Viem, toto nie je bazár ani bazoš, ale tých som už prechodil dosť
Potreboval by som pomôcť s jedným projektom doučovanie v BA (lepšie SC)
Ide o jazyk Pascal (v programe Lazarus), čítal som, že je tu celkom preberaný, ale veľa ľudí sa k nemu nepriznava
@obrvonjottr Dajme tomu, ale už všade prešli na Python (akože výhra oproti Lazarusu), ale ja som posledná/predposledná generácia (ročník), ktorého to chytilo. A na nete sú úplné základy / nič, takže je dosť ťažké sa tým brodiť, ak nemáš pomoc...
ak neprogramuješ pokročilé rekurzívne funkcie tak ti stačí to čo je na internete ovládať základné príkazy a základnú logiku toho aj keď neviem čo je na tom ťažké zadáš príkaz write tak ti vypíše niečo zadáš za to read tak to niečo bude načítavať syntax je na internete dostupná stačí chápať že príkazy sa vykonávajú po sebe tak ako ich zadáš knižnice ktoré potrebuješ aby si spustil niektoré príkazy a celková štruktúra ako má vypadať že máš vždy na vrchu názov programu potom knižnice a potom main funkciu pripadne procedury, funkcie atď.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty