Rusko má obrovskú armádu, skvelo vycvičenú, no USA aj keď s výcvikom zaostáva ma tie najúžasnejšie technologické vynálezy a technicky je pred Ruskom možno 15 rokov.
ja som dala rusko ale to nieje jednoznačné keď si vezmeme fakt, že USA momentále bojuje na niekoľkych miestach takze ja by som to dala 2:1 pre USA aj napriek tomu že som v ankete hlasovala za Rusko
@Pernik tým technickým pokrokom USA nad Ruskom si nebuď taký istý, priam naopak, Rusi si nechávajú svoje vojenské vyspelé technológie pre seba, netrúbia do sveta každú prkotinu ako amíci, Rusi sa zdajú zaostalí ale pravda je niekde úplne inde
myslim ze sa to urcit tak lahko neda pretoze asi nikto z nas nemoze presne vediet ake zbrane ma v zalohe Rusko a Cina (z mojho pohladu robi USA chybu ked verejne vyhlasuje, ake maju moznosti co sa tyka zbrani a podobne) ale kazdopadne ma kazda z tychto troch zemi svoju vyhodu:
USA ma vyhodu v tom ze su vnimany ako najsilnejsi stat (nazvala by som to "dobrou reklamou")
RUSKO ma vyhodu vo svojej armade (pre porovnanie je zname ze ruski vojaci su ako stroje, kdezto napr. americki potrebuju aj na mierovej misii psychologa) a do tretice CINA ma vyhodu v tom ze tvoria 1/6tinu obyvatelstva a neda sa len tak lahko predpokladat, coho moze byt schopna taka neuveritelne velka masa ludi. (Dakujem za pozornost, koniec mojej subjektivnej prednasky)
velke vojny byvaju hlavne ked su sily velmoci vyrovnane - vid prva svetova vojna, a velmoc napadne malu krajinu (rakusko-uhorsko vs srbsko), a ine velmoci chcu z toho vytazit
pripadne ked velmoci nechaju nejake krajiny zbrojit, a nic im nepovedia (anglicko+francuzsko nechali nemecko v 30 rokoch) az kym sa im tie krajiny nevyrovnaju (usa ak nechaju iran a spol)
ze zarukou mieru je 1 velmoc vidime na priklade izraela (podporovaneho usa)... sice sa mlatia, ale akonahle by izrael napadnu dostanu na frak (6 dnova vojna, jomkipurskavojna... libanon par rokov dozadu...)
pocas rimskej rise vladol tzv pax romana - rimsky mier - neznamenalo to, ze vsetci zili v mieri, ale akonahle sa niekto vzburil, boli tam hned pripravene rimske legie, ktore nebezpecenstvo eliminovali. ked rim oslabol, a musel sa branit vo vojnach ktore boli vyrovnane, bol to zaciatok jeho konca
o 90 rokoch sa da hovorit ako o pax americana (sice kruto, ale ukoncili vojnu v juhoslavii, inac by sa bili dodnes)
teraz uz tie vojny (irak, afghanistan) nevyzeraju tak presvedcivo, vdaka europe, ktora sa nepouci, a vzdy si bude z grazlami (hitler, ahmadinedzad) podavat ruky a snazit sa o dialog... a zas dopadne ako kedysi
1 usa - 1,5mil vojakov, daleko lepsia technika
2 rusko - 1 milion vojakov, technika zaostava za usa
3 cina - 3 miliony vojakov, technika je vsak komunistickym bacovanim (nastastie) na urovni 90tych rokov, dostojnici su dostojnikmi vdaka cervenym knizockam
4 - Izrael - 200 000 vojakov, 300 jadrovych striel, prebrata americka technika a vylepsena
5 - India...
pozn: o udaje sa da opriet, ziadna krajina nepovie o svojej armade vsetko, ale navzajom si to vdaka spionom vykrikuju
najdolezitejsi rozdiel medzi ruskom, cinou a usa si vsak nespomenul..
sice pocty vojakov vyznievaju pri danej technike pre usa, ale v pripade potreby, sa cina s rusmi zmobilizuju ovela rychlejsie a svoje vojsko znasobia niekolkokrat vdaka systemu ktory tam vladne..
dalsia vec.. utajovanie, je v krajinach ako je cina na 1 mieste, takze co oni vsetko maju, mozno i vdaka spionazi je velmi otazne.. hlavne ak sa berie do uvahy, ze velmoc s danym polit systemom sa nedrzi pri moci vdaka vznesenym idealom, ale skor strachu a sile..
a o rusoch sa stale vravi, najma vdaka studenej vojne, kedy z nicoho nic prekvapili cely svet co oni maju..
akurat je teraz otazne, kolko vedcov je este v rusku a na com pracuju, ale kedze v rusku su neskutocne vysoke financie, tak si myslim ze ta ich technika moze byt na vysokej urovni.. akurat je dost mozne ze v sukromnych rukach..
rusko zmobilizuje kolko chce ludi, len ak bude mat dost vodky
a ak by som mal byt uplne presny, nesmiem zabudnut ekonomiku
totizpri pripadnej vojne usa vs cina budu sice nedostatkovym tovarom vo washingtone botasky, ale peking pride o najvacsie zisky
a na mobilizaciu treba iste peniaze
tak isto cina musi ludi z cohosi zivit
pri cine je produktivita prace (neratajme zavody ktore vlastnia zahranicne firmy) 40%, v polnohospodarstve este menej
na slovensku to bolo dobre vidiet, na mega JRD pri BB pracovalo za komancov cez 1000 ludi, dnes ich tam je 25, pri stvornasobnej produkcii (pricom len z malej casti ide o posun vdaka technickemu pokroku)
ja by som postavil otásku asi inak ktorá veľmic by nekozala zničiť planetu. Lebo prakticky ak by dopadlo k meraniu sil tak atomovky by padali jedna radosť a to by bola remíza ak by planetu zničili.... nie ????
@pojem ono este je tu taky mensi zadrhel, ze cina vlastni najvacsie rezervy istych zelenych bankoviek, takze v pripade vojny, by to s yankees nevyzeralo dobre
proti madarsku by to velky problem nebol, ono isty zilinsky dement ma pravdu, ked povie ze "nasadneme do tankoch a pojdeme na budapest, a zrovname to tam hlava nehlava"
madarski vojaci su najuzitocnejsi pri zbere zemiakov
@Johnysheek "ale kedze v rusku su neskutocne vysoke financie"
Tak to by som netvrdil ani z daleka. Rusko uz vo velkom profituje len z exportu zbrani. Sice maju snad najviac nerastnych surovin na svete, ale co z toho, ked maju aj najvacsiu spotrebu? Zivotna uroven klesa (a to je tam uz aj tak dost nizka) a ludi zijucich pod hranicou chudoby bude pomaly ale isto do 20%. Rezervny fond, ktory mal sluzit pre dalsie generacie sa cerpa vo velkom, a nalievanie penazi do ekonomiky ako je to v pripade najbohatsich krajin (aj USA) v Rusku nehrozi. Sam rusky minister financii povedal, ze taky krok by polozil ich ekonomiku na kolena.
@Johnysheek keby to bolo take jednoduche tak by sa Cina uz davno zbavila dolaru. Kedze to ale take jednoduche nie je a Cina si to uvedomuje, tak sa niet coho bat.
co sa tu clovek vsetko nedozvie.. ten kto sa rozumie sa musi riadne rehotat .. tomu co spomenul izerael ma umna male +.. ale zas jadrovy program nieje tak bohaty, netreba prehanat
Jednoznačne čína. Majú tie isté zbrane ako Rusko a k tomu 100x viac vojakov, medzi nimi 30% žien. Na www.cia.gov si nájdite World Fact Book, tam je všetko
..otvorí sa mauzoleum pána Lenina,z amplionov začne vyhrávat Kaťuša,on vstane ako vzkriesena mrtvola,otvoria sa kopce na Urale,a s protiatomovych krytov vyskočia tísícky 40 rokov vyčkávajúcih supervojakov, 2,5 metrove hory svalstva ktore dokážu skaly orezat na vojenské transportéri..heh
A viete čo poviem vam.vtip... USA to počas studenej vojny nevydrži,tak prezident si povie mam v piči,poslem atomovku!..na druhy den znie v ruskych správach informácia o tom ze USA vystrelilo na Rusko atomovu bombu ktora zabila 5 milionov rusov... Stalin sa najebe,zavolajte mi generálov,....vystrelíme šecko čo máme!....General odpoveda..pane....mi máme len tú jednu nefunkčnú gumenú atómovu bombu ..ktrorá slúži len ako ukážka na naších prehliadkach.Mám v piči vystrelte ju!..ale pane.. mam v piči vystrelte ju!... na druhy den znie v Americkych správach.... Rusko opetovalo útok!,,..zahynulo 23 milionov obyvatelov USA a bomba ešte stále skáče.
.no ja neviem...rusi su rusi..ty by dobili aj Mars s jednou T34kou ...videl som akési inštrukčný zanam o výcviku ruskych jednotiek ..pričom ich tréning pozostával z hádzania mačety v skoku ponad ostatní plot do terču...a ako..fakt. (WTF?
americká výzbroj?? to je tá, čo striela po vlastných vrtulníkoch? tá čo sa snaží vyhnať taliban z afganistanu už 8 rokov??
ruská výzbroj je stavaná na to aby prežila všetko...vo vietname si museli US vojaci dávať kondómy na M16 aby sa im do nich nedostala voda, akonáhle sa tam dostala voda, už boli nahraní. Naopak v tej dobe sovietske AK 47, tie sa mohli namáčať s tými sa mohlo robiť všetko a strieľali...
po prevrate v Rumunsku došli US vojenskí poradcovia na jedno rumunské letisko, Migy prikryté plachtou, niektoré pod sieťovinou to bolo celé...dali dolu plachtu a išli lietať, myslíš, že takéto zaobchádzanie zvládnu americké F-ká??
Na druhej strane, ak by uz doslo k nejakemu ozbrojonemu konfliktu medzi tymito krajinami, bojovalo by sa s automatickymi zbranami? Ja si to nemyslim. A Taliban z Afganistanu nevyzenie vyzbroj, ale ti, ktori ju ovladaju. Ze su neschopni, to je druha vec
A aj tak mam radsej F-ka ako Migy, radsej ponorky triedy Ohio ako ponorky triedy Oscar II a Minutemanov ako SCUD
USA ma sice peknu armadu, slusne financovanu ale Rusko je proti nim strategicky mnoho krat lepsie. Ruske ponorky odpalujuce nuklerne hlavice ktore su schopne prejist cez ocean niekolko stokilomtrovou rychlostou, potom sa vynorit a este letiet z Ruska robi pre USA takmer neporazitelneho supera. USA maju kvalitne lietadlove lode napr, ale co zmozu oproti ruskym ponorkam ? nic... a ruske ponorky su rozostavane po celom svete stale, preventivne. USA vie ze by nemali vela sanci...
Zatial najmodernejsia ruska ponorka (aspon co ja viem) 4. generacie triedy Borei, Vladimir Monomakh, sa plavi rychlostou 25 uzlov, co je asi 45 km/h. Stokilometrove rychlosti su este hudbou buducnosti
Pozrite sa, dokým vládne vzájomný strach, tak je to ok. Keď si nejakí odvážni namyslenci z nejakej krajiny pomyslia, že sú neohrození, hneď je tu vojna.
inak aj teraz ide film na markíze o ruskej ponorke ktorá mala revolučný pohon kedy ju nebolo možné nijako zachytiť javila sa ako veľryba či také niečo a amíkom sa o takej technológie vtedy mohlo len snívať a rusi ju už mali, a to je realita, tak to naozaj bolo.
