlho lebo ked zješ milion kalorii a budeš len zdvihať činku tak nebudeš mať len svaly ale aj dosť tuku....
Ale bez proteinov musíš nájsť na internete cvik na každu časť tela, ked chceš napr. tehličky, tak s proteinmi ti stačí robiť brušáki lebo aj ked menej namáhaš dolnu časť brucha tak aj tak sa ti tam s proteinmi spravia svaly... Ale bez nich musíš na hornu časť brušáky, na dolnu zas čosi iné, na boky zas čosi iné atd...
v tom sa da aj vyznat? ja ze bud cvicis pravidelne a jes ako clovek alebo cvicis ledabolo a jes ako prasa. a moc necvicit narazovo, skor postupne, lebo mas len jedno telo a kazdy uraz je lepsie nemat nez poucit sa na takej chybe...
@flageusdei ...určite ale v jeho veku by nemal byť zaťažovaqný organizmus váhami ...to ti povie snád každý...jemu ho zastaviť môže v takom mladom veku...a môžeš mi tu tvrdiť čo chceš aj neviem kto ešte....ale ako ja som zvyknutý na teoretikov čiže neboj nič
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
cvicia sa zvacsa menej opakovani s vyssimi vahami ale treningov je kopec, najlepsie ked si najdes nieco co bude vyhovovat tebe
v rysovacke davas bacha na to co jes a vlastne sa snazis nezrat tuky
cvici sa viacero opakovani s mensimi vahami
ak ale nechces ist na ziadnu sutaz ani nic take tak mozes cvicit podla postavy napr cisto objemovo stale a malo by to byt v pohodicke
najdolezitejsie jak furt je technika cviku, ked toto doseres tak si daco neprijemne spravis a potom budes lutovat. taze nato by som osobne bral najvacsiu vahu keby som teraz zacinal
pokračujem rysovačkou: po troch mesiacoch objemovky by som mal schudnúť v podstate a cvičiť viac opakovaní s menšími váhami?
V treningoch ak nie si v pripave nie je nejaky rozdiel, akurat nejake mega tazke treningy ako Sheiko by som v rysovacej faze nechodil
a myslim, ze tu mas milion for o posilovnani, ked vsetko si mozes najist na forach urcenych tomuto sportu....
Rast sa moze zastavit ak sa uzavru rastove platnicky (alebo jak to tu nazyvaju) v kostiach.
Ak nebude nic prehanat rozumne cvicit tak kludne dalej vyrastie
objemovka - vacsie vahy , menej opakovani
Keby sa rastový hormón prestal pri cvičení uvoľňovať, to by nemalo veľký zmysel cvičiť. Naopak, pri cvičení ide práve o to - uvoľniť RH a testosterón, aby sme mohli rásť . A druhý krát nepíš totálne kraviny, pls.
Alebo bez proteinov.... To musíš jesť veeeela kalorii, potom makať makať makať, napríklad beh, a musíš makať fakt dlho lebo ked zješ milion kalorii a budeš len zdvihať činku tak nebudeš mať len svaly ale aj dosť tuku....
Ale bez proteinov musíš nájsť na internete cvik na každu časť tela, ked chceš napr. tehličky, tak s proteinmi ti stačí robiť brušáki lebo aj ked menej namáhaš dolnu časť brucha tak aj tak sa ti tam s proteinmi spravia svaly... Ale bez nich musíš na hornu časť brušáky, na dolnu zas čosi iné, na boky zas čosi iné atd...
Proste len cvič a nevysedávaj za PC....