Range Rover? Mestská leštenka s umelohmotnými nárazníkmi prichytenými umelohmotnými štupľami, tlmiče čo nič nevydržia a aby sme nevypadli z matiky, náhr. diel - á cca 900 eur - to jest x 4... !!
- a to je čo..?! Uviazať o motúzik a hybaj na vychádzku, nech sa trošku vyvenčí....
Z ultimatívnych off roadov môžme spomenúť jeep wrangler, land rover defender, uaz patriot a podobné
Potom sú off roady ktoré stále zvládnu úžasný terén, no majú už aj istú dávku luxusu, napr. toyota land cruiser, mercedes G alebo jeep patriot
hore spomenutý range rover má úžasne vyspelý systém pohonu no má slabé nájazdové uhly, nízku svetlosť a je proste príliš drahý na to, aby s ním niekto jazdil v skutočnom teréne
lada niva naopak je jednoduchý pracant no v skutočne silnom teréne jej chýbajú uzávierky diferenciálov..tie absentujú aj omnoho drahšiemu pajeru a preto som ho medzi top off roady nezaradil
Lada Niva 100 % maju ju radi na vsetkych kontinentoch, a potom ine znacky z krajin, byv. ZSSR.
ser. Range Rover sa v terene rozsype, je to len imidzovka asi ako Mercedes, BMW, Audi, VW, a mnozstvo inych vozov zaradenych vacsinov v SUV kategorii, tie sa dokonca rozsypu aj na polnej ceste.
Ale Land Rover Defender vo vsetkych ed. je dobry voz, a zaujimavostou su hlinikove plechy.
Hummer H1 kadeco dokaze, ale to co bolo v armade ked k nam prisli "za bicyklistu" amici cvicit boly Hummre kazove az hroza, tie vozy boli viac v dielni nez vonku.
Nissan, Mitsubishi, Toyota . . . to vyjde asi narovnako.
@matheusko ze bolo par kusou v servise, nemozes tvrdit ze cela seriovka hummerou je zlaa. a hummeri co ma armada, vyraba ina(armadna) firma, kdesto civilne hummery vyrabaju v jednej automobilke.
@pernik@matheusko nie, cina nakoniec hummer nekupila. lebo nesuhlasila z podmienkou kupi, ze huumery sa budu vyrabat len na uzemiii usa.
@matheusko ake chybi? lebo jaksi nechapem ze tak "stare" auto, pouziva armada, ked...ako tvrdis je poruchove. skor pochopim ze m1a2 ma problemy z turbinou v pustnom prostredii,ako to ze hummer(ono sa to vola humwee ci tak nejak , hummer je len civilna verzia) ma vysoku poruchovost.
@pernik aha, lebo vies, us army ma par, povodne juhoafrickych vozou. napr. take "BUFFALO" (bolo to aj v transformersoch) je povodna juhoafricka konstrukcia.
Offroady ked uz tak namatkovo H1 hummer, Unimog od Mercedesu, uz spomenuty defender popripade znovu opraseny Iveco Massif + kopa dalsich vsetko auta s velkymi najazdovymi uhlami, brodivostou, stvorkolky, uzavierky zadneho diferencialu atd atd Nie nacackane kokotiny s elektronmi, kozenymi sedackami a autamotickou dvojzonovou klimou...
@matheusko : presne tak. Niva ma uzavierku medzinapravoveho diferencialu a takisto ma aj redukcnu prevodovku. Paci sa mi, ze zvladne brod 80cm. O stupavosti 58 percent ani nehovorim. Ked si na nu obujes drapaky, tak sa mozes blaznit kolko len chces.
určite toyota a ta lada to je kopec šrotu a ta kvalita nič moc najlepší je Land Cruiser rady 70 alebo 80 , zlé nie su ani 40 alebo 55 ale to su už auta skor historické
nic nema na toto bohuzial nazvem to takto ked Rusom Hummer nestaci kukni te si auto menom Kalistratov a ostatní len sklopia usi jednoduchost a priechodnost nema na nho nik a
Mitsubishi pajero pokiaľ má funkčnú zadnú vzduchovú uzavierku tak je to boh v teréne samopochopiteľne zo správnymi gumamy...(hundai galloper je prestrojené pajero) ja mám vo na svojom pajere vysoké gumy 33x12.5 r15 a motor 4m40 kedže 2.5litrový motor tie gumy nezvládal ale teraz prezmenu pustila voľnobežka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
» halbot.haluze.sk/?id=5232...
