Na stránke www.ostatne.bazar.sk som si našla zapaľovač ktorý som už dlhšie hľadala, a oveľa lacnejšie ako na iných stránkach. Keď som napísala e-mail autorovi toho inzerátu, odpísal mi však takto-
@zajkousko ide o sposob akym to napisal. seriozny clovek by si dal aspon zalezat na velkych ci malych pismenach,a na interpunkcii. a ide aj o to ze rodicia su trochu haklivy na to kam davame svoje osobne udaje
koľko stojí zapaľovač?? 10€ sorry aj keby to bol ojeb 10 je nič pokiaľ stojí ten zapaľovač viac tak si pre mňa šiši že ideš vyhadzovať prachy za zapaľovať ako keby nestačil ten za 50 centy či koľko to stoja
však skús najprv prejaviť záujem o osobný odber. ak sa bude vykrúcať a vyhovárať, tak ser na to. Ak povie, že ok, vtedy a vtedy, tak potom neskôr povedz, že sa ti nedá a že chceš dobierku.
Ak sa bojáš že je to podvodník , tak na konci správy napíš.
Upozorňujem , že balíky otváram iba pred poštárom , kvôli prípadným podvodom . Ja to píšem vždy a už sa mi pár krát stalo , že po tejto správe mi už neodpísal .
@defender tak mailova komunikacia tiez spada pod etiketu.
Osobne, ak by mi niekto pisal s y/i, kde by sa mu zachcelo alebo inac komolil slova, negativny nazor by som mal utvoreny hned.
Aj ked si napriklad hladam podnajom/kupujem nieco a vidim, ze ten clovek dodrziava zasady pisania mailu a je gramotny, tak v 100% pripadoch bol ten clovek solidny a bol som s vybavovanim a poskytnutou sluzbou maximalne spokojny.
Naopak, ak pisal podobne ako hore (nastastie som mal taku skusenost len asi 3x) tak v tychto pripadoch sa z neho vyklul nejaky hajzel.
@trdelniiiq neviem, čo som zas napísala tak veľmi nezrozumiteľne, ale to, že mailova komunikácia spadá pod etiketu neznamená, že sa tou etiketou každý riadi a TO je o čom som písala ja
Kto nezažije, si neviem predstaviť, kto zažije, ten si pamätá. Ja mám šťastie na solídnych a veľmi múdrych ľudí, ktorí absolútne nevedia písať, je to vidno a hlavu si s tým nelámu. Preto som si odvykla posudzovať ľudí podľa formy, skôr ich naďalej posudzujem podľa obsahu.
@defender ano a ja ti tvoj nazor neberiem. Len som ho poupravil na to, ze ak kupujes vec za 300+€ alebo si vybavujes privat, za ktory mas dat priblizne 800-900€ pocas ak. roku, skor clovek bude doverovat niekomu, kto ovlada zaklady materinskeho jazyka a urobi pozitivny dojem uz len tym, ze sa dokaze normalne vyjadrovat a ovlada zaklady komunikacie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
taká komunikácia je už dneska bežná, ak ma veľa dotazov, chce ich rýchlo vybaviť, tak preto taký štýl písania ......filip
a rodičia sú stará škola, za ich čias take niečo nebolo možné..
Vlastne... čo sa týka inzercie, ešte sa mi nestalo, aby sa niekto zapodieval gramatikou, etiketou...
A ty ak mu nedôveruješ pre interpunkciu,tak si šiši
Upozorňujem , že balíky otváram iba pred poštárom , kvôli prípadným podvodom . Ja to píšem vždy a už sa mi pár krát stalo , že po tejto správe mi už neodpísal .
tam nič nebude aspoň máš jeho adresu.
ved ked ponúka aj osobný odber, tak sa asi nemáš čoho báť..
a aj ja keď mám inzeráty, tak hocikedy odpíšem beztoho, aby som si dávala pozor na veľké a malé písmená či všetky dĺžne
Osobne, ak by mi niekto pisal s y/i, kde by sa mu zachcelo alebo inac komolil slova, negativny nazor by som mal utvoreny hned.
Aj ked si napriklad hladam podnajom/kupujem nieco a vidim, ze ten clovek dodrziava zasady pisania mailu a je gramotny, tak v 100% pripadoch bol ten clovek solidny a bol som s vybavovanim a poskytnutou sluzbou maximalne spokojny.
Naopak, ak pisal podobne ako hore (nastastie som mal taku skusenost len asi 3x) tak v tychto pripadoch sa z neho vyklul nejaky hajzel.
A ano viem že ponuka aj osobný odber tovaru.
Kto nezažije, si neviem predstaviť, kto zažije, ten si pamätá. Ja mám šťastie na solídnych a veľmi múdrych ľudí, ktorí absolútne nevedia písať, je to vidno a hlavu si s tým nelámu. Preto som si odvykla posudzovať ľudí podľa formy, skôr ich naďalej posudzujem podľa obsahu.