Ktorý štát je z hľadiska bezpečnosti a nízkej kriminality podľa vás najideálnejši?
...najideálnejší pre život. (teraz mám na mysli čisto bezpečnosť, bez ohľadu na ostatné atribúty danej krajiny - tj.že darmo je krajina pekná, keď je v nej páchanie trestného činu na dennom poriadku)
asi Nórsko , tam policajti nenosia dokonca ani zbrane , ten Breivik bol extrémna výchylka a ak tam žiješ v menšom meste a nie dajme tomu v Osle , tak sa skutočne nemáš čoho báť ( kamarát tam žil 2 roky )
@monicqa15 2 roky bol so mnou na strednej a tam chodil na medzinárodnú školu , brali tuším 2 ľudí z každého štátu , teraz je v Kanade , čiže si veľmi nezhoršil
Island V ostatných škandinávskych krajinách je už príliš veľa moslimov a černochov, aby tam bola nízka kriminalita... a možno ešte nejaké ostrovčeky v Tichomorí
No ja vám neviem ale Nórsko ktoré tu je tak často spomínané na tom neni až tak extra. Nízka najnižšia kriminalita tam je na vidieku (a celkovo v škandinávskych krajinách) no mestá sú tam priemer.
Celkovo, také Fínsko má počet násliných úmrtí o dosť vyššie ako je priemer EU25 a napríklad také švedsko (kde je tiež nadpriemerný počet násilných úmrtí) sa môže pochváliť z najvacsim poctom znasilnených na 100 000 obyvateľov. To že Škandinávske krajiny sú bez kriminality platilo možno tak pred 20-timi rokmi
Slovensko je krajina s piatou najnižšou kriminalitou v EU, takže pohoda
ale zas to je otázne, čo je to najnižšia kriminalita. je to dané zákonmi, v krajine. V krajine, kde skoro žiadne zákony nie sú, nemôže byť ani kriminalita, pretože napríklad, keď muž zbije ženu v nejakej krajine, kde ženy nemajú žiadne postavenie, tak neporuší zákon a nedopustí sa zločinu.... takže to je relatívne... Krajina, lepšie povedane uzemny celok s najnižšou kriminalitou je Abu Dhabi, ale nechcel by som tam bývať.
@mm47 nasi zbrane nosia a nezda sa mi ze by boli uspesnejsi voci tomu z Devinskej ako Nori proti Breivikovi... trvalo im to kurva dlho a nakoniec sa chlap aj tak zabil sam
Norsko nielen bezpecnost ale aj mily a hlavne vsimavy ludia.Spavali sme v aute hocikde v krajine a nikde nic na rozdiel od inych krajin...A Fini sice vlastnia zbrane uz od 15rokov ale to kvoli Rusku-susedny stat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Monako, Svajciarsko
Vyhodu to nema , len nevyhodu.
Najmenšia kriminalita bude skôr v takom japonsku
ale zas to je otázne, čo je to najnižšia kriminalita. je to dané zákonmi, v krajine. V krajine, kde skoro žiadne zákony nie sú, nemôže byť ani kriminalita, pretože napríklad, keď muž zbije ženu v nejakej krajine, kde ženy nemajú žiadne postavenie, tak neporuší zákon a nedopustí sa zločinu.... takže to je relatívne... Krajina, lepšie povedane uzemny celok s najnižšou kriminalitou je Abu Dhabi, ale nechcel by som tam bývať.
Hociaky kreten moze na ulici zacat strielat , pojde tadial 200 pochodzkarov a co spravia ? zavolaju kuklacov aby ho zabili - FAIL