@tesfaye Porovnavat Fka a MiGy je smiesne. Pocul si niekedy nieco o Izraelsko-Arabskych vojnach? Tam boli americke Fka v priamej konfrontacii s ruskymi MiGmi. Napriek tomu, ze mali Arabi asi 10 nasobnu pocetnu prevahu vzdy prehrali bitku o vzdusny priestor. Pomer zostrelenych arabskych vs. izraelskych lietadiel bol asi 20:1. Preco asi?
je známe že rusi majú 3x viac tankov ako amíci a briti dokopy .. alebo koľko to bolo.
amíci odjakživa pokladajú rusov za menej vyspelích .. ale rusi ich už mnohokrát preštali
... počas studenej vojny ani nestíhali zaznamenávať stráty všeliakých ponoriek atď..
...
jadrovy výzkum... v nešnej dobe má už jadrove hlavice každý blbec či už Kórea , GB, frantíci, pakistam atď... ale podla mojho názoru by k jadrovej vojne by nedošlo
...
zatial tu nikto nepočítal z rozviedkov a informciami... význam tohoto sa hlavne ukázalo v napoleonských vojnách kedy mal napoleon omoc viac info o svojich nepriateloch ako spojenci o ňom.. a myslím že rozviedku majú najlepšiu amíci... james bond, steven seagal, bruce willis atď.
..
ale ja si myslím že by išli do vojny radšej čínania s rusmi proti amíkom ako žeby sa niekto spojil s amíkmi
..
takisto určita sa z organizuju rýchlejšie rusi ako amíci...
ta ich úžasna demokracia by akurát tak viedla k niakim protestom atď...
...
samozrejmne čína má najviac vojakov v čom je výhoda.. ale pochybujem žeby si továreň na gumove kačičky preklopila na výrobu tankov za pár dni...
...
a samozrejme prostriedky..
prečo sa furt bojuje len pri perzskom zálive a na blízkom východe???
lebo tam je ropa... americká ropa.. ak by tam amíkom došla ropa tak sú v prdeli.. z čoho by vyťažili rusi s nehoráznimi zásobami ropi na sibíri...
@johnysheek Kamarat ty si strasne naivny. Ak Cinania vypustia tie vsetky dolarove zasoby co maju tak s USA de facto neurobia nic. Vies co sa stane?
- Dolar klesne na 1/10 svojej hodnoty
- USA sa ekonomicky uzavriu, zarazia cinsky export aj import, vyhlasia novu menu, stary dolar vyhlasia za neplatny
- Cina pride okamzite o vsetky dolarove rezervy
- bezni Americania prestanu kupovat lacny cinsky textil, hracky a elektroniku - tieto veci zacnu kupovat doma, sice niekolkokrat drahsie, ale aj niekolkokrat kvalitnejsie.
- taktiez nebudu tak casto chodit na Seychely, Mauricius a Bora Bora
Kto tym utrpi? USA vydrzia bezproblemov (amici len zacnu viac setrit), ale azijske fabriky stratia americky trh co pre nich bude mat fatalne nasledky. Sila americkej ekonomiky nie je v zelenych papierikoch, sila americkej ekonomiky je vo vyrobe a v produktivite prace. V Amerike sa vyraba vsetko, Amerika nie je odkazana na cinske vyrobky, naopak Cina je odkazana na americky (a europsky) trh.
@Spidy Až na to, že v studenej vojne nikto o ponorku neprišiel.
A až na to, že je tu NATO, keby niekto zaútočil na USA, povedzme Čínania tak majú okamžite problém s Britmi, Francúzmi, Nemcami a vlastne s celou Europou
bezni Americania prestanu kupovat lacny cinsky textil, hracky a elektroniku - tieto veci zacnu kupovat doma, sice niekolkokrat drahsie, ale aj niekolkokrat kvalitnejsie
písal som niečo o tom aké sú to lietadlá?? písal som jedine o tom, že aké podmienky vydržia...to je všetko...
pešiaci a ručné zbrane budú vždy dôležité...
pozri, americkí vojaci, so špičkovou výzbrojou už 8 rokov vyháňajú z krajiny bandu hašišákov s AK-47 a podobnou zastaralou technikou...neni niekde chyba?? podľa teba by mala najsilnejšia armáda sveta vyháňať hašišákov dlhšie než trvala celá 2. svetová vojna??
fajn to co pises je krasne, ale zabudol si na faktor ze sa vravi o vojne.. a v case vojny je kazda podobna zmena prijimana ovela horsie obcanmi.. a staci im ze vojna ako taka im zrazi ich zivotnu uroven.. ak si ku tomu priratas vsetko to co si napisal, tak vsetci americki obcania budu 3 metre do stastia skakat ze ake zmeny ich milovany prezident prinasa.. v cele senatu...
a to uz nehovorim, ak by sa vojna pretiahla na viac nez par mesiacov.. amici by boli uplne v prdeli..
mimochodom.. je to take jednoduche? zrusit menu a vyhlasit inu? si myslis ze len cinania maju dolariky? co by na to povedali ostatni co ich maju..
a ked sa vyhlasi nova mena, komu sa doruci a ako sa doruci? a na zaklade coho..
Kto asi? No predsa Rusi (bývali ZSSR) niet čo ani dodať. Rusi sú proste najmocnejší a aj najvyspelejší vo všetkom čo sa armády týka niet krajiny ktorá by jej mohla apelovať ani Amíci. Určite si tu veľa šudí myslí že na Amíkov nikto nemá ale to nie je pravda. Jedno sa mi páči jak sa so všetkým Amíci chvália čo majú v armáde a aká sú silná veľmoc ale keď si zoberiete Rusov nad nimi je len ? lebo nikto ani nevie čo všetko majú. Neviem či ste niekto počuli o lasere ktorý použili sovietske vojská proti Čínskej armáde v roku 1969 na pohraničí rieky Ussuri lebo na ich územie zaútočilo toľko Číňanov že ich napadlo vyskúšať vtedy novú zbraň laser ktorý je práve vynikajúci na nespočetné množstvá pešiakov ktorý ich krája jak britva po radoch. Málo kde sa o tom dá dočítať lebo furt to Rusi taja malo čo preniklo na verejnosť.
Čítal som tu niektoré komenty o Ruských zbraniach a technike v rukách Araboch alebo nejakých tých pošahancov k tomu dodám asi toľko že to všetko je už vyradené veď teroristom sa vždy dostanú veci ktoré boli špička asi v 70 rokoch možno 80 vy si naozaj myslíte že to je to naj čo Rusáci majú?? Čo Rusáci v skutočnosti majú to nevie ani Medvedev ani kopu ľudí v politike Ruska do všetkého sú zapletený tí najvernejší Rusku(matke Rusi jak to oni hovoria) tam je všetko tajené tak možno aj viac ako za ZSSR veď tam celý národ je tak vychovaný a to sa neskončilo padnutím ZSSR všetci tam ešte tak žijú.
Proste Rusi sú Rusi nemyslite si že su to tí starý Rusi z 2.sv.vojny to už skončilo na vonok tak pôsobia že v množstve je sila ale už aj oni pochopili že kvalita sa dá vyrovnať aj množstvu a keď spojíte 1/3 kvality a 2/3 sily tak Amíci sú v prdeli.
Ešte dodám že stačí prirovnať Ruský Ak 47 k Americkej M16.
AK 47 - rok 1947
Hmotnosť: 3,8 kg (nenabitá)
4,3 kg (nabitá)
Dĺžka: 870 mm
Dĺžka hlavne: 415 mm
Typ náboja: 7,62x39 mm vz. 43
Kaliber: Kaliber
Úsťová rýchlosť strely: 710 m/s
Kadencia: 600 rán/min
Účinný dostrel: 300 m
Maximálny dostrel: 2800 m
Zásobovanie muníciou: 30 rán so štandardným zásobníkom
M 16 - rok 1957
Hmotnost 3,9 kg; závislá na modelu
Délka 1 000 mm
Délka hlavně 508 mm
Typ náboje 5,56 x 45 mm (.223 Remington)
Kadence 800 až 950 ran/min
Úsťová rychlost 975 m/s (M16A1)
930 m/s (M16A2)
Zásobování municí schránkový zásobník na 20, 30 nebo 100 (dvojitý bubnový) nábojů
Hledí mechanické stavitelné
10 rokov rozdiel a porovnateľné zbrane ešte k tomu má AK 47 väčší prieraz ako M 16 (podľa náboja) a ešte keď ste niekto videli testovanie tých dvoch zbraní tak to vystihuje aj krajiny kde boli vyrobené. Ak 47 strieľa kde koľvek a kedy koľvek (žiadna údržba) nevadí jej voda, blato, piesok nič v jednom teste som videl prešiel po nej Americký Hamer s strieľala aj po deformácii naproti M 16 stačí jú zahrabať pieskom a vybrať s piesku, blata a už sa zasekne furt ju treba čistiť a udržiavať aby bola schopná strieľať. Keby ju nevyrobili Rusi ale nejaký Nemci tak ju 100% používajú aj Amíci je to proste samopal ktorý je jak jednoduchý tak špičkový. A M 16 pôsobí presne jak Amíci navonok pôsobí skvelo ale je to šmejd o ktorého sa treba starať a pchať do neho a nestojí ani za korunu.
@johnysheek Zivotna uroven? Vacsina Americanov sa ma jak prasa v zite a to Amici vedu 2 superdrahe vojny, ktore by Rusi alebo Cinania nedokazali financovat dlhsie ako 3 tyzdne Myslis, ze Americania nevydrzia bez cinskych topanociek? Bez cinskych triciek? Siltoviek?
Kto ma dnes dolariky v papierovej podobe? V takych obrovskych mnozstvach ako Cinania? Kto? Mexicania? Kolumbijci?
Ty nevies ako sa meni mena? Ako to bolo v pripade Ceskoslovenska, Nemecka, Turecka, Bulharska, Srbska, Slovenska? Mena sa stiahne z obehu, obcania si ju vymenia za novu a staru stat sa vyhlasi za neplatnu. Svetove banky (s ktorymi sa Amici dohodnu) dostanu nove bankovky a spat poslu svoje stare. No a na tie cinske dolare sa Americania vyseru a tym to konci. Cinania pridu o americky trh, pridu o svoj tazko zarobeny cash a zabrania americkym obcanom kupovat lacne cinske picoviny.
A ohladom AK a M16 , AK je silnejsi , M16 presnejsia tak podla toho co je v boji dolezitejsie tak ta abran je lepsia ale m yslim ze naco je ti presna zbran ked sa z asekne po 5 vytreloch :p
Čína má najväčšiu armádu čo sa týka počtu vojakov z pochopiteľných príčín..principiálne však môže byť celá branná moc štátu zlikvidovaná niekoľkými taktickými atómovými zbraňami, čiže veľkosť armády, námorníctva, letectva má reálne opodstatnenie iba v konfliktoch, ktoré proti sebe nevedú štáty vlastniace jadrové zbrane...
"Rusi sú proste najmocnejší a aj najvyspelejší vo všetkom čo sa armády týka niet krajiny ktorá by jej mohla apelovať ani Amíci." - Casti ruskej populacei hrozi fyzicka aj mentalna degradacia kvoli nedostatku kvalitnej stravy
"Jedno sa mi páči jak sa so všetkým Amíci chvália čo majú v armáde a aká sú silná veľmoc ale keď si zoberiete Rusov nad nimi je len ? lebo nikto ani nevie čo všetko majú." - Ty vies co maju?
"Neviem či ste niekto počuli o lasere ktorý použili sovietske vojská proti Čínskej armáde v roku 1969 na pohraničí rieky Ussuri lebo na ich územie zaútočilo toľko Číňanov že ich napadlo vyskúšať vtedy novú zbraň laser ktorý je práve vynikajúci na nespočetné množstvá pešiakov ktorý ich krája jak britva po radoch. - Dohady, dohady dohady. Nikto nepotrvdil, ba naopak vacsina odbornikov to povazuje za nezmysel, cital som o tom clanok na military.cz mozno ho najdem.
