Nemecko momentálne aj je a najlepšie bude ak aj ostane lídrom EÚ (nie nadradené, iba lídrom).
Pretože sú najšikovnejší, najschopnejší, Nemci sa za pár rokov po vojne dostali na vrchol (a to boli ovládaní 4 krajinami).
Vždy sa vedia správne rozhodnúť a sú symbolom presíznosti a prosperity.
Nemec býva zvyčajne schopný a aktívny.
Napríklad Slovák vždy všetko nechá tak a povie si že však ono sa to vyrieši. Niekto to urobí. Potom to tak aj vyzerá.
Btw naozaj by ma zaujímal dôvod prečo nie Nemecko? "Jejda, len Nemecko nie" "Prečo si dal najhoršie možnosti" @azizi@moonshine skúste mi odpovedať
@vsakpredsajaa Lebo to, že je niekto najlepší, nemusí hneď znamenať, že vie byť aj dobrým lídrom, hoci uznávam, že hovoriť o nejakom vodcovi v EU je dosť z cesty, ale ak už by to mal niekto skutočne byť, tak v poslednej dobe si len blázon môže myslieť, že Nemecko a jeho vydarená zahraničná politika by dokázali Európsku Uniu skonsolidovať.
@satoshino Nie, to že je niekto najlepší nemusí znamenať, že vie byť dobrý líder.
Ale v prípade Nemecka to tak neni. Nemci sú aspoň podľa mňa dobrí lídri.
To ďalej si asi narážal na utečencov. Áno to posrali ale celé to tlačila Merkelová.
Napríklad predstavitelia Bavorska chceli vybudovať samostatnú hraničnú stráž.
Stane sa že je jeden politik čo niečo robí zle. Ale na základe toho sa nedá odsúdiť celý národ, celý štát. Btw keby si bol na Merkelovej mieste pravdepodobne by si robil to isté. Ono sa to ľahko rieši nám obyčajným občanom ale keď si ten predstaviteľ a máš na zodpovednosť následky svojich činov tak rozmýšlaš inak.
Na Merkelovú tlačil Brusel, ak by odmietla migrantov a dajme tomu že by veľká časť z nich pomrela, tak všetky svetové médiá píšu a fotia to utrpenie ktoré sa kvôli tebe stalo a všetky organizácie za ľudské práva a podobne máš na krku.
Na základe takejto krátkodobej situácie ktorá tu už prakticky ani neni (síce stále prichádzajú ale už to neni také halo a aj Merkelová sa umiernila) sa nedá povedať že Nemecko nie, pretože líder EU môže byť lídrom aj 50 rokov takže nejaká 1 ročná situácia nemá žiadnu váhu.
Môj názor
Dobre, ten argument beriem s tým sa dá súhlasiť, ale Merkelovej rozhodnutie je jedna vec, druhá vec je to, že sa rozhodla vnútiť svoje chyby aj ostatným krajinám, áno teraz to už vyriešila veľmi pochybnou zmluvou s Tureckom, ale ako dobre každý robí chyby, keď ju Nemci majú radi, nech si ju zvolia aj štvrtý krát, či koľký to už . To, čo mne vadí je koncept lídra, preto hovorím, že Nemecko nemôže byť lídrom, lebo lídrom v čom, aj to je dosť podstatné, lebo napríklad Nemecko absolútne nemá na to, aby bolo lídrom v otázkach bezpečnosti a armády, čiže potom hovoriť o nejakom lídrovi je veľmi čudné. A keby to tak bolo a jeden štát by bol skutočne veliteľom všetkého toho, čo sa v EU stane, tak potom súhlasím s tým, že je to zlá podoba Rakúsko-Uhorska a Únia ako taká stratí význam a rozpadne sa.
Však musí to byť tak... máme USA ako americký kontinent... máme Rusko ako Ázijský kontinent... No a v Európe bude Nemecko ... To sa predsa musí nie? ... veď to tak vždy bolo ... 3 strany vo vojne prvej... vo vojne druhej... a vo vojne tretej to nebude inak. Ale viete čo sa hovorí! Do tretice, všetko dobré! ... Možno sme tí šťastní ktorí sa narodili do doby, kedy už Nemecko vyhrá vojnu a ovládne celý svet a svet bude prosperovať ako nikdy predtým!
@wistingher no neviem neviem Rusko nie je vôbec dominantné v Ázií. Keď už Čína Rusko je dominantné samé u seba a trochu vo východnej Európe. Ale v Ázií určite nie. To aj Japonsko či Južná Kórea sú silnejšie ekonomicky, kultúrne než Rusko. Navyše sú tam dosť rýchlo rastúce krajiny (napr. Vietnam). Rusko je samé o sebe dominantné tak u seba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@tomas alebo.
Inak neviem ako vy, ale mne sa sucasna EU smerujuca k centralizmu zacina podobat na Rakusko-Uhorsko 19. st.
Pretože sú najšikovnejší, najschopnejší, Nemci sa za pár rokov po vojne dostali na vrchol (a to boli ovládaní 4 krajinami).
Vždy sa vedia správne rozhodnúť a sú symbolom presíznosti a prosperity.
Nemec býva zvyčajne schopný a aktívny.
Napríklad Slovák vždy všetko nechá tak a povie si že však ono sa to vyrieši. Niekto to urobí. Potom to tak aj vyzerá.
Btw naozaj by ma zaujímal dôvod prečo nie Nemecko? "Jejda, len Nemecko nie" "Prečo si dal najhoršie možnosti"
@azizi @moonshine skúste mi odpovedať
Ale v prípade Nemecka to tak neni. Nemci sú aspoň podľa mňa dobrí lídri.
To ďalej si asi narážal na utečencov. Áno to posrali ale celé to tlačila Merkelová.
Napríklad predstavitelia Bavorska chceli vybudovať samostatnú hraničnú stráž.
Stane sa že je jeden politik čo niečo robí zle. Ale na základe toho sa nedá odsúdiť celý národ, celý štát. Btw keby si bol na Merkelovej mieste pravdepodobne by si robil to isté. Ono sa to ľahko rieši nám obyčajným občanom ale keď si ten predstaviteľ a máš na zodpovednosť následky svojich činov tak rozmýšlaš inak.
Na Merkelovú tlačil Brusel, ak by odmietla migrantov a dajme tomu že by veľká časť z nich pomrela, tak všetky svetové médiá píšu a fotia to utrpenie ktoré sa kvôli tebe stalo a všetky organizácie za ľudské práva a podobne máš na krku.
Na základe takejto krátkodobej situácie ktorá tu už prakticky ani neni (síce stále prichádzajú ale už to neni také halo a aj Merkelová sa umiernila) sa nedá povedať že Nemecko nie, pretože líder EU môže byť lídrom aj 50 rokov takže nejaká 1 ročná situácia nemá žiadnu váhu.
Môj názor