@n0win0u Opačné z čieho pohľadu ? Nie, veď aj toto aj myš si nijako neprehadzujem, normálne, na praváka sa snažím hrať (a klikať). Predstav si, že by si ľavorukí klávesáci prehadzovali celú klaviatúru, lebo veď aj tam máš iné hmaty predsa len pre každú ruku.. po tejto predstave som si rovno povedala, že netreba vymýšľať.
@flussica na hmatniku hras pravou rukou ? takto sa radsej spytam veru uff tak podla mna by si ako lavacka mala hrat tak ako je ti prirodzene, ci toto je prirodzene pre teba ?
tak ono je pravda, ze na klaviri basujes lavou, ale na klaviri to je akosi jedno
@n0win0u Nie, ľavou. A hej, je to už prirodzené, lebo predtým bolo pár rokov huslí a aj tam to bolo vždy z edukatívneho hľadiska samozrejmé, že hrám ako ostatní a proste sa o tom neuvažovalo, tak som zostala naučená tak. Ale vidíš, až teraz mi došlo, že som na to mohla zvaliť všetky svoje (ne)virtuózne neúspechy .
Mám okolo seba dosť ľavákov a o špeciálnych obchodoch pre ľavákov som už počula...nás pravákov ani nenapadne, že niektoré veci sú stavané "pre nás" - nožnice, škrabky na zemiaky, otvárače na konzervy...myslím, že s gitarou by nemal byť problém, len sa prehodia struny, nie? (Áno, chápem, že už si sa to naučila "robiť" tak, ako praváci, len sa pýtam).
No, s klaviatúrou už by to asi bolo iné...a chcela by som vidieť tú ZUŠku, kde by učili špeciálne ľavákov...proste je to voči vám nespravodlivé, ešte aj v 21. storočí
@fleur1301 Ak budeš chcieť, prečítaj si blog (čoskoro pribudne), ku ktorému si ma práve inšpirovala. Pôvodne bol vlastne odpoveďou na Tvoju reakciu, ale na diskusný príspevok do takéhoto fóra by bol asi pridlhý a už veľmi "od veci."
@momoglamorous ty si este nevidela symetricku mys? a aj keby sa tie tlacitka nedali prehodit, preco by to bol problem pre cloveka, ktory to od zaciatku pouziva tak? a koniec koncov preucit sa pouzivat dve tlacitka tiez nie je taky mega problem
ked ma boli prava, tak pouzivam lavu, len pisanie je hrozne tazke, skarede pismo mam, tak to aj cez bolest radsej pravu. ale pohodlnejsie mi je pouzivat lavu ruku na mys, lebo zrovna myska je nastroj, z ktoreho sa hrozne rychlo robi ten karpalny tunel alebo ja neviem, rychlo mi z toho trpne ruka a kedze pravu pouzivam na vsetko, tak lavu na toto vycerpavajuce klikanie a potom mam pravu v pohode pri pisani...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ty hras aj na gitare opacne garde ?
tak ono je pravda, ze na klaviri basujes lavou, ale na klaviri to je akosi jedno
@ssnehulienka Nie ?
na lavu stranu by sa rovno tlacidla museli prehadzovat
» www.sme.sk/c/3043322/lavac...
Mám okolo seba dosť ľavákov a o špeciálnych obchodoch pre ľavákov som už počula...nás pravákov ani nenapadne, že niektoré veci sú stavané "pre nás" - nožnice, škrabky na zemiaky, otvárače na konzervy...myslím, že s gitarou by nemal byť problém, len sa prehodia struny, nie? (Áno, chápem, že už si sa to naučila "robiť" tak, ako praváci, len sa pýtam).
No, s klaviatúrou už by to asi bolo iné...a chcela by som vidieť tú ZUŠku, kde by učili špeciálne ľavákov...proste je to voči vám nespravodlivé, ešte aj v 21. storočí
sice lavou robim vela veci, ale proste mys si neviem v lavej ani len predstavit