Máte nejaký predmet , ktorý vlastníte dlhé roky a je pre vás legendárny ?
Pre mna je to môj vreckový nožík ,s ktorým som opracovával nelegálne ulovené karasy (karas je ryba ak niekto nevie) ked som bol v lete v Trstíne na chate s kamošom. M
pre mna je to to lietadlo, v ktorom si trtkal, potom ten pocitac, na ktorom si videl biebera, dalej ten tvoj vyherny tiket, lopta, s kt. si strelil gol cez cele ihrisko a svadobne saty, ktore si obliekol ten tvoj opity kamos, ked si ho na to naviedol.
mam napriklad takeho velkeho plysoveho psa (schovaneho v skrini , ktoreho som dostala na svoje prve vianoce, cize ma tak 17 rokov uz a nehodlam sa ho vzdat niekedy
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h no dostala som to asi pred 3 rokmi na plažku keď sme vyhrali od kamaráta za frajerku a frajera dňa keď sme splnili odvážnu skúšku
@flussica ale to nie je materializmus... napríklad ten môj nožík by už dnes nerozrezal ani papier, ale ked sa na neho pozriem, tak sa na chvílu vidím ako 11 ročný chalan ktorý zarezáva karasa....
@28 Ja si plne uvedomujem, ako to myslíš . Niečo, ako spomienkové predmety, že? Čosi, čo Ti pripomína krásu minulosti. Ale čo taký dobrý rozhovor? Koľko ich bolo a či ich máme teraz mať všetky nahrané, aby sme na ne mohli spomínať? Osviežovať nimi pamäť? To nie je, myslím, potrebné. Tie najlepšie veci si skrátka pamätáš. Až do doby, než pominie ich význam. Nevravím, že ma zavše nevie rozradostiť pohľad na nejaký predmet, ktorý medzi časom stratil svoju hodnotu, ale kedysi sa s ním odohrávali skvelé veci (napríklad starý vozík pod strieškou u babky na záhrade, kde som trávila celé svoje detstvo s priateľmi a teraz už sa tam sotva vleziem). Vie. Ale už nebudem plakať, keď oň prídem, tak, ako by som to možno spravila kedysi. Pretože to je o kolobehu. Tak nechávam veci i čas plynúť .
@37 Cha-cha, tak si to odo mňa dobre zapamätaj - nie vždy mám náladu na vyslovovanie takýchto myšlénok .
Samozrejme, že to nie je len tak - teraz hovorím toto, pretože som sa poobzerala navôkol a asi nič by nebolo také, že keď to stratím, neprežijem to (teda.. možno index a podobne , no ale.. to nie je pre jeho historickú hodnotu, zatiaľ). Ale nie je tiež vylúčené, že by sa taká vec našla.
Moja babka vlastní jednu takú vec je to malá šperkovnička, kt. jej dala jej mamka, kt. ju dostala od svojej mamky... starožitnosť, doma máme plno starožitností ja také tie veci milujem len sa na to pozrieš a vidíš ten príbeh sú to veci, kt. toho prežili už dosť, veci plné spomienok
inac moj prvy koment k tejto diskusii bol uplne zmysluplny a plnohodnotny. ak mi neveris, ze tie veci mam, tak potom ani ja tebe neverim, ze si tie veci spravil.
@pubertslatinocelny ved mi to never , to ide úplne mimo mna, mna serie, že ked založím forum tak kôli takým trtkom jak ty sa téma vždy prevrhne na niečo iné
Normálna otázka.... má vôbec zmysel ti niečo vysvetlovať ? Lebo ak nie , už nebudem a nejak tie tvoje rýpačky strpím. Pohoda-
napadol ma len obal z ruskej čokolády z čias keď bol môj otec kamionista, ale neviem že prečo práve ten obal, všetky svoje spomienky mám v jednej krabici a sú to len také zbytočnosti ale neviem ich zahodiť.
Na krku nosím kovové USB v tvare kľúča. nahradilo síce iný legendárny predmet...ale zároveň sa stalo legendárnym predmetom. Je to pre mňa talizman a keďže si ho dávam dole len keď idem do sprchy, tak mám pri sebe vždy datanosič, ktorý obsahuje môj životopis, firemné dokumenty a môj e-denník. Čo viac chcieť, než takýto talizman?
mám oblepenú škatuľu od topánok a tam mám také samé blbosti a drobnosti a plyšák..a mám ešte 2 veci také čo sú úplne preplnené spomienkami a zážitkami..
kamene ktoré mám na poličke a sú spojené s významnými miestami v mojom živote.
Mám tu kus žuly s ktorým som sa hral ako malý chlapec z mesta kde som sa narodil. Vápenec zo skaly pri dedine Papín na vých. Slovensku, kde sme mali kedysi chalupu. Kameň zo steny Jasenovského hradu. Travertín z Vlčej skaly v Trlenskej doline a dlažobnú kocku tzv. "mačaciu hlavu" z Albertovských schodov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
Tú holku som vtedy stretol prvý raz v živote, ale doteraz som s ňou v kontakte
A tú mikinu nosím
1. srdce. (DPS, mini červené žiarovky, zdroj, el.obvod...)
2. taký malý vec ako motor z hracej skrinky ktorý má takú vec, ktorou keď krutiš, hrá melódiu Hey Jude.
takže tak
skôr ide o ten princíp že človek je v sračkách a niekto mu pomôže aspoň trocha
a roky som nosila do školy účtovnícku kalkulačku (má neskutočné rozmery) a podobné technické ,,vychytávky"
Ty fakt nič také nemáš ?
» www.birdz.sk/webka/schizoofr...
Istým spôsobom je to výhoda do života.... priznám sa, že mna sentiment často brzdí na ceste vpred
Samozrejme, že to nie je len tak - teraz hovorím toto, pretože som sa poobzerala navôkol a asi nič by nebolo také, že keď to stratím, neprežijem to (teda.. možno index a podobne , no ale.. to nie je pre jeho historickú hodnotu, zatiaľ). Ale nie je tiež vylúčené, že by sa taká vec našla.
..to by som Ti povedala, ak by sa našla .
Skúste páni nájsť v sebe troška serioznosti isť to robiť na xyz iných for, ktoré túto stránku skutočne znehodnucujú.
Nehovorím, že moje fora su perfektné ale aspon sa snažím o to, aby bolo o čom debatovať a bolo to aj troška vtipné.
Slúži len na zamorenie diskusie.
inak píšeš mte blogy fakt , teraz som dva očekoval
lebo keď náhodou sem zavíta @schizofrenik tak bude mať nervy na mňa zas
Normálna otázka.... má vôbec zmysel ti niečo vysvetlovať ? Lebo ak nie , už nebudem a nejak tie tvoje rýpačky strpím. Pohoda-
mam taky nozik (rybka) len bohuzial netusim kde je
nahradilo síce iný legendárny predmet...ale zároveň sa stalo legendárnym predmetom. Je to pre mňa talizman a keďže si ho dávam dole len keď idem do sprchy, tak mám pri sebe vždy datanosič, ktorý obsahuje môj životopis, firemné dokumenty a môj e-denník. Čo viac chcieť, než takýto talizman?
Mám tu kus žuly s ktorým som sa hral ako malý chlapec z mesta kde som sa narodil. Vápenec zo skaly pri dedine Papín na vých. Slovensku, kde sme mali kedysi chalupu. Kameň zo steny Jasenovského hradu. Travertín z Vlčej skaly v Trlenskej doline a dlažobnú kocku tzv. "mačaciu hlavu" z Albertovských schodov.