Nie, mala som nakúpené v piatok, takže včera mi nič nechýbalo. A nechápem ci ostatní chodia do obchodu každý jeden deň? Lebo mne by sa to teda nechcelo.
nakúpila som ešte v piatok + mám doma všelijaké zásoby jedla, ktoré vydrží dlho (ale nie pre prípad, že budú cez sviatok zavreté obchody, ale pre to, lebo sa mi niekedy proste nechce ísť nakupovať )
Nechápem, že ľudia nedokážu deň vydržať bez toho aby silou mocou nevyhľadávali miesto, kde nakúpiť. Bodaj by aj reštaurácie a pumpy boli zatvorené. A keď im bude chýbať benzín, nech na to myslia deň dopredu.
@turbolienka123 a ked sa niekto stahuje, alebo cestuje za rodinou, tak nech si aj 50 litrov benzinu nosi v aute. a ked chyti crevnu chripku a minie sa mu toaletny papier, tak nech sa utiera do osusky. a ked nedostane kupit zeleninu v obchode den pred sviatkom, tak nech je na rozkoch.
mi to pride ze toto obhajuju len ludia co ziju mimo reality, vyzieraju svojich rodicov a nikdy nevideli, ako ten tovar v obchodoch vyzera den pred sviatkom, ake je to robit velke rodinne vikendove nakupy na uvarenie 2 chodov a ake je to zazit krizovu situaciu, ked clovek do toho obchodu ist potrebuje, ale nema kam.
Ale zaujímavé že v iných štátoch je to bežné že je zatvorené cez sviatky a dokonca aj každú nedeľu a nezomrel zatiaľ tam nikto od hladu kvôli tomu a myslím si ze ani nevyplakavaju na internete
@hoperpohroma nezdá sa mi, že by sme žili napríklad aj my mimo realitu, ani priateľovi rodičia sa na to v živote nesťažovali, lebo tiež nechodia každý deň na nákupy. Žije nás tu 5 v jednej domácnosti, my si jedlo kupujeme a varíme sami a zatial sa nám nestalo, že by nám niečo chýbalo počas toho sviatku, ja dokonca väčšinou chodím cez sviatok do prace a nikdy som nebola hladná.
@sasi2680 ani ja nechodim kazdy den na nakupy, ale logicky niekomu vyhovuje, ze ide nakupit v piatok a inemu zas ze ide nakupit v sobotu. a ked ti zrusia moznost ist nakupit v sobotu (napriklad v tomto pripade), tak vsetci, co mali v plane ist nakupit v sobotu, musia ist nakupit najneskor v piatok. potom su v piatok obchody prepchane, predavaci nestihaju, nie je tovar. to je IBA logicke, ze sice nie kazdy chodi nakupovat kazdy den, ale ten den, ked ludia nemozu, MUSI nahradit iny den, ked ich tam bude viacej ako obvykle.
my sme boli v piatok na zlatych pieskoch a bola to katastrofa. nebola ziadna zelenia, ovocie a hriby napriklad. inde zas nemaju pecivo. pouzivala som scan&shop aby som si zrychlila nakupy a nefungoval system, vystali sme si rad na pokladnu a nemal nam kto pomoct, mlady pokladnik s tym nic nevedel spravit, poslal nas na samoobsluzne, tam bol nekonecny rad a behal tam jeden!!!! clovek medzi 20timi nakupujucimi a tiez nam nestihal pomoct. a my nakup vo voziku, nascanovany a nemame ho ako/kde zaplatit.
rodicov tvojho priatela nepoznam, ale mozno maju cas si ist nakupit cez den. nie kazdy ma v pracovny den tento luxus a velky nakup na vikend musi ist spravit po praci, ked su obchody pred sviatkom jednak plne ludi a jednak prazdne, co sa tyka tovaru.
mne sa uz stalo, ze mi chybali veci pocas sviatku, ked mi napriklad vyslo stahovanie sa na sviatok a mala som auto plne veci a fakt som nemala kam dat jedlo. a pridem do noveho bytu a nikde nic, vsade prach, ziadny toaletak, clovek to chce poupratovat, poumyvat, chce sa najest a nema nic. a veru, aj ta crevna chripka ma chytila na sviatok, nastastie som mala dost papiera, ale nie kazdy vzdy ma.
samozrejme niektori ludia su spokojni, ked ziju na konzervach a instantnych polievkach a nepotrebuju cerstve a dobre jedlo. ale ja mam svoje zdravie na to prilis rada.