Čítal som tu niektoré komenty o Ruských zbraniach a technike v rukách Araboch alebo nejakých tých pošahancov k tomu dodám asi toľko že to všetko je už vyradené veď teroristom sa vždy dostanú veci ktoré boli špička asi v 70 rokoch možno 80 vy si naozaj myslíte že to je to naj čo Rusáci majú??" - Nikto o teroristoch nehovoril, tie stihacky dodaval ZSSR Egyptu, Syrii, Jordansku presne v 60., 70. a 80. rokoch ked patrili medzi spicku ruskych leteckych sil. V priamej konfrontacii s americkymi Fkami (F-4, F-15, F-16), francuzskymi lietadlami Mirage vzdy prehrali napriek tomu ze mali obrovsku pocetnu prevahu.
@tesfaye@63 Spickova vyzbroj, hm podla teba ju vyuzivaju? Vyuzitie spickovej vyzbroje znamena totalne vybombardovat hory v ktorych sa ti bradaci z Talibanu skryvaju, pokial mozno neutronovymi pripadne plutoniovymi bombami. To co tam predvadzaju teraz je hovno a nie spickova vyzbroj, nahanaju ich tam s M16kami a obcas im poslu nejaky mensi vybusny pozdrav pri ktorom zabiju tak dvoch troch viac nie. Tak sa ta vojna vyhrat neda.
@Pernik , ano mas pravdu, ze USA maju dostupnejsie nove technologie, aj ja som takto nad tym rozmyslal, ale co ja viem, tak si to vezmeme takto: Rusko ma 2x menej obyvatelov, a jeho vojenske vydavky na armadu sa daju porovnavat s USA, taktiez Rusko je dost chudobnejsia krajina a pozri ake maju vydavky. A zatial co som videl info o Ruskej armade, nie su az taki zaostali . Niektore technologie maju aj dokonca lepsie ako USA, ale len niektore.
tie super drahe vojny sa vedu prave kvoli tomu, aby amici mohli predat a zaroven minut zbrane, aby im nezastal zbrojarsky priemysel..
co sa zmeny meny tyka.. to co ty pises ja chapem ako uplne embargo voci cine a vedz ze amici by si to nikdy dovolit nemohli , lebo cinania si takto na halvu nenechaju *a*at
no a sme pri tom co mnoho ludi omielalo, kto sa cim chvali
ked sa chvalia amici, tak svoje stroje velmi podcenia a aj tak to vyzera impozantne
ked sa chvalia rusi a cinania, nadsadia, a stoji to za velke gulove
MiG 25 bol len podla slov najlepsi, a podla predvadzacich vykonov
v ziadnej vojne kde bol nasadeny americke, britske, francuzske a ani ine lietadla neporazil
je pravda ze MiG-y su spravidla rychlejsie, ale co sa kvality vyzbroje tyka (lietadlo sa neda zostrelit pohladom, ani dymom z motora) tak F-ka a spol su na tom niekolkokrat lepsie
Ale prosim Ta tie dve superdrahe vojny nemaju s vyrobou zbrojarskeho priemyslu vobec nic. Americania nepotrebuju do Iraku ci Afganistanu dodavat stale nove lietadla, tanky ci lode, ved ani nemaju preco - tocia sa tam v zasade stale tie iste letky, brigady a flotily. Hlavnu cast financii "investovanych" do tych vojen tvoria platy vojakov, udrzba a prevadzka logistiky (1 hodina letu jedneho B-2 Spirit stoji pol miliona USD) a vystavba novej infrastruktury. Americke zbrojarske firmy ziju hlavne z prezbrojovania a modernizacie U.S. Army ktora prebieha neustale bez ohladu na to ci je vojna alebo nie.
A ano pochopil si ma spravne ak Cinania spravia to co vravis, zacnu vypustat svoje dolarove rezervy, tak Americania mozu urobit bez mihnutia oka to co hovorim ja. No a Cinania s tym nemozu velmi co robit.
"kedze usa by potrebovali stvornasobok hdp celeho sveta aby pri sucastnom systeme dani a odvodov boli na nule" - Teraz neviem ako to myslis, to akoze za rok minu o stvornasobok svojho HDP viac nez vyberu na daniach a odvodoch? Alebo je to ten celkovy dlh, ktory vyrabaju uz peknych 60 rokov? Lebo ta prva moznost je nonsens.
@Pietro93 "a jeho vojenske vydavky na armadu sa daju porovnavat s USA"
Odkial beres taketo hluposti? Si pozri rozpocty ministerstiev obran jednotlivych krajin. Rusi ani Cina dokopy nemaju vacsi armadny rozpocet ako USA.
@Johnysheek "co sa zmeny meny tyka.. to co ty pises ja chapem ako uplne embargo voci cine a vedz ze amici by si to nikdy dovolit nemohli , lebo cinania si takto na halvu nenechaju *a*at"
Nenechaju si na hlavu srat? A co spravia? Eso v rukave maju amici ci sa ti to paci alebo nie. Cina je zavisla hlavne od Exportu do Europy a USA. Ak by stratila americky trh tak padnu na hubu a potom uz im ani tie miliony vojakov nepomozu.
A zrusenie starej meny a prechod na novu by sice trval zo 2 roky, ale nie je to nic nemozne. Ovela nemoznejsie je pre Cinu zbavit sa dolarovych rezerv.
@pojem Takze ty hovoris, ze ak by Americania chceli zaplatit do bodky svoj cely statny dlh potrebovali by stvornasobok svetoveho HDP. To je mozne, ale tak dnes funguje cely svet. Skus sa pozriet na celkovy dlh Nemecka, Francuzska alebo Brazilie v porovnani k ich HDP, su na tom rovnako. Otazka je kedy to praskne a kto to zaplati.
nepokladal by som to za vieryhodne, uvedom si ze len do slovenskeho dlhu za minuly rok niesu zahrnute PPP projekty, cim ti zadlzenie vzrastie o obrovske peniaze
tak isto usa (a aj ine staty) vedia ako skryt rozne cisla, kazda lavicova vlada rozhadzuje, a prifarbuje (peknou cervenou)
+ americania maju jednu mocnu zbran akou "splacaju" dlhy
"vytlacia" (kludne aj virtualne) nove bankovky
splatia nimi dlhy, dolar strati hodnotu
ak to urobi zimbabwe, je v keli
avsak dolar je celosvetovym platidlom, usa predsa neplatia arabom za ropu nicim inym ako dolarmi, tak isto peniaze ktore posielaju do sveta spojencom su len dolare...
cize v zimbabwe doplatia obcania zimbabwe, ktori danou menou platia
na svete doplatia ti co platia dolarmi, cize vacsina sveta
@pojem No neviem, ale rozdiel medz 9/10 americkeho HDP a stvornasobkom HDP celeho sveta naozaj markantny. Tak kde je pravda? Cital si to niekde, alebo? Lebo aj ked hladam akokolvek, vsetky stranky venujuce sa americkemu dlhu ukazuju priblizne podobne cisla.
@Vosus špičkové zbrane plutónium a tak? ale no, nič by s tým nezískali, akurát by nasrali tú nasratejšiu časť sveta...
ide o to, že US army sa tvári ako tá najvycvičenejšia najmodernejšia armáda, a dostáva na frak od obyčajných hašišákov, kua, tie kalachy si ešte pamätajú sovietsku inváziu, tie vrtulníky čo im sundávajú im dali US army...
sakra poväčšinou sú to vyradené ruské haraburdy, a toto s nimi robia??
@tesfaye Ako chces vyhrat vojnu s guerillami rozptylenmi v 4000m-7000m horach, ktore su 1000 km dlhe? Bez pouzitia nuklearnej bomby? Maju tam poslat vojakov aby to tam cistili meter po metri alebo co?
Chlapci problém je ten, že žiadna vojna proti teroristom sa vyhrať nedá
Pokiaľ ste si nevšimli to čo sa deje v Iraku nieje vojna. Je to rekonštrukcia krajiny s tým, že raz za čas "mierové" sily napadnú nasratí fundamentalisti, aj to nie vojenskou silou, ale z 90tich percent bombovými útokmi.
Problém je ten, že ani sami Američania nevedia proti čomu bojujú, kedže bojovníka Talibanu len ťažko rozoznáš od predavača na Irackom trhu.
Boje keď majú americkí vojaci obsadiť mesto, proste takticky bojovať, to zvládajú vždy, lenže takéto konflikty sú v Iraku málokedy.
@Tesfaye Nazaciatku to s tym podporovanim kmenov skusali, a vies ako to dopadlo? Kmenovi vodcovia sice zhrabli cash aj zbrane, ale mudzahedinov nechali aj tak zduchnut do Pakistanu A to mali kontrolovat len zopar hranicnych bodov.
Vyzabijat vsetkych Talibancov v tych pohoriach je proste konvecne nemozne, si predstav, ze len zasranu Okinawu dobyjalo polmiliona americkych vojakov pomaly 3 mesiace a krvavo za to zaplatili.
tomuto hovorim skurvene dlha diskusia , ale dobre sa to cita a ten vtip bol fakt genialny. zboznujem ruske vtipy
k teme: nemam sajnu a je mi to fuk. ak zacne vojna tak behom par sekund mozem byt dead a pak mi bude jedno ktora krajina akoze vyhrala a je najsilnejsia.
OMG, jak mohla vetsina hlasovat za rusko, ked rusko nema ani polovicu obyvatelstva USA, nemaju peniaze, nemaju vyspele moderne zbrane, a daaaleko zaostavaju za amerikou. co najlepsie vydno na ich lietadlach , kde moderne vyvyjane veci, pchaju do starich stihaciek zo 70tich rokou (su-27,mig-29).
aj by ma zaujimalo ci tiii, co tu ospevuju rusko, vedia o niecom takom ako bol 68 rok. lebo asi nie, inac bi potom museli pisat.
@Pa3cek a @Mm47 m16 presla tak obrovskym vyvojom ze by ti bola skoda vam ho vysvetlovat lebo by ste si aj tak stal za svojim super cuper ak47 sktorym netrafite terc 25x25cm na 50m...
a m16vietnam bola vazne kaziva, to je pravda ale m16a1 mala 99percent vsetkych tychto chyb prec, koniec koncov, islo tu o peniaze..
nechcem tym branit ani rusov ani usa.. a okrem toho sa puziva ak74 a jeho modernizovanejsie verzie
je skoda sa tu hadat z ludmi ked 1 z 1000 vie ocom je rec.. hadat sa oplati ked mate nastudovane dopodrobna o co vlastne ide
hmm......pokial viem tak m16 uz v usa armade je davno vyradena. a ak47 nikdy nebola zbran o presnosti, ale o prieraznosti, kedze m16 bola 5,56mm a ak47 7,62mm naboje.
@Nikeboy M16vietnam bola nahradena este koncom VN vojny resp v medzivojnovom obdobii za M16A1.. M16A4 vyuziva v dnesnej dobe USMC
inac M16tky vseobecne su rozsirene pocelom svete od typov vietnam,a1,a2
V dnesnej dobe sa vyuziva najme M4 rozne modifikovana ktora bude v blizkej buducnosti (uz sa to zacalo) nahradena systemom od FN USA s nazvom SCAR ktora funguje na principe piestu, v kalibri 5.56 a 7.62 ktoru dostanu jednotky od NAVY, US ARMY, USAF.. plosne sa zavadzat zatial nebude koli cene.. neviem ako to bude u usmc
@0mega1 "Čiastočná náhrada za M16 puška je SOF Combat Assault Rifle (SCAR), Určený Mk 16. 5.56x45 Mk 16 sa ukázal ako víťaz USSOCOM súťaž o novú zbraň pre špeciálne operácie síl v roku 2003. Väčšina SCAR základné ovládacie prvky (pažbička, časopis uvoľnenie, páka voličov, a uvoľnenie skrutky) zdieľajú rovnaké lokalite a funkcie ako na M16 a M4 sú doplnením.
