teraz citam salingera a je to to veľmi dobré...inak je mojou srdcovkou harry potter a najhorsia twilight seria. nie je to také strašné, ale preháňa sa to. po prvej časti je to samá nuda a kecanie o ničom, resp stále o tom istom.
Umberto Eco- Meno ruže. Chcel som dať na prvé miesto Krstného otca od Puza, ale Meno ruže má niečo do seba .
A najhoršou...ani nie tak najhoršou knihou, ale skôr najviac nechutnou bolo od Johna Irvinga- Svet podľa Garpa. Ak to niekto čítal, tak asi vie, na ktorú časť narážam
Ja milujem akékoľvek knihy od Alessandra Pronzata. Tento spisovateľ mi píše priam z duše. Obchádzam kníh kupectvo aj viac krát do mesiaca, či náhodou od neho niečo nové nevyšlo.
A zatiaľ najhoršiu knihu akú som kedy čítala bol "Parfúm" od Patrica Suskina. Kniha je 100 násobne horšia ako film. Také niečo sa môže zrodiť len v chorej hlave... Je to úplne zvrátené a keby ma nenútili tú knihu dočítať do konca tak ju zahodím po prvých stranách.
teraz citam iCon Steve Jobs: The Greatest Second Act in the History of Business..v preklade: ikona steve jobs,znovuzrozeni apple:nejuzasnejsi navrat v histori byznysu ..uzasna kniha..the godfather od puza je tiez riadna pecka..ked som bol mensi tak som zral strateny svet od arthura conana doyla..a prednedavnom som si kupil od shakespeara sen noci svatojanskej a tiez je to fajna knizka ..
NAJ KNIHA : to je tazko posudit mal by som viacero adeptov... Pacil sa mi pan prstenov, Eragon a jeho ostatne diely, Artemis Fowl, a mnoho dalsich knih ... najmä zanru fantasy...ten milujem
NAJHORSIA?? : urcite sumrak...nejak ma to nezaujalo ...
PS: co sa otca Goriota tyka ... ono zo zaciatku nuda...ale ked pochopis pointu, tak sa ti mozno zapaci..
Tuším že z povinného čítania sa toho moc zábavného nenájde. Mne osobne sa páči knihá Láska je len slovo od J.M.Simmela. Ale predtým som čítavala viac.. asi by som sa k tomu mala zas vrátiť..
najradsej mam knihy Veronika sa rozhodla zomriet, Sofiin svet, jana Eyrova,Jedenast minut, vsetky od Browna,je ich dost vela...ale neznasam knihy od Jackie Collins
naj knihy u pre mna z radu Stoparovho sprievodcu po galaxii, lebo ma velmi bavia a mavam pri nich zachvaty smiechu a inak mam strasne moc vela oblubenych knih tak ich sem nemozem vsetky pisat.. nevydarena kniha je ta co ma nezaujme.
@narazuvzdornaa O čom je kniha Miluj blížneho svojho? Tiež sa odohráva počas vojny? Chystám sa ju čítať. Teraz od Remarqua rozčítanú knihu "Cesta späť" a dávnejšie som čítala aj "Na západe nič nového". A chcela by som čítať aj "Traja kamaráti", ale tú ešte nemám ani zohnanú. Mám rada jeho knihy i keď sú také smutné. Už som si pri nich neraz poplakala.
je to pravdivý príbeh, opisuje tu vlastne svoj život (ak sa to dá nazvať životom), a je vlastne o tom, ako sa ešte dnes niekde žije, bez zľutovania.... a ten názov sa dá kludne brať doslovne, žiadna metafora
túto knihu som čítala už dávnejšie, ale prežívala som každé jedno slovo, jej príbeh ma naozaj dostal
najviac sa mi páči Erik L"Homme - Hviezdna kniha 1,2,3 aa Sue Townsendová - Strasti a útrapy Adriana Mola a najhoršia... Ernest Hemingway - Starec a more to nemá konca
@pelly , áno, je to o tom, ako si štáty počas WW II. pohadzovali utečencov medzi sebou.Pre mňa najlepšia Remarquova kniha, tá jeho ľahká absurdita je v nej asi najvýraznejšia (viď. Kurča alebo rozhovor pred predajňou áut).
Cestu späť neviem zohnať, Traja kamaráti sú skvelí (tuším sa to odohráva počas Weimarskej republiky, príbeh sa točí okolo jedného z troch kamarátov a jeho priateľky), ale pripadajú mi na jedno kopyto s Nebo nepozná obľúbencov.
Na západe nič nové sa mi až tak nepáčilo, myslím, že v neskorších dielach Remarque písal výrazne lepšie.Fakt ma to chytilo až na posledných stránkach.
@narazuvzdornaa Ďakujem. "Miluj blížneho svojho" mám už doma, len som ju ešte nikdy nečítala, keď dočítam "Cesta späť", tak sa do nej asi pustím.