+ nechapem co z toho robia taky velky krik vsetci ze pracovat a nepracovat v sviatok. ja pracujem v praci, pridem domov a pracujem zas. pracujem cez sviatky a vikendy a budujem si portfolio svojich vlastnych aplikacii. pracovnikom za tu pracu cez sviatok priplatia. a predavaci budu jedni z tych, ktorym sa ten priplatok asi aj zijde.
Aj inde na to nadávajú. Pozrite si internety v daných krajinách cez tieto sviatky, alebo počúvajte rakušákov ktorý majú tak cca pod 50 rokov každú nedelu.
Najsmiešnejšie je, že jediný argument čo vidávam za tieto sviatky je - "Nedokážeš si nakúpiť deň dopredu?", alebo "Predavačky si zaslúžia volno." Čo tvrdia všetci, okrem tých predavačiek, ktoré chcú radšej príplatok za sviatok.
@yacopsae ja som za zatvorenie benziky len cez sviatky... Nie cez bežné dni. Nemala by som čo papať.. Kvôli jednému dňu raz za čas by som určite umrela od hladu.
@hoperpohroma tak nech necestuje za rodinou cez sviatok. A keď chce, nech si kľudne nesie 50 litrov benzínu v aute.. Neodbudne z neho. Podľa mňa okrem lekárov by mali cez sviatky oddychovať všetci, však život od benzínu predsa nezávisí. A ako si dovoľuješ povedať, že vyžieram len rodičov, keď ma vôbec nepoznáš. Aby si vedela brigadujem pre jeden internetový magazín a zarábam si tak peniaze ktorými si platím jedlo poprípade nakúpim aj domov keď treba.
Môj ocino keď ešte pracoval na benzínke nemohol byť nikdy na Štedrý deň doma kvôli milostivým ľuďom, čo potrebujú jazdiť a nakupovať somariny aj cez sviatky, keď majú byť doma.
@turbolienka123 ty asi nevies kolko je 50 litrov, ked hovoris, nech si to kludne vezu v aute tiez nie kazdy ma (peniaze na) auto, kam sa to zmesti ulozit. vadi ti ze tvoj otec nebol doma cez sviatky, ale hovoris, nech ini cez sviatky necestuju. a to, ze znies akoby si vyzierala tvojich rodicov, som napisala preto, lebo tuto zalezitost vidis velmi obmedzene detskymi ocami. a evidentne som aj mala pravdu, lebo obcas si kupit bagetu zo svojho a pravidelne robit rodinne nakupy a starat sa o to, aby bolo doma vzdy z coho zdravo varit pre celu rodinu, je VELKY rozdiel.
co samozrejme nic nie je zle na vyzierani rodicov, ked u nich byvas, studujes a tak, je to dokonca ich zakonna povinnost, aby ta krmili. len to deformuje tvoj pohlad o svete, ked nevies, ake tazke je spravit nakup pre celu rodinu pred sviatkami.
a este taky dodatok, ze na benzinke moze pracovat hocikto, kto ma ruky a nohy a takych ludi je dostatok, a preto je otvorena cez sviatky a vzdy aj bude, lebo ludi, ktori nebudu chciet pracovat, bude mat vzdy kto nahradit. tvoj otec sa mohol ucit a najst si lepsiu pracu, keby mu zalezalo na tom, aby bol cez sviatok doma s rodinou. to nie je chyba benzinky. to je jedine jeho zlyhanie a nikoho ineho.
@hoperpohroma však našťastie tam už nerobí, a našiel si podstate lepšiu prácu, keďže mal na viac ako na prácu na benzínke, ktorá bola dočasné riešenie, ktoré sa pretiahlo na pár rokov.
Každopádne... Za tým, aby iní necestovali cez sviatky si stojím. Kvôli jednému dňu, že by boli zatvorené benzínky by určite spadol celý hospodársky systém. Ešte pred pár rokmi neboli ani auta a ľudia prežili, prežili dokonca niekoľko storočí bez áut a benzíniek. Teraz sú všetci príliš pohodlní a leniví na to, aby išli niekam peši alebo si počkali DEŇ, keď sa benínky opäť otvoria. Z nikoho by neodbudlo keby ostali zatvorené, iba by to pomohlo a aspoň by si mohli pracovníci oddýchnuť.
