mam kocura no potrebujem od vas poradit ze ako kupete svoje macky a ci je to vobec potrebne ci sa nebude iba kvoli tomu stresovat a tak pretoze ked ju kupem tak som potom mokry, doskrabany a tak ..poslielajte rady
@3 to snáď nemyslíš vážne ja mám kocúra 12 rokov a ani raz som ho nekúpala. mačky sa sami umývajú, nemusia sa kúpať. kúpu sa mačky, ktoré to sami vyhľadávajú, plus niektorí majitelia to robia pri mačkách, ktoré sú výstavné. možno by to ešte šlo, keby to bola súčasť nejak dermatologickej liečby.
Ja svoju mačku nekúpem. Raz som sa o to pokúšala ale dopadlo to tak že ja aj ona sme boli totálne vystresované. Ale na druhej strane poznám ľudí, ktorí mačku kúpu, mačka trochu pomňauká ale okupať sa dá. Podľa mňa to záleží na jednotlivej mačke ale ja pokiaľ mačka nechce by som radila nekúpať
Napusti si do nejakého menšieho vandlíka vodu so šampónom a kúp ho tak, aby mal vždy buď predné alebo zadné nohy vonku. Bude mať väčšiu istotu a možno sa nebude tak báť. Toto je napísané v enciklopédii, ale ja svoju mačku kúpem vo vani, kde na ňu lejem trošku vody (naozaj len jemný prúd) a umývam ju šampónom.
@matus123 mačku nemusíš kúpať, mačky sú veľmi čistotné stvorenia a vedia sa čistiť aj samé. vodu vyslovene neznášajú. samozrejme sa nájde niekoľko výnimiek, ale väčšinou sa mačka pri strete s vodou necíti dobre. ak by si mal však nejaký dôvod ju kúpať (je výstavná alebo vlezie niekam do kúta v pivnici poprípade sa schová k potrubiam na hajzli - to urobila mne - a potom ti chce liezť do postele), tak ju zober do vane, chyť ju za kožu na šiji (tak, ako veľké mačky chytajú mláďatá), to ju "upokojí" a pusť na ňu zo sprchy vlažnú vodu. nie veľmi studenú, nie veľmi teplú a ten prúd nech vôbec nie je silný. pomaly ju pooplachuj, ak máš nejaký šampón, tak ten na ňu nanes a jemne, ale dôkladne, ho zmy. to by mala vydržať a nedoškriabať ťa.
mačky sa predsa normálne nekúpu. Mačka nie je pes! Mojho kocurieho miláčika som za 5 rokov jeho existencie ešte nikdy nekúpal. Veď sa predsa umýva sám niekoľko krát za deň. A nechápem ako to robí, ale dokonca aj vonia
nekupeme, kupali sme jedneho kocura čo sme mali a mali sme problém ho traja okupať, ale ked niekedy bol moc špinavý ,no ale inak už nekupeme tohto čo máme, on sa aj sám umyje a dakedy aj sám stojí v daždi , inak sa boji vody ale my oh máme vonku, neviem jak vy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale nerob to často, je to zbytočné
Kúpala som mačku (dovtedy túlavú) štyri dni potom, čo som ju prvýkrát videla.
Jej mačiatko miluje vodu, chodí si sadnúť do umývadla a nechá ju na seba púšťať
Ale napr. mačiak numero bohviekoľko, najskôr nikdy nekúpaný, je čistejší než ja dve hodiny po vylezení z vane.