Myslíte si, že má zmysel (v tomto období) ísť študovať logistiku (zasielateľstvo)? Keďže tak sa mi zdá, že skoro stále vznikajú nejaké logistické centrá a pod. A vedel by mi niekto povedať, čo je úloha logistu? Ak som tomu správne pochopil, tak má za úloh
@matkatereza Pýtam sa na perspektívu tohto oboru A čo sa týka práva, tam som mal akurát záujem získať otázky na prijímačky , keďže to máš všeobecný prehľad z NOS a DEJ
logistika je jedno z najperspektívnejších odvetví...študuj to len ak si chceš založiť vlastnú spoločnosť, v opačnom prípade ak sa chceš zamestnať v nejakej firme nečakaj a nesľubuj si od toho veľa...
Ak chces ist studovat logistiku, je nevyhnutne, aby si vedel na urovni minimalne jeden z jazykov nemcina a anglictina. Bez toho si v tomto odvetvi robotu nenajdes (najperspektivnejsiu mas nemcinu, kedze Nemecko je nas najvacsi obchodny partner). Kamos robi v jednom logistickom centre a tam maju podmienku pri prijimani zamestnancov certifikat minimalne C1
@marek2031 pozri, je to relatívne...môžeš študovať čo chceš a dobrý výsledok nedosiahneš...moja rodina podniká aj v oblasti logistiky a distribúcie potravín a je na tom výborne - či bola kríza alebo nebola, oba firmy vykazovali slušný nárast kapitálu...
za ďalšie - nemusíš si hneď zakladať firmu, buď súkromný kuriér - tu na Slovensku to nie je nič moc (mesačná zisk bežne okolo 700-1 200€) ale choď do Nemecka, Francúzska a prídeš si na svoje...
Pracovnych ponuk mas relativne dost na takuto pozciu, teda je to perspektivne. Pokial sa v SR budu stale vyrabat auta, robotu by si mal najst aj o x rokov
Ja som nad týmto odborom tiež uvažovala, ale už som spomínala, že jazyky nie sú moja silná stránka :/ a neviem na koľko sú potrebné, a nakoľko sa vyžaduje komunikácia?
@marek2031 Ja viem že je to nutné, však práve to, v škole sa už niekoľko rokov učím AJ i NJ (10, 6), ale mne to proste nejako nejde do hlavy, tak preto sa aspoň angličtinu snažím zlepšovať (čítam knihy, atď...)
@smajlo18 V škole je to na dve veci, musíš chytiť dobrého učiteľa, inak si v prdeli, a taktiež osnovy nie sú práve najlepšie, keďže sa učíš veci, ktoré v reálnom živote takmer nevyužiješ... Práve sa aj ja chystám začať dačo čítať po anglicky, niečo ľahšie na začiatok - tzv. zrkadlové knihy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
chlapce,skusim ti poradit a to tak,ze si ujasni v hlave, co vlastne chces ,,studovat"
za ďalšie - nemusíš si hneď zakladať firmu, buď súkromný kuriér - tu na Slovensku to nie je nič moc (mesačná zisk bežne okolo 700-1 200€) ale choď do Nemecka, Francúzska a prídeš si na svoje...
Pracovnych ponuk mas relativne dost na takuto pozciu, teda je to perspektivne. Pokial sa v SR budu stale vyrabat auta, robotu by si mal najst aj o x rokov
Ok, tak good luck v čítaní