Ja keď som robila brigádničku, zákazníci na mňa pozerali ako keby som fakt bola nejaká horšia od nich a kľudne si dovolili mi povedať nech im upečiem do 15 minút niečo, veď je to moja práca, kým som ich neuzemnila, že nebudem kvôli jednej veci zapínať pec a nech prídu poobede. Nechápem, prečo sa na takých pracovníkov, čo robia povedzme menej platené pozície pozeráš akoby boli niečo menej. Mal sa viac učiť... Pfffff.. Nie každý má hlavu na to, aby sa dokázal naučiť kilo informácií s tým, že žil v dobe, kedy bolo treba viac pomáhať rodičom. Aby si vedela nie je všetko len o vedomostiach. Keď už takto narážaš na inteligenciu mojej rodiny. Aby si vedela, môj ocino postavil len za pomoci blízkych 2 domy, keďže jeden mu zbúrali komunisti nakoľko tam mala byť postavená škôlka. Vyštudoval elektrotechniku na strednej a roky pracoval v jednej firme, kde sa skladali počítače. Čokoľvek sa pokazí u nás nemá najmenší problém opraviť....
Ľudia na ktorých sa ty pozeráš, že sa mali lepšie učiť sú v skutočnosti možno inteligentnejší ako ty, len nemali toľko šťastia alebo sa k nemu len dopracovávajú.
@turbolienka123 mna tvoj zivotopis nezaujima. to, ze nie si hlupa, dokazuj svojmu zamestnavatelovi a nie mne. mna zaujima len to, co vypustas - a si riadne mimo. napriklad taki studenti, co byvaju na inej strane krajiny ako ich rodina, nemaju cestovat cez sviatky, lebo tvoj tatko robil na benzinke a chces aby boli zatvorene.
@turbolienka123 nech ludia necestuju za rodinou cez sviatky no u nas je taky zvyk, ze aspon na tie vianoce sa snazime stretnut cela rodina, bud u mojich rodicov alebo na vychode. no fakt chcem vidiet, akoby cestu BA-KE-BA moj brat s dvomi malymi detmi vykryl bez benzinok. ty tu places, ze tvoj otec nebol na Vianoce doma, ale v podstate kazes vsetkym inym, ktory by za tym slovkom “doma” museli cestovat, nech tam nie su fuck logic
a inak som kupila sestre na tajnasa satku do vlasov, lebo cele leto mamine hovori, ako sa jej to paci a buduci tyzden idu s manzelom na dovolenku, tak som jej spravila take mensie prekvapko
@hoperpohroma to, že tvrdíš, že som mimo nie je žiadny argument. Keď ťa nezaujíma môj životopis, tak ho nečítaj. Nedržím ti hlavu pri monitore, aby si čítala čo píšem. Ja som iba zaregovala na tvoju reakciu na mňa. A tí študenti nemajú cestovať cez sviatky, lebo cez ne majú byť už doma. Nehovorím, že teraz každú nedeľu nech sú zatvorené benzínky, ale každý väčší štátny alebo cirkevný sviatok, kedy sú všetky ostatné obchody zatvorené. Napríklad pred Štedrým dňom sú ešte prázdniny, kedy sa môžu dopraviť domov a ak príležitosť nevyužijú ich problém.
@kakofonicka lebo pred tým jedným dňom ani po ňom sa nedá cestovať hej??? Ak viem, že zajtra je štátny sviatok a bude všetko zatvorené, tak si cestu neplánujem tak, aby som cestoval, keď to bude možné.
@kakofonicka a este dodatok. co mam skusenosti (kedze aj moj brat ma taku robotu, ze piatok/sviatok, niekto tam musi byt) tak v dobrom pracovnom time to funguje tak, ze sa kolegovia dokazu medzi sebou dohodnut a neostava stale ten isty robit na velke sviatky ako napr. velka noc alebo vianoce, ak to teda vyslovene neziada. a poznam dost vela ludi, ktori kvoli priplatkom velmi vdacne pojdu robit aj pocas sviatku.
@34 jj ja si naplanujem ze budem cestovat a to ze mam prednasky a cvika alebo pracovnu dobu tak to je detail, ved oni sa zrusia ked si ja naplanujem cestu pred sviatkami
@hoperpohroma neda mi sa k tomu nevyjadrit ... "tvoj otec sa mohol ucit a najst si lepsiu pracu, keby mu zalezalo na tom, aby bol cez sviatok doma s rodinou" to len vymeni jedneho otca rodiny za mozno ineho otca rodiny a ten druhy tiez moze chciet travit cas s rodinou. ... je v poriadku ak niekto vtedy chce pracovat, ale nepride mi spravne nutit pracovat na sviatky, kedy by mal byt s rodinou. (som nepracujuci student so svojimi nazromi)
@turbolienka123 predstav si, ze vela ludi je este 23.12. v robote, ak teda zrovna to nie je vikend, co teda napr. u vela ludi aj tak znamena, ze su v robote. 24.12., kedy je u nas Stedry vecer oficialne ziadnym sviatkom nie su, ale teda vacsinou sa k nemu tak chovame. to mame 3 dni 24.,25, a 26.12., kedy je vsetko zatvorene.
