Pri pozeraní TV a tých úžasných reklám nabehla jedna na lieky a vraveli tam niečo ako: "...Pomáha vykašliavať hlieny" a ukázali pľúca. Moja otázka je: "Ako môže liek rozpustný vo vode, ktorú vypijem, rozpustiť hlieny, ktoré mám v pľúcach? Ako sa mi to lie
to ide z dychacich ciest, neznamena, ze su nejake loziska v plucach. skor ide o zahlienene priedusky. a neuveris, ale na taketo "posuny" latok sluzia naprikald sliznice + aktivne latky v tych liecivach staci dostat do krvneho riecista a uz "funguju"
na to je skupina liečiv expektorancia a rada týchto liečiv pôsobí na sliznicu žalúdka, kde reflektoricky dráždi určitý nerv (tuším, že blúdny) a vyvoláva nutkanie a tým zvýši tvorbu bronchiálneho hlienu, následne tieto lieky môžu skvapalňovať tento hlien to sú napríklad mukolitiká (Mucosolvan, Stoptussin a pod.) alebo podporujú odsun hlienu; toľko čo si pamätám zo základov farmakológie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
tak potom samotny liek obsahuje latky ktore po vstrebani reaguju a rozpustaju hlieny
proste to funguje ňako, Robitussin neni odrb