Sú podľa vás ľudia ktorí vyrastali v meste a na dedine nejak zásadne odlišný vo svojom správaní alebo sa to nedá takto jednoznačne určiť. Pravdaže to nemôže platiť úplne na každého ..
všimla som si jeden rozdiel minule, išli sme na akciu na Donovaly stanovať, a kým ja (z dediny) som prišla v teplákoch a riadnych bagandžiach (po downhillovej trati sa musí ísť dosť blbo v sandálkach), dievčatká z mesta prišli ako na fotenie na titulku Nového času pre ženy. možno to bola náhoda a možno...
sú. nehovorím, že všetci, ale medzi niektorými je diametrálny rozdiel, proste niektorí sú vážne sedláci z dzedziny.., nehovoriac o mestských pipinkách..
ale nie sú takí všetci, to určite nie, je to individuálne, v konečnom dôsledku poznám aj sedlákov z mesta a pipiny z dediny..takže asi je to úplne jedno
podľa toho ako v čom, na niektorých holkách ako tu už niekto spomenul,je proste vidieť, ež sú to mestksé pipky a zase iné baby je vidieť, už aj na pohľad nielen až keď otvoria ústa, že sú z dediny. A inak ma napadá len to, že ľudia z dediny sú viac zvyknutí byť vonku? Nechodia na víkendy do obchodákov a tak? Ale to je hrozné generalizovanie
@alysia podla mna to tak u nas napriklad vobec neni ... hned ako sa decka dostanu do puberty zacnu chodit do mesta alebo do krcmy takze v tomto ziadny rozdiel nevidim ale jasne ze su aj dediny v ktorych udia chodia do prirody a tak ale u nas velmi malo je to ru aj dost velka dedina a ludia su uz potom taky iny ako v nejakej hornej-dolnej kde zije500 ludi ... inak ja mam taky nazor ze dediny su dobre pokial tam zije malo ludi a mesta tak isto take15 20 tisicove mesta
@mm47 tak toto je najvacsia kktina aku si mohol napisat pretoze na dedine si ludia pestuju svoju zeleninu / ovocie a v meste ludia cely rok musia zrat len tie chemikalie ... nehovorim ze ich nejem aj ja ale aspon nie tak vela ked mame zahradu
ano, myslim si, ze to vidno, hlavne dedincania su taki praktickejsi a maju menej na salame, lebo tam sa musia vzdy starat o vsetko a vyzvedat, co sa deje, aby im neuslo nieco.
@mm47 tmave pecivo je len zafarbene pecivo ale to je jedno ale vobec to ak podla mna neni teda mozno ako som uz vyssie hovoril na nejakych uplne tradicnych dedinach ano ale u nas uz malokto ma doma svine , kravy a podobne maximalne sliepky ako my a stravuje sa tak isto ako aj clovek z nedalekeho mesta ... a snad mi nechces povedat ze ludia v meste sa stravuju zdravo (bufety atď.)
@torpedo08 No ja mám skúsenosť aj s pomerne modernými dedinami že je to tam vidieť , nie všade ale o dosť viac ako v meste , že ľudia majú piči aké potraviny kupujú.
Aj celkovo cela slovenská kuchyňa je prakticky celá zlá v tomto smere.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Kazdy je iny a este aj ide o to aka dedina alebo ake mesto to je atď.
byvam nie az v takej dedine a vyvrazila by som tu vsetko
aj ba je viac-menej dedina, ale ludia tam nie su aspon tak strasni sedlaci, aby museli uplne kazdeho riesit a o vsetkom vsetko vediet
a keby som mala byvat seriozne na dedine, tak si hodim slucku
ale nie sú takí všetci, to určite nie, je to individuálne, v konečnom dôsledku poznám aj sedlákov z mesta a pipiny z dediny..takže asi je to úplne jedno
Rôzne typické slovenské jedlá a výrobky čo sa robia v dnešnej dobe už len na dedinách väčšinou sú na tom z toho hladiska dosť zle.
podobne aj debilov z mesta i dediny
ono to závisí od mnohých faktorov a miesto bydliska je len jedným a nie vždy práve podstatným
alebo celkovo na dedinach sa rozhodne o dost menej riesia veci ako olivovy olej , tmave pecivo , atd. ...
Aj celkovo cela slovenská kuchyňa je prakticky celá zlá v tomto smere.
ľudia z dediny sú častejšie napojení na prírodné cykly (počasie, ročné obdobia,..). dedinu nemyslím ako ulicu s novostavbami