uplne vazne si skus byt 23.12. v robote a chciet byt s rodinou na Stedry vecer, vyrazit 24.12. z BA s dvomi detmi - 1rocnym a 3rocnym na cestu do KE s tym, ze 27.12. mas byt naspat v robote (cize v BA) a nemozes nikde po ceste zastat natankovat, prebalit/dat vycikat/kupit teply napoj alebo jedlo svojim detom. ci akoze si maju vsetci brat tyzden dovolenky, ked si chcu dovolit byt na Vianoce s rodinou, lebo tvoj otec X rokov nebol? ok.
@kakofonicka lenže nie všade je dobrý pracovný tím a ľudia, ktorí chcú vďačne robiť cez sviatky za príplatok. A na benzínkach, to funguje tak, že sú tam ľudia niekedy nútení ťahať aj 24. Ďalej keď už nevedia čo by si na nich vymysleli, tak im posielajú kontroly, či sa im leskne záchod o 1 v noci alebo pošlú 17 ročné dievča nech si pýta cigarety. A ak sa ti nepáči odíď. A kam pôjde 54 ročná žena, čo celý život robila predavačku takto a nemá skúsenosti v inom odbore a musí živiť deti... No nikam.. Len to trpieť. Čo si myslíš, že títo starší pracovníci ak sa im nepáči si vedia tak ľahko nájsť novú prácu ako keby mali 20?
@autistik ano, vzdy bude niekto na spodku kapitalistickeho rebricka, kto sa nevystveral na lepsiu pracu. a taky clovek je pravdepodobne rad, ze vdaka priplatku za sviatky dopraje rodine aspon o trochu viac penazi.
a urcite je v poriadku tiez, ked niekto cez sviatky pracuje dobrovolne.
ja som zastanca filozofie, ze vsetko by malo byt otvorene aj cez sviatky (mozno s obmedzenejsou otvaracou dobou ako normalne) - a priplatky by mali byt natolko lukrativne, ze ludia sa budu hadat, kto si ten sviatok odpracuje. tym padom si ti bohatsi mozu vybrat, ze zostanu s rodinou a ti chudobnejsi aspon donesu nieco navyse.
a keby sa nikto nenasiel, kto by ten sviatok chcel odrobit, tak jednoducho az vtedy tu prevadzku v ten den zatvorit. ale nehovor mi, ze cez nejaky sviatok ako je 1. septembra sa nenajde student, ktory by si to radsej odsral v robote a zarobil si na nieco fajn, ako mat zbytocne volno ktore nijako nevyuzije.
ludia by mali mat moznost vybrat si, ci pracovat alebo nepracovat vo sviatok. a tomu by sa mala prisposobit dana prevadzka.
@kakofonicka nechápem z akého dôvodu prehliadaš všetky moje argumenty a odvolávaš sa len na to, že plačem, že môj ocino nebol na sviatky niekoľko rokov doma... Nie je to len jeho prípad ale je to prípad x pracovníkov benzíniek.
@turbolienka123 vies co, ja zijem v dost malom meste a tu kazdu chvilu hladaju niekam predavacku a beru veru aj zeny nad 50, takze tolko k tomu.
no vsak ok, tak nech je podla teba, nech sa zavru pocas sviatkov benzinky, ale nech sa zavru aj nemocnice, nech aj zachranari a hasici su na sviatky doma, sak co maju menej narocnu pracu ako ludia na benzinke, ze si nezasluzia byt doma s rodinami? ved ked nemame cestovat, tak ani havarie nebudu a vsetky ostatne urazy a nehody nech si ludia naplanuju na inokedy.
@hoperpohroma S tým súhlasím. Naozaj... Nečakala som, že nájdeme spoločnú reč, ale pokiaľ niekto výslovne pracovať chce, nedovolila by som si mu brániť. Mne sa jednalo o to, že tí ľudia sú k tomu výslovne nútení.
@hoperpohroma samozrejme mi nejde o 1. september ale skor vianoce, suhlasim s "ludia by mali mat moznost vybrat si, ci pracovat alebo nepracovat vo sviatok. a tomu by sa mala prisposobit dana prevadzka."
