Áno Nefertiti bola egypská kráľovná,manželka Achnatona.Jej podiel na vláde však nebol úplne jasný.Do histórie sa nechcela zapísať len tým,že bola krásna.No ľudia vlastne ani nevedia,kto to je,keď sa spomenie jej meno.Ja to viem,no pýtam,kto vlastne bola?Č
Amenhotep si zmenil meno na Achnaton a namiesto kultu boha Amona začal presadzovať kult boha Atona /Slnečného kotúča/. Ale po jeho smrti sa Nefertiti aj s ich synom Tutanchamónom zmieriť s Amonovými kňazmi a tak zaniklo PRVÉ monoteistické náboženstvo v dejinách ľudstva.
Aj tú knihu dočítam,ale ako historická postava ma veľmi zaujala...Raz sa možno o nej dozviem viac a vau prekvapilo ma,že tu prišlo toľko ľudí a prispelo aj keď písmenkom...A xD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Amenhotep si zmenil meno na Achnaton a namiesto kultu boha Amona začal presadzovať kult boha Atona /Slnečného kotúča/. Ale po jeho smrti sa Nefertiti aj s ich synom Tutanchamónom zmieriť s Amonovými kňazmi a tak zaniklo PRVÉ monoteistické náboženstvo v dejinách ľudstva.
Potiaľto siahajú moje maturitné vedomosti
V Egypte sa ďalej uctievali aj iní bohovia (viď Théby, mesto Amonovo), takže o monoteizme ťažko hovoriť.
Amrafel: Ak je Amon a Aton v podstate to isté, tak potom Re a Cheprer sa k nim pridávajú...v podstate:p
Tutanchamon nebol synom Nefertiti a Achnatona, vzal si ich dceru Anchesenpaaton.