@poke tieto su najdostupnejsie a co najviac ludi ktory mozu hlasovat ich mohlo vyskusat, taky heroin si myslim ze snad s celeho birdzu na jednej ruke by som spocital ludi ktory ho vyskusali, lebo v podstate ani na slovensku nieje a aj ked je tak v mozernej kvalite, kokain je len pre smotanku, ktorych tak isto vela nieje, nakolko teda bezny slovak sa ovela lahsie a hlavne lacnejsie dostane k pervitinu ako ku kokainu.. no a lsd. extaza,huby a spol som proste nezaradil lebo to taktiez si myslim ze viac ludi ma skusenost s pervitinom ako s tymto.. takze tak no.. myslim si ze moje vysvetlenie dava zmysel..
podla mna je to alkohol.. ked niekto vypije pol litra vodky tak vizera a sprava sa ako zviera, ked niekto sam vyhuli 1G travy tak sice je dost mimo ale podla mna jednoznacne menej ako po pol litry vodky.. no a par ciar pervitinu tiez nieje tak vidno na cloveku ako ked je opity ako svina
@nietimekki ale v kazdom pripade co sa tyka socialnych dosledkov je trava najlepsia, skureny clovek je uplne cely v pohode, vsetko ma v pi.i atd.. kdezto opity clovek pride domov s krcmy, zvije zenu a deti a pod.. no a silne pervitinom sfetovany clovek ma tiez sklony k agresivite, nevie co zo sebou robit..
@mrxxx paci sa mi ako obhajujes travu no ja ked som videl na dozvukoch co to robi s ludmi, ked sa vsetci skurili, som rad ze som nemal tu potrebu ani zaujem vyskusat to kazdy "zdochne" prave to jedine co si vyberame je ako prezit ten usek pred tym
Pervitín určite najviac ovplivní človeka.. počas, aj po užití nejaký čas... alkohol môže clovek piť každý deň, trávu môže človek fajčiť každý deň, bez nejakých vážnych vedlajších efektov... piko človek nemôže brať každý deň... za chvílu mu z toho hrabne, padne od vyčerpania, stane sa extrémne závislý na tom, čo sa nedá porovnať so závislosťou na tráve alebo alkohole, atd... taktiež to na človeku najviac vidno.. keď dlho bere piko a potom prestane stále bude nejaký čas evidentné že niečo také bral (piko, koks, speed alebo niečo toho druhu)
pervitín som neskúšal a ani to nemám v úmysle, ale podľa toho čo som počul tak proste len odstraňuje únavu a spôsobuje nervozitu/hyperaktivitu/zbrklosť, nejaké výrazné zmeny vnímania ani nie.
čiže na základe tohto ho zaraďujem ako účinkovo (na vnímanie) najslabší, silnejší je alkohol, lebo... poznáme, ale... ten vlastne len zahmlieva a otupuje.
a najsilnejšia je tráva, pre mňa, lebo mi rozkladá vnímanie času, priestoru, zvuku a myšlienok na vlny a frekvencie, skrátka neporovnateľné s akýmkoľvek iným mne známym stavom a najodlišnejšie od všetkých ktoré poznám.
@mrxxx ak si vyberal ktoré dáš do hlasovania podľa dostupnosti a bežnosti vyskúšania, tak si tam mal imho prihodiť ešte lysohlávky a LSD.
hodnotim to podla toho, co som odpozorovala zo spravania ludi, ktori boli v danej chvili na niecom (lebo lahsie je nieco definovat, ked to vidime, nez ked to citime na sebe). prilis zhuleni ludia boli pokojni, mierne duchom nepritomni, ale dokazali reagovat a mysliet. ludia na pervitine boli aktivni, mali zvysenu pozornost, spravali sa ako vsetci ostatni, len im bolo tazko obsediet bez nic nerobenia. a opiti ludia na tom boli uplne najhorsie, valali sa po zemi, tackali sa, nevedeli zretelne rozpravat, mysliet, vyjadrovat sa, nevedeli robit ziadnu beznu cinnost, podla vsetkeho aj zle videli, niektori aj odpadli.. takze podla mna najhorsi a najsilnejsi je alkohol, pretoze berie cloveku usudok a mysel, niekedy vo velmi kratkom case. uplne cloveka vyradi z prevadzky a aj zo spolocnosti, lebo opitu osobu je lahke identifikovat, zatial co zhuleneho alebo cloveka na pervitine nie je take jednoznacne odhalit. alkohol je najvacsie zlo.