@kakofonicka prečítaj si prosím moje predošlé reakcie, kde som spomínala, že by mali byť zatvorené miesta, ktoré vyslovene nezávisia od života ľudí. To, že si niekto naplánuje cestu o deň skôr alebo neskôr ho život stať nebude, ale samozrejme že V prípade lekára sa jedná o celkom inú situáciu, kedy má na starosti zdravie ľudí.
@autistik tiez pre mna ma inu vahu nejaky random sviatok a vianoce. je prirodzene, ze ludia budu skorej chciet byt spolu cez vianoce, ako cez nejaky sviatok v maji alebo auguste. vsetko je to o tom, aby vlada pocuvala ludi a aby si ludia uvedomili, ze niekto aj musi pracovat, aby zivot fungoval dalej - a aby bol ten pracujuci za to natolko odmeneny, ze sa neciti ukrateny.
ale slovensko je VELMI daleko od toho, preto to nema cenu rozoberat
@kakofonicka pride mi rozdiel porovnavat nemocnicu a zachranarov a benzinku (to by neplatilo iba za predpokladu ze by bol zraneny clovek a bol by problem so sanitkou a zaroven by v aute bolo malo benzinu) ... aj tak mi pridu benzinky ako podniky, ktore by, ked uz je sviatok, tak by mali byt skor otvorene nez ostatne podniky... cestovat sa da aj vlakom alebo busom (tiez su to ludia pracujuci cez sviatky, ale ak je problem najst ochotneho do benzinky, tak aj toto je riesenie) a hlavne cestovat sa uz da uz vecer pred sviatkom alebo najneskorsie vo sviatok rano a nie napr. vecer 24. decembra
@hoperpohroma k tomu slovu musi ... tak otazka je kto musi, napr. zachranari, doktori ano ale nakolko je to pri ostatnych, ze by nam to vyhovovalo pre vlastne pohodlie a nebolo by to nevyhnutne
@autistik zase raz - ja prezijem na konzervach, ale to neznamena, ze nechcem cerstve jedlo. na cerstve jedlo potrebujem obchod. ak by mal pracovnik v obchode cez sviatok taky priplatok, ze by tam isiel rad, tak by bol aj vlk syty aj ovca cela. nikto pri scenari otvorenej prevadzky cez sviatok (teoreticky) nemusi trpiet.
@hoperpohroma ono záleží od toho, o akých sviatkoch hovoríme...ked je to nejaký bezvýznamný sviatok Cyrila a Metoda tak myslím, že za ten príplatok si to ľudia bez problémov odrobia....to, že niekto nemôže stráviť Vianoce s rodinou je už úplne o inom
Omg nikdy by som neveril, ze neprecitam vsetky prispevky vo svojom vlastnom fore, ale na toto fakt nemam
chodte sa laskavo hadat niekam inam, tu mala byt pekna diskusia o laske k cerstvym rozkom!
Chcel som, ale nedalo sa, keďže nejakí kkti rozhodli, že predavačky musia byť doma. Už nech vyhrá voľby Sulík a všetko to zruší konečne. @turbolienka123 Prerob si nick na turbopiča, lebo hentakto pripečené dievča som tu už dlho nevidel. Teba by mali zavrieť, a nielen na sviatky.
@antifunebracka to, že sa znižuješ na to, aby si ma urážal vypovedá niečo o tvojej inteligencii. Zbožňujem, keď sa ľudia takto vytáčajú a nedokážu rozume argumentovať, lebo nemajú takú obsiahlú mozgovú kapacitu a začnú na druhých len nadávať.
@autistik a bus/vlak jazdi na co? na vzduch? a uz len pri tom vlaku musi byt XY ludi, kdezto na benzinke staci jeden. akoze mne osobne je to sumafuk, ci je benzinka otvorena alebo nie, kedze nemam auto, bagety nejem a alkoholu mame doma dost. ale to, ze mne je to sumafuk, neznamena, ze tym obmedzim XYZ dalsich ludi, ktori tuto sluzbu potrebuju. @turbolienka123 ale kto to urci, ktore zamestnanie je take, ze ked nebude robit, tak je obmedzeny zivot ludi? lebo aj ten lekar napr. na gynde v nemocnici sa tam moze cely vecer nudit, lebo sa tam nic presne v ten den neudeje. ale napriklad take povolanie, ake roky vykonaval moj brat (v telekomunikaciach) by si si mohla povedat, ze ok, ich tu na sviatky nepotrebujeme, kludne nech su doma. mimo to, ze je to obrovska medzinarodna firma s niekolkymi satelitmi a klientami po celom svete, tak jeden cas mali na starosti aj linku 112. keby sa tam nieco pobabre prave pocas sviatku a nikto tam nie je, tak by si si ani posratu zachranku nezavolala.