Vzhľadom k tomu, zrušenie XM8 programu, a do roku 2008, LAST programu bola vykonávaná pre budúce generácie v USA ručných zbraní. Program už prinieslo konkrétne výsledky, a je v súčasnosti predpokladá poskytnúť ďalšie americkej vojenskej pušky. Rozvoj puška s použitím LAST začala v roku 2008 a výroba by mohla vstúpiť v roku 2010.
Niektoré spoločnosti boli práce na vytvorenie a potenciálnymi kandidátmi na americkej armády na budúci primárnu zbraň. Heckler & Koch HK416 bol v použitia Delta Force od roku 2004. The HK416 je ponúkaná ako konverzný kit, ktorý môže dovybavenie aktuálne M4 karabíny."
@Nikeboy ano po prvej vojne v zalive sa zacala pouzivat M4 ktora nahradzala m16a2, casom v roznych modifikaciach.. keby som ti tu mal vypysat vsetky druhy co su od nej odvodene tak by to bolo nadlho
@Nikeboy ano po prvej vojne v zalive sa zacala pouzivat M4 ktora nahradzala m16a2, casom v roznych modifikaciach.. keby som ti tu mal vypisat vsetky druhy co su od nej odvodene tak by to bolo nadlho
@0mega1 "Dňa 1. júla 2009, americká armáda zobrala kompletnú vlastníctva design M4. To umožní spoločnosti okrem Colt súťažiť s vlastnými návrhmi M4. Armáda plánuje vybavoval na poslednú jeho požiadavku M4 v roku 2010.
30. október 2009, armáda zbrane úradníci navrhla viacero zmien M4 do Kongresu. Požadovaných zmien, vrátane elektronickej kolo boja, ktoré zaznamenáva počet výstreloch, ťažšie barel, a nahradenie systémom priameho zrážka so systémom plynový piest."
@Nikeboy bol vybraty scar, kedze HK416 odmietly z dovodu ze je to "modernizovany" system a XM8 bola mimo uz zo zaciatku + su tu este politicke a interne zalezitosti.. ale na 110percent ti vravim ze vyhral scar
@Nikeboy teda nebol oficialne, neoficialne sa zavadza ako "testovaci".. avsak neni z coho vyberat kedze zmiatol zo stola vsetku konkurenciu a splna vsetky specifika + navise ...
@Nikeboy keby som ti dal precitat vsetko co som nastudoval tak by si radsej uz spal , tu uz neni ocom , hadat sa stebou nechcem.. nemaju konkurenciu a aj oto ide ,, vsetko ostatne je uz mimo ale zostalo aby sa nefrflalo ze nebolo s coho vyberat.. to je ale uz politicka zalezitost.. ale rucim ti ze je to scar kedze ho niektore vybrane (ne domobrana jednotky maju
Problém v tom podplácaní, bol ten, že to bolo relatívne neskoro...Navyše taliban mal doma obrovskú podporu, či už ostatných arabských krajín alebo miestnych...USA sú na destabilizácie špecialisti, tak prečo nevyužili jednu zo svojich metód? + celá tá akcia bola nejaká rýchlokvaška vyrobená za mesiac 9.11.2001 a invázia začala 7. 11. 2001...
ďalej prečo sa tam vôbec snorili? hľadať usamu?? to sa dá aj bez tankov, tajnú službu majú tak nech sa činí...Oslobodzovať afgánsky ľud?? keď chcú niečo oslobodzovať, tak pod oknami majú kubu...
Omega hovor zaseba ze netrafis terc s AK47 , predstav si ze ja som to drzal nazivo a dokonca aj z tho vystrelil sice som bohviejak netrafil ale trenovany vojak trafi cloveka aj na desiatky metrov , a pri tej zbrani ide o jej silu , ked netrafis hned tak vystrielas 20ran a potom uz urcite trafis
@0mega1 jasné ty to máš naštudované už si určite aj strieľal keď vieš že s AK netrafíš 25x25 terč jasné ty si asi utečenec s Afganistanu nežiješ asi aziláku v Humennom chlapče a už dosť bolo srandy na tvoj jebnutý koment chlapče asi hraš priveľa CS 1.6 za dobrých abo ja neviem odkiaľ môže mať 18 ročný skúsenosti s Ak
po ďalšie chceš povedať že Ak neprešli vylepšeniami len M16 ty si chuj teda keď si to myslíš keď tí jebnutí s turbanom majú Ak 47 to neznamená že aj Rusi ich používajú majú ich ešte ale teraz najnovšia je tuším AK 108. Tu ide proste o to že už od počiatku boli Rusi naj prvú pušku a snáď najlepšiu na svete aj v 2sv. vojne mali Rusi(Mosin-Nagant(1889) aká bola jednoduchá taká bola super), to isté aj samopal a všetko proste v jednoduchosti je krása a nadarmo sa tak asi nehovorí
Chlapče stačí si dať len do googlu Ak 47 netreba mať ani nič naštudované ani vyskúšané a hneď ti to napíše že je to hviezda medzi zbraňami tak asi s piči by to tam nedali.
@Mm47 odmietam sa stebou hadat, ano princip je rovnaky a to odber plynov cez plynovu trubicu priamo z hlavne tahanu az do reciveru zbrane, dokonca aj pan Stoner priznal ze tento princip nieje dobry, ale cena bola prvorada.. keby si porovnaval M16VN a M16A4 ak by si sa az divil ako zmenou presla vnutorna cast, vyroba, material, povrchova uprava, atd atd.... nepoznas ma tak neurazaj.. keby si si precital vsetko co som pisal tak by si vedel aka "m16" sa pouziva .. je to akoby sme sa bavili o aute spred 50 rokov a teraz.. ved predsa princip je rovnaky, ma to motor, 4 kolesa, skla, volant.. cize je to to iste, nie?
viac studuj a menej dristaj...
@Pa3cek urcite skusenosti z cs nemam, nechcem sa stebou hadat ale viest diskusiu a vysvetlit ti co a ako, a ano, mam niekolko knih otom takze mam "to nastudovane" takze ti to v klude vysvetlim a je uz len natebe ci sa nato pozres jak 20 roc muz alebo 15 rocny pubertak odchovany na Cs.. princip ak47 je este starsi a v podstate "okopirovany" od nemeckej utocnej zbrane stg44, prave ak47 bola vo svojej dobe fakt vyborna zbran na ktorej nebolo moc coho modernizovat, na mensi kaliber sa ale muselo preist (svetove zmensovanie kalibru) ale svoju kineticku energiu si zachoval a zvysila sa aj presnost uz pri spominanom ak74(prebehla celkova modernizacia, novy vyvoj, zostal len princip a podobny dizajn)... hore som pisal ze ak47 ako take uz rusko nepouziva ale ak74 a novsie/vylepsene (ak101,102,103.....) odrody v kaibry 5.45. Oto ktora puska bola lepsia vo WW2 sa da polemizovat kedze aj kar98 mal vynikajuce vysledky a tak isto aj ine pusky.. Ak47 je tak popularne po celom svete z dovodu velmi jednoduchej vyroby.. ani m16 nema extremne zlozity princip, problem je prave ta vyroba..
a k tej nepresnosti ti tiez dam "drist", problem je v tom ze ta zbran je tak "plechova" ze pri kazdom vystrele sa prehyba a taktiez pazba nieje (aj to je velmi dolezita sucast zbrane, ale to urcite vies) nieje zarovno hlavne ale o kus nizsie co sposobuje velmi velku odchilku pri spatnom raze..
Prave to je problem google, ze vacsinu ludi (ty) je uz k niecomu priklonena a ty potom pisu otom ako je ak47 najlepsie a pritom vobec onich nic nevedia, len ze na prvu ranu daju hlavu v cs...
btw: kazdu zbran treba cistit, ak47 menej, m16/m4 viac..
Ja sa odmietam na tuto temu bavit s niekym kto vzivote nedrzal v ruke zbran
Cisla su pekne ale kym nevies ake je to nazivo v boji tak si mozes piskat , to sice chvalabohu neviem ani ja ale poznam vela ludi co to velmi dobre vedia , Ak47 je pre boj lepsia ako M16 ci chces alebo nie , o M16 sa musis starat jak o male decko , Ak prasknes nazem , do snehu, vody , piesku , prejdes ho autom a strielas dalej , to je nezniciteln a klasika
@Mm47 aj ja kedze tato tema je do nekonecna.. drzal som to v rukach, ale nie v boji som stym nebol a ani neplanujem.. ked prasknes z ak47 do piesku, tak obuchas o kamen a ides dalej, v tom mas pravdu, ale v dnesnej dobe ked buchnes s m16a4 do piesku tiez ju obuchas a ides dalej, ale treba ju viac cistit, zbran nevydrzi bez cistenia tolko vystrelov co ak47 a to z toho dovodu ze plyny su odvadzane priamo do tela a vsetok ten sajrajt sa tam drhne..
Mytus o zasekavajucej sa zbrani vznikol tak ze ked priviezli m16 do VN tak im povedali ze tieto zbrane netreba cistit, vzdy pojdu, neni snou ziadny problem, zbran mala v tej dobe sutpanie hlavne 1/14 a to znamelnalo ze ked ta naboj trafil tak ti mohol urvat ruku alebo vletel bruchom vyletel stehnom tak sa vojaci ponej rozbehli a brali, z dovodu takeho velkeho vyvrtu bol tak lahky naboj prilis nestabilny a doslova bol na 50-100m nepresny.. casom na poziadanie sa preslo na stupanie 1/12 co zvysilo niekolko nasobne presnost ale znizilo ranivost a taktiez sa vyskytli problemy stym ze sa zacala prehrievat a kadencia stupala na 900-950ran/min.. toto je ale na dlho vysvetlovanie ale casom sa to vyriesilo (este pri zbrani m16vn, m16a1 uz mala 99percent tychto chyb odstranene.. preto sa tejto zbrani hovori "cierna dama"... je uz len natebe ci sa poucis a pochopis ze m16 neni natom tak zle ako ju povest predchadza, m16a4 ma rapidne zvysenu odolnost voci piesku, blatu, vode... koncep m4/m16 resp ar je prevratny hlavne v ergonomii
Ja len tolko.. je natebe co si vyberes, ja by som volil m16a4, ty ak47.
A ak chce dakto obhajovat co sa pouziva v iraku tak sa pouzivaju M4 s daniel defense predpazim, u marinakou m16a4..
@tesfaye Taliban doma obrovsku podporu rozhodne nemal, nazaciatku vojny jeho zosadenie drviva vacsina Afgancov schvalovala, dnes ich "nadsenie" mierne opadlo, ale este stale je nadpolovicne.
A s tou invaziou to bolo tak, ze kratko po utokoch z 11.9. USA a OSN vyzvali Taliban, aby vydal Usamu Bin Ladina - Taliban to odmietol. Neskor pripustil jeho vydanie do Pakistanu, avsak ani k tomu nikdy nedoslo, tak prisla invazia.
Ja byt Bushom, na invaziu sa vykaslem a necham zbombardovat Kabul a Kandahar. Za dalsi teroristicky utok dam zbombardovat dalsie dve mesta, za dalsi utok dalsie dve a raz by Mudzahedini a ich stupenci pochopili, ze tadialto cesta nevedie, pretoze zachvilu nebudu mat kde zit a komu vladnut.
@Vosus ale takto to nejde, v tom sa tocia velke peniaze, je lahke vybombardovat polku krajiny ale daleko vacsi zisk je z ponatahovanej vojny ako takej..