Range Rover? Mestská leštenka s umelohmotnými nárazníkmi prichytenými umelohmotnými štupľami, tlmiče čo nič nevydržia a aby sme nevypadli z matiky, náhr. diel - á cca 900 eur - to jest x 4... !!
- a to je čo..?! Uviazať o motúzik a hybaj na vychádzku, nech sa trošku vyvenčí....
Potom sú off roady ktoré stále zvládnu úžasný terén, no majú už aj istú dávku luxusu, napr. toyota land cruiser, mercedes G alebo jeep patriot
hore spomenutý range rover má úžasne vyspelý systém pohonu no má slabé nájazdové uhly, nízku svetlosť a je proste príliš drahý na to, aby s ním niekto jazdil v skutočnom teréne
lada niva naopak je jednoduchý pracant no v skutočne silnom teréne jej chýbajú uzávierky diferenciálov..tie absentujú aj omnoho drahšiemu pajeru a preto som ho medzi top off roady nezaradil
ser. Range Rover sa v terene rozsype, je to len imidzovka asi ako Mercedes, BMW, Audi, VW, a mnozstvo inych vozov zaradenych vacsinov v SUV kategorii, tie sa dokonca rozsypu aj na polnej ceste.
Ale Land Rover Defender vo vsetkych ed. je dobry voz, a zaujimavostou su hlinikove plechy.
Hummer H1 kadeco dokaze, ale to co bolo v armade ked k nam prisli "za bicyklistu" amici cvicit boly Hummre kazove az hroza, tie vozy boli viac v dielni nez vonku.
Nissan, Mitsubishi, Toyota . . . to vyjde asi narovnako.
@matheusko ze bolo par kusou v servise, nemozes tvrdit ze cela seriovka hummerou je zlaa. a hummeri co ma armada, vyraba ina(armadna) firma, kdesto civilne hummery vyrabaju v jednej automobilke.
Mercedes G je vysoke a tenke fruko. Jeep je skatulak, jeho slava prakticky skoncila poslednym vyrobenym plechacom.
@21 Civilne sa nadalej vyrabaju, znacku a tovaren kupila Cina
Papamobil moze byt tak akurat ponorka alebo vozik Algida
@matheusko ake chybi? lebo jaksi nechapem ze tak "stare" auto, pouziva armada, ked...ako tvrdis je poruchove. skor pochopim ze m1a2 ma problemy z turbinou v pustnom prostredii,ako to ze hummer(ono sa to vola humwee ci tak nejak , hummer je len civilna verzia) ma vysoku poruchovost.
Je to určite škoda, kedže Hummer považujem za legendu.
Malo by ho nahradiť toto.
Pár už ich je aj v službe
To na fotografii je All-Terrain Vehicles, teda ATV (atvcorp.com)
U ATV sa odstranili vsetky chyby vojenskych aj civilnych vozov Hammer. Ale ATV som nikdy nevidel ale videl som polske AMZ-Kutno skatulaky.
. . . este ATV
Aligator je spicka, ten nam zavideli aj Nemci, nakoniec dodavaju motory.
ale ako uplne priemerne vozidlo je ten aligator, aspon co som mal moznost nazivo ho vydiet a sediet v nom.
Offroady ked uz tak namatkovo H1 hummer, Unimog od Mercedesu, uz spomenuty defender popripade znovu opraseny Iveco Massif + kopa dalsich vsetko auta s velkymi najazdovymi uhlami, brodivostou, stvorkolky, uzavierky zadneho diferencialu atd atd Nie nacackane kokotiny s elektronmi, kozenymi sedackami a autamotickou dvojzonovou klimou...
Pajero v základe nemá uzávierku predného a zadného diferenciálu..má len uzávierku medzinápravového, toisté čo niva..dosť hanba na také drahé auto
FIREMNÉ...