Datumy narodenia, reg. cislo kartičky na vlak, číslo ISICu, rodné čísla seba, priateľa aj mojich detí, číslo OP, číslo karty z práce (to neviem načo mi bude v živote ) ...
okrem tych 3 veci co som zafajkol neviem fakt nic to je vzdy take trapne, ked sa ma niekto pyta na sluzobne cislo a ja ho neviem.. a potom hladam vizitky, ktore tiez neviem najst... ach jaj...
kedysi som nechápal ako a načo si niekto pamätá rodné číslo.
potom som pochopil jeho štruktúru a teraz nechápem ako ho niekto môže nevedieť, veď dátum narodenia + štyri číselká
a pamätám si ešte cheatkódy z pôvodného DOOMu, a heslo od našej prvej mailovej schránky čo sme mali s prvým dialup internetom niekde v roku 96
telefone číslo (moje, babkyne, ockove, najlepšej kamošky), číslo občianskeho, rodné číslo, špztku moju a tatkovu (aj služobne), pinkod simkarty, kreditky, čísla do internet bankingu, hesla na siete, potom viem ešte číslo odťahovky, číslo do sms lístka na mhd, číslo do sms lístka na parkovanie a.. toť tuším vše
@emzaaak debetnu kartu ma asi kazdy Slovak - je to karta k beznemu uctu, cize pouzivas svoje tazko zarobene peniaze. ak mas na ucte 1000€, tak kartou mozes zaplatit iba vydavky v hodnote 1000€ a koniec. viac iba ak mas povolene precerpanie (tzv. debet - ten ale byva uroceny).
kreditnu kartu ti banka vyda iba vtedy, ked vidia ze mas dostatocnu bonitu, cize mas napr. pravidelny prijem, vysoke zostatky na ucte, vysoke obraty a podobne. ked pouzivas kreditku, tak ide vlastne o pozicku od banky - pouzivas jej zdroje. vacsinou mas pri kreditke bezurocne obdobie okolo 40 dni, potom relativne vysoky urok. za kreditku musis zvycajne platit rocny poplatok, ale v cene mozu byt rozne poistenia, alebo vyhody - napr. vstup zadaramo do lounge na letisku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
potom som pochopil jeho štruktúru a teraz nechápem ako ho niekto môže nevedieť, veď dátum narodenia + štyri číselká
a pamätám si ešte cheatkódy z pôvodného DOOMu, a heslo od našej prvej mailovej schránky čo sme mali s prvým dialup internetom niekde v roku 96
datumy narodenia najblizsej rodiny + kamaratky
svoje pin kody na ucet, sim kartu
telefonne cisla moje, mamine, otcove, krstnej a 2 najlepsich kamaratok
kreditnu kartu ti banka vyda iba vtedy, ked vidia ze mas dostatocnu bonitu, cize mas napr. pravidelny prijem, vysoke zostatky na ucte, vysoke obraty a podobne. ked pouzivas kreditku, tak ide vlastne o pozicku od banky - pouzivas jej zdroje. vacsinou mas pri kreditke bezurocne obdobie okolo 40 dni, potom relativne vysoky urok. za kreditku musis zvycajne platit rocny poplatok, ale v cene mozu byt rozne poistenia, alebo vyhody - napr. vstup zadaramo do lounge na letisku