@Vosus Ten kto utoci, okupovana krajina sa mu totiz zadlzuje... to "oslobodenie" je v skutocnosti otom ze sa im krajiny zadlzia + ropa... a okrem toho treba zaplatit vyvoj novych prostriedkov, technologii
@Vosus Nie neverim, ano robia tam aj poriadok uznavam, dokonca im darovali staru vyzbroj a vystroj a to iste spravili aj v IQ.. ale Astan je bohaty ne nerastne suroviny.. tu su peniaze. nebud taky naivny ze su tam preto aby oslobodili krajinu..
@0mega1 Ano Afganistan je bohaty na nerastne suroviny, ale nie tak aby stal za tuto vojnu. Oproti inym krajinam ako Nigeria, Irak, Saudska Arabia je co sa tyka ropy ako kvapka v mori, bezvyznamny.
@Goth111 Kazda jedna velmoc taji svoj vyskum. Veda uz davno nie je verejna tak ako kedysi. Iba velmi malo uzasnych veci vyplava na povrch alebo sa o nich vie, ako je to napriklad v pripade LHC v CERN-e. Co take vytrubuju na povrch? Ja by som nebol vobec prekvapeny keby veci o ktorych teraz velmoci hovoria ako o "vojenskych novinkach" boli v skutocnostami novinkami spred mozno 10 rokov. A to co je novinka teraz sa dozvieme ze je to novinka az ked to bude v skutocnosti technologicky zastarale
@Vosus Na teba som chcel reagovat k tomu co si pisal trochu skor v tejto diskusii (dufam ze som si zapamatal spravne ze si to bol ty). Cina caka niekolko tisicroci nato aby sa stala veducou velmocou a je velmi pravdepodobne, ze sa toho dozijeme este v nasom zivote. Technologicky je vyspela kazda z tych troch krajin ktore ste spominali, Cina, Rusko, ci USA. Vsetky. Nuklearne zbrane su v zastarane dnes. V sucasnosti existuju tak neskutocne nicive veci o ktorych vela ludi nema ziadnu predstavu. Neutrinove bomby ktore znicia vsetko zive v okruhu celych kilometrov a neposkodia pritom ziadne budovy ani okolie. Dalej vakuove bomby (aspon myslim ze su to tieto ktore sa tak volaju ak nie tak sa ospravedlnujem) ktore reaguju s okolim tak ze v okruhu niekolkych stoviek metrov doslova sposobia vysatie pluc. A to ani nespominam biologicke zbrane ktore v sucasnosti moze byt na neskutocne vyspelej urovni (aj mimozemstania zo scifi serialov by nam ich mozno zavideli). Aj keby sme sa ocitli zrazu v rozpravke a doslo by k odzbrojeniu co sa tyka nuklearnych zbrani ttak kazda z tychto krajin bude mat prostriedky nato aby znicila zivot na celej nasej planete niekolkokrat za sebou.
prosim vas,Rusko nie je ani velmoc,ked tak je to regionalna velmoc...a ako môze byt vojensky najsilnejsia?...myslim,ze za komacov bola,je pravda,ze ma dost vela zbrani,ale odjakziva jedinou velmocou vojensky najsilnejsou bola vzdy USA
@167 USA len vytvaraju dojem ze su najsilnejsi Rusko je na tom tak ako USA ked nie lepsie akurat okolo toho nerobia taky rozruch a nezabudaj ani na Cinu ktora je na tom tiez velmi dobre
rusy by boli teraz v prdely okrem toho ze maju uranu v hore ural po kkt tak vsetko davali do vnutrostatnych zalezitosti ale stacilo by aby par ludom preplo v bednia uz by bol cely svet hore v pici...clovek ma samoznicujuce sklony...
Je sice pravda ze USA je ekonomicky lepsia aj zivot je tam lepsi ale rusi maju ovela lepsiu armadu aj ked je pravda ze americania davaju do svojich zbrani a techniky vela vymozenosti co podla nich vojakom zachrani zivot s tymyto vymozenostami prisli aj nove slabiny a co je po dalsie rusi mali vzdy krutejsiu armadu ako usa ruska armada je cvicena na zabijanie a nie na sratie sa s nepriatelom zabiju vsetko co je im podozrive a hotovo. Keby sa zacala jadrova vojna medzi usa a ruskom rusi maju vecsiu sancu na uspech kôli ich rozlohe a kôli schopnosti prezit v takmer neprezitelnych podmienkach. Ja to neberem tak ze kto je najsilnejsi ja to berem tak ze kto vyhra ak sa zacne vojna. A ak by sa zacala na rusku stranu sa prida ovela viac statov ako na stranu usa. Oni si sice myslia ze na ich stranu sa prida europa ale ja tomu neverim ze by europa tak riskovala pretoze vtedy by isli proti usa irak, afganistan, cina a dalsie staty OPEC a tie by ohrozili europu dodavkami ropy to ani nehovorim o rusku ved ked nas vypli od plynu vsetci zmetkovali a to bolo len na chvilu
Obe krajiny sa dokážu navzájom vyvkynožiť jadrovými hlavicami behom 15-tich minút. Nič viac k tomu hádam ani netreba dodať.
Spomínam si na jeden zápas v boxe keď si dvaja naraz tak udreli do ksichtu že boli obaja KO. No kto je tam silnejší? Ten kto dovtedy nahral viac bodov? Houby. Prehrali všetci
vy tu mate ale politicke myslenie.....sa pozrite na realitu. Slovensko je najvacsia velmoc...sme taky silni ze nam posielaju teroristov ako darcek. sme taky tajny ze policajti nedokazu najst nase bomby takze kludne podminujeme cely svet....a sme taky mali ze nas ani nikto nevie najst =:c)
No tak vojensky je Rusko určite silnejšie. USA má možno pod kontrolou oceány, lebo majú najsilnejšie námorníctvo ale inak čo sa týka pozemných síl tak nikto na nich nemá. Ani počtom a ani kvalitou. Letectvo majú zhruba rovnako silné.
Prosim vas este stale verite ze USA je svetova velmoc ?...
Ak hej tak si prestudujte par velmy poucnych clankov na webe...ved len z mala je rusky AK 47 rok vyroby 1947 ktory doposial este nebol prekonany ziadnou rucnou utocnou zbranou a vblizkej buducnosti ani nebude tak sa prosim zobudte a trochu menej americkych filmov a bombastickou reklamou image zbrani z USA...
vôbec vo všeobecnosti nemáte nikto prehľad ja chdoím na vojenskú školu učím sa za vojaka taktiež mám predkov z ruska a môj strýko je doteraz ruským dôstojníkom v armáde ............... Niekto starší vám toto potvrdí preto lebo niekedy v roku 1968 chcelo 200 000 číňanov presjť ruskú rieku Amur a pritom za hodinu všetci zhoreli nikto si to nevedel vysvetliť rusi to ututlali ........ TO BOL ROK 1968 ........ A VEDELI UROBIT DO OZONU DIERU A TAK VZNIKLO 100% SLNECNE ZIARENIE na určitom úseku takže ludia ktorý si myslia že rusko má zastaralé nástroje ste milne informovaný oni používaju oficiálne technológiu este zo bývaleho ruska ako komunistickeho . To čo oni majú modernizované otom vie málokto lebo ešťe dodnes je v rusku KGB ktorá je FSB podľa nového ....... a dokážu to tajiť a moj osobný názor je keby rusi chceli zničia ameriku švihom lebo tolko jadrových zbraní čo majú oni nemá nikto na svete podotýkam nie oficiálne
yasen táto ponorka by dokázala zničiť na jeden šup severnú ameriku a pritom im nepomôžu ani proti raketové systémi pretože jedná balistická raketa ss 78 letí pod obrannýmy radarmi a ku cieľu vimení 130krát kurz to znamená že ani by nevedeli a zrazu nemajú Washington ........
ludia nikdy nevyhráva technika ale psychológia ludí viem to z vlastnej skúsenosti ani NAPOLEON BONAPARTE neporazil RUSKO a to boli rusi technicky slabší ........ A ANI HITLER neporazil RUSKO aa rusi boli technický zaostalí a Hitler mal najlepšiu techniku na svete ................. NAPOLEON BONAPARTE povedal že rusa treba dva krát zabiť a ešťe donho soťiť aby padol ...... psychológia ruského obyvaťelstva a aj armády je taká ktorú ma málokto na svete tento veľký národ riadia niektorý dementi ako bol Stalin alebo iný rusko v správných rukách dokáže zničiť akúkoľvek zem na svete ................ táto vojenská krajina nieje založená ani moc na technike ( ktorú síce tajne majú ) ... ale sú na tom emocionálne proste sa nikdy nechcem dožiť keď ich niekto vyprovokuje to by bol koniec ľudstva ale aj ako prvý by padli taktiež USA a iné veľmoci a keďže my máme americký život tak neprežijeme ani my .................................... emócie sú vždy silnejšie ako technika toto vyhráva vojnu a nie technika ktorá je založená na pomaly počítačovom ovládaní s ktorou ani USA nevie narábať............. existuje elektromagnetická zbraň ktorá vypýna umelú inteligenciu ...... technika je potom nanič
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
284 komentov
Rusko má obrovskú armádu, skvelo vycvičenú, no USA aj keď s výcvikom zaostáva ma tie najúžasnejšie technologické vynálezy a technicky je pred Ruskom možno 15 rokov.
Neviem, podľa mňa majú sily vyrovnané.
Amerika sa aj navonok javí ako superveľmoc. Rusi sú tajnostkári a nepýšia sa tak tým ako Američania, no sú zabezpečení dobre.
Čína je ešte väčší tajnostkár ako Rusko. Čína má vysoký ľudský potenciál, takže tí keby chceli vyrábať zbrane, tak zamestnajú aj pol krajiny.
inak ak to bereme zbranovo akoze technika tak urcite USA ale suhlasim s tomasom zatial
USA ma vyhodu v tom ze su vnimany ako najsilnejsi stat (nazvala by som to "dobrou reklamou")
RUSKO ma vyhodu vo svojej armade (pre porovnanie je zname ze ruski vojaci su ako stroje, kdezto napr. americki potrebuju aj na mierovej misii psychologa) a do tretice CINA ma vyhodu v tom ze tvoria 1/6tinu obyvatelstva a neda sa len tak lahko predpokladat, coho moze byt schopna taka neuveritelne velka masa ludi. (Dakujem za pozornost, koniec mojej subjektivnej prednasky)
velke vojny byvaju hlavne ked su sily velmoci vyrovnane - vid prva svetova vojna, a velmoc napadne malu krajinu (rakusko-uhorsko vs srbsko), a ine velmoci chcu z toho vytazit
pripadne ked velmoci nechaju nejake krajiny zbrojit, a nic im nepovedia (anglicko+francuzsko nechali nemecko v 30 rokoch) az kym sa im tie krajiny nevyrovnaju (usa ak nechaju iran a spol)
ze zarukou mieru je 1 velmoc vidime na priklade izraela (podporovaneho usa)... sice sa mlatia, ale akonahle by izrael napadnu dostanu na frak (6 dnova vojna, jomkipurskavojna... libanon par rokov dozadu...)
pocas rimskej rise vladol tzv pax romana - rimsky mier - neznamenalo to, ze vsetci zili v mieri, ale akonahle sa niekto vzburil, boli tam hned pripravene rimske legie, ktore nebezpecenstvo eliminovali. ked rim oslabol, a musel sa branit vo vojnach ktore boli vyrovnane, bol to zaciatok jeho konca
o 90 rokoch sa da hovorit ako o pax americana (sice kruto, ale ukoncili vojnu v juhoslavii, inac by sa bili dodnes)
teraz uz tie vojny (irak, afghanistan) nevyzeraju tak presvedcivo, vdaka europe, ktora sa nepouci, a vzdy si bude z grazlami (hitler, ahmadinedzad) podavat ruky a snazit sa o dialog... a zas dopadne ako kedysi
1 usa - 1,5mil vojakov, daleko lepsia technika
2 rusko - 1 milion vojakov, technika zaostava za usa
3 cina - 3 miliony vojakov, technika je vsak komunistickym bacovanim (nastastie) na urovni 90tych rokov, dostojnici su dostojnikmi vdaka cervenym knizockam
4 - Izrael - 200 000 vojakov, 300 jadrovych striel, prebrata americka technika a vylepsena
5 - India...
