Vždy keď letím lietadlom (teda ako letela som až dvakrát,heh...) tak ma v súvislosti s tými zmenami tlaku vo výške a tak nehorázne bolia uši...ale fakt neopísateľná bolesť...až plačem z toho. Daktorí ľudia vôbec nemajú také problémy a sa čudujú a pozerajú
fúha... so mnou to nerobí nič okrem motýlikov v bruchu ( ja milujem tie motýliky ) ale kamoška mala rovnaký problém, lenže ona vždy otvorila hubu a bolo po probléme. teraz neviem, čo by pomohlo tebe, keďže táto metóda minula výsledok
mna tiez bolia usi....mne zarucene pomaha presne to co robia aj potapaci vo vacsich hlbkach...nadychni sa, zavri usta, zapchaj nos a fukni do seba, pokial nepocitis, ze ti zalahne v usiach...aj ted to mozes vyskusat
Ahoj! no ja nie som doktor, a preto ti to nevysvetlím po tej fyziologickej stránke, tak sa to pokúsim vysvetliť aspoň očami pilota. Ide o to, že stúpaním, respektíve klesaním lietadla mení toto lietadlo výšku. Zmena výšky sa rovná zmene tlaku vzduchu. Vo vnútri, v tvojej hlave sa ten tlak nemení, no tlak vonkajšieho prostredia sa mení a toto ty pociťuješ ako veľký tlak na tvoje bubienky. Riešenie je jednoduché: musíš vyrovnávať tlak prostredia s tlakom v tvojej hlave a to jedine tým, že budeš prepúšťať vzduch cez hrtan (alebo hltan?), ktorý je priamo prepojený s tvojím sluchovým systémom. To docieliš buď tým, že budeš žuť žuvačku a prehĺtať sliny (nie raz alebo dva krát, ale non-stop počas celého stúpania a klesania), alebo pretlačením vzduchu ako tu už bolo tiež spomínané. Dá sa povedať že je to úplne obyčajná vec a každý človek sa s tým musí vyrovnávať tak ako vie. Možno máš len zlú techniku prehĺtania, no rozhodne to nie je dôvod aby si sa mala báť nastúpiť do lietadla.
Pathulqa, presne viem, o com hovoris, mam ten isty problem (a po pravde ma trochu ukludnilo zistenie, ze nie som sama) - a vsetky tieto rady su super, ale tie funguju iba na 'normalnych ludi', poznam ich a vsetky som vyskusala. Ono to pomaha, ale iba zo zaciatku. Nech prehltam, zujem, otvaram usta a nafukujem sa kolko chcem, ku koncu letu (este skor, ako sa pristava) mi zalahne v usiach takym sposobom, ze nepocujem nic, NIC nepomaha a od bolesti mam slzy v ociach. Toto leto som cestou do Grecka mala presne ten pocit - ze mi jednoducho praskne bubienok. Cestou spat som objavila asi jediny ucinny - hoci mimoriadne otravny a nepohodlny - 'liek' na tento problem: ked som zacitila, ze nastal ten zlom, ze uz vsetko prestava pomahat (co bolo v polovici letu, hodinu pred pristatim), zapchala som si usi a nepustila som ich az kym som nestala nohami na zemi. Ako vravim, bolo to otrasne drzat sa hodinu za usi, ale urcite lepsie ako plakat od bolesti..
Ja mam tiez ten problem a veliky, a ked niekto zacne pisat ze prehltaj zuj zuvacku alebo si zapchaj nos a fukni uz mi nezostava nic ine len smiat sa , vsetko odskusane vsetko zavrhnute...dokonca som si kupila stuplne do usi do velkych hlbok priamo pre potapacov...myslim ze to aj fungovalo, slzy sa mi do oci tlacili menej ako obvikle ale aj tak to bolelo..no horsie bolo ked som si ich chcela potom vytiahnut, trvalo to pol dna lebo keby ich dam von naraz hned, tak by mi asi vybuchla hlava .. ale tak co uz nie kazdy ma tu vyhodu ziadnej bolesti, mozem len zavisiet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ahoj! no ja nie som doktor, a preto ti to nevysvetlím po tej fyziologickej stránke, tak sa to pokúsim vysvetliť aspoň očami pilota. Ide o to, že stúpaním, respektíve klesaním lietadla mení toto lietadlo výšku. Zmena výšky sa rovná zmene tlaku vzduchu. Vo vnútri, v tvojej hlave sa ten tlak nemení, no tlak vonkajšieho prostredia sa mení a toto ty pociťuješ ako veľký tlak na tvoje bubienky. Riešenie je jednoduché: musíš vyrovnávať tlak prostredia s tlakom v tvojej hlave a to jedine tým, že budeš prepúšťať vzduch cez hrtan (alebo hltan?), ktorý je priamo prepojený s tvojím sluchovým systémom. To docieliš buď tým, že budeš žuť žuvačku a prehĺtať sliny (nie raz alebo dva krát, ale non-stop počas celého stúpania a klesania), alebo pretlačením vzduchu ako tu už bolo tiež spomínané. Dá sa povedať že je to úplne obyčajná vec a každý človek sa s tým musí vyrovnávať tak ako vie. Možno máš len zlú techniku prehĺtania, no rozhodne to nie je dôvod aby si sa mala báť nastúpiť do lietadla.
Vela šťastne nalietaných kilometrov
Nastastie taky problem nemam.
ale newiem ti na to poradiť nič..