@luc.ka keby sa alkohol vynašiel pred sto rokmi, určite by bol teraz zakázaný, ale kedže sprevádza ľudstvo už pár tisícročí, tak ho považujeme za samozrejmosť
@volskeoko záleží, ako ti to šaman namieša a ayahuasca nie je nimi považovaná za drgou štýlu "ruka hore, veď bude sranda". Pre nich je to liečivo, pri ktorom máš možnosť styku s duchovnom a bez šamana by som to určite neskúšal...
z alkoholu človek vyraste.... huliaci človek nejak extremne nenarúša okolie... za to keď zistím že ďalší známi už je na pikénku (keď minule kamarátka v telefonáte použila že jej došiel "hop-šup prášok" tak som skoro odpadla tak ako rage ultimátny...lebo to už ide s človekom zaručene dole vodou (nehovorím že vždy...ale temer isto... najmä ak je v takej aprtií, sídlisku etc. ...
a aj preto to beriem ako z danych "najsilnejšiu" ... lebo najviac "zmení" meirenie človeka...
stavy na tychto troch drogach su uplne odlisne takze sa neda povedat ktory je silnejsi... vsetky maju nieco do seba... ale tak asi piko a alkohol pretoze sa z nich da predavkovat narozdiel od travy ale vyfajcit sa da tiez poriadne tak neviem kazdy nech si dava to co mu chuti...
Neviem, či by som to nazvala samozrejmosťou, skôr spoločensky tolerovaným spôsobom "opúšťania sa"... ale hej, chápem, čo chceš povedať.
Len teda nemyslím, že alkohol spôsobuje takú závislosť, ako tvrdé drogy. I keď podľa mňa psychicky labilný človek si vytvorí závislosť na hocičom, čo mu "robí dobre"...
a z tychto je pre mna najsilnejsi alkohol pretoze som bol uz opity viac ako nafajceny alebo vysmazeny a dokazal ma dat asi najviac dole... ale ide aj o to ze vsetky drogy treba brat z mierou tak neviem a najsilnejsia pre mna urcite neznamena najlepsia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
celkovo na alkohole je veľa ľudí závislých a je dostupný, ale pervitín je pervitín
a teraz sa ty chora vrana zamysli nad tymto..
33.3% ľudí
Alkohol
33.3% ľudí
Marihuana
33.3% ľudí
Pervitin
v tom priapde chlast ked niekto nepreberie
I'm tired
čiže na základe tohto ho zaraďujem ako účinkovo (na vnímanie) najslabší, silnejší je alkohol, lebo... poznáme, ale... ten vlastne len zahmlieva a otupuje.
a najsilnejšia je tráva, pre mňa, lebo mi rozkladá vnímanie času, priestoru, zvuku a myšlienok na vlny a frekvencie, skrátka neporovnateľné s akýmkoľvek iným mne známym stavom a najodlišnejšie od všetkých ktoré poznám.
@mrxxx ak si vyberal ktoré dáš do hlasovania podľa dostupnosti a bežnosti vyskúšania, tak si tam mal imho prihodiť ešte lysohlávky a LSD.
takze tolko
nehovorim o pohariku - dvoch ale ked ma clovek vypite aka citi ucinok alkoholu je v ovela vacsich srackach ako ked si da cokolvek ine.
piko som neskusila ale kokain, mdma aj heroin (nevedomky) som si dala. ked si to das do istej miery a la citim ucinok, stale mas kontrol nad sebou.
halucinogeny su ina kategoria. neskusala som a ani nebudem.
@luc.ka prvý náznak, že starneme haha
Naučil ma baliť baby tancovať a biť sa
V dobrom nanho spomínam Okná som miloval !! och
Obávam sa, že dojebávať telo drogami, som nechápala ako "bavenie sa", ani keď som mala 15.
(pokrytecky dodávam, že alkohol nepovažujem za drogu, hoci už ani ten nejak nemusím...)
keď som závislá na ľuďoch, aj ľudia sú droga?
No veď ale pravdu máš, viem, že alkohol je z určitého hľadiska považovaný za drogu, preto ten POKRYTECKÝ dodatok.
@volskeoko záleží, ako ti to šaman namieša a ayahuasca nie je nimi považovaná za drgou štýlu "ruka hore, veď bude sranda". Pre nich je to liečivo, pri ktorom máš možnosť styku s duchovnom a bez šamana by som to určite neskúšal...
vsetky psychotropne latky, ak nevies co to je tak latky ktore ti ovlyvnuju mozog ako funguje, teda ovplyvnuju centralnu nervovu sustavu su drogy..
a alkohol je jedna s najhorsich drog..
je to len neskutocna arogancia od statu ze je legalny nakolko s neho ma obrovske zisky
a aj preto to beriem ako z danych "najsilnejšiu" ... lebo najviac "zmení" meirenie človeka...
Ja zas nechápem, ako môže byť niekto tak nechápavý. Ale som rada, že som ti dala možnosť vytrhnúť si z kontextu pár slov a pohrať sa s nimi. Čau.
Neviem, či by som to nazvala samozrejmosťou, skôr spoločensky tolerovaným spôsobom "opúšťania sa"... ale hej, chápem, čo chceš povedať.
Len teda nemyslím, že alkohol spôsobuje takú závislosť, ako tvrdé drogy. I keď podľa mňa psychicky labilný človek si vytvorí závislosť na hocičom, čo mu "robí dobre"...
ale zase, neberiem drogy, neviem posúdiť
nehovor, že si to aj skúšal
tam kde ste boli to nemajú?
Stredne kokotné -tráva a chlast
Ale vlastne,všetko je kokotné pomerne moc