@O a spoluziakov mas na co? isto to niekto ovlada ....ja som ucto mala aj maturu mam z neho ale mu su uz bolo 2 roky...od matury som ho nevidela a zmaturovala som na 2
milujem takychto neuraz sa flakacov...ktori ked im uz prihara sa stazuju...zavolaj spoluziacke a dohodni sa s nou isto to niekto vie a moze ti to vysvetlit este pred pisomkou alebo aj dnes
Uctovanie na suvahovych uctoch? Ved aktiva pasiva, kazde ma svoj vlastny ucet podla RUO najdes vzdy aj cislo daneho ucto, v principe pri aktivach ZS je na strane MD tak isto su tam aj prirastky a KZ na strane D su zas ubytky. Pri pasivach naopak teda ZS, KZ a prirastky su na strane D a ubytky na strane MD. Na konci uct. obdobia uz len vycislis obraty stran a sup s tym na KUS. Vycislit a je to (alebo skor dufat ze to sedi
nauč sa teóriu keď už to inak nevieš a účtovným prípadom musíš chápať a dávať si ich dokopy inak to nebudeš vedieť no a na začiatku musíš mať súvahu a 701(to musíš prehodiť ZS) a na konci zase 702
to je lahké.nauč sa len ktoré sú aktíva, ktoré sú pasíva a ich poradie z učebnice a zapíš to do súvahy ako aj keď to rozdeluješ na aktíva a pasíva napr:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
milujem takychto neuraz sa flakacov...ktori ked im uz prihara sa stazuju...zavolaj spoluziacke a dohodni sa s nou isto to niekto vie a moze ti to vysvetlit este pred pisomkou alebo aj dnes
konecny zostatok a ubytky sa uctuju na strane D
Ucty Pasiv : zaciatocny stav a prirastky sa uctuju na strane D
konecny zostatok a ubytky sa uctuju na strane MD
Ucty Nakladov : sa vzdy uctuju na strane MD a nemaju zaciatocny stav
Ucty Vynosov : sa vzdy uctuju na strane D a tiez nemaju zaciatocny stav
- toto viem ja
este ked nieco chces tak sa spytaj uja Googla
Aktíva Súvaha ku 1. 1. 2008 Pasíva
___________________________________________________________________________________
Stavby 900 000 ZI 1 800 000
MNS 410 000 ZRF 130 000
------------------
1 310 000 --------------------------
1 310 00
vypočítaš koľko sú aktíva a odpočítaš aktíva mínus pasíva...musia sa ti obidve strany rovnať..hh to ste ešte len tam?najlahššia vec