Ja zase neviem zohnať "Taja kamaráti". Viem o čom to je dej sa mi veľmi páči aj keď sa to neskončí dobre. Ale, rada by som si ju prečítala. Raz sa mi snáť pošťastí a najdem ju v nejakom antikvariate. Lebo medzi novými titulmi ju asi sotva zoženiem.
Mne sa "Na západe nič nového páčilo", prinútilo ma to zamyslieť sa nad zmyslom života.
najlepsich je veeela veeela neviem napisat... ale vacsinou hovorim, ze dobry den smutok od saganovej blazni zomieraju boli dobri... a strasne strasne STRASNE milujem klimtov bozk od filana, uzasne nieco
a najhorsia jednoznacne boh much, fuj, fuj, fuj, grc, bez ohladu na to, kolko nobeloviek to dostalo... bud som nepochopila, ale pardon, citat o tom, ako sa banda chlapcov zabija a hadze z utesov a o tom, ako pichaju hlavy svin ci coho na koly....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
inac velmi neviem povedat. uz som citala aj dobre knihy, aj debiliny
Tých oblúbených je viac, ale nebudem to rozpisovať, lebo by ma tu zase niekto chcel ukrižovať.
A najhoršou...ani nie tak najhoršou knihou, ale skôr najviac nechutnou bolo od Johna Irvinga- Svet podľa Garpa. Ak to niekto čítal, tak asi vie, na ktorú časť narážam
A zatiaľ najhoršiu knihu akú som kedy čítala bol "Parfúm" od Patrica Suskina. Kniha je 100 násobne horšia ako film. Také niečo sa môže zrodiť len v chorej hlave... Je to úplne zvrátené a keby ma nenútili tú knihu dočítať do konca tak ju zahodím po prvých stranách.
NAJHORSIA?? : urcite sumrak...nejak ma to nezaujalo ...
PS: co sa otca Goriota tyka ... ono zo zaciatku nuda...ale ked pochopis pointu, tak sa ti mozno zapaci..
naj knihy u pre mna z radu Stoparovho sprievodcu po galaxii, lebo ma velmi bavia a mavam pri nich zachvaty smiechu a inak mam strasne moc vela oblubenych knih tak ich sem nemozem vsetky pisat.. nevydarena kniha je ta co ma nezaujme.
1. Tajný príbeh od Donny Tart(t)ovej (pozor, názov je zavádzajúci)
2. Miluj blížneho svojho od Remarqua
3. Jonathan Strange a pán Norrel od Susany Clarkovej (odporúčam všetkým chorobne zaťaženým na UK)
4. čokoľvek od Asimova
...ťažko povedať, zbožňujem desiatky kníh
Neskutočne sa mi hnusí Starec a more (mám hroznú averziu voči väčšine povinného čítania) a samozrejme vrcholný literárny odpad menom Súmrak.
NAJHORŠIE : Kukučínov Dom v stráni
takze Souad - Upálená zaživa:
je to pravdivý príbeh, opisuje tu vlastne svoj život (ak sa to dá nazvať životom), a je vlastne o tom, ako sa ešte dnes niekde žije, bez zľutovania.... a ten názov sa dá kludne brať doslovne, žiadna metafora
túto knihu som čítala už dávnejšie, ale prežívala som každé jedno slovo, jej príbeh ma naozaj dostal
ODPORÚČAM
A najhoršia? Neviem... čítam len dobré knihy
Nemam ani najhorsiu knihu ale ked treba taaak Restavracia od Kalinciaka
Cestu späť neviem zohnať, Traja kamaráti sú skvelí (tuším sa to odohráva počas Weimarskej republiky, príbeh sa točí okolo jedného z troch kamarátov a jeho priateľky), ale pripadajú mi na jedno kopyto s Nebo nepozná obľúbencov.
Na západe nič nové sa mi až tak nepáčilo, myslím, že v neskorších dielach Remarque písal výrazne lepšie.Fakt ma to chytilo až na posledných stránkach.
Ja zase neviem zohnať "Taja kamaráti". Viem o čom to je dej sa mi veľmi páči aj keď sa to neskončí dobre. Ale, rada by som si ju prečítala. Raz sa mi snáť pošťastí a najdem ju v nejakom antikvariate. Lebo medzi novými titulmi ju asi sotva zoženiem.
Mne sa "Na západe nič nového páčilo", prinútilo ma to zamyslieť sa nad zmyslom života.
najhorsia: stacil mi kusok twilightu a dost. a neznasam taketie B-ckove fantasy.... to je uplne nonsens
a najhorsia jednoznacne boh much, fuj, fuj, fuj, grc, bez ohladu na to, kolko nobeloviek to dostalo... bud som nepochopila, ale pardon, citat o tom, ako sa banda chlapcov zabija a hadze z utesov a o tom, ako pichaju hlavy svin ci coho na koly....