ako neviem ako je to gramatikovo vo franine ale tak berem ako ohromné mínus ten totalny rozdiel v písaní a v čítaní... v nemine je len pár vecí čo sa číta troška inak a dovi...naučené za 2 dni
Nemčina je hrozny jazyk.. to sa ani za Boha neviem naučiť.. pozerám Anime čitam česke titulky a počúvam jak kecajú japonsky a naučím sa pár slov po japonsky.. počúvam v prvej lavici celú hodinu nemčiny a viem veľké nič x[
Ale zase francúzštinu som sa neučil tak neviem ako je francúzština ťažká oproti nemčine..
Ak by som našla chlapa čo vie francúzky alebo nemecky, zežrala by som ho! Keby som sa k tomu mala vyjadriť ja, tak by som sa pochválila mojou nevedomosťou z ruštiny a to moja starká hovorí rusky viac ako slovensky, mama má ruské kurzy a oco vie véééľa ruskej poézie. Nemčiny a francúzštiny by som sa moc moc moc moc moc bála!
obidva som sa učila porovnateľný počet rokov a síce nemčina nie je zrovna úplne jednoduchá, francúzština sa určite učí ťažšie. ale celé je to aj o vzťahu k jazyku, o forme učenia a pod.
neucila som sa francuzstinu, len mi kamoska dala ucebnicu aj s pracakom a co som si pozerala prve strany akoze ci ma cenu sa tomu venovat, tak to vyzeralo nenaucitelne len tak sama, lebo cd nebolo a netusim tu vyslovnost...
nemcina je v pohode logicky jazyk ktory sa da s minimom snahy naucit bez problemov
franinu som mala pol roka a uz si neprosim prebrali sme len za toho pol roka asi 5 casov ale mam okolo kopu ludi ktori vedia po francuzsky a maju ten jazyk radi
co viem o nemcine a jej gramatike, tak je stopercentne tazsia nez franina.
francuzstina ma v pohode pravidla, rovnako aj prqvidla vyslovnosti. co tam po tom, ze nemate prizvuk, o to az tak nejde, ak to vyslovite spravne. vo vyslovnosti nema takmer ziadne vynimky a narozdiel napr. od anglictiny, kde musite takmer kazde slovo napocuvat kvoli vyslovnosti, sa proste staci naucit par pravidiel, precvicit na par textoch a dokazete potom precitat aj slova, ktore ste nevideli predtym. povazovat jazyk za tazky kvoli vyslovnosti je smiesne
franina, lebo nemčinu sa učím od základky.
ale čo sa týka výslovnosti, to je to jediné, čo mi na jazyku ide. neviem totálne nič z gramatiky, ale prečítam to vždy pekne
nemčina. ale ak sa rozhoduješ, ktorý jazyk si dať, len nie pre boha francúzštinu! za prvé ju nevyužiješ a za druhé, no, nehovorím, že sú takí všetci, ale s Nemcami mám oveľa lepšiu skúsenosť, ako s Francúzmi.
ja viem oba a ani jeden nie je ťažký pre človeka ktorý má niečo v hlave a chuť sa učiť ale pre debila je ťažké naučiť sa aj vysloviť niečo v svojom materinskom jazyku
francuzstina funguje na inych logickych principoch, preto je tazsia ako nemcina, k francuzstine potrebujes aj logicky mysliet pri niektorych podmienkovych vetach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
na výslovnosť - franina
nemčina sa mi síce nepáči
ale francúzština je des.
ako neviem ako je to gramatikovo vo franine ale tak berem ako ohromné mínus ten totalny rozdiel v písaní a v čítaní... v nemine je len pár vecí čo sa číta troška inak a dovi...naučené za 2 dni
Ale zase francúzštinu som sa neučil tak neviem ako je francúzština ťažká oproti nemčine..
Po druhe: lebo ti akosi nejde gramatika.
Keby som sa k tomu mala vyjadriť ja, tak by som sa pochválila mojou nevedomosťou z ruštiny a to moja starká hovorí rusky viac ako slovensky, mama má ruské kurzy a oco vie véééľa ruskej poézie. Nemčiny a francúzštiny by som sa moc moc moc moc moc bála!
Tak si sa len flákala
Človek sa naučí jazyk za rok intezívneho štúdia
ZIG HAIL
franinu som mala pol roka a uz si neprosim prebrali sme len za toho pol roka asi 5 casov ale mam okolo kopu ludi ktori vedia po francuzsky a maju ten jazyk radi
ale za mna franina
francuzstina ma v pohode pravidla, rovnako aj prqvidla vyslovnosti. co tam po tom, ze nemate prizvuk, o to az tak nejde, ak to vyslovite spravne. vo vyslovnosti nema takmer ziadne vynimky a narozdiel napr. od anglictiny, kde musite takmer kazde slovo napocuvat kvoli vyslovnosti, sa proste staci naucit par pravidiel, precvicit na par textoch a dokazete potom precitat aj slova, ktore ste nevideli predtym. povazovat jazyk za tazky kvoli vyslovnosti je smiesne
ale čo sa týka výslovnosti, to je to jediné, čo mi na jazyku ide. neviem totálne nič z gramatiky, ale prečítam to vždy pekne