Ktory jazyk je najvhodnejsi na naucenie sa programovant?
chcem sa naucit programovat a hladam nejaky vhodny jazyk , ktory nieje velmy zlozity. tak by som sa chcel opitat ktori mi odporucate. ktori je tak vhodny.
zalezi od toho ze co chces programovat...ked stranky tak zacni s html, k tomu sa postupne da pridat hocico...ked programy tak urcite VB.basic alebo Lotus...Lotus je asi najlahsi, ale nie som odbornik
no, programatori musia ovladat viacero jazykov... takze na zaciatok sa uc Pascal, potom C-cko, potom strojovy jazyk (v googli hladaj Assembler) a neskor nejaku Javu
no ja mam zase dost iny nazor, podla mna je dobre ked sa clovek hned zacne ucit mysliet v OO .. teda objektovo.. a myslim ze C# je dobry jazyk.. akoze ano je to hned skok ale podla mna nie je taky komplikovany podla mna je napriklad jednoduchsi ako povodne C .. vsak o vela veci sa v nom nemusis starat.. .. takze to je moj nazor
Ste strelení? Ak nemáš žiadne programovacie skúsenosti tak ideálne by bol začať vo Visual Basic .NET prípadne Smalltalk. To sú úplne najjednoduchšie jazyky na úrovni anglického jazyka (konkrétne Smalltalk). Potom máš skupinu webových programovacích jazykov ale tam nie je toľko odnoží a druhov ako pri programovacích jazykoch na písanie programov. Sú to napr. vyššie spomínané HTML,DHTML,XHTML,PHP ... CSS nie je WEBOVÝ jazyk, CSS samo o sebe je len násroj na úpravu vzhľadu stránky! (Pre menej technicky zručných.) A somariny typu zači v VB.NET a postupne prejdi na nieč zložitejšie vôbec nie sú na mieste. Je síce pravda že nie každý jazyk je vhodný na všetko ale keď neprogramuješ zložité aplikácie alebo vyššie celky (napr. OS čo by som sa dosť rád pozrel ako naprogramuje niekto OS vo VB.NET tak ti je jedno či sa začneš trápiť s Javou alebo Assemblerom.
Prehľad úrovne (t.j. zložitosti) programovacích jazykov (od najjednoduchšieho):
Smalltalk
Visual Basic .NET (alebo aj VB.NET)
Java,C#
C++
Assembler
Určite tu nie sú všetky programovacie jazyky ale len tie najpoužívanejšie. Začínať s Pascalom v dnešnej dobe nemá zmysel (to je ako keby Gates v dnešnej dobe naprogramoval Windows 3.11 - čiže zastaralé).
(ALL: sorry ale na takich debilou fakt nemam naladu a ani nervi)
k ostatnym prispevkom alebo @ALL , (okrem jedneho visie spomenuteho stareho chuja
takze @ALL dik za rady a postrehy k teme. no vecsina ( asi 100% ) nespomenula jazyk, ktory je vraj vhodny na ucenie sa programovat a je zadarmo. stiahol som si ho a idem sa ucit nom programovat. k viac krat spomenutemu c+ a jeho odvodeninam- mam c+ ale to sa mi zda trochu zlozite na zaciatok ( teda, mam aj kupenu literaturu k nemu) preto som chcel skusit nieco, aspon o trochu lahsie , na zaciatok. ale nastastie som si nasiel ten jazyk na nete. aj tak dik za rady a postrehy ( okrem @16 uja chuja )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Prehľad úrovne (t.j. zložitosti) programovacích jazykov (od najjednoduchšieho):
Smalltalk
Visual Basic .NET (alebo aj VB.NET)
Java,C#
C++
Assembler
Určite tu nie sú všetky programovacie jazyky ale len tie najpoužívanejšie. Začínať s Pascalom v dnešnej dobe nemá zmysel (to je ako keby Gates v dnešnej dobe naprogramoval Windows 3.11 - čiže zastaralé).
Toť IMHO.
Čau lamy
zeoli0n
@16 chod do pice ty stary martinsky kkt.
(ALL: sorry ale na takich debilou fakt nemam naladu a ani nervi)
k ostatnym prispevkom alebo @ALL , (okrem jedneho visie spomenuteho stareho chuja
takze @ALL dik za rady a postrehy k teme. no vecsina ( asi 100% ) nespomenula jazyk, ktory je vraj vhodny na ucenie sa programovat a je zadarmo. stiahol som si ho a idem sa ucit nom programovat. k viac krat spomenutemu c+ a jeho odvodeninam- mam c+ ale to sa mi zda trochu zlozite na zaciatok ( teda, mam aj kupenu literaturu k nemu) preto som chcel skusit nieco, aspon o trochu lahsie , na zaciatok. ale nastastie som si nasiel ten jazyk na nete. aj tak dik za rady a postrehy ( okrem @16 uja chuja )