nehovoriac o tom, ze stale ignorujes fakt, ze podla tvojej logiky by si kazdy jeden clovek, ktory chce byt na sviatky doma mal teda zobrat minimalne den vopred a den po dovolenku, aby teda mohol uplne kludne cestovat. kolko ludi by teda realne robilo den pred/po sviatku? a ako by sa dohadovali v pracach, kde proste musi byt aspon jeden clovek? kto bude mat cierneho petra, ze proste sorko, ty tento rok nebudes s rodinou, lebo proste nedosiel by si? to tvoje riesenie je tocenie sa v bludnom kruhu a co je najhorsie, ani si to nedokazes priznat. benzinkar by so svojoj rodinou na vianoce bol, ale kopec dalsich ludi nie.
nad benzinkami sa tu pozastavujete, ale ze herne a krcmy su otvorene, to je ok co je vec nepotrebna (hlavne herne) podla mna pocas celeho roka
a ked sa to uz bavime tolko o vianociach, neplacte tolko, 24.12. bolo aj tak vsetko otvorene max do 12:00 (co je aj teraz, lebo to nie je oficialny sviatok) a 25.12. bolo vzdy vsetko zavrete, lebo je to najvacsi sviatok v roku. cize o vianoce s rodinou nikto neprisiel, okrem tych, co o ne prichadzaju aj teraz.
@kakofonicka ako som už spomenula, zamestnania od ktorých závisia ľudské životy ako lekár a linka 112... Proti tomu nemám nemám nič... Určite majú byť otvorené.. keď si niekto môže vziať dovolenku na sviatok, prečo by si ju nemohol vziať aj deň pred tým alebo po?
@autistik existuju aj male benzinaky, aj ked pravda, tie chodia zvacsa na mensie vzdialenosti @turbolienka123 uz im trebars neostala dovolenka kvoli niecomu? alebo jednoducho nemozu, lebo - ako som pisala vyssie, niekto v robote musi byt, inak by to tam museli zavriet? ci ty si akoze myslis, ze majitel/sef dovoli vsekym zobrat si dovolenku a zatvorit podnik/prevadzku/nefungovat den pred a po sviatku? urcite.
@turbolienka123 O tvojej inteligencii vypovedajú tvoje príspevky Jak ti mám vyargumentovať, že si piča? Asi si len prečítaj ten bordel po sebe, čo píšeš. Jediný nekokotný názor, prečo by mali byť obchody cez sviatky zavreté, som tu od teba (ale zas ani od nikoho iného) nevidel. A kedy teda odpíšeš @etelnair -ovi?
@antifunebracka Ja si čítam, čo po sebe píšem a stojím si za tým. Nič z toho, čo som napísala by som nenapísala inak. Každý môže mať svoj názor, ale normálna diskusia tebe očividne nič nehovorí, nakoľko sa vieš vyjadrovať len štýlom nadávok, a urážaním druhých. Ja sa hodlám normálne rozprávať len s ľuďmi, ktorí majú podobnú inteligenčnú a slušnú úroveň konverzácie ako ja. Ak ma niekto urazí, strácam chuť sa s ním o čomkoľvek baviť, bolo by to pod moju úroveň.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
toaletak, olej, citrony a aviváž v Lidli
4 ks paracord náramkov cez net
mi to pride ze toto obhajuju len ludia co ziju mimo reality, vyzieraju svojich rodicov a nikdy nevideli, ako ten tovar v obchodoch vyzera den pred sviatkom, ake je to robit velke rodinne vikendove nakupy na uvarenie 2 chodov a ake je to zazit krizovu situaciu, ked clovek do toho obchodu ist potrebuje, ale nema kam.
my sme boli v piatok na zlatych pieskoch a bola to katastrofa. nebola ziadna zelenia, ovocie a hriby napriklad. inde zas nemaju pecivo. pouzivala som scan&shop aby som si zrychlila nakupy a nefungoval system, vystali sme si rad na pokladnu a nemal nam kto pomoct, mlady pokladnik s tym nic nevedel spravit, poslal nas na samoobsluzne, tam bol nekonecny rad a behal tam jeden!!!! clovek medzi 20timi nakupujucimi a tiez nam nestihal pomoct. a my nakup vo voziku, nascanovany a nemame ho ako/kde zaplatit.