pozn: o udaje sa da opriet, ziadna krajina nepovie o svojej armade vsetko, ale navzajom si to vdaka spionom vykrikuju
Tak velka masa ludi je len velke susto pre nejaku balisticku strelu
Inak dzivy nick máš
najdolezitejsi rozdiel medzi ruskom, cinou a usa si vsak nespomenul..
sice pocty vojakov vyznievaju pri danej technike pre usa, ale v pripade potreby, sa cina s rusmi zmobilizuju ovela rychlejsie a svoje vojsko znasobia niekolkokrat vdaka systemu ktory tam vladne..
dalsia vec.. utajovanie, je v krajinach ako je cina na 1 mieste, takze co oni vsetko maju, mozno i vdaka spionazi je velmi otazne.. hlavne ak sa berie do uvahy, ze velmoc s danym polit systemom sa nedrzi pri moci vdaka vznesenym idealom, ale skor strachu a sile..
a o rusoch sa stale vravi, najma vdaka studenej vojne, kedy z nicoho nic prekvapili cely svet co oni maju..
akurat je teraz otazne, kolko vedcov je este v rusku a na com pracuju, ale kedze v rusku su neskutocne vysoke financie, tak si myslim ze ta ich technika moze byt na vysokej urovni.. akurat je dost mozne ze v sukromnych rukach..
rusko zmobilizuje kolko chce ludi, len ak bude mat dost vodky
a ak by som mal byt uplne presny, nesmiem zabudnut ekonomiku
totizpri pripadnej vojne usa vs cina budu sice nedostatkovym tovarom vo washingtone botasky, ale peking pride o najvacsie zisky
a na mobilizaciu treba iste peniaze
tak isto cina musi ludi z cohosi zivit
pri cine je produktivita prace (neratajme zavody ktore vlastnia zahranicne firmy) 40%, v polnohospodarstve este menej
na slovensku to bolo dobre vidiet, na mega JRD pri BB pracovalo za komancov cez 1000 ludi, dnes ich tam je 25, pri stvornasobnej produkcii (pricom len z malej casti ide o posun vdaka technickemu pokroku)
hej, nejake 2 biliony
ale vsetko sa raz minie, ak zrazu prestane tiect
nehovoriac o tom ze doma nimi nezaplati
proti madarsku by to velky problem nebol, ono isty zilinsky dement ma pravdu, ked povie ze "nasadneme do tankoch a pojdeme na budapest, a zrovname to tam hlava nehlava"
madarski vojaci su najuzitocnejsi pri zbere zemiakov
Tak to by som netvrdil ani z daleka. Rusko uz vo velkom profituje len z exportu zbrani. Sice maju snad najviac nerastnych surovin na svete, ale co z toho, ked maju aj najvacsiu spotrebu? Zivotna uroven klesa (a to je tam uz aj tak dost nizka) a ludi zijucich pod hranicou chudoby bude pomaly ale isto do 20%. Rezervny fond, ktory mal sluzit pre dalsie generacie sa cerpa vo velkom, a nalievanie penazi do ekonomiky ako je to v pripade najbohatsich krajin (aj USA) v Rusku nehrozi. Sam rusky minister financii povedal, ze taky krok by polozil ich ekonomiku na kolena.
United States $623 billion
Rest-of-World [all but USA] $500 billion
A viete čo poviem vam.vtip... USA to počas studenej vojny nevydrži,tak prezident si povie mam v piči,poslem atomovku!..na druhy den znie v ruskych správach informácia o tom ze USA vystrelilo na Rusko atomovu bombu ktora zabila 5 milionov rusov... Stalin sa najebe,zavolajte mi generálov,....vystrelíme šecko čo máme!....General odpoveda..pane....mi máme len tú jednu nefunkčnú gumenú atómovu bombu ..ktrorá slúži len ako ukážka na naších prehliadkach.Mám v piči vystrelte ju!..ale pane.. mam v piči vystrelte ju!... na druhy den znie v Americkych správach.... Rusko opetovalo útok!,,..zahynulo 23 milionov obyvatelov USA a bomba ešte stále skáče.
.no ja neviem...rusi su rusi..ty by dobili aj Mars s jednou T34kou ...videl som akési inštrukčný zanam o výcviku ruskych jednotiek ..pričom ich tréning pozostával z hádzania mačety v skoku ponad ostatní plot do terču...a ako..fakt. (WTF?
americká výzbroj?? to je tá, čo striela po vlastných vrtulníkoch? tá čo sa snaží vyhnať taliban z afganistanu už 8 rokov??
ruská výzbroj je stavaná na to aby prežila všetko...vo vietname si museli US vojaci dávať kondómy na M16 aby sa im do nich nedostala voda, akonáhle sa tam dostala voda, už boli nahraní. Naopak v tej dobe sovietske AK 47, tie sa mohli namáčať s tými sa mohlo robiť všetko a strieľali...
po prevrate v Rumunsku došli US vojenskí poradcovia na jedno rumunské letisko, Migy prikryté plachtou, niektoré pod sieťovinou to bolo celé...dali dolu plachtu a išli lietať, myslíš, že takéto zaobchádzanie zvládnu americké F-ká??
Na druhej strane, ak by uz doslo k nejakemu ozbrojonemu konfliktu medzi tymito krajinami, bojovalo by sa s automatickymi zbranami? Ja si to nemyslim. A Taliban z Afganistanu nevyzenie vyzbroj, ale ti, ktori ju ovladaju. Ze su neschopni, to je druha vec
A aj tak mam radsej F-ka ako Migy, radsej ponorky triedy Ohio ako ponorky triedy Oscar II a Minutemanov ako SCUD
Ta ponorka bola variacia vtipu o ruskom traktore?
Zatial najmodernejsia ruska ponorka (aspon co ja viem) 4. generacie triedy Borei, Vladimir Monomakh, sa plavi rychlostou 25 uzlov, co je asi 45 km/h. Stokilometrove rychlosti su este hudbou buducnosti
No jo, ale tvoj prispevok sa dal pochopit aj tak, aj tak
Tak s tamtym mas pravdu.
je známe že rusi majú 3x viac tankov ako amíci a briti dokopy .. alebo koľko to bolo.
amíci odjakživa pokladajú rusov za menej vyspelích .. ale rusi ich už mnohokrát preštali
... počas studenej vojny ani nestíhali zaznamenávať stráty všeliakých ponoriek atď..
...
jadrovy výzkum... v nešnej dobe má už jadrove hlavice každý blbec či už Kórea , GB, frantíci, pakistam atď... ale podla mojho názoru by k jadrovej vojne by nedošlo
...
zatial tu nikto nepočítal z rozviedkov a informciami... význam tohoto sa hlavne ukázalo v napoleonských vojnách kedy mal napoleon omoc viac info o svojich nepriateloch ako spojenci o ňom.. a myslím že rozviedku majú najlepšiu amíci... james bond, steven seagal, bruce willis atď.
..
ale ja si myslím že by išli do vojny radšej čínania s rusmi proti amíkom ako žeby sa niekto spojil s amíkmi
..
takisto určita sa z organizuju rýchlejšie rusi ako amíci...
ta ich úžasna demokracia by akurát tak viedla k niakim protestom atď...
...
samozrejmne čína má najviac vojakov v čom je výhoda.. ale pochybujem žeby si továreň na gumove kačičky preklopila na výrobu tankov za pár dni...
...
a samozrejme prostriedky..
prečo sa furt bojuje len pri perzskom zálive a na blízkom východe???
lebo tam je ropa... americká ropa.. ak by tam amíkom došla ropa tak sú v prdeli.. z čoho by vyťažili rusi s nehoráznimi zásobami ropi na sibíri...
ale ako je to zo železom olovom atd tak to nwm
- Dolar klesne na 1/10 svojej hodnoty
- USA sa ekonomicky uzavriu, zarazia cinsky export aj import, vyhlasia novu menu, stary dolar vyhlasia za neplatny
- Cina pride okamzite o vsetky dolarove rezervy
- bezni Americania prestanu kupovat lacny cinsky textil, hracky a elektroniku - tieto veci zacnu kupovat doma, sice niekolkokrat drahsie, ale aj niekolkokrat kvalitnejsie.
- taktiez nebudu tak casto chodit na Seychely, Mauricius a Bora Bora
Kto tym utrpi? USA vydrzia bezproblemov (amici len zacnu viac setrit), ale azijske fabriky stratia americky trh co pre nich bude mat fatalne nasledky. Sila americkej ekonomiky nie je v zelenych papierikoch, sila americkej ekonomiky je vo vyrobe a v produktivite prace. V Amerike sa vyraba vsetko, Amerika nie je odkazana na cinske vyrobky, naopak Cina je odkazana na americky (a europsky) trh.
A až na to, že je tu NATO, keby niekto zaútočil na USA, povedzme Čínania tak majú okamžite problém s Britmi, Francúzmi, Nemcami a vlastne s celou Europou
....
myslíš???
@59 tak frantíci briti nič moc a pri útoku rosov by určite do rusov nešli nemci ktorý by prišli o takmeer celú dodávku plynu a ropy
písal som niečo o tom aké sú to lietadlá?? písal som jedine o tom, že aké podmienky vydržia...to je všetko...
pešiaci a ručné zbrane budú vždy dôležité...
pozri, americkí vojaci, so špičkovou výzbrojou už 8 rokov vyháňajú z krajiny bandu hašišákov s AK-47 a podobnou zastaralou technikou...neni niekde chyba?? podľa teba by mala najsilnejšia armáda sveta vyháňať hašišákov dlhšie než trvala celá 2. svetová vojna??
fajn to co pises je krasne, ale zabudol si na faktor ze sa vravi o vojne.. a v case vojny je kazda podobna zmena prijimana ovela horsie obcanmi.. a staci im ze vojna ako taka im zrazi ich zivotnu uroven.. ak si ku tomu priratas vsetko to co si napisal, tak vsetci americki obcania budu 3 metre do stastia skakat ze ake zmeny ich milovany prezident prinasa.. v cele senatu...
a to uz nehovorim, ak by sa vojna pretiahla na viac nez par mesiacov.. amici by boli uplne v prdeli..
mimochodom.. je to take jednoduche? zrusit menu a vyhlasit inu? si myslis ze len cinania maju dolariky? co by na to povedali ostatni co ich maju..
a ked sa vyhlasi nova mena, komu sa doruci a ako sa doruci? a na zaklade coho..
teraz som v pomykove kto z nas je naivny
Čítal som tu niektoré komenty o Ruských zbraniach a technike v rukách Araboch alebo nejakých tých pošahancov k tomu dodám asi toľko že to všetko je už vyradené veď teroristom sa vždy dostanú veci ktoré boli špička asi v 70 rokoch možno 80 vy si naozaj myslíte že to je to naj čo Rusáci majú?? Čo Rusáci v skutočnosti majú to nevie ani Medvedev ani kopu ľudí v politike Ruska do všetkého sú zapletený tí najvernejší Rusku(matke Rusi jak to oni hovoria) tam je všetko tajené tak možno aj viac ako za ZSSR veď tam celý národ je tak vychovaný a to sa neskončilo padnutím ZSSR všetci tam ešte tak žijú.
