Čo je pre vás dôležitejšie? Láska a vzťah (rozumej s partnerom) alebo peniaze a vaša kariéra?
Čo má vo vašom živote prednosť? Dokázali by ste žiť bez lásky ale s peniazmi alebo s láskou ale bez peňazí?
bez lasky ale s peniazmi by som aj tak nikdy stastna nebola, ale ani s laskou byvat pod mostom, by to nebolo urcite dobre.
ale lasku najst a udrzat je tazke..
ale peniaze sa daju vzdy zarobit
to su take otazky ze akoby sa jedno vylucovalo od druheho mam peniaze aj partnera, snazim sa rozvijat oboje, pracujem na svojej kariere a vedomostiach a venujem sa svojmu frajerovi. ved zivot nie je len jeden aspekt
Nie peniaze, skor ta kariera sama o sebe, rozvoj seba samej, mentalny aj fyzicky, moja vlastna radost, stastie, zazitky.
Ked sa mi k tomu pripletie clovek, co ma nebude obmedzovat, tak o to lepsie nemyslim, ze sa to vylucuje.
@majmarad No len si treba ujasniť čo znamená ,,bez peňazí"- ak tým myslíš človeka, ktorý má prácu, len v nej nezarába veľa, nemá na luxus a žije skromne, tak áno, v pohode si môže nájsť lásku, ale predstava že nemám ani hovno, sedím pod mostom s čučom a hnijúcou nohou a ked ma nejaká nechce, tak je to jej chyba, je príliš materialistcká a to ja neakceptujem, to je fakt super životnýá filozofia proste úplne bez peňazí a vzťah, manželstvo, to nejde dokopy.
Ak mám šťastný a fungujúci vzťah, nikdy by som ho za peniaze a kariéru nevymenila, aj ked si všetci myslia opak. (Ale uprimne, s človekom zo stoky by som tiež nebola). Ale ak by som vzťah nemala, dala by som sa na cestu karieristky, lebo bez lásky prežijem.
@riddler v dnešnom svete, kde ľudí ovláda mamon máš pravdu. Veď sa pozri na ľudí ako kalkulujú a zameriavajú sa na úplne iné hodnoty, kde láska vôbec ani nie je. nebavím sa o bezdomovcoch, hlavne takých, ktorí si tento život zvolili dobrovoľne, ale ľuďoch, ktorí idú z práce domov, ledva vyžijú z výplaty a nemajú takmer žiadny majetok. To len tak na okraj.
Láska. Ale na to treba peniaze. Nepotrebujem byt riaditel alebo druhy kmotrik. Staci ked budem mat stabilnu financnu situaciu a cloveka pre ktoreho pojdem z Bratislavy do Wiedne cez Brno.
Hovori sa že ľudia v minulosti na tom boli lepšie
Aj keď toho nemali veľa, boli lepšími ľudmi .. “boli by dali aj to čo by nemali “
Peniaze ľudí menia .. nepíšem že je to pravidlo .. ale je to väčšinou tak
Pre mna sú peniaze prostriedkom na dosiahnutie relatívne slušneho života .
Priznám sa že by som vedela žiť s minimom , ak by som musela . Nie sú pre mna prioritou
Naopak láska a vzťahy sú pre mna to najdôležitejšie ..to čo má väčšinou drží nad vodou .. veľmi si cením ked sú trvácne a nie len take “bilajake “
Vies tvoja téma je v podstate utópia... Dalej nerozumiem presne... S laskou bez penazi alebo s peniazmi bez lasky. Vedel by si to v komemte blizsie konkretizovat?
Mna bytie vo vztahu obmedzuje, ale ani bohviekaky karierista-materialista niesom.
Ja si chcem proste vecer kludne sadnut a filozofovat sam so sebou, mat ticho, klud a ked sa budem chciet hodit o zem, tak sa hodim, bez toho, aby som musel rozmyslat nad tym jak to ovplyvni toho druheho
Pytas sa na dva protichodne extremy. Neviem si predstavit vela penazi bez lasky, ale ani neviemaku lasku a byt na mizine. Jednoducho tam musi byt urcita rovnovaha. Ale ak si mam vybrat, tak bez vahania volim vztah a lasku za cenu kariery.
velmi tazko sa da povedat jedno alebo druhe, vzdy zavisi od konkretnej otazky, partnera, prace, veku cloveka a vselicoho. otazka je dost nanic pstavena. nikdy to nie je takto jednoduche.
@kissmeplease prečo? niekto dokáže žiť celý život bez lásky, poznám takých ľudí a sám so viacmenej taký a nechýba mi to, za mňa peniaze vyhrávajú, ale je mi jasné, že ženy sú skôr viac na tú lásku, tá prednosť peňazí sa viac vyskytuje u mužoch
@obsession peniaze ľudí nemenia, to je iba mýtus...skôr sa ukáže ich pravý charakter... je veľa bohatých ľudí a správajú sa ako normálni bežní ľudia, nie každý je namyslený ko*ot
Jasne ze laska je dolezitejsia ,ale uprimne zatial sa nam s partnerom dari aj kariera a mame na seba cas a tak peniaze investujeme do spolocnych vyletov, ktore este viac utuzuju vztah. Aj ked sme boli uz v situacii kedy vztah siel kus bokom (3mesiace sme sa nevideli), kvoli kariere a vyzera to ze sa to bude opakovat, ale ja to chapem lebo sme mladi a kym idu ponuky treba ich brat kvoli buducnosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ale lasku najst a udrzat je tazke..
ale peniaze sa daju vzdy zarobit
Ked sa mi k tomu pripletie clovek, co ma nebude obmedzovat, tak o to lepsie nemyslim, ze sa to vylucuje.
Aj keď toho nemali veľa, boli lepšími ľudmi .. “boli by dali aj to čo by nemali “
Peniaze ľudí menia .. nepíšem že je to pravidlo .. ale je to väčšinou tak
Pre mna sú peniaze prostriedkom na dosiahnutie relatívne slušneho života .
Priznám sa že by som vedela žiť s minimom , ak by som musela . Nie sú pre mna prioritou
Naopak láska a vzťahy sú pre mna to najdôležitejšie ..to čo má väčšinou drží nad vodou .. veľmi si cením ked sú trvácne a nie len take “bilajake “
Ja si chcem proste vecer kludne sadnut a filozofovat sam so sebou, mat ticho, klud a ked sa budem chciet hodit o zem, tak sa hodim, bez toho, aby som musel rozmyslat nad tym jak to ovplyvni toho druheho