Ako som sa uz vyjadril tak jednoznacne oligarchia zlozena z vedcov, ekonomov a pod. ludi z fachu, co zasvetili zivot svojmu odboru. Nie nenazrane svine.
no ja neviem fakt, zdržiavam sa hlasovania, lebo oblasť práva mi je absolútne cudzie...čo sa zrejme zmení, keďže na jedne prednáške som sa di recente, nedávno, zúčastnila celkom náhodne a poviem vám jedno: sa tam tí študáci naučili za tú posratú prednášku do života viac vecí než ja za rok, doriti, témou si ešte pamätám boli akési právne vzťahy medzi zamestnancom a zamestnávateľom a ten ujo im tam také finty hovoril, že ma šiel šľak trafiť...vážne uvažujem, že začnem chodiť na tie prednášky ako čierny pasažier
Ivanka - taka kvaziteokracia je v izreali, moslimskych krajinach a bola aj v prvej slovenskej republike, japonsku(neviem ci je tam este stale povazovany cisar za boha). Ale niektory politologovia im "nadavaju" do (klero-,zido-,islamo-)fasitov.
Ta prava teokracia bola asi v krajine aztekov a u podobnych magorov.
A neviem co vidite vyhodne na monarchii??
22. hej, ale toto je asi prva kde jednotlive moznosti celkom suvisia s polozenou otazkou
@13 ta teokracia je bud teokraticka monarchia ako Vatikan alebo Saudska Arabia kde panovnik je zaroven hlavou naboenskeho zdruzenia alebo teokracia v inom zriadeni ako monarchistickom to je Iran kde plati islamske nabozenske pravo Šaríja a urcitu administrativnu moc tam ma duchovenstvo ako imámovia....
27. ja som napisal kvaziteokracia. predstavitelia vlady boli zaroven predstavitelia cirkvi a krestanstvo v tom state zohravalo velku ulohu, boli tam teda urcite podobnosti s teokraciou.
absolutistická monarchia...v prípade, že by som bola ja ten panovník, čo svojvoľne vládne ok, just kidding...
zastávam názor, že anarchia, ako taká, by bola ideálna, ale na to, aby bola výhodná pre všetkých, by si vyžadovala neobyčajne vzdelanú a chápavú spoločnosť...a keďže sa vždy nájde aspoň jeden magor s búchačkou...asi sme nútení ostávať v demokracii
za to ze katolicka cirkev mala za 1. SK republiky velke postavenie a knaz bol prezidentom tak to nemozme povazovat ani za "kvazi teokraciu"
vies to by sme potom mohli povazovat za teokraciu aj Utah kde je guverner vysoko postaveny clen mormonskej cirkvi, alebo za teokraciu (alebo kvazi) mozme povazovat Norsko a Anglicko kde je panovnik hlavou miestnej cirkvi
takze radsej si niekedy zahryzni do prsta skor kym nieco take napises
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@2 Kto asi? Nebo a jhonnysheek
parlamentna demokracia je overeny sposob, ako osierat ludi pomocou predvolebnych slubov a nam to nevadi... takze moze byt zatial to...
=>
počet predvolebnych slubov ak vynasobiš poctom splnenych slubov, vzdy ti musi vyjst nula, v opacnom pripade nastane koniec sveta
Ta prava teokracia bola asi v krajine aztekov a u podobnych magorov.
A neviem co vidite vyhodne na monarchii??
22. hej, ale toto je asi prva kde jednotlive moznosti celkom suvisia s polozenou otazkou
zastávam názor, že anarchia, ako taká, by bola ideálna, ale na to, aby bola výhodná pre všetkých, by si vyžadovala neobyčajne vzdelanú a chápavú spoločnosť...a keďže sa vždy nájde aspoň jeden magor s búchačkou...asi sme nútení ostávať v demokracii
za to ze katolicka cirkev mala za 1. SK republiky velke postavenie a knaz bol prezidentom tak to nemozme povazovat ani za "kvazi teokraciu"
vies to by sme potom mohli povazovat za teokraciu aj Utah kde je guverner vysoko postaveny clen mormonskej cirkvi, alebo za teokraciu (alebo kvazi) mozme povazovat Norsko a Anglicko kde je panovnik hlavou miestnej cirkvi
takze radsej si niekedy zahryzni do prsta skor kym nieco take napises