Dyka a kříž - podľa skutočných udalostí. Zo začiatku to treba trochu vydržať ale po tom súde to začne byť snáď pútavejšie. Samozrejme s knihou sa to nedá porovnávať. Nicky Cruz bol šéfom najobávanejšej mafie Mau - mau. Stačí zagoogliť aj reálie, fotky o ňom.
Aby ste neboli sklamaní. Film rozhodne nie je z hľadiska filmu umelecký top - ide o obsah. Celkom dombre to vystihuje kritický komentár, ktorý som pod filmom čítal:
"Priemerný film o kazateľovi, ktorý gangy New Yorku na dobré obrátil. Aj keď je to neuveriteľné, film vychádza zo skutočnosti. Na pozerateľnosti mu nepridajú slabé herecké výkony, otrasné obleky krikľavých farieb, náboženské piesne s hroznými textami, a kulisy."
Oboje som videla aj čítala. Film sa mi viac páčil Trainspotting, to je kult, má super strih, hercov, spád. Kniha sa mi v pôvodnom jazyku čítala ťažko a chýbal tam ten atmosférudotvárajúci soundtrack.
My deti zo stanice ZOO sa mi páčila viac kniha, aj sa ma to viac dotklo a odporúčam! Vo filme toho veľa vynechali, ani Bowie to nezachránil...Ale uznávam, že robili čo mohli a je to pozerateľný film.
@xy12345 Tomu netreba "veriť". Je to fakt, ktorí uznávajú aj neveriaci v Boha. Fungovanie a efektivitu podobných centier som si sám overil na študijnom pobyte v Taliansku. Čo sa týka drogovo závislých aj na Slovensku funguje Cenacolo s výsledkami, ktoré sa nedajú porovnať s "našimi" zariadeniami (v niektorých som v nedávnej minulosti pôsobil ako terapeut, napr. Tomky).
Neboj, nejdem to použiť ako dôkaz existencie Boha.
@kuko1965 hmm, ja som to nevidel. Zavislost je jedna vec ale peniaze a moc druha, ale ked mas osobne skusenosti tak ty vies, ja osobne skusenosti nemam ale myslim si ze kazdy gang ktory predava / dealuje drogy chce zarobit co najviac. Akurat som chcel napisat ze si to pozrem co je to zac, ale je to natocene v 1970 a ja filmy pod 2000 proste nepozeram.
@xy12345 Chápem. Stačí zagoogliť Nicky Cruz tam má aj nejaké autentické video-dokumenty napr. na You Tube. Ale knihu Utíkej malý utíkej Ti doporučujem. Je to veľmi pútavé čítanie. Ten film je asi tak promile z tej knihy.
Mimochodom aj táto knižka je dobrá: » www.databazeknih.cz/knihy/jesterka-...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Trainspotting je skvely kultovy film, ktory ma atmo a nie az tak vychovny aspekt.
Zoo som nevidela sice film, iba citala knihu, a to bolo odradzujuce dost.
"Priemerný film o kazateľovi, ktorý gangy New Yorku na dobré obrátil. Aj keď je to neuveriteľné, film vychádza zo skutočnosti. Na pozerateľnosti mu nepridajú slabé herecké výkony, otrasné obleky krikľavých farieb, náboženské piesne s hroznými textami, a kulisy."
My deti zo stanice ZOO sa mi páčila viac kniha, aj sa ma to viac dotklo a odporúčam! Vo filme toho veľa vynechali, ani Bowie to nezachránil...Ale uznávam, že robili čo mohli a je to pozerateľný film.
Only god forgives
A potom seriály breaking bad a narcos
@kuko1965 a tomu fakt veríš ? Gangy sa nedajú na "dobre" obrátiť ...
Neboj, nejdem to použiť ako dôkaz existencie Boha.
Mimochodom aj táto knižka je dobrá: » www.databazeknih.cz/knihy/jesterka-...