toto poznám riešil som to nedávno na jednom sústredení, len to bola verzia s drakmi .. a ten dôkaz bol teda dosť ťažký.. slovný nie ako skôr ten logický, že prečo je práve toto riešenie správne .. samozrejme, nejdem prezrádzať
hmm..ako prve mi napadlo, ze sa dohodnu ze prvy opytany vazen povie farbu, ktora prevlada...tak ich bude dost zachrannych...ale to ich stale dost vela moze zomriet...musi byt aj lepsia moznost este idem rozmyslat
Ešte mi vysvetli ako sa môžu vidieť, keď majú na očiach šatky?
Ale inak ak by tie šatky nemali, tak by sa mali predtým poradiť tak, že každý povie tú istú farbu, ktorej uvidí, že jej je najviac. Tým pádom ich aj najviac prežije. Zatiaľ mi nič iné nenapadá.
ja to poznám v prípade, že sú len dve farby a nemajú zaviazané oči, v tom prípade má po dohode prvý, ktorý odpovedá, 50%šancu na prežitie a celý zvyšok 100% toto neviem
a ide zachranit aj 92 ... totiz postaci nam 3^4 ... a bude dohoda, ze stale sa bude hlasit pocet v najmensich skupinach .... ( plus prida sa korekcia poradia ...napr najprv biela potom cervena a nakoniec cierna )
..v pripade vyrovnaneho poctu sa zvoli defaultne napr. .biela a cervena ..tu nam tiez staci 3^4. ...
@lubobs ale zabudas na to ze oni budu stale nejaki odchadzat a zomierat chapes...takze susedstva sa budu menit popravca moze tych vaznov stale vyberat tak, ze po (dajme tomu) pravici budu mat viaceri jedneho a toho isteho (postupne), kedze pomaly budu do radu umierat, takze to by bolo neefektivne
Toto by ti malo pomoct. Ked vies optimalne riesenie, uz len musis prist na to ako ho dosiahnut v kazdom pripade Este pomozem s tym, ze pocet farieb je irelevantny, fungovalo by to v podstate s akymkolvek konecnym poctom farieb, ktory je vopred znamy, takze odporucam si to vyskusat najprv na dvoch farbach, lahsie sa na to tak da prist
@lenuli aj tak to je jedno, mohli by sa dohodnúť, že ak by vybrali z tej istej strany, tak povie fabru z druhej atď. inak je to nie je fér vôči ostatným riešiteľom, takže aj keď poznám optimálne riešenie, nebudem ho tu predsa písať, stratilo by to samotný zmysel, dostať všetko hotové, všakže
@candy36 dievčatko, ani nevieš ako by to vyzeralo, keby som sa do teba chcela obuť, tak sa najprv nauč pojem recesia a nereaguj na mňa, lebo je to neproduktívne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Birdz,prosím ťa,nedojeb to
LOGICKÁ HÁDANKA!
» www.youtube.com/watch?feature=p...
BTW Sultán by určite takéto blbosti s farebnymi satkami nerobil
Ale inak ak by tie šatky nemali, tak by sa mali predtým poradiť tak, že každý povie tú istú farbu, ktorej uvidí, že jej je najviac. Tým pádom ich aj najviac prežije. Zatiaľ mi nič iné nenapadá.
ale mohli by byť, keby sa vyspovedali!?
to je prvé čo ma napadlo
mam riesenie v ktorom ich zarucene prezije 90.
prvy 5 vazni odkazu pocet bielych satiek.
dalsi 5 pocet modrych
cervene sa dorataju..
a urobia to v trojkovej sustave. pretoze 3^5 ...lebo to je viac ako 100.
napr. biela bude reprezentovat nulu cervena jednotku modra dvojku.
to, ze samotni vazen svoju farbu nevidi, nevadi ...to si ostatny skoriguju ..lebo oni vidia
..v pripade vyrovnaneho poctu sa zvoli defaultne napr. .biela a cervena ..tu nam tiez staci 3^4. ...
zabi sa, prosím!