Čaute, čo sa prosím vás robí na kurze prvej pomoci ? Budem museť niečo robiť aj ja? Či si len vypočujem pracovníkov červeného kríža a to je všetko? Či ako?
Stresujem lebo nechcem pred všetkými (je nás asi 20) predvádzať to oživovanie na figuríne. J
pravdepodobne len povedia ze co a ako... pochybujem ze by tam bolo aj nazorne ukazovanie v skutocnosti Teda pravdepodobne vam pustia film a to je cele ucenie.
My sme počúvali, a počúvali a počúvali a potom aj prakticky skúšali, oživovanie a umelé dýchanie na figuríne, plus sme písali test... keď to máš na autoškolu, tak to bude asi podobné, ale záleží od firmy, ktorá to asi robí, ale myslím, že prakticky to tiež budete robiť
@dievcatko13 Vieš prečo ? Možno som sa zle vyjadrila a nie trápne ale proste.... keby sú v tej autoškole aspon normálny ľudia... Lenže oni sú tam všetko pubertálny chalani a baby... Keď som tam prišla prvý krát tak som si povedala že do akého blázinca som sa to dostala, smiali sa na každej značke, na tom aký sú vtipný, aký sú to frajeri atď... a proste nemám záujem s takými ľuďmi riešiť nejaké takéto veci, nazvem to že serióznejšie veci, keď oni sú jak stádo debilov... proste netreba riešiť prečo, ale že či budem museť niečo robiť na tom KPP
netuším, ako to tam chodí, ale podľa mňa to nechajú aspoň pár z vás vyskúšať si, predsa len takto sa to naučíš a zapamätáš si lepšie, ako keby ti to niekto len sucho rozprával.
@ovi Nevies, kto vam robi ten kurz? Myslim aka spolocnost, podla toho by sa mozno dalo zistit, co budete robit... Ale tak priprav sa aj na to, ze to bude pravdepodobne prakticky (aj), zatial som nepocul, ze by mal niekto cisto len teoriu , ale nie je to nic strasne , my sme sa aspon nasmiali ked sme tam "rebra" lamali figurine
len sa ty všetko pekne nauč, kašli na tých dementov a žiadne oživovanie názorne nebude, neboj, kým skončíš polovica tých beblinktonov z kurzu vypadne pre svoju sprostosť nespraviť testy........filip
@pilif no bude to robiť červený kríž takže uvidíme... mohli by prísť len nejaký v poho dobrovoľníci, ukázať nám to, pustiť film a hotovo... Len neviem čo tam chcú robiť 4 hodiny... Vychádza mi to len tak, že každý si to bude musieť vyskúšať, inak si neviem predstaviť čo s tým časom
@zajkousko no veď hej, nie je na škodu naučiť sa to.
@ovi No nam to tusim RZP robila, ci kto... Prisla jedna holka, pustila prezentaciu a asi dve hodiny sme cez nu prechadzali, potom bola prestavka a potom sme skusali prakticky na figurine, napojenej na notebook, kde ti ukazovalo, ako stlacas hrudnik, ci malo, ci vela, a taktiez umele dychanie Sme to robili 30 stlaceni, 2 vdychy a toto 2 krat... plus este Heimlichov chvat (nevie, ako sa to pise), to ked ti zabehne nieco... a na zaver test, ale to bol test taky, len aby bol... but sa to vyplna spolu, alebo si to opravujes sama... Teda aspon tak som pocul, u nas sa to tak robilo, aj inde sa tak robi , ale nemusi to byt pravidlo
Mal som pred mesiacom. Zalezi od toho, kto vam to robi. My sme mali super ucitelku, stale davala otazky takze sa nikto nenudil, potom sa spisal test, kto mal chybu tomu povedala aby si opravil, potom sa robil ten heimlichov hmat a ozivovanie na figurine, ktora ma v sebe senzory a je to prepojene na pocitac. Mne sa podarilo na tej figurine spravit najlepsie vysledky 100% 99% 100% 100% test bol tiez jednoduchy
mal by trvat MINIMALNE 4 hodiny a ty by si sa mala zamysliet nad tym, preco ho vlastne musis absolvovat. ide tu o to, aby si v pripade krajnej nudze vedela pomoct pri autonehode alebo ked niekoho zbadas na ceste alebo co. Toto sa mozes plnohodnotne naucit len v pripade, ze si niektore veci vyskusas sama na figurine. A teba akurat tak zaujima, ze sa ti budu nejaki idioti smiat. je mi z toho doplacu.
@ssnehulienka vôbec, ale vôbec ma netrápi že či sa budú smiať alebo nie....Iba nemám absolutne chuť ísť medzi tých ľudí, preto sa pýtam čo sa tam robí a ako dlho to je...
no, najprv vam zamestnanci CK porozpravaju vsetko potrebne o prvej pomoci, potom sa vsetky zeny do 20 rokov otocia k muru a ktoru zdravotak chyti za rameno, ta si stiahne gate a zdravotak ju odzadu vojede, tie nestastnice, ktore nik za rameno nechyti, dostanu teleskopom po krizoch....
@ovi tak to si pis...a ani nevies, ako mi na tom zalezi, aby ma vsetci zboznovali hlavne v komunite Birdz je to dolezite, ked tu vacsina ludi riesi temy typu "preco pupok zapacha?"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
netuším, ako to tam chodí, ale podľa mňa to nechajú aspoň pár z vás vyskúšať si, predsa len takto sa to naučíš a zapamätáš si lepšie, ako keby ti to niekto len sucho rozprával.
@zajkousko no veď hej, nie je na škodu naučiť sa to.