ja som ako menšia párkrát letela, ale pred 2 rokmi som mala dosť problémy aby som neušla, to som sa hrozne bála a minulý rok zo začiatku to isté, ale keď som už sedela vnútri tak bolo dobre a teraz by som išla hocikedy hocikam
áno Každým letom sa to síce zlepšuje, ale aj tak to je pre mňa utrpenie, nenávidím výšky :/
@mm47 prečo ľudia nemajú tlieskať? Resp. čo je na tom zlé? (Pýtam sa teraz nezávisle od toho, že si mi povedal sedlácka piča, fakt ma zaujíma, ako si prišiel k takémuto názoru)
mám to celkom rada, teda, vždy sa bojím, ale je to taký príjemný strach, lebo ten pohľad z oblakov dole je proste nádherný a ničím nenahraditeľný.
síce naposledy, keď som letela, tak mi tých 5 hodín pripadalo ako 5 dní, a hodne dlho som teda bola presvedčená, že to bol môj posledný let, ale... už mi chýba tá vata
@cmuka12311 pretože ako sa od pekára čaká, že upečie chlieb, od dopravného pilota sa očakáva, že bezpečne dopraví lietadlo na konečné letisko, a tlieskanie za to, že sa mu to podarilo, ktoré je teda sprevádzané prirodzenou nedôverou (hurá, pristali sme, nezabil nás, zatlieskajme mu), vzbudzuje u množstva dopravných pilotov znehodnocujúci pocit, pretože v rámci ich profesie by úspešné pristátie malo byť samozrejmosťou.
naproti tomu akrobatickí piloti majú tlieskanie radi, len ho zvyčajne nepočujú, treba mávať
@marleymt tak keď to berieš takto, máš pravdu Ja práveže rada tlieskam, lebo si uvedomím "TRÁPENIE SKONČILO, PREŽILA SOM!!!!" Nič proti pilotovi, ale ja sa bojím skôr tho stroja Ale máš asi pravdu Keď som letela do Paríža napríklad tiež netlieskali
@cmuka12311 dopravné linky na krátke vzdialenosti ani nie, to dovolenkári a takí tí sviatoční cestujúci sú zvyknutí tlieskať
ja to tak neberiem, ja nie som pilot, ale z ich strany je to myslím celkom pochopiteľné. aj keď niekto by si myslel že práve potlesk sa im páči, neni to tak teraz mi začali také vtipy napadať
nemám rada letiská, som vždy hrozne nervóznanie z letu samotného, ale z transportu na letisko, z meškaní, vadí mi, keď ma security vždy vyzuje a prehmatáva ako keby som pašovala 300 mililitrový šampón, vadia mi tie hrozné rady a turisti všade.. ale na druhej strane lúbim duty free! lietanie mi nevadí, je to pre mňa ako ísť vlakom z TT do ZA
Je to najlepšia forma cestovania, lebo človek sa nenatriasa pre hrkotavý povrch na ceste ako v aute alebo autobuse, ani mu nie je zle na zvracanie ako na lodi ( v aute...) a nezažíva tmu ako v tuneli vo vlaku ani hluk dopravy počas letu. Človeka hluk neprekvapí, lebo je logicky len pri vzlete. Je tam síce najhorší priestor pre dlhé nohy ale kvôli ostatným výhodám to stojí za to. Človeku zalieha v ušiach, ale dá sa to zniesť lepšie ako keď je mi zle z nestabilnej polohy, ktorá je v ostatných dopravných prostriedkoch neuveriteľne zreteľná. Byť to môj jediný spôsob dopravy, nikdy mi nie je z cestovania zle a obľúbim si to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
v - áno
A neznasam ked po pristati ludia tlieskaju.
a toto leto poletím min. trikrát dve cesty (trikrát tam a naspäť), najviac sa teším
@mm47 prečo ľudia nemajú tlieskať? Resp. čo je na tom zlé? (Pýtam sa teraz nezávisle od toho, že si mi povedal sedlácka piča, fakt ma zaujíma, ako si prišiel k takémuto názoru)
mám to celkom rada, teda, vždy sa bojím, ale je to taký príjemný strach, lebo ten pohľad z oblakov dole je proste nádherný a ničím nenahraditeľný.
síce naposledy, keď som letela, tak mi tých 5 hodín pripadalo ako 5 dní, a hodne dlho som teda bola presvedčená, že to bol môj posledný let, ale... už mi chýba tá vata
inak to tlieskanie pripadá aj mne dosť trápne.
naproti tomu akrobatickí piloti majú tlieskanie radi, len ho zvyčajne nepočujú, treba mávať
letel som tam aj spiatky do Egypta, Španielska, Grécka, Talinu, Moskvy, Brazílie, Nórska, Bulharska a bohviekde
filip
Ale celkovo rád lietam, aj keď po vystúpaní je to nuda.
DAC a LIETAC
ja to tak neberiem, ja nie som pilot, ale z ich strany je to myslím celkom pochopiteľné. aj keď niekto by si myslel že práve potlesk sa im páči, neni to tak teraz mi začali také vtipy napadať
Ale ako, radšej ako lietanie mám letiská.
Letiská sú skvelé!
ale páči sa mi to, výhľad z lietadla, strojené úsmevy letušiek a všetok ten chaos okolo
raz chcem precestovať každý kút sveta, čo sa len bude dať
nikdy nezabudem na to, keď nejaké dieťa z konca lietadla po pristátí zakrýklo: "prežili sme to!"
V lietadle je clovek uplne bezmocny.
@cmuka12311 uz to bolo vysvetlene
a raz som letel a nic prijemne ale ani nic hrozne