chodila som k takej tete logopedke v druhej triede...davala mi na jazyk jogurt a potom traku kovovu palicku....a nepomohlo to...alebo pomohlo? ja neviem.....a tiez neviem cio sa za to plati...myslim ze nie
mna r naucili normalne ale vo francuzstine sa mi to lepsie vyslovuje asi na tom nieco bude aa k veci...myslim ze za logopeda sa plati...male deti mozno nie ale ostatni uz hej
no najistejsie budes mat ak sa tam pojdes kuknut a opytas sa bo asi vsetci tam chodili ked boli mali (myslim tych co sa vyjadrili) a vtedy sa to neplatilo
mna toho vela nenaucila ale myslim ze uz hovorim zrozumitelnejsie ako kedysi hlavne ked chcem
mala by to to platiť poisťovňa, ale neviem ako teraz...
No normálne prídeš, povieš im čo si myslíš že hovoríš blbo a on ťa už vypíše že budeš za ním chodiť toľko a toľko do týždňa.
@3 hej nee... lebo to sa nedá povedať že neviem povedať r .. jednoducho ho hovorím inak ale vadí mi to trochu lebo neviem niekedy vysloviť slová ako horor, farar, rúra bleee ... to ma nikto nedonúti.. používam synonymá
a myslím že sa platí neviem koľko lebo to bolo už dávno.. ale určite sa niečo platí... lebo to pisťovňa neprepláca a logopéd to je v podstate tiež nejaký lekár...
moja sestra zase hovori t namiesto k a ma 6 rokov takze nie som petruska ale petrusta, nie je korytnacka ale tonica(to vazne neviem preco) a nie je skolka ale stolta
@16 ja tiez račkujem ja som chodila ku logopedičke ale to som zasa nevedela povedat L a to pomohlo to zadarmo ako ku lekarke abo čo a R mam iez svojske a so slovou rúra mam problééém D
@13 presne to aj ja ja som chodila na logopediu asi aj 4 roky a dost sa to zlepsilo ale aj tak stale nehovorim uplne normalne r. ale nevadi mi to, nikto sa mi nikdy za to nesmial a niektori ludia si to ani nevsimli
naahodou,mne sa celkom páči,keď niekto hovorí to "r",raz som bola s fararom na nejakej ..neviem čo to bolo a bol tam taky chalan co krasne rendžal fakt zlate to bolo
Tiez tam chodila... a vtedy sa neplatilo... teda mne to islo cele cez poistovnu... tetu logopedicku som nenavidela, mamina po case tiez... Zacala som najprv chodit kvoli r, a l ... nakoniec to skoncilo asi pri celej abecede... po dvoch rokoch mi povedala, ze je to v poriadku a casom sa to spravi... predstavte si ono sa to asi spravilo
Keď som bola malá chodila som k logopedičke - nevedela som vyslovovať ani R ani L. Nepamätám si vôbec čo sa tam dialo ani či sa za to platilo, ale v každom prípade dnes nemám problém ani s jedným z tých písmen Takže mi asi pomohla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
mna toho vela nenaucila ale myslim ze uz hovorim zrozumitelnejsie ako kedysi hlavne ked chcem
z franiny boli v hrdle pri tom ich r
No normálne prídeš, povieš im čo si myslíš že hovoríš blbo a on ťa už vypíše že budeš za ním chodiť toľko a toľko do týždňa.
a pomohol mi,ani nešušlem,ani nevravím svojské r