Ktorý pojem je pre vás dôležitejší? Priateľstvo s človekom ktorého poznáte od detských čias, alebo vaša životná láska. Ktoré z toho by ste obetovali ak by ste si musíte vybrať jedno z toho? ( Žiadne iné možnosti nepl
hmmm... z princípu by to malo byť tak, že ak je to priateľstvo skutočné, tak by vôbec nemalo dôjsť k výberu medzi jedným alebo druhým...a takisto to platí aj o láske...a zle si položil otázku... lebo pojem je len pojem.... ale človek, ktorý sa skrýva za jedným pojmom a druhým pojmom...to je už iná vec
no napriklad letite balonom a jeden by musel vyskocit inak by ste zomreli vsetci (ale taka moznost nie je) no a ty by si nemohol vyskocit iba niekto z nich.
rehoooooooooooot som si mohol domyslieť, že si to mám premietnuť do nejakej filmovej scény... tak keby to bolo niečo inteligentnejšie možno by som vedel pouvažovať ale takto ee sorry
Laska a priatelsvo su v podstate podobne pocity, len laska je silnejsia ale kratko trvajuca a priatelsvo je o nieco menej intenzívna, zato dlho trvajúca laska.
medzi velkim priatelstvom a laskou je velmi tenka hranica inac laska moze bit aj medzi najlepsimi kamaratmy, ale nie zo sexualnou pritazlivostou. ved aj k autu moze mat clovek lasku, ale nesexuje z autom
Aj keby som od narodenia poznal kamarátku, tak by som sa jej vzdal pre priatelku- frajerku, ak by som sa jej nevzdal, tak to nie je laska, len flirt.
Partneri by si mali byť navzájom pre seba osobami č. 1, ak to tak nie je ,potom to ako môže byť láska? Pravá laska je nesebecká, nevyhľadáva svoje vlastné záujmy, ale hľadí na potreby toho druheho, je tam úcta, a riešenie problémov v pokoji . S kamaratkou predsa nemôžem robiť to čo s láskou, nebude so mnou spať, a ak berete lásku na celý život , tak kamarátka vás nebude držať za ruku keď zostarnete a budete zomierať a nechcete mať s ňou deti po určitom čase vášho spolužitia.
keď niekto uprednostní kamarátku pred láskou, potom si lásku nezaslúži
laska ..potom sa pozerat na kamaratov,ako oni travia cas so svojimi laskami,a von si mozete vyjst tak raz za mesiac-dva?.. ked je to zivotna laska,vzdy tomu dam prednost
Verím, že tie dve veci sa môžu vylučovať, keď sú veci tak trochu zložitejšie.
25: Pozri, mne sa stalo niečo také, kedy sa do veľmi veľkej mieri vylučovalo. Keď som sa rozišla po dlhom vzťahu s mojím priateľom, bola som vo veľkej depresii. A práve vtedy k sebe začali prejavovať náklonnosť dvaja moji najbližší-on a moja naj.kamoška.
1. Ja som bola sebecká v tom, že som si priala, aby mi najskôr pomohli dostať sa z depresie a až potom aby začali spolu chodiť, priala som si, aby na mňa brali kúsok ohľad, keďže som sa liečila na depresiu a oni ma predsa mali veľmi radi-ako mi vždy vraveli. Tieto ich prejavy prišli náhle, ale ak boli pravé, tak mohli počkať- to som si myslela ja.
2. On bol sebecký, lebo vedel, že potom ako sa ku mne zachoval v našom vzťahu, som sa dostala do depresie. On sa zrazu zaľúbil do nej a hneď ju začal baliť. A bolo mu jedno, že ja sa na to dívam. Predtým chcel mňa a mal ma. Teraz mohol mať ju, tak prečo by ju nemal tiež hneď?
Akurát, my dve sme sa vďaka tomu nenávratne vzdialili.
3. Ona bola sebecká, lebo s ním začala chodiť OKAMŽITE, bez toho aby sa so mnou porozprávala, bez toho, aby mi aspoň raz utrela slzy z očí, ktoré boli prirodzené, keďže som ho stále ľúbila aj ja. No ona chcela mať aj mňa aj jeho a neuvedomovala si, že pre mňa to je ešte stále veľmi ťažké a že to chce veľa rozhovorov, aby som to obzvlášť v tom depresívnom stave zvládla.
