ked to rastie naspat, je to bradavica, virusova vec, co moze zmiznut sama od seba ako sa ti zvysi imunita. cize vystrihavanie ta akurat tak znechuti. treba to vydusikovat, ale to je hrozne bolestive. ja skusam bananove supky a podobne veci, co mi matka radi.
mala som este ako decko, ked som chodila na plavanie... z tych humusackych broditok na plavarni.... a v lekarni zozenies uplne v pohode naplasti na kurie oka.... nechas to tam kolko bude pisat(pripadne dlhsie, zalezi v akom to mas stave) a ono to odpadne, alebo proste odumrie aj s mensim okolim a uz to zlupnes bez bolesti
Tu píšete o bolestiach ale mňa to vystrihnutie (štikačkami) bolelo menej ako kusnutie komára Ono keď to je riadne vymočené v slanej vode (možno aj v normálnej) tak to neboli.. ja som mal nohu vo vode ponorenú jeden zápas v LoLku (asi 40min) a po zápase som si to šiel vystrihnúť a bezbolestné...
áno, z plavárne tiež, nohy som toho mala plné, na dusík som chodila, trvalo to rok kým to zišlo dole a to mi to rodičia ako malej to tiež strihali.
no a teraz som mala bradavice, dali mi lieky na imunitu (isoprosin) a chodila som raz týždenne na tekutý dusík a odišli mi to úplne po štyroch týždňoch.
a najnepochopiteľnejšie pre mňa bolo, keď sa pár z nich zhodlo na tom, že na to najlepšie pôsobí krámová krv O.o žiadny logický úsudok mi nevysvetluje prečo
Kurie oko treba odstrániť čo najskôr, lebo sa zavrtava hlbšie do kože a aj ked vám ho kožná lekárka zlikviduje dusíkom, tak sa vráti. A to že to bolí, je blbosť, akurát tak také cintľavky lekár vám na kurie oko priloží na pár sekúnd tyčinku s tekutým dusíkom a máte to vybavené.
A babské rady? Radšej chodte k lekárovi a ušetríte si kopec starostí
Ak ho máte ešte úplne maličké, tak stačia aj náplasti a zákrok dusíkom nehrozí.
Viem o čom hovorím. Raz so mala kurie oko na nohe a vystrašili ma tým, že to strašne bolí, ked vám ho vypalujú dusíkom, a poradili mi cesnak a dušovali sa všetci, že to funguje. No a dopadlo to tak, že sa mi to katastrofálne zapálilo, bolelo to ako sviňa a mesiac som chodila na chirurgiu.
@sapphirizing mňa napríklad dusík bolel len 1.x potom to šlo v pohode
inak som tiež za dusík, trvá to síce pár týždňov to vypaľovanie(mne vypaľovala asi 6x za sebou raz týždenne a dokopy ma to nestálo tuším ani 1€) vystrihovať by som to v živote nevystrihovala
ja som chodila na dusík raz za mesiac (celkom 3x), lebo predtým som to asi 4 mesiace mala a ani tie náplaste mi nepomohli, lebo sa mi to vždy vrátilo a keď som šla doktorke konečne, tak na tú nohu som už ani nedostupovala, ako ma to strašne bolelo.. po prvom vypalovaní som myslela, že mi to už zmizlo, ale ževraj nie, tak som ešte natierala volajakou vodou, čo mi predpísala, vypálila ešte raz a pred týždňom som bola posledný krát.. a chvalabohu že som tam šla a netrápila sa s tým sama..
a ten dusík ma ani nie že bolel, ale skôr to štípalo dosť , ale poaukala som si a bolo v pohode
Ja som si povystrihoval to.. zabalil do servitky bo to krvacalo.. a vlastne jediny dôvod čom som sa uchýlil k strihaniu (štikaniu) bol ten že som to mal na prste a ono to oko púšťa korene.. a tie ak by mi sa dostali hlboko do prstu by mi ho nedaj bože amputovali (a ja mam rad svoje palčeky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
chod normalne ku koznej a tekuty dusik a mas pokoj
no a teraz som mala bradavice, dali mi lieky na imunitu (isoprosin) a chodila som raz týždenne na tekutý dusík a odišli mi to úplne po štyroch týždňoch.
a najnepochopiteľnejšie pre mňa bolo, keď sa pár z nich zhodlo na tom, že na to najlepšie pôsobí krámová krv O.o žiadny logický úsudok mi nevysvetluje prečo
A babské rady? Radšej chodte k lekárovi a ušetríte si kopec starostí
Ak ho máte ešte úplne maličké, tak stačia aj náplasti a zákrok dusíkom nehrozí.
Viem o čom hovorím. Raz so mala kurie oko na nohe a vystrašili ma tým, že to strašne bolí, ked vám ho vypalujú dusíkom, a poradili mi cesnak a dušovali sa všetci, že to funguje. No a dopadlo to tak, že sa mi to katastrofálne zapálilo, bolelo to ako sviňa a mesiac som chodila na chirurgiu.
inak som tiež za dusík, trvá to síce pár týždňov to vypaľovanie(mne vypaľovala asi 6x za sebou raz týždenne a dokopy ma to nestálo tuším ani 1€) vystrihovať by som to v živote nevystrihovala
a ten dusík ma ani nie že bolel, ale skôr to štípalo dosť , ale poaukala som si a bolo v pohode