Proste Rusi sú Rusi nemyslite si že su to tí starý Rusi z 2.sv.vojny to už skončilo na vonok tak pôsobia že v množstve je sila ale už aj oni pochopili že kvalita sa dá vyrovnať aj množstvu a keď spojíte 1/3 kvality a 2/3 sily tak Amíci sú v prdeli.
no slovensku by to stacilo na 140 rokov
AK 47 - rok 1947
Hmotnosť: 3,8 kg (nenabitá)
4,3 kg (nabitá)
Dĺžka: 870 mm
Dĺžka hlavne: 415 mm
Typ náboja: 7,62x39 mm vz. 43
Kaliber: Kaliber
Úsťová rýchlosť strely: 710 m/s
Kadencia: 600 rán/min
Účinný dostrel: 300 m
Maximálny dostrel: 2800 m
Zásobovanie muníciou: 30 rán so štandardným zásobníkom
M 16 - rok 1957
Hmotnost 3,9 kg; závislá na modelu
Délka 1 000 mm
Délka hlavně 508 mm
Typ náboje 5,56 x 45 mm (.223 Remington)
Kadence 800 až 950 ran/min
Úsťová rychlost 975 m/s (M16A1)
930 m/s (M16A2)
Zásobování municí schránkový zásobník na 20, 30 nebo 100 (dvojitý bubnový) nábojů
Hledí mechanické stavitelné
10 rokov rozdiel a porovnateľné zbrane ešte k tomu má AK 47 väčší prieraz ako M 16 (podľa náboja) a ešte keď ste niekto videli testovanie tých dvoch zbraní tak to vystihuje aj krajiny kde boli vyrobené. Ak 47 strieľa kde koľvek a kedy koľvek (žiadna údržba) nevadí jej voda, blato, piesok nič v jednom teste som videl prešiel po nej Americký Hamer s strieľala aj po deformácii naproti M 16 stačí jú zahrabať pieskom a vybrať s piesku, blata a už sa zasekne furt ju treba čistiť a udržiavať aby bola schopná strieľať. Keby ju nevyrobili Rusi ale nejaký Nemci tak ju 100% používajú aj Amíci je to proste samopal ktorý je jak jednoduchý tak špičkový. A M 16 pôsobí presne jak Amíci navonok pôsobí skvelo ale je to šmejd o ktorého sa treba starať a pchať do neho a nestojí ani za korunu.
Kto ma dnes dolariky v papierovej podobe? V takych obrovskych mnozstvach ako Cinania? Kto? Mexicania? Kolumbijci?
Ty nevies ako sa meni mena? Ako to bolo v pripade Ceskoslovenska, Nemecka, Turecka, Bulharska, Srbska, Slovenska? Mena sa stiahne z obehu, obcania si ju vymenia za novu a staru stat sa vyhlasi za neplatnu. Svetove banky (s ktorymi sa Amici dohodnu) dostanu nove bankovky a spat poslu svoje stare. No a na tie cinske dolare sa Americania vyseru a tym to konci. Cinania pridu o americky trh, pridu o svoj tazko zarobeny cash a zabrania americkym obcanom kupovat lacne cinske picoviny.
"Rusi sú proste najmocnejší a aj najvyspelejší vo všetkom čo sa armády týka niet krajiny ktorá by jej mohla apelovať ani Amíci." - Casti ruskej populacei hrozi fyzicka aj mentalna degradacia kvoli nedostatku kvalitnej stravy
"Jedno sa mi páči jak sa so všetkým Amíci chvália čo majú v armáde a aká sú silná veľmoc ale keď si zoberiete Rusov nad nimi je len ? lebo nikto ani nevie čo všetko majú." - Ty vies co maju?
"Neviem či ste niekto počuli o lasere ktorý použili sovietske vojská proti Čínskej armáde v roku 1969 na pohraničí rieky Ussuri lebo na ich územie zaútočilo toľko Číňanov že ich napadlo vyskúšať vtedy novú zbraň laser ktorý je práve vynikajúci na nespočetné množstvá pešiakov ktorý ich krája jak britva po radoch. - Dohady, dohady dohady. Nikto nepotrvdil, ba naopak vacsina odbornikov to povazuje za nezmysel, cital som o tom clanok na military.cz mozno ho najdem.
Čítal som tu niektoré komenty o Ruských zbraniach a technike v rukách Araboch alebo nejakých tých pošahancov k tomu dodám asi toľko že to všetko je už vyradené veď teroristom sa vždy dostanú veci ktoré boli špička asi v 70 rokoch možno 80 vy si naozaj myslíte že to je to naj čo Rusáci majú??" - Nikto o teroristoch nehovoril, tie stihacky dodaval ZSSR Egyptu, Syrii, Jordansku presne v 60., 70. a 80. rokoch ked patrili medzi spicku ruskych leteckych sil. V priamej konfrontacii s americkymi Fkami (F-4, F-15, F-16), francuzskymi lietadlami Mirage vzdy prehrali napriek tomu ze mali obrovsku pocetnu prevahu.
Aj Ak 47 ma rozne v erzie ale neuvidis jedineho Ruskeho vojaka bez klasickeho AK47 z roku 1947
No dobre, preštudujem si tu radšej všetky "dlhé" názory, by som tomu dáko rozumela..!
je rozdeil co je to pre americku ekonomiku, a co je to pre statny rozpocet
kedze usa by potrebovali stvornasobok hdp celeho sveta aby pri sucastnom systeme dani a odvodov boli na nule
a oni cinanom davaju peniaze za tovar ktory kupia, nenalievaju im z rozpoctu
tu technologu vyvinuli prvi nemci
tie super drahe vojny sa vedu prave kvoli tomu, aby amici mohli predat a zaroven minut zbrane, aby im nezastal zbrojarsky priemysel..
co sa zmeny meny tyka.. to co ty pises ja chapem ako uplne embargo voci cine a vedz ze amici by si to nikdy dovolit nemohli , lebo cinania si takto na halvu nenechaju *a*at
inak teraz ide na ČT2 dokument o ruskej stíhačke MIG-25, vtedy najmodernejšie lietadlo sveta (ruské)
nepovedal som kto komu patri
usa ako stat podporuju izrael ako stat
to ze je to tym, ze najvyznamnejsi "americania" su zidia je pricinou
no a sme pri tom co mnoho ludi omielalo, kto sa cim chvali
ked sa chvalia amici, tak svoje stroje velmi podcenia a aj tak to vyzera impozantne
ked sa chvalia rusi a cinania, nadsadia, a stoji to za velke gulove
MiG 25 bol len podla slov najlepsi, a podla predvadzacich vykonov
v ziadnej vojne kde bol nasadeny americke, britske, francuzske a ani ine lietadla neporazil
je pravda ze MiG-y su spravidla rychlejsie, ale co sa kvality vyzbroje tyka (lietadlo sa neda zostrelit pohladom, ani dymom z motora) tak F-ka a spol su na tom niekolkokrat lepsie
Ale prosim Ta tie dve superdrahe vojny nemaju s vyrobou zbrojarskeho priemyslu vobec nic. Americania nepotrebuju do Iraku ci Afganistanu dodavat stale nove lietadla, tanky ci lode, ved ani nemaju preco - tocia sa tam v zasade stale tie iste letky, brigady a flotily. Hlavnu cast financii "investovanych" do tych vojen tvoria platy vojakov, udrzba a prevadzka logistiky (1 hodina letu jedneho B-2 Spirit stoji pol miliona USD) a vystavba novej infrastruktury. Americke zbrojarske firmy ziju hlavne z prezbrojovania a modernizacie U.S. Army ktora prebieha neustale bez ohladu na to ci je vojna alebo nie.
A ano pochopil si ma spravne ak Cinania spravia to co vravis, zacnu vypustat svoje dolarove rezervy, tak Americania mozu urobit bez mihnutia oka to co hovorim ja. No a Cinania s tym nemozu velmi co robit.
Fuck off USA !!!!!!!!!!!!!!!!!
"kedze usa by potrebovali stvornasobok hdp celeho sveta aby pri sucastnom systeme dani a odvodov boli na nule" - Teraz neviem ako to myslis, to akoze za rok minu o stvornasobok svojho HDP viac nez vyberu na daniach a odvodoch? Alebo je to ten celkovy dlh, ktory vyrabaju uz peknych 60 rokov? Lebo ta prva moznost je nonsens.
USA ako stat podporuju aj Egypt ako stat, aj Taiwan ako stat, aj Juznu Koreu ako stat. Nejde teda len o zidov, ale aj o americke zaujmy.
ak by sa chceli tento rok dostat na nulu, bez "tlacenia" novych bankoviek, potrebovali by 4 taketo planety
Odkial beres taketo hluposti? Si pozri rozpocty ministerstiev obran jednotlivych krajin. Rusi ani Cina dokopy nemaju vacsi armadny rozpocet ako USA.
@Johnysheek "co sa zmeny meny tyka.. to co ty pises ja chapem ako uplne embargo voci cine a vedz ze amici by si to nikdy dovolit nemohli , lebo cinania si takto na halvu nenechaju *a*at"
Nenechaju si na hlavu srat? A co spravia? Eso v rukave maju amici ci sa ti to paci alebo nie. Cina je zavisla hlavne od Exportu do Europy a USA. Ak by stratila americky trh tak padnu na hubu a potom uz im ani tie miliony vojakov nepomozu.
A zrusenie starej meny a prechod na novu by sice trval zo 2 roky, ale nie je to nic nemozne. Ovela nemoznejsie je pre Cinu zbavit sa dolarovych rezerv.
to si uvedomujem
hromadny "zivot na dlh" je nielen z ekonomickeho hladiska absolutny blud
za ktory sa vsak draho plati
ale dovolim si tvrdit ze z vyspelych statov su na tom americania kus horsie ako europania
tu je najvacsi problem v EU-byre, a agrodotaciach
Inac s tym americkym dlhom to nebude az take tragicke ako hovoris. Pozri sa na tuto tabulku co mam z Wikipedie:
Year Gross Debt in Billions as % of GDP
1910 2.6 n/a
1920 25.9 n/a
1930 16.2 n/a
1940 43.0 52.4
1950 257.4 94.1
1960 290.5 56.1
1970 380.9 37.6
1980 909.0 33.3
1990 3,206.3 55.9
2000 5,628.7 57.4
2002 6,198.4 59.7
2003 6,760.0 62.6
2004 7,354.7 63.9
2005 7,905.3 64.6
2006 8,451.4 65.0
2007 8,950.7 65.6
2008 9,985.8 70.2
2009 (est.) 12,867.5 90.4
2010 (est.) 14,456.3 98.1
2011 (est.) 15,673.9 101.0
2012 (est.) 16,565.7 100.6
2013 (est.) 17,440.2 99.7
2014 (est.) 18,350.0 99.8
Podla tohto mal byt celkovy americky dlh v r. 2009 velky ako 9/10 americkeho HDP.
nepokladal by som to za vieryhodne, uvedom si ze len do slovenskeho dlhu za minuly rok niesu zahrnute PPP projekty, cim ti zadlzenie vzrastie o obrovske peniaze
tak isto usa (a aj ine staty) vedia ako skryt rozne cisla, kazda lavicova vlada rozhadzuje, a prifarbuje (peknou cervenou)
+ americania maju jednu mocnu zbran akou "splacaju" dlhy
"vytlacia" (kludne aj virtualne) nove bankovky
splatia nimi dlhy, dolar strati hodnotu
ak to urobi zimbabwe, je v keli
avsak dolar je celosvetovym platidlom, usa predsa neplatia arabom za ropu nicim inym ako dolarmi, tak isto peniaze ktore posielaju do sveta spojencom su len dolare...
cize v zimbabwe doplatia obcania zimbabwe, ktori danou menou platia
na svete doplatia ti co platia dolarmi, cize vacsina sveta
» www.usdebtclock.org/...
» zfacts.com/p/461.html...