rodicov tvojho priatela nepoznam, ale mozno maju cas si ist nakupit cez den. nie kazdy ma v pracovny den tento luxus a velky nakup na vikend musi ist spravit po praci, ked su obchody pred sviatkom jednak plne ludi a jednak prazdne, co sa tyka tovaru.
mne sa uz stalo, ze mi chybali veci pocas sviatku, ked mi napriklad vyslo stahovanie sa na sviatok a mala som auto plne veci a fakt som nemala kam dat jedlo. a pridem do noveho bytu a nikde nic, vsade prach, ziadny toaletak, clovek to chce poupratovat, poumyvat, chce sa najest a nema nic. a veru, aj ta crevna chripka ma chytila na sviatok, nastastie som mala dost papiera, ale nie kazdy vzdy ma.
samozrejme niektori ludia su spokojni, ked ziju na konzervach a instantnych polievkach a nepotrebuju cerstve a dobre jedlo. ale ja mam svoje zdravie na to prilis rada.
Najsmiešnejšie je, že jediný argument čo vidávam za tieto sviatky je - "Nedokážeš si nakúpiť deň dopredu?", alebo "Predavačky si zaslúžia volno." Čo tvrdia všetci, okrem tých predavačiek, ktoré chcú radšej príplatok za sviatok.
a napr. ja oblubujem robit cez sviatok alebo vikend.., lebo v praci je klud a ja si v pohode odrobim co treba bez zbytocnych povykov + priplatky
co samozrejme nic nie je zle na vyzierani rodicov, ked u nich byvas, studujes a tak, je to dokonca ich zakonna povinnost, aby ta krmili. len to deformuje tvoj pohlad o svete, ked nevies, ake tazke je spravit nakup pre celu rodinu pred sviatkami.
a este taky dodatok, ze na benzinke moze pracovat hocikto, kto ma ruky a nohy a takych ludi je dostatok, a preto je otvorena cez sviatky a vzdy aj bude, lebo ludi, ktori nebudu chciet pracovat, bude mat vzdy kto nahradit. tvoj otec sa mohol ucit a najst si lepsiu pracu, keby mu zalezalo na tom, aby bol cez sviatok doma s rodinou. to nie je chyba benzinky. to je jedine jeho zlyhanie a nikoho ineho.
Každopádne... Za tým, aby iní necestovali cez sviatky si stojím. Kvôli jednému dňu, že by boli zatvorené benzínky by určite spadol celý hospodársky systém. Ešte pred pár rokmi neboli ani auta a ľudia prežili, prežili dokonca niekoľko storočí bez áut a benzíniek. Teraz sú všetci príliš pohodlní a leniví na to, aby išli niekam peši alebo si počkali DEŇ, keď sa benínky opäť otvoria. Z nikoho by neodbudlo keby ostali zatvorené, iba by to pomohlo a aspoň by si mohli pracovníci oddýchnuť.
Ja keď som robila brigádničku, zákazníci na mňa pozerali ako keby som fakt bola nejaká horšia od nich a kľudne si dovolili mi povedať nech im upečiem do 15 minút niečo, veď je to moja práca, kým som ich neuzemnila, že nebudem kvôli jednej veci zapínať pec a nech prídu poobede. Nechápem, prečo sa na takých pracovníkov, čo robia povedzme menej platené pozície pozeráš akoby boli niečo menej. Mal sa viac učiť... Pfffff.. Nie každý má hlavu na to, aby sa dokázal naučiť kilo informácií s tým, že žil v dobe, kedy bolo treba viac pomáhať rodičom. Aby si vedela nie je všetko len o vedomostiach. Keď už takto narážaš na inteligenciu mojej rodiny. Aby si vedela, môj ocino postavil len za pomoci blízkych 2 domy, keďže jeden mu zbúrali komunisti nakoľko tam mala byť postavená škôlka. Vyštudoval elektrotechniku na strednej a roky pracoval v jednej firme, kde sa skladali počítače. Čokoľvek sa pokazí u nás nemá najmenší problém opraviť....
