myslite ze by mala byt prostitucia legalna? preco ja ako pracujuci clovek musim platit dane a odvody a prostitutka tie dane platit nemusi? dokoca tym ze stat sa tvari ze prostitucia neexistuje vlastne akceptuje danove uniky. prostitutky nechodia na testy a otcovia rodin ktori zahnu manzelke v bordeli ju mozu potom aj nakazit
@xxar3s muzi maju zahybat v takých bordeloch ktore su oficialne legalne registrovane na ministerstvách, a kde prostitutky chodia na kontroly....mam otazku ako chces legalizovat prostitutky ktore to robia na čierno??? Akym spôsobom chces preverovať a dokazovať ze vykonava prostituciu za peniaze??? Moze povedat ze su to dary. A keby si jej aj dal peniaze, a nemas svedka, tak kto ti dosvedci ze od teba si nechala zaplatit???
pekné, že ako prvé ťa zaujímajú daňové odvody. ja by som sa najprv sústredila nato, že je to práca, pri ktorej ťa bežne psychicky a fyzicky napadnú, znásilnia, ohrozujú ťa na živote, zhoršujú tvoj zdravotný stav, etc. áno, bolo by fajn aby sa sexwork začal konečne právne riešiť, áno, mal by byť oficial legálny aby sa dali riešiť aj problémy s tým spojené od násilia cez choroby po dane
@cccp tak ako vsetko ostatne zakaznik si od prostitutky bude moct vypytat blocik a bude si to moct dat na napriklad na firmu trebars ako reprezentacne vydaje v mnohych krajinach mas prostituciu legalnu. a tam kde neni legalna funguje tiez.
@Mrspunk pokial neni stetka k sexu nutena tak je to jej dobrovolne rozhodnutie, robit takuto pracu, ak k sexu je nutena tak to uz je o inom a tomu treba urcite zabranit. ale v 99% percent pripadoch to tak nie je. Ze dostane pohlavnu chodobu alebo jej niekto urobi dieta je uz riziko podnikania. Prave preto ze podstupuju taketo riziko zarabaju bezne aj 5 kil za den.
V politickej praxi ide o to, že neexistuje reálna sila, ktorá by vôbec túto a podobné otázky nastolila. Slovensko je na to príliš konzervatívne.Od roku 1998 - teda už 20 rokov - zostavovali vládu len 2 strany SDKU a SMER. SDKU bola bytostne konzervatívna, kresťanská strana, takže tam niečo také nehrozilo. SMER je zas silno populistická strana, ktorá nepôjde proti vôli občanov. V praxi ani nevidím, žeby sa budovala ani nejaká typická pravicovo-liberálna ani sociálno-liberálna strana. K ničomu takému teda ani nedôjde, lebo na konzervatívnom Slovensku vystúpiť s témou prostitúcie je politická samovražda. To radšej si tí naši konzervatívci budú v tajnosti platiť štetky, len aby to ich dobré kresťanské manželky nezistili. V praxi teda platí stav, že legislatíva prostitúciu nijako neupravuje, lebo to o čom sa nehovorí akoby ani neexistovalo.
5 kil denne keď chceš diskutovať o nejakej téme, najprv si o nej niečo zisti a rozhodni sa či sa bavíme o pouličnom biznise alebo o luxusných spoločníčkach v oficiálnych podnikoch
v prvom rade by som trestal tých, že v tomto štáte spôsobili národu genocídu, ožobračovanie a dehonestáciu ľudských hodnôt..
dopustili to, že ženy, aby zarábali normálnou cestou sú nútene robiť prostitúciu...
každy, teda skoro každy hľada spôsoby ako žiť a prežiť, aj Mária Magdaléna bola kurva a Boh jej predsa odpustil, lebo sa pokorila, oľutovala svoje hriechy...
tým však neschvaľujem ich konanie a je to jedno či sú to tie na tých dialnicach, alebo v okázalých verejných domoch...
tento svet sa rúti do zatratenia a je na každom, ako tomu zabráni..
@james98 aj v rakusku a nemecku tiez vladnu konzervativne a krestanske strany a prostiutucia tam legalna je.
@Mrspunk o privatoch as bordeloch... ked bezna prostitutka v bordeli zarobi 50 EURO na hodinu a ma cca 10 zakaznikov (ak je mlada pekna) tak to je jednoducha matematika. poulicne prostitutky robia vacsinou len narkomanky a na verejnych miestach by prostitutky nemali byt vobec. luxusne prostitutky zarabaju viac ako bezne prostitutky ale nemaju tolko zakaznikov takze v primere zarobia menej.
@xxar3s 10 zákazníkov za deň určite nemá, má tak max 3 a nezabúdaj, že nie každý klient chodí na hodinu (najviac fičia polhodiny) a zároveň nezabúdaj aj nato, že ona má len 50%
30€ x 3 klienti - 90€ max
dobrý cieľ, zlé odôvodnenie.
dobré odôvodnenie je "prečo by mal štát zakazovať ľuďom aby so svojim majetkom nakladali akokoľvek uznajú za vhodné, pokiaľ to nikomu neškodí?"
@laurikaaa poznam z jedneho cloveka co vlastni v ba bordel a niekolko hotelov tiez dve baby co sa tym zivia a jednej co robi na radiovej v tom trojposchodovom hoteli som sa pytal kolko ma denne zakaznikov a ze bezne tak 10. ona je pekna vizera cca na 18 rokov ale urcite uz ma nejake pohlavne choroby a cudujem sa tym chlapom co s nou riskuju svoje zdravie. zarobi 80 euro / hodina a z toho jej ostava 50 aj ked zase mas pravdu ze nie kazdy ide na hodinu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
@Mrspunk pokial neni stetka k sexu nutena tak je to jej dobrovolne rozhodnutie, robit takuto pracu, ak k sexu je nutena tak to uz je o inom a tomu treba urcite zabranit. ale v 99% percent pripadoch to tak nie je. Ze dostane pohlavnu chodobu alebo jej niekto urobi dieta je uz riziko podnikania. Prave preto ze podstupuju taketo riziko zarabaju bezne aj 5 kil za den.
dopustili to, že ženy, aby zarábali normálnou cestou sú nútene robiť prostitúciu...
každy, teda skoro každy hľada spôsoby ako žiť a prežiť, aj Mária Magdaléna bola kurva a Boh jej predsa odpustil, lebo sa pokorila, oľutovala svoje hriechy...
tým však neschvaľujem ich konanie a je to jedno či sú to tie na tých dialnicach, alebo v okázalých verejných domoch...
tento svet sa rúti do zatratenia a je na každom, ako tomu zabráni..
@Mrspunk o privatoch as bordeloch... ked bezna prostitutka v bordeli zarobi 50 EURO na hodinu a ma cca 10 zakaznikov (ak je mlada pekna) tak to je jednoducha matematika. poulicne prostitutky robia vacsinou len narkomanky a na verejnych miestach by prostitutky nemali byt vobec. luxusne prostitutky zarabaju viac ako bezne prostitutky ale nemaju tolko zakaznikov takze v primere zarobia menej.
30€ x 3 klienti - 90€ max
dobré odôvodnenie je "prečo by mal štát zakazovať ľuďom aby so svojim majetkom nakladali akokoľvek uznajú za vhodné, pokiaľ to nikomu neškodí?"