» www.brillig.com/debt_clock/...
o tom viem
ale vravim, jedna vec je "poziciame si, vratime vam" (tieto cisla)
druha je "urobite nam, splatime vam" (to uz sa nerata)
a najvacsia je "poziciame si, nalejeme do ekonomiky, vratia nam (a nevratia ked krachnu) a my vratime" (to sa zas nerata)
ide o to, že US army sa tvári ako tá najvycvičenejšia najmodernejšia armáda, a dostáva na frak od obyčajných hašišákov, kua, tie kalachy si ešte pamätajú sovietsku inváziu, tie vrtulníky čo im sundávajú im dali US army...
sakra poväčšinou sú to vyradené ruské haraburdy, a toto s nimi robia??
akonahle prestanu hranice prechadzat tovary, prekrocia ich armady
ked sa vsetkym dari obchod, a zarabaju, tak vojny netreba
Pokiaľ ste si nevšimli to čo sa deje v Iraku nieje vojna. Je to rekonštrukcia krajiny s tým, že raz za čas "mierové" sily napadnú nasratí fundamentalisti, aj to nie vojenskou silou, ale z 90tich percent bombovými útokmi.
Problém je ten, že ani sami Američania nevedia proti čomu bojujú, kedže bojovníka Talibanu len ťažko rozoznáš od predavača na Irackom trhu.
Boje keď majú americkí vojaci obsadiť mesto, proste takticky bojovať, to zvládajú vždy, lenže takéto konflikty sú v Iraku málokedy.
Divide et impera! Rozdeľ a panuj!
amíci si v afganistane robia nový vietnam...
Vyzabijat vsetkych Talibancov v tych pohoriach je proste konvecne nemozne, si predstav, ze len zasranu Okinawu dobyjalo polmiliona americkych vojakov pomaly 3 mesiace a krvavo za to zaplatili.
k teme: nemam sajnu a je mi to fuk. ak zacne vojna tak behom par sekund mozem byt dead a pak mi bude jedno ktora krajina akoze vyhrala a je najsilnejsia.
aj by ma zaujimalo ci tiii, co tu ospevuju rusko, vedia o niecom takom ako bol 68 rok. lebo asi nie, inac bi potom museli pisat.
a m16vietnam bola vazne kaziva, to je pravda ale m16a1 mala 99percent vsetkych tychto chyb prec, koniec koncov, islo tu o peniaze..
nechcem tym branit ani rusov ani usa.. a okrem toho sa puziva ak74 a jeho modernizovanejsie verzie
je skoda sa tu hadat z ludmi ked 1 z 1000 vie ocom je rec.. hadat sa oplati ked mate nastudovane dopodrobna o co vlastne ide
inac M16tky vseobecne su rozsirene pocelom svete od typov vietnam,a1,a2
V dnesnej dobe sa vyuziva najme M4 rozne modifikovana ktora bude v blizkej buducnosti (uz sa to zacalo) nahradena systemom od FN USA s nazvom SCAR ktora funguje na principe piestu, v kalibri 5.56 a 7.62 ktoru dostanu jednotky od NAVY, US ARMY, USAF.. plosne sa zavadzat zatial nebude koli cene.. neviem ako to bude u usmc
FN??? ved to je belgicka znacka. nie???
inac aj slovenska armada(aj ked len vo velmy malom mnostve) ma vo vyzbroji nemecke g36
jj aj G36 "je" na slovensku
Vzhľadom k tomu, zrušenie XM8 programu, a do roku 2008, LAST programu bola vykonávaná pre budúce generácie v USA ručných zbraní. Program už prinieslo konkrétne výsledky, a je v súčasnosti predpokladá poskytnúť ďalšie americkej vojenskej pušky. Rozvoj puška s použitím LAST začala v roku 2008 a výroba by mohla vstúpiť v roku 2010.
Niektoré spoločnosti boli práce na vytvorenie a potenciálnymi kandidátmi na americkej armády na budúci primárnu zbraň. Heckler & Koch HK416 bol v použitia Delta Force od roku 2004. The HK416 je ponúkaná ako konverzný kit, ktorý môže dovybavenie aktuálne M4 karabíny."
tak neviem
co nechapes? vysvetlim
30. október 2009, armáda zbrane úradníci navrhla viacero zmien M4 do Kongresu. Požadovaných zmien, vrátane elektronickej kolo boja, ktoré zaznamenáva počet výstreloch, ťažšie barel, a nahradenie systémom priameho zrážka so systémom plynový piest."
no neviem neviem...
tu je otom clanok=
» www.armytimes.com/news/2009/11/ar...
» www.armytimes.com/news/2009/07/ar...
m4 sa uz nema v com presadzovat.. proste bude scar
aj tak ja mam najradsej, v hre na pc CS (counter strike) » www.sigarms.ch/...
Problém v tom podplácaní, bol ten, že to bolo relatívne neskoro...Navyše taliban mal doma obrovskú podporu, či už ostatných arabských krajín alebo miestnych...USA sú na destabilizácie špecialisti, tak prečo nevyužili jednu zo svojich metód? + celá tá akcia bola nejaká rýchlokvaška vyrobená za mesiac 9.11.2001 a invázia začala 7. 11. 2001...
ďalej prečo sa tam vôbec snorili? hľadať usamu?? to sa dá aj bez tankov, tajnú službu majú tak nech sa činí...Oslobodzovať afgánsky ľud?? keď chcú niečo oslobodzovať, tak pod oknami majú kubu...
po ďalšie chceš povedať že Ak neprešli vylepšeniami len M16 ty si chuj teda keď si to myslíš keď tí jebnutí s turbanom majú Ak 47 to neznamená že aj Rusi ich používajú majú ich ešte ale teraz najnovšia je tuším AK 108. Tu ide proste o to že už od počiatku boli Rusi naj prvú pušku a snáď najlepšiu na svete aj v 2sv. vojne mali Rusi(Mosin-Nagant(1889) aká bola jednoduchá taká bola super), to isté aj samopal a všetko proste v jednoduchosti je krása a nadarmo sa tak asi nehovorí
Chlapče stačí si dať len do googlu Ak 47 netreba mať ani nič naštudované ani vyskúšané a hneď ti to napíše že je to hviezda medzi zbraňami tak asi s piči by to tam nedali.
viac studuj a menej dristaj...
@Pa3cek urcite skusenosti z cs nemam, nechcem sa stebou hadat ale viest diskusiu a vysvetlit ti co a ako, a ano, mam niekolko knih otom takze mam "to nastudovane" takze ti to v klude vysvetlim a je uz len natebe ci sa nato pozres jak 20 roc muz alebo 15 rocny pubertak odchovany na Cs.. princip ak47 je este starsi a v podstate "okopirovany" od nemeckej utocnej zbrane stg44, prave ak47 bola vo svojej dobe fakt vyborna zbran na ktorej nebolo moc coho modernizovat, na mensi kaliber sa ale muselo preist (svetove zmensovanie kalibru) ale svoju kineticku energiu si zachoval a zvysila sa aj presnost uz pri spominanom ak74(prebehla celkova modernizacia, novy vyvoj, zostal len princip a podobny dizajn)... hore som pisal ze ak47 ako take uz rusko nepouziva ale ak74 a novsie/vylepsene (ak101,102,103.....) odrody v kaibry 5.45. Oto ktora puska bola lepsia vo WW2 sa da polemizovat kedze aj kar98 mal vynikajuce vysledky a tak isto aj ine pusky.. Ak47 je tak popularne po celom svete z dovodu velmi jednoduchej vyroby.. ani m16 nema extremne zlozity princip, problem je prave ta vyroba..
a k tej nepresnosti ti tiez dam "drist", problem je v tom ze ta zbran je tak "plechova" ze pri kazdom vystrele sa prehyba a taktiez pazba nieje (aj to je velmi dolezita sucast zbrane, ale to urcite vies) nieje zarovno hlavne ale o kus nizsie co sposobuje velmi velku odchilku pri spatnom raze..
Prave to je problem google, ze vacsinu ludi (ty) je uz k niecomu priklonena a ty potom pisu otom ako je ak47 najlepsie a pritom vobec onich nic nevedia, len ze na prvu ranu daju hlavu v cs...
btw: kazdu zbran treba cistit, ak47 menej, m16/m4 viac..
Cisla su pekne ale kym nevies ake je to nazivo v boji tak si mozes piskat , to sice chvalabohu neviem ani ja ale poznam vela ludi co to velmi dobre vedia , Ak47 je pre boj lepsia ako M16 ci chces alebo nie , o M16 sa musis starat jak o male decko , Ak prasknes nazem , do snehu, vody , piesku , prejdes ho autom a strielas dalej , to je nezniciteln a klasika
Jedina ruska vec co funguje tak jak ma
Mytus o zasekavajucej sa zbrani vznikol tak ze ked priviezli m16 do VN tak im povedali ze tieto zbrane netreba cistit, vzdy pojdu, neni snou ziadny problem, zbran mala v tej dobe sutpanie hlavne 1/14 a to znamelnalo ze ked ta naboj trafil tak ti mohol urvat ruku alebo vletel bruchom vyletel stehnom tak sa vojaci ponej rozbehli a brali, z dovodu takeho velkeho vyvrtu bol tak lahky naboj prilis nestabilny a doslova bol na 50-100m nepresny.. casom na poziadanie sa preslo na stupanie 1/12 co zvysilo niekolko nasobne presnost ale znizilo ranivost a taktiez sa vyskytli problemy stym ze sa zacala prehrievat a kadencia stupala na 900-950ran/min.. toto je ale na dlho vysvetlovanie ale casom sa to vyriesilo (este pri zbrani m16vn, m16a1 uz mala 99percent tychto chyb odstranene.. preto sa tejto zbrani hovori "cierna dama"... je uz len natebe ci sa poucis a pochopis ze m16 neni natom tak zle ako ju povest predchadza, m16a4 ma rapidne zvysenu odolnost voci piesku, blatu, vode... koncep m4/m16 resp ar je prevratny hlavne v ergonomii
Ja len tolko.. je natebe co si vyberes, ja by som volil m16a4, ty ak47.
A ak chce dakto obhajovat co sa pouziva v iraku tak sa pouzivaju M4 s daniel defense predpazim, u marinakou m16a4..
A s tou invaziou to bolo tak, ze kratko po utokoch z 11.9. USA a OSN vyzvali Taliban, aby vydal Usamu Bin Ladina - Taliban to odmietol. Neskor pripustil jeho vydanie do Pakistanu, avsak ani k tomu nikdy nedoslo, tak prisla invazia.
Ja byt Bushom, na invaziu sa vykaslem a necham zbombardovat Kabul a Kandahar. Za dalsi teroristicky utok dam zbombardovat dalsie dve mesta, za dalsi utok dalsie dve a raz by Mudzahedini a ich stupenci pochopili, ze tadialto cesta nevedie, pretoze zachvilu nebudu mat kde zit a komu vladnut.
@167 USA len vytvaraju dojem ze su najsilnejsi Rusko je na tom tak ako USA ked nie lepsie akurat okolo toho nerobia taky rozruch a nezabudaj ani na Cinu ktora je na tom tiez velmi dobre
Obe krajiny sa dokážu navzájom vyvkynožiť jadrovými hlavicami behom 15-tich minút. Nič viac k tomu hádam ani netreba dodať.
Spomínam si na jeden zápas v boxe keď si dvaja naraz tak udreli do ksichtu že boli obaja KO. No kto je tam silnejší? Ten kto dovtedy nahral viac bodov? Houby. Prehrali všetci
Ak hej tak si prestudujte par velmy poucnych clankov na webe...ved len z mala je rusky AK 47 rok vyroby 1947 ktory doposial este nebol prekonany ziadnou rucnou utocnou zbranou a vblizkej buducnosti ani nebude tak sa prosim zobudte a trochu menej americkych filmov a bombastickou reklamou image zbrani z USA...