Ľudia na ktorých sa ty pozeráš, že sa mali lepšie učiť sú v skutočnosti možno inteligentnejší ako ty, len nemali toľko šťastia alebo sa k nemu len dopracovávajú.
koncim, mam dost
uplne vazne si skus byt 23.12. v robote a chciet byt s rodinou na Stedry vecer, vyrazit 24.12. z BA s dvomi detmi - 1rocnym a 3rocnym na cestu do KE s tym, ze 27.12. mas byt naspat v robote (cize v BA) a nemozes nikde po ceste zastat natankovat, prebalit/dat vycikat/kupit teply napoj alebo jedlo svojim detom. ci akoze si maju vsetci brat tyzden dovolenky, ked si chcu dovolit byt na Vianoce s rodinou, lebo tvoj otec X rokov nebol? ok.
a urcite je v poriadku tiez, ked niekto cez sviatky pracuje dobrovolne.
ja som zastanca filozofie, ze vsetko by malo byt otvorene aj cez sviatky (mozno s obmedzenejsou otvaracou dobou ako normalne) - a priplatky by mali byt natolko lukrativne, ze ludia sa budu hadat, kto si ten sviatok odpracuje. tym padom si ti bohatsi mozu vybrat, ze zostanu s rodinou a ti chudobnejsi aspon donesu nieco navyse.
a keby sa nikto nenasiel, kto by ten sviatok chcel odrobit, tak jednoducho az vtedy tu prevadzku v ten den zatvorit. ale nehovor mi, ze cez nejaky sviatok ako je 1. septembra sa nenajde student, ktory by si to radsej odsral v robote a zarobil si na nieco fajn, ako mat zbytocne volno ktore nijako nevyuzije.
ludia by mali mat moznost vybrat si, ci pracovat alebo nepracovat vo sviatok. a tomu by sa mala prisposobit dana prevadzka.
no vsak ok, tak nech je podla teba, nech sa zavru pocas sviatkov benzinky, ale nech sa zavru aj nemocnice, nech aj zachranari a hasici su na sviatky doma, sak co maju menej narocnu pracu ako ludia na benzinke, ze si nezasluzia byt doma s rodinami? ved ked nemame cestovat, tak ani havarie nebudu a vsetky ostatne urazy a nehody nech si ludia naplanuju na inokedy.
ale slovensko je VELMI daleko od toho, preto to nema cenu rozoberat
chodte sa laskavo hadat niekam inam, tu mala byt pekna diskusia o laske k cerstvym rozkom!
@turbolienka123 Prerob si nick na turbopiča, lebo hentakto pripečené dievča som tu už dlho nevidel. Teba by mali zavrieť, a nielen na sviatky.
» birdz.sk/forum/unpopular...
@turbolienka123 ale kto to urci, ktore zamestnanie je take, ze ked nebude robit, tak je obmedzeny zivot ludi? lebo aj ten lekar napr. na gynde v nemocnici sa tam moze cely vecer nudit, lebo sa tam nic presne v ten den neudeje. ale napriklad take povolanie, ake roky vykonaval moj brat (v telekomunikaciach) by si si mohla povedat, ze ok, ich tu na sviatky nepotrebujeme, kludne nech su doma. mimo to, ze je to obrovska medzinarodna firma s niekolkymi satelitmi a klientami po celom svete, tak jeden cas mali na starosti aj linku 112. keby sa tam nieco pobabre prave pocas sviatku a nikto tam nie je, tak by si si ani posratu zachranku nezavolala.
nehovoriac o tom, ze stale ignorujes fakt, ze podla tvojej logiky by si kazdy jeden clovek, ktory chce byt na sviatky doma mal teda zobrat minimalne den vopred a den po dovolenku, aby teda mohol uplne kludne cestovat. kolko ludi by teda realne robilo den pred/po sviatku? a ako by sa dohadovali v pracach, kde proste musi byt aspon jeden clovek? kto bude mat cierneho petra, ze proste sorko, ty tento rok nebudes s rodinou, lebo proste nedosiel by si? to tvoje riesenie je tocenie sa v bludnom kruhu a co je najhorsie, ani si to nedokazes priznat. benzinkar by so svojoj rodinou na vianoce bol, ale kopec dalsich ludi nie.
nad benzinkami sa tu pozastavujete, ale ze herne a krcmy su otvorene, to je ok co je vec nepotrebna (hlavne herne) podla mna pocas celeho roka
@turbolienka123 uz im trebars neostala dovolenka kvoli niecomu? alebo jednoducho nemozu, lebo - ako som pisala vyssie, niekto v robote musi byt, inak by to tam museli zavriet? ci ty si akoze myslis, ze majitel/sef dovoli vsekym zobrat si dovolenku a zatvorit podnik/prevadzku/nefungovat den pred a po sviatku? urcite.