Na leto by som chcel aj s kamarátmi ísť na nejakú brigádu do zahraničia (Londýn, Bern...) do napríklad supermarketu, McDonalds, alebo podobne. Máme 16-17 rokov. Vedeli by ste poradiť, ako vybaviť potrebné veci, čo to zahŕňa, čo s ubytovaním (nemáme tam zn
kamosa takto okradli ked tam nikoho nepoznas a okradnu ta tam ako sa chces vratit naspat? kazdy sa nateba vysere, ostan doma chod na nejaku brigadu hadzat beton do miesacky a mas pokoj zadne starosti.
ked chces ist takto robit, je fajn si dohodnut - zmluvne - co najviac dopredu... (btw, Mc Donalds by som ti nedporucal... ked idete chalani, tak skor nieco v sklade, stavebnictvo...)
Ak to chces len pre peniaze / väcsi plat, tak sa ti to neoplati... lebo za ubytovanie, stravu, letenku, atd zaplatis tolko, ze brigada na slovensku ti vynesie viac. Ak to chces mat ako "dovolenku" a spoznavanie noveho, alebo ako jazykovy pobyt, tak je to fajn, len necakaj, ze sa tam toho tolko naucis, ked budes len so slovenskymi kamosmi
Finančne ti určite môže poskytnúť najviac Švajčiarsko. (Sám som tu teraz). Ale ak nevieš jazyk tak je to dosť ťažké a ešte Švajčiarsko nieje v Európskej únii. Asi by som ti poradil Rakúsko/Nemecko. Určite n ie McDonalds. Ale ako spomínal @5 na stavbe alebo niečo podobné, by mohlo byť fajn.
na vlastnú päsť a ešte ani 18 nemáte, ani nijakých známych tam, to je takmer nemožné a keby je to aj možné, je to nebezpečné, ludia odrbájú všade a duplom cudzincov.
ja som bola cez agentúru ktorá sa špecializuje pre študentov /ale aj tam treba mať aspon počas pobytu 18te narodeniny/ toto leto a ozaj, ked sa to tak zoberie, ako bolo vyššie spomínané, viac by som zarobila ma slovensku.. a aj ked som bola cez agentúru, aj tam ma odrbávali kde sa dalo
@5 Berieme to skôr ako kompromis medzi brigádou, dovolenkou, jazykovým pobytom... A lietadlom ísť skutočne nemusíme, autobusom to napr. do Londýna síce trvá celý deň, ale od 60 €
To, že ešte nemám 18 sa aj ja bojím, že bude problém.... :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Severnej Korei je vždy malo brigadnikov skus to u tam
Ak to chces len pre peniaze / väcsi plat, tak sa ti to neoplati... lebo za ubytovanie, stravu, letenku, atd zaplatis tolko, ze brigada na slovensku ti vynesie viac. Ak to chces mat ako "dovolenku" a spoznavanie noveho, alebo ako jazykovy pobyt, tak je to fajn, len necakaj, ze sa tam toho tolko naucis, ked budes len so slovenskymi kamosmi
ja som bola cez agentúru ktorá sa špecializuje pre študentov /ale aj tam treba mať aspon počas pobytu 18te narodeniny/ toto leto a ozaj, ked sa to tak zoberie, ako bolo vyššie spomínané, viac by som zarobila ma slovensku.. a aj ked som bola cez agentúru, aj tam ma odrbávali kde sa dalo
To, že ešte nemám 18 sa aj ja bojím, že bude problém.... :/
Ešte vás predajú na orgány, to by si nechcel Lebo ak máš vek 15, tak je to fakt dosť riskantné.