anglina je mega ľahká. a čím viac jazykov človek vie, tým je ľahšie sa učiť ostatné. nemčinu by som zaradila medzi tie ťažšie, ale len kvôli tomu že ma otravuje učiť sa všetku tú ich gramatiku. a slovák sa ľahko naučí polsky, rusky
Angličtina a ruština. Ruský sa síce neučím, ale vraj pre nás ako slovákov by nemal byť nijak ťažký, pretože vraj slovosledy, časy či kýho ani neviem, máme dosť podobné, akurát treba vedieť azbuku a slovnú zásobu. Ale neviem, nám to vravela raz učiteľka, keď sme mali takú vednú chvíľku o jazykoch, takže to sama potvrdiť neviem...
učím sa španielčinu a môžem povedať, že je to naozaj ľahký jazyk... a učila som sa aj ruštinu, a je síce ľahšia a celkom aj zábavná, ale zase tá azbuka je zložitá
kazdopadne francuzstina to urcite neni a zacat sa po nej ucit spanielcinu tiez nie je bohvieco...teda co sa tyka vyslovnosti...ked si uz raz clovek zvykne ze s na konci sa necita
Nemcina na pocudovanie ma takmer uplne rovnake frazy ako slovencina (co sa tyka prislovi atd), takze v istom ohlade je omnoho lahsia ako anglictina. Takisto slovosled mi pride uplne prirodzeny pri nemcine a pri anglictine je to taka divne umela konstrukcia. Co sa tyka ostatnych jazykov, pricuchla som ku rustine - azbuka je problem, ale ked sa ju naucite, potom je to o cosi lahsie, ale nemyslim si, ze je najpribuznejsia slovencine. Cestina - nie je taka lahka, ako sa na prvy pohlad zda, gramatika ma take zakernosti, ze koniec... Spanielcina - pocula som, ze je to lahky jazyk. Taliancina ma laka, aj ked popravde nie som velmi velky talent na jazyky. Co som sa ale zacala pomaly ucit, to je jazyk Drowov
dala som angličtinu aj keď sa ju učím len druhý rok...neminu sa učím už ale 7 rokov a tá sa mi zdá ťažšia aj keď s jazykmi nemám moc velké problémy našťastie
z týchto jazykov čo sú na výber je najľahšia určite ruština. Ale zober si to tak, čím viac sa daný jazyk učíš, tým je ľahší. Ale tá ruština ti podľa mňa nebude nanič. Darmo že Rusko je veľkééé ale skoro nikde inde tak nerozprávajú, tak potom môžeš akurát tak doma vyprávať po rusky svojmu plyšákovi
Španielčina je naozaj veľmi, veľmi ľahká. Človeka môže veľa vecí odradiť, napríklad hrozne veľké množstvo časov, nepravidelných slovies... Ale na dorozumenie v španielčine všetky tie somariny potrebovať nebudete Učili nás tak... 12 časov? A som rada, keď sa mi v konverzácií podarí použiť až 4 A to prosím pekne sa rozprávam každý deň v škole so španielskymi lektormi. Hlavne majú kopu pravidiel pre všetko možné v gramatike, takže kto sa ich naučí, ten nemôže mať so španielčinou potom žiadne problémy.
Myslíte, že angličtina je až tak ľahký jazyk? Netvrdím, že je ťažká, to nie. Ale najľahšia určite tiež nie je. Veľa časov, veľa nepravidelných slovies... navyše, nemajú až tak veľkú slovnú zásobu, takže majú milión slovies ku ktorým sa pridáva ďalší milión predložiek aby vznikli milióny nových pomenovaní na rôzne činnosti Vy, čo považujete angličtinu za najľahšiu, toto všetko ovládate? Priznám sa, že ja to doteraz neovládam na 100% a to sa anglicky učím už asi 12 rokov. Navyše, tá výslovnosť! To je niečo hrozné, občas mám pocit, že nemajú vôbec žiadne pravidlá ako sa čo vyslovuje Ale uznávam, že niekomu sa môže zdať ako najľahšia, lebo ju začínajú vyučovať prakticky už v škôlkach a sme ňou všade obklopení, takže logicky sa na každého musí aspoň minimum z toho nalepiť.
viem kecať španielsky ale gramatiku neviem ako päť ročná som za za rok naučila plinule rozprávať španielsky. eee do škôlky som chodila v anglicku a tam nás učili od troch do piatich rokov ... neviem ale myslím si že malým deťom sa jazyky učia lepšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Ale treba mať k tomu jazyku aj vzťah, aby sa ho človek ľahšie naučil. =p
Pri anglictine sa netreba ucit este aj ine pismo a stretavame sa s nou vsade
Alebo čeština
ani franina nie je taká ťažká ako sa hovorí
zase ta to bavi ?
pred tym to bola flaska do justina biebera..
ach boze..
( @23 @mousisitka )
Vážne, ak si odmyslím slovnú zásobu, gramatika je veĺmi logická (aspoň zatiaľ)
ale veru, este nebol. snad buduci rok
Pocula som, ze lahka je taliancina.. ale urcit aky jazyk je najlahsi si netrufam, kedze ovladam len 0,01% vsetkych jazykov sveta....
anglicky je najlahsi a aspon ti na nieco bude
spanielsky je uplne uzasny ale nechce sa mi ho ucit
francuzsky neviem ci je tazky ale znie hrozne a chrcavo
madarsky je uplne nanic a znie este horsie
rusky asi nebude tazke sa naucit...mozno tak azbuku
Myslíte, že angličtina je až tak ľahký jazyk? Netvrdím, že je ťažká, to nie. Ale najľahšia určite tiež nie je. Veľa časov, veľa nepravidelných slovies... navyše, nemajú až tak veľkú slovnú zásobu, takže majú milión slovies ku ktorým sa pridáva ďalší milión predložiek aby vznikli milióny nových pomenovaní na rôzne činnosti Vy, čo považujete angličtinu za najľahšiu, toto všetko ovládate? Priznám sa, že ja to doteraz neovládam na 100% a to sa anglicky učím už asi 12 rokov. Navyše, tá výslovnosť! To je niečo hrozné, občas mám pocit, že nemajú vôbec žiadne pravidlá ako sa čo vyslovuje Ale uznávam, že niekomu sa môže zdať ako najľahšia, lebo ju začínajú vyučovať prakticky už v škôlkach a sme ňou všade obklopení, takže logicky sa na každého musí aspoň minimum z toho nalepiť.