Nevedel som, že Hellmans robí aj kečup. My od nich máme tatársku omáčku najčastejšie. Celkom fajn je aj z Lidla, no kedysi mi nechutil a asi odvtedy už zmenili výrobcu a je lepší.
@thunderstorm
ako dlho si sa pripravovala na tuto anketu a robila research? v com spocival?
akoze, guglila si znacky kecupov, alebo si aj hladala ake znacky kecupov predavaju najvacsie retazce?
Ci mas takto prejdeny trh a skusas vsetky rozne kecupy?
fakt ma to zaujima
@varlatan@9 v hlave som ju mala niekoľko týždňov, zakladala som ju popri tom, ako som nakupovala kečup na rohlik.cz a vypísala som najprv značky z ponuky rohlíku (to je po BioOrto) a zbytok je z googlu reálne som ochutnala možno polovicu z uvedených značiek, ale chcela som mať tú anketu pestrú, aby bolo z čoho vyberať
inak môj jednoznačný favorit je Spak a som sklamaná, že birc preferuje Heinz, ktorý je imo zbytočne prehypený a preceňovaný
Pri takto položenej otázke a možnostiach nedokážem odpovedať! A ešte navyše medzi rôznymi produktmi jednej značky môžu byť významné rozdiely. Ja kupujem Otma Gurmán, ale viem, že nie každý gurmán je s ním spokojný. Mne na moje účely vyhovuje.
a úplne tu vidno, že si ľudia fičia viac na marketingu, ako na poctivom kečupe z rajčín lebo Hellmann's aj Heinz majú cca 150g rajčín na 100g výrobku a Otma aj Spak zhodne po 210g na 100g a imo majú aj omnoho lepšiu textúru ako také tie gebuzinové, typicky bufetové kečupy, typu Hellmann's aleba Giana
ale tak každému, čo jeho jest!
@freedomcock@11 ak máš kapacity, kľudne to môžeš rozvetviť a spraviť anketu o top kečupoch od rôznych značiek za mňa Spak Master so sušenými rajčinami, aj môj Master je ním unesený.
@thunderstorm@12 ak by som chcel veľmi rýpať, pýtala si sa na "najlepšiu značku" nie najchutnejší kečup (ale to nemyslím vážne)..
čo sa chuti týka, tam už ide o subjektívne veci, pričom človek nemá "pamäť" na chuť, takže ak si niekto práve teraz nekúpil viaceré z nich aby ich priamo ochutnal, tak skôr premýšľa nad asociáciami chutí, ktoré kedysi cítil, keď ich jedol..
čo sa mňa týka, neviem odpovedať, lebo kečup jem v posledných rokoch veľmi málo.. za to viem, že jeden z tých "obchodových - interné značky hypermarketov" mi nikdy nechutil, až mi bol odporný (vodový, presladený, bez chuti), ale známi ho kupovali vo veľkom a nevedeli sa ho dojesť..
@johnysheek@14 njn, mohla som to formulovať tak, že ktorá značka je vaša obľúbená
vychádzam z toho, že každý z birdzakov stihol za život ochutnať už pár značiek kečupov, vie, ktorá značka je jeho obľúbená, pretože sa k nej vracia a kupuje ju pravidelne a tak bude vedieť odpovedať na to, ktorá je podľa neho naj.
vodové gebuziny podľa mňa vsádzajú na rôzne dochucovadlá, preto sú tak populárne aj ja som to ako decko k hranolkám milovala. Teraz nedám dopustiť na poctivý kečup, v ktorom sú len rajčiny, cukor, soľ, ocot a maximálne nejaké koreniny
snazim sa vzdy kupovat kecup v skle... takze bud spak alebo otma... bohuzial slovensky kecup v skle je jedine v obchodoch Mocniak...ale je malicky a drahy a ani ho nedostat vsade :/
Kedysi som zbožňovala Coop Jednota.
Momentálne jeme najviac Spak. Mám doma v zásobe dva so sušenými rajčinami a jeden s jalapeños.
A domáci kečup , nie je o čom.
Toto je najprínosnejšia anketa za posledných desať rokov. Ako fakt, na výplatu si spravím ochutnávku kečupov, ale určite v prvom rade idem vyskúšať Otma gurmeta a Spak s jalapenos.
Ja som vyrástla na domácich kečupoch, ktoré mi strašne chutili, no dnes ich už nerobíme a doteraz som nenašla tak dobrý kečup ako bol ten náš, takže ich dnes nejako nejem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ako dlho si sa pripravovala na tuto anketu a robila research? v com spocival?
akoze, guglila si znacky kecupov, alebo si aj hladala ake znacky kecupov predavaju najvacsie retazce?
Ci mas takto prejdeny trh a skusas vsetky rozne kecupy?
fakt ma to zaujima
inak môj jednoznačný favorit je Spak a som sklamaná, že birc preferuje Heinz, ktorý je imo zbytočne prehypený a preceňovaný
ale tak každému, čo jeho jest!
čo sa chuti týka, tam už ide o subjektívne veci, pričom človek nemá "pamäť" na chuť, takže ak si niekto práve teraz nekúpil viaceré z nich aby ich priamo ochutnal, tak skôr premýšľa nad asociáciami chutí, ktoré kedysi cítil, keď ich jedol..
čo sa mňa týka, neviem odpovedať, lebo kečup jem v posledných rokoch veľmi málo.. za to viem, že jeden z tých "obchodových - interné značky hypermarketov" mi nikdy nechutil, až mi bol odporný (vodový, presladený, bez chuti), ale známi ho kupovali vo veľkom a nevedeli sa ho dojesť..
vychádzam z toho, že každý z birdzakov stihol za život ochutnať už pár značiek kečupov, vie, ktorá značka je jeho obľúbená, pretože sa k nej vracia a kupuje ju pravidelne a tak bude vedieť odpovedať na to, ktorá je podľa neho naj.
vodové gebuziny podľa mňa vsádzajú na rôzne dochucovadlá, preto sú tak populárne aj ja som to ako decko k hranolkám milovala. Teraz nedám dopustiť na poctivý kečup, v ktorom sú len rajčiny, cukor, soľ, ocot a maximálne nejaké koreniny
Momentálne jeme najviac Spak. Mám doma v zásobe dva so sušenými rajčinami a jeden s jalapeños.
A domáci kečup , nie je o čom.
Odkedy mám ale lidl od ruky, kupujem skôr heinz