Takže tá sebeckosť bola u všetkých troch! Nebolo to len o tom, že ja som im hneď nedokázala dopriať spoločné šťastie, lebo ani oni mne nedopriali aby som nebola nešťastná a v depresii a mohla byť šťastná s niekým iným...
A výsledok? S mojou najlepšou kamoškou si už vieme povedať tak max. 3 vety...
Lebo musela urobiť presne tú voľbu, o ktorej tu Ponc1k pise...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ten priklad len ako prvy ma napadol a je pol 2 rano.
Moj nazor
ak LASKA, tak po 1 roku radosti az do konca zivota mozes banovat
ak PRIATEL, tak po 1 roku trapenia za laskou, budes do konca života v pohode
No ak nesuhlasite tak nemusite sa hned hadat.
Partneri by si mali byť navzájom pre seba osobami č. 1, ak to tak nie je ,potom to ako môže byť láska? Pravá laska je nesebecká, nevyhľadáva svoje vlastné záujmy, ale hľadí na potreby toho druheho, je tam úcta, a riešenie problémov v pokoji . S kamaratkou predsa nemôžem robiť to čo s láskou, nebude so mnou spať, a ak berete lásku na celý život , tak kamarátka vás nebude držať za ruku keď zostarnete a budete zomierať a nechcete mať s ňou deti po určitom čase vášho spolužitia.
keď niekto uprednostní kamarátku pred láskou, potom si lásku nezaslúži
@16 To je choré. Zvlášť ten úvod. A tiež maximálne naivné. A šibnuté.
A tiež je to strašná kravina, že ak by ste si mohli vybrať len jedno z toho. A keby to od vás chcel jeden z nich, tak potom nestojí za to, no nie?
25: Pozri, mne sa stalo niečo také, kedy sa do veľmi veľkej mieri vylučovalo. Keď som sa rozišla po dlhom vzťahu s mojím priateľom, bola som vo veľkej depresii. A práve vtedy k sebe začali prejavovať náklonnosť dvaja moji najbližší-on a moja naj.kamoška.
1. Ja som bola sebecká v tom, že som si priala, aby mi najskôr pomohli dostať sa z depresie a až potom aby začali spolu chodiť, priala som si, aby na mňa brali kúsok ohľad, keďže som sa liečila na depresiu a oni ma predsa mali veľmi radi-ako mi vždy vraveli. Tieto ich prejavy prišli náhle, ale ak boli pravé, tak mohli počkať- to som si myslela ja.
2. On bol sebecký, lebo vedel, že potom ako sa ku mne zachoval v našom vzťahu, som sa dostala do depresie. On sa zrazu zaľúbil do nej a hneď ju začal baliť. A bolo mu jedno, že ja sa na to dívam. Predtým chcel mňa a mal ma. Teraz mohol mať ju, tak prečo by ju nemal tiež hneď?
Akurát, my dve sme sa vďaka tomu nenávratne vzdialili.
3. Ona bola sebecká, lebo s ním začala chodiť OKAMŽITE, bez toho aby sa so mnou porozprávala, bez toho, aby mi aspoň raz utrela slzy z očí, ktoré boli prirodzené, keďže som ho stále ľúbila aj ja. No ona chcela mať aj mňa aj jeho a neuvedomovala si, že pre mňa to je ešte stále veľmi ťažké a že to chce veľa rozhovorov, aby som to obzvlášť v tom depresívnom stave zvládla.
Takže tá sebeckosť bola u všetkých troch! Nebolo to len o tom, že ja som im hneď nedokázala dopriať spoločné šťastie, lebo ani oni mne nedopriali aby som nebola nešťastná a v depresii a mohla byť šťastná s niekým iným...
A výsledok? S mojou najlepšou kamoškou si už vieme povedať tak max. 3 vety...
Lebo musela urobiť presne tú voľbu, o ktorej tu Ponc1k pise...