Predstavte si že ste vedúci nejakého podniku s cca 20 zamestancami. Medzi dvoma z nich neustále prebiehajú konflikty až to vyvrcholi tým že jeden z nich musí z podniku odísť.
1. je dlhodobý zamestnanec ktorý svoju prácu robi nadmieru dobre, je najši
2. ako vedúci mám morálnu povinnosť sa starať o to aby podnik čo najlepšie fungoval. A ak by som tak nerobil, najskôr by som časom sám vyletel a následne aj môj príbuzný. Čiže by nemalo zmysel ho tam držať
úprimne to vysvetliť 2 (s tým,že mu nájsť rovno iné alternatívy, s tým že ok, ideš preč a hotovo, ale pozri, toto by ťa mohlo baviť, mohlo by ti to ísť oveľa lepšie, skús to radšej)
Dohodla by som sa teda nejako s tým príbuzným že musí ísť preč ale takým spôsobom aby sa neurazil, aj ked ja si myslím že kompromisy sú vždy možné a teda toto je dosť taká nereálna situácia. Proste nejako by sme sa určite vedeli dohodnúť, neexistuje že nie hlavne ak by obom na tej práci záležalo tak si myslím že nejaká hádka by im za to určite nestála.
Ak je evidentne najslabší a nevychádza s kolektívom tak určite on. Ak by nebol najslabší ale len by nevychádzal tak by som mu dal robiť niečo kde nebude s nikým v styku. Takto ale jednoznačne 2.
a tiež súhlasím s tým, že je to nereálna situácia, ak by bola hádka dôvodom k výpovedi oboch pracovníkov, tak by som očakával, že si tak či tak v časom odstupe obidvaja budú chcieť nájsť novú prácu.. takže neviem, prvý by bol síce užitočný, ale jeho schopnosti by boli aj inde žiadané, takže by asi odstúpil - celkovo neviem, do úopredia dávam asi to, že by som vyhodil neskúsenejšieho, ale zase to by musel byť fest krivý aby som ho bez milosti vyhodil - asi by som fakt urobil ten kompromis - preložil by som ich na iné oddelenie alebo čo, a tomu príbuznému by som dal ultimátum kedy sa to všetko má doučiť a ukázať čo vlastne vôbec vie, ak by vtom neuspel tak by dostal padáka s tým, žeby som mu chcel pomôcť nájsť inú prácu
už len preto, že sama som teraz v podobnej situácii, v úlohe toho prvého a jediný možný kompromis, ktorý sa podarilo dosiahnuť, je ten, že ešte jeden konflikt medzi nami a letíme obaja
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Čiže,nestane sa nám to .... a ak by sa to stalo tak rodina nerodina,čáw
ale zožrali by ma výčitky, hoc racio vie, že to bolo jediné správne riešenie.
a tiež súhlasím s tým, že je to nereálna situácia, ak by bola hádka dôvodom k výpovedi oboch pracovníkov, tak by som očakával, že si tak či tak v časom odstupe obidvaja budú chcieť nájsť novú prácu.. takže neviem, prvý by bol síce užitočný, ale jeho schopnosti by boli aj inde žiadané, takže by asi odstúpil - celkovo neviem, do úopredia dávam asi to, že by som vyhodil neskúsenejšieho, ale zase to by musel byť fest krivý aby som ho bez milosti vyhodil - asi by som fakt urobil ten kompromis - preložil by som ich na iné oddelenie alebo čo, a tomu príbuznému by som dal ultimátum kedy sa to všetko má doučiť a ukázať čo vlastne vôbec vie, ak by vtom neuspel tak by dostal padáka s tým, žeby som mu chcel pomôcť nájsť inú prácu
už len preto, že sama som teraz v podobnej situácii, v úlohe toho prvého a jediný možný kompromis, ktorý sa podarilo dosiahnuť, je ten, že ešte jeden konflikt medzi nami a letíme obaja